!! Så galt kan det gå - og så hurtigt !!
  .
                   Hobby Excellent - 540 UF - årg. 2007 -
  .
                                           Totalskadet Juni 2008
  .
  Vi har aldrig haft Hobby før - men er ofte blevet begejstret for deres indretning - og den hygge og "personlighed" en Hobby har - contra rigtig mange af de andre mærker vi har set - især i "nyere tid"
  .
  Gennem årene har vi haft "Sprite 1000" - "Colchester" - "Eifelland" - Ja - det var dengang det var før - så kom de lidt nyere vogne - og vi købte så en helt ny Bürstner - som vi skiftede ud 1 uge efter - vi kunne slet i trives i den - synes det var en stiv og uhandig - og "upersonlig" vogn - som så blev skiftet til en helt ny Sprite - med endekøkken - den var vi rigtig glade for - men som årene gik - og vi blev færre der skulle af sted - ja - så fik vi "brug for" mere plads - og købte så en dejlig Münsterland - som vi desværre mistede i en storm - totalskadet - og vi kører aldrig mere i hård blæst.....!!!!
  .
  Efter den oplevelse købte vi en Tabbert (da den indretning mindede meget om den vi mistede...
Senere kom så Wilk med den Franske seng - og med Toilet og håndvask separat - og da vi var trætte af at "ligge på tværs" - og den Franske seng var en NYHED - (og det holder stadig i alle de nye vogne) ja - så har vi haft Wilk lige siden.......! 
  .
  I 2007 skete der så meget i vores liv, som nu gjorde at vi kunne rejse på en helt anden måde end tidligere - og vores behov ændrede sig  - så vi så os om efter endnu en ny Campingvogn - og hvad skulle det så blive...?
Vi så os omkring - og mødte så den dejligste - og superregulære - Forhandler - for Hobby.... og var så inde og se dem - jamen - vi var solgt....!!!  Og det blev den Hobby så også....!!! Til OS...!!
Den havde en ret speciel indretning - med "rigtig Soveværelse" - med en Skænk i den ene side - som gjorde den til "noget særligt" - Køkkenet var stort - Køleskab og Fryser større end vi tidligere har haft - og siddegruppen var så stor at vi kunne ligge og slænge os når vi så TV - eller læste en god Bog - jamen - den vogn var "lige os"...!!!  Og glæden ville ingen ende tage....!!!  Men den blev kort...!!!
                                                               (Her er "synderen")
 
  I skabet stod et såkaldt "Marinebatteri" - det var ikke tilsluttet - endnu - stod der bare - og efter en 3 ugers tur Normandiet rundt med 3 hold venner - ja - da blev campingvognen tømt for tøj - og var så klar til næste tur.....
Midt i Juni skulle vi ha´ noget i campingvognen - og straks vi åbnede døren kom en fæl stank os i møde - som ved nærmere undersøgelse viste sig at Batteriet var "eksploderet".... med det resultat at syren var sprøjtet ud i skabet - op af siderne - alle ledninger sejlede af syre - UltraHeaten sjasket til - et ret chokerende syn - som vi lynhurtigt gik i gang med at tørre op - vaske af - vaske af - vaske af - ja - mange gange blev vandet skiftet - !
Enden på det hele - der er nu gået 2 måneder - og selv om vi fik vasket alt det af vi kunne - ja - så bredte syren sig - under skabet - ud under Badeværelsesgulvet - og videre ind i Soveværelset - og lige så slem er stanken af syre stadig - og den kan man aldrig slippe af med....
Vognen er total sundhedsfarlig at opholde sig i - med efterfølgende hovedpine - alt man spiser eller drikker i dagene efter man har opholdt sig der sammenlagt ½ time - med mange pauser ude i frisk luft - ja - det smager alt sammen "underligt" - så - vognen er TOTAL SKADET.....!!!
  .
  Nedenstående billeder viser alle de skader der er - og dem det efterfølgende bredte sig til - som ugerne er gået
Dette er siden af Skabets inderside.....
 
  Ledninger - varmeslange - gulv - sider - UltraHeat - og Trumaovnen er "sovset ind"
 
  Svært at rengøre varmeslangens riller - men gjorde et ihærdigt forsøg - flere gange...!!
 
  Låget i Skabet - ned til rummet - her var syren sprøjtet op....
 
  .
 
  Varmeapparatet - UltraHeaten - og den styresystem - alt var plettet af Syren...
 
  Skabsside - gulv mærket af udsivende Syre....
 
  Gulvet
 
  Væggen mørner - og fineren er blød og kan fjernes blot ved at aftørre.... 
 
  Gulvet ind mod Soveværelset er plettet af syre som er sivet ind - gennem de uger hvor intet er gjort...
 
  Gulvet er ret medtaget efterhånden....
 
  Kanterne på Gulvtæppet er ved at gå i opløsning - her ud for badeværelset
 
  Gulv og Tæppe mærket af Syre - helt over til Køkkensiden (modsat af hvor skabet og Batteriet er)
 
  Væggen ind til Badeværelset er skjoldet - Tæppet ved at gå i opløsning - ind mod Soveværelset - kantbåndet på tæppernes samling er nu helt væk....
 
  Kantbåndet er væk hele vejen tværs over gulvet ...
 
  Tæppet er her fjernet - gulv og vægge er skjoldet - til venstre er køkkensiden - et godt stykke fra skabet, hvor skaden skete - også her er skjolder op af  køkkenskabet - !
 
  Gulvet er skjoldet - og ligeledes væggen - begge, er ved at gå i opløsning....
 
  Et stykke ind i Soveværelset - længst væk fra "Åstedet" - er gulvet "syret ind"
 
  .
 
  Overgangen mellem Stuen og Soveværelset
 
  .
 
  .
 
  .
 
  .
 
  .
  Ja - det er - for os - et sørgeligt syn... og en meget grim oplevelse... og vi håber det kan give andre stof til eftertanke - og ikke gøre som mange gør....:
  .
  1.: Lad Fagmanden installere det "rigtige" batteri - for SELVOM vores ikke var sat til - så sker uheldene alligevel....
  (vi så endnu et eksploderet batteri - det stod uden for døren til Camp.værkstedets dør - og mekanikeren fortalte at vi var det 3. tilfælde han personlig havde oplevet)
  .
  2.: Ha´ ALDRIG et Batteri i Camp. vognen UDEN det står i en lukket Batterikasse...
  .
  3.: Vi ved at - selvom man ikke må - så har MANGE campister installeret deres batteri i Gaskassen - og siger.: "jamen det sker der da intet ved...!!! - det er bare en skrøne.. og en af de utallige fjollede love - forbud - o.s.v...!!
LAD VÆRE...!!! FJERN DET DERFRA................!!!!
  .
  4.: Vi har efterfølgende undersøgt en del - bl.a. hos vores Elektromand - som kan fortælle at.:
"Det sker også ind i mellem i Biler - og ofte er det derfor en Bil pludselig bryder i Brand...."
  .
  .
  Ja - det var så en venlig ment advarsel - til vore medcampister - en lille Reminder om at .:"Der ER en god grund til regler - påbud - forbud"...
  .
  Og - det var så vores første møde med en Hobby - ja ja - man siger ofte at.: "Hobby er der altid et eller andet galt med".. johh - det blev der så også med vores.. det kan vi jo ikke bortforklare - men - vi skal BESTEMT ha´ en Hobby igen -  desværre laves den model vi havde - ikke i 2009 - men vore utrolig dejlige forhandler vil få Fabrikken til at producere en til os....!!!
  .
                             Har ikke lagt os fast på hvad vi vil - men nu tager han 2 forskellige Modeller hjem - som vi har set på - en Prestige denne gang - og valget står mellem en 540 WLU - eller en 540 UFF.. ELLER .: skal vi sige .:"Ja, Tak, til at få bygget en Model magen til den vi havde - i det nye Design og Indtræk som 2009 har"..?? 
Vi får se..????  I hvert fald skal de alle nærstuderes - og så er vi forhåbentlig kørende om få uger i en ny - årg. 2009....
  .
  .
  Venlig hilsen - og PAS PÅ JER SELV OG HINANDEN, DERUDE....!!!
  "Skytterne"