Vinteren 2012/13
 

Skal - skal ikke . .??  

Det har været et ret sejt år at komme igennem i år - har haft så meget sygdom o.a der har gjort hverdagene lidt svære - så vi har virkelig set hen til at komme hjemmefra og lade op igen - men har også ind imellem tvivlet på det ville lykkes for os . .?
Vi kunne så holde Jul og fødselsdag på forskud med vores lille Diamant - for der er der jo også en "forhindring" for om vi kommer af sted - eller ikke..?

Nu er han "kun" 2 år - så han mangler jo ikke os så meget som vi vil mangle ham - men næste år . . .?!!!!
(Ja - "den tid - den glæde") :-)

Så altså : Vi er nu på vej . . . !


Som sædvanlig har vi ikke lagt de store planer - for vi hører til de mennesker hvor vi bare ved hvor vi gerne vil ende - og ellers tager vi det som det kommer - "lader turen digte sig selv" - har intet bestilt nogen steder - (gør vi ALDRIG - uanset årstiden vi rejser på) . . det er netop den frihed vi sætter så højt, der gør, at vi nyder at rejse med eget hjem på slæb.. !
 

I læsende stund er vi jo på vej - men ikke i skrivende - for vi bliver VED med at "sakke bagud" - der bliver ved med at komme noget i vejen - sygdomme - Snestorm - mere sygdom - så til sidst endte det med vi havde vores tvivl om vi overhovedet kom af sted denne vinter . . ?

Men - det SKAL bare lykkes - for vi trænger meget - samt er gode venner på vej derned - samme rute som vi tog sidste år - og vi er så glade når nogen får inspiration af vores hjemmeside - at man får lyst at få tilsvarende oplevelser som vi selv fik - og selv er på vej til at få igen - (i øvrigt har vi fået 5 mails fra "ukendte" som også tager turen - som de skriver : "i jeres hjulspor" - samt har et par andre skrevet at de tager turen næste år . .  jamen - så er det jo al arbejdet med en hjemmeside, værd . .!! :-)

men, spørgsmålet er jo også om vi nænner at køre herfra . .???  Her er da så smukt nu . .!!
men . . .  på den anden side ..  .???  dette er da også flot - og trækker en del i os. .  . såååeee . .. ??!! :-)

side 1.                                                  ~ Afgang ~

Der er altid både den positive og den negative måde at se en situation på . .  nu er vi på vej - i silende regn - ja - surt vejr  - MEN: vi er jo ikke på cykel - vejene er ikke isglatte - og al sneen er ved at regne væk - og vi er - endelig - på vej syd . .  det betyder også at vores helbred går den rigtige vej - så : dét er da positivt :-))

Vi har nu et par ærinder på vejen - som også er af den positive slags - 1. stop er at mødes med en medcampist som vi har hjulpet med en reservedel til hans campingvogn - et problem han har forsøgt at få hjælp til af DK. campingforhandler - uden held - eller rettere: det skulle koste ham en mindre formue . .!! 
Det er jo ganske uhørt og urimeligt - og man vil gerne ha´ kunderne bliver i DK - om det er rep. af Biler - Campingvogne - madvarer - Tandlæger - o.s.v - ja - så søger flere og flere over grænserne til Sverige og Tyskland - !!

Rimeligt.  . .??  Urimeligt. .  .??

Jamen - så udvis dog en hjælp og en service kunderne kan bruge - i stedet for den vrantne og voldsom dyre behandling der gives Danske Kunder i Danmark - det virker som om at kommer der endelig en "kunde i butikken - ja - så skal han flås - og betale en medarbejders månedsløn for ikke ret meget arbejde . .!!

Nå - men det er ikke første gang vi har hjulpet medcampister - og nu er vi så på vej til at mødes med endnu en . . :-))
Han blev glad - og vi var glade for at kunne hjælpe .. . !!

Så fortsatte vi - men denne gang med ændret "procedure - for desværre er Svoger pludselig blevet indlagt - ellers plejer vi jo at overnatte hos ham - og hygge til langt ud på aftenen  altid på både ud- og hjemture . . . !
Denne gang har vi så talt sammen  i telefon - jeg har ringet på sygehuset - og vi fik en god snak - og da vi nok stadig går med "noget" i kroppen - ja - så tør jeg ikke udsætte ham for os - så vi sender vore varme tanker i stedet - tales ved mens vi er på rejsen - og ses så når vi kommer hjem . .!

Næste stop skulle så i stedet blive Kolding Citycamp. - hvor vi altid stopper for at investere i deres CampingCheques - gerne en 30  40 stykker - (papirCheques)
men . . . ?
Hold da op . . . .!!!!

Vi har én  gang - for flere år siden - gjort ophold 2 døgn på vej sydpå - p.g.a. sygdom - dengang synes vi pladsen voldsom nedslidt - det er jo OK - hvis den så var REN . ..  ?!  men - puha - !
Synes jo godt at selvom pladsen mest benyttes af fastliggere - og div. håndværkere - at den så også kunne holdes ren - men de stakkels udlændinge der har skulle holde rent har jo haft nok at gøre med at køre mellem de andre pladser også og holde dem rene ..  trist at se en campingplads der ligger bynært - og som kunne blive en rigtig god plads forfalde sådan . . . ved bare at jeg hellere ville bo på en ordentlig og velpasset plads 20 km fra byen ned "bynær" på en dårlig plads. . !

Nå - men vi skal jo ikke bo her - bare købet et "Hav" af Cheques og så fortsætter vi ..  ! 
Vi ankom her kl. godt 15.15 - så middagspausen jo længe var overstået - naturligvis er der ikke meget at lave på en camp.plads om vinteren - så det er forståelig kontorerne åbner senere - at middags pauserne er længere - og at man lukker tidligt . . men selvfølge har den da åben - når det er en Vinterplads. . . !!!

Lige da vi kom til indkørslen fik vi straks vore tvivl om "åbenheden" her . .???  der lå mere end 10 cm sne over alt - og tyk - tyk is der ikke havde været skrabet i siden den var faldet . . .  det var da ikke en plads der var kundevenlige her. .  .???

Nå - selvfølgelig er der jo så et nr.  man kan ringe til - for de har jo også forhandling af omtalte Cheques - og da rigtig mange jo kører sydpå på mange forskellige tidspunkter vinteren igennem - og da de har forhandlingen - ja - så : klart at de Cheques er til at købe i normale dagtimer. . !!
Bent stod ud - og trods han var forsigtig gled han - dog uden at falde (heldigvis . .) var så henne at læse at der - nede på plads nr. . . .   var en fastligger der var behjælpelig hvis man kom uden for åbningstiden (som - viser det sig - ikke ligger fast - kun, er det fast at der er lukket hver dag fra kl. 12.00. .  . !!!
Bent kæmpede sig langt ind på pladsen - og ned gennem rækkerne af vogne (ved jo der er stier i mellem - men ikke pt. - da er alt lukket af sne .. !!)
(Ja - fastliggeren var der - men altså ikke muligt at købe Cheques . .!!  hm . . .?!)
Bent kæmpede sig tilbage igen (og heldigvis kører vi rundt med rene - tørre - sokker :-)))  

Jeg selv forsøgte mig også udendørs - det skulle jeg ikke ha´ gjort - men godt Bent kom tilbage - og fik hjulpet mig ind i Bilen igen . . . (ellers havde jeg nok stået der til Foråret - og dét nænnede han alligevel ikke :-)))

Det rene is over alt på pladsen - ude og inde. .  hvis en falder - kommer til skade her - er det så pladsen der skal ha´ en forsikring der skal bruges. .  .? 
(Eller er det camping
passets forsikring . .??)
Nåhh - nej - det dækker jo KUN hvis personalet deltager  ..  :-)))

Vi kom IKKE til skade - men det var IKKE  Dvinges skyld .. .  og ja - VED godt vi kan få et "Guldkort" og selv "tanke op" - men vi er jo modstander af Gebyrer - og når vi så endda SELV skal tanke op - men DEM der skal ha´ 30,- HVER gang vi gør det . . .??  nej nej . . .  det gebyr burde VI ha´ - eller slet ingen. . !

Vi kommer ud af pladsen - hvor der i øvrigt lige i indkørslen er ved at blive bygget en ny "Jem og Fix" . . . fint nok - så kan man nemt skaffe sig en  sneskovl - og holde "sin sti ren" - så er jeg også "sikker på" overnatningsprisen falder lidt når det bliver en "selvbetjeningsplads" :-)))
Det var så den sidste gang vi var på Kolding Citycamping - og den anden af Dvinge-pladserne vi fravælger - (har heller ikke mod på at prøve flere)

~ Camping Mitte ~
(SE. . . !!!!  Sådan skal en Vinteråben Plads se ud)

Vi fortsatte så til Flensborg - skulle ha´ Gas - så vi stoppede ved Fleggaard men der er det lige så dyrt som i DK når der er tilbud i f.eks Bilka - Bauhaus o.l (kr. 169,-  for 10 kg) så i stedet handlede vi lidt Ost - Smør - brød o.a. men også dette er de dyrere med her end f.eks ude i Förde - men der skulle vi ikke ud - så det blev ved det - og vi tog så den første overnatning på Mitte -
Der er altid pænt - rent - ordentligt på Camping Mitte i Medelby - uanset årstiden - uanset der er fyldt op med gæster - eller der blot er nogen på "gennemkørsel" som os selv . . det er jo en fornøjelse (og NEJ ..!! - vi er hverken i familie med dem - gamle naboer eller kærester :-))  )
vi er blot Gæster - og de er Værter . .  !
Her er det jo også vinter - og der køres på "nedsat kraft" - men alt er i orden - og en klokke man kan ringe på - så kommer de fluks. . !!
Klokken benyttede vi så ved afrejsen - Bent gik over og betalte - mens han så gjorde klar til afgang gik jeg så lige over for at ønske God Jul - Godt Nytår - og tak for i år - og på gensyn . . engang . .!!!

Og så gik det igen sydpå - med et par stop - først skulle vi jo ha´ det Gas . . så det blev ved fyldestationen - fyldt en HEL flaske - samt 4 kg i en anden - i alt 14 kg - for kr. 142,- såhh .. . .?!!

Herefter fortsatte vi til næste stop - det havde vi planlagt at gøre ved verdens bedste campingforhandler - en man aldrig går forgæves til - en der altid er parat med hjælp - om det er stort eller småt - så er det altid med et smil der tages i mod en - og det er ikke kun chefen - men også  førstemanden - og alle folkene på værkstedet - de har hjulpet og glædet så mange gange gennem alle årene - også vore venner og medcampister har fået hjælp - så i år skulle de også glædes lidt - vises at vi påskønner dem . .  så jeg havde lavet 2 store fade med hjemmelavede konfekt - og chokolader - havde bagt en stor kage - fyldt en kasse med mandariner & nødder - pyntet med Juleglas og Julelys -  og Grankviste - samt et stort fad med hjemmebagt Kage - så der var nok til alle i Firmaet - samt nogle flasker champagne så de alle kunne ønskes en God Jul - og Tak for i år og alle de andre år. .  .!! 
Så vi kørte ud til vores "Super-firma" - og bar det hele ind på Chefens kontor .. . !!

Hold da op .. . !!!!!   
Se en stor mand blive total rød i hovedet - blanke øjne - og ikke ane hvad han skulle sige ..??
Så Bent fik en stor kram - og bagefter :"må jeg give Frau Skytte en kram .. "?? 
Jamen : OM han da måtte . . . (jeg nød det :-))))  )

Alvorlig talt . . .  hvor er vi da glade for vi gjorde alvor af de tanker vi har haft tidligere - hvor er det dejligt at kunne glæde nogen der har glædet OS så mange gange - og se deres glæde. . .  det skal vi sent glemme .. . . !!!!!
Det har været skiftevis regn - og ret tåget til nu - men da vi fortsatte tittede en total sølvfarvet Sol frem bag skyerne -
 (svært at fotografere i farten - men den var der.:-)) og trafikken var minimal - så vi nød turen nedad .. .
netop "opsteget af Havets dyb" (fra Elb-tunnellen) :-)) hænger last- og personbiler fast (i kø) på broen - hele vejen . . . (GODT jeg ikke er i blandt :-))
jeg HAR - ved en kæmpe fejl - engang været over den - i en BUS. . . !!!!  (en tur jeg husker som var det for en uge siden . . .!!!!)  gør det ALDRIG mere. . !!

Vi kørte så fra - mod Bremen - hvor vi "sigter efter" næste overnatning - på Camping Paradis Grüner Jäger - men ville lige ha´ en pause og en bid brød - så vi kører ind på den første Autohof - som er nedenstående . . :-))

Ja - det er så én slags af dem der tales/skrives om - hvor der er Bom - og man betaler for at overnatte - og kan så bruge pengene i Butikken næste morgen .. .  
Her ses så Bommen - og at der er total åben for alle gående - eller dem der evt. holder udenfor Bommen og bare går ind mellem Lastvogne - Campingvogne - og personbiler i løbet af natten. . ?
Denne er i hvert fald ikke mere "sikker" at holde på - end dem UDEN Bom . . .!!
Vi har tanket - og spist lidt - og er nu klar til næste etape for en overnatning igen .. . mere og mere lyst og klart i vejret er det blevet - herligt.
Så er vi ankommet til Campingpladsen - hvor vi heller ikke behøver at koble fra (som man jo heller ikke behøver på rastepladser -) vi kan fortsætte når vi vil - har fået nøgler til Toilet og Bad - betalt 14 euro - inkl. ALT - og så er her total fred og ro - kun et par km fra Motorvejen - så vi vil nyde en god nats søvn her .  . og så smider vi blot nøglerne i Postkassen når vi kører  - om det er kl. 06.00 (og det bliver det IKKE :-))  !!  nærmere kl. 09.00 :-))
Her ses pladsen med servicebygningerne - rene - varme - og at der er hegn og aflåst port er p.g.a. der også er swimmingpools - så Børn ikke blot kan færdes frit - alene - og evt. komme galt af sted . .  uden forældre eller andre voksne i nærheden .. !
lige nu - på denne tid af både året - og dagen - kan jeg godt nære mig men disse må jeg lige se nærmere på . . . :-))
Jamen - hvor er du da bare kær .. . !!! 
Havde vi ligget på en autohof havde vi ikke fået hilst på hinanden .. !! (så havde JEG gået glip af noget) :-))
Tænk at vågne op - en mild vinterdag - stige ud - og så mødes af så dejligt et syn i naturen  . ..
skønt er det også at mærke deres ro - og tillid ..  . (jamen - jeg kunne ha´ brugt meget tid her . .)
Men vi må videre -
(transitpladserne er ret store her . . !! og Vandhane på alle pladserne - så det er nemt. . !!)
på vej mod Köln falder igen lidt regn i kort tid - men ingen sne - ingen frost . .!! "Hvem føler sig som en sandwich her. . "? :-))
Så passeres Rhinen - og snart efter er vi ved Brühl Her ligner det mere efterår end vinter . . .
Vi har været her flere gange i årenes løb - på vej både mod Syd - og Nord . . .!!!
Mens Bent er inde og melde os til - nyder jeg naturen - som I så også får lov at nyde lidt her . . :-)))) 
Det er da flot. . ?!!!  ikke sandt. . ?!!!!
~ Camping Heider Bergsee ~
Igen har vi nydt en rolig nat i denne dejlige natur - i Brühl - nær Køln . .  betalt 17 euro - igen med El - varme - Bad  ..  heller ikke her behøver vi at koble fra - og det er altså dejligt at sove i ro og trygge omgivelser - og få en god start på endnu en dags kørsel forude. .  .
Mens Bent lige ordner de sidste praktiske gøremål som at tømme vand - fylde frisk på - o.s.v. (jeg har ordnet alt inden døre) - så jeg vil lige - sædvanen tro - nyde naturen - omgivelserne her . . .
Dette er udsigten fra vor stuevindue - ikke så ringe endda . .  vel . .?!! :-))

Igen stod vi op til en mild og diset morgen . .  men det er jo ret naturligt når her vand i nærheden - det skal jo give lidt tågedis - og det er ok.
Jeg skal lige ned se til søen - til fuglelivet som jeg husker her var mange af - også til morgen hørte jeg en del andefugle - Gæssene snakkede så det var en lyst - men det foregår jo på tysk - såhh . . .?!!   (ellers gav jeg da gerne mit besyv med :-))  )
  Morgenmøde (højlydt.. !!)
utroligt de ikke fryser - !! 
( Måske det er underleverandører til "Dynelarsen" . . :-)) ??
Ja, Peter (Malberg) du har ganske ret :  "Der står en Bænk i Haven , , ,  i Haven står en Bænk. . . . . . "  !!!!
(jeg synes dette var så smukt - at jeg MÅTTE forevige det  - og så skal I jo også lige se det . . .!!!  )
Så er vi ved at være klar - skal lige ha´ taget Landgangen :-)) og så er vi igen på vej syd - mod Luxemburg -
den første del - ned til omkring Bitburg . .  var ret tåget
nærmest som at køre i et glas mælk .. .  men alle kørte pænt - holdt fint afstand . .  så det var OK. . . ikke noget alarmerende i det :-))
Tæt på Luxemburg nyder jeg altid denne Bro (ved tanken om jeg IKKE skal op på den) :-))
Så er der 1 km til Luxemburg - og her er det så vi kan begynde at mindes gode gamle Carl Nielsen ..  . Fordi : 
"Tågen letter" . . . . (der ER kun det ene træ - ses klart og tydeligt :-))
Vi holdt Frokostpausen i Luxemburg - skulle Tanke her - og det var ikke af "storhed" - for vi kan vist ha´ lige godt 60 liter på - og vi tankede 60,5 liter :-))  Bilen var på det nærmeste også ved at hoste det sidste stykke - men det kunne GODT betale sig - for her koster en liter Diesel kr. 9.10 - i tyskland 1,75 mere pr. liter - så skal man ha´ godt 60 liter på - jahh - så er der jo sparet til en ekstra overnatning :-)) . .

Så gik vi ind og købte en Baguette  og skulle jo også lige se om der var andet vi ikke kunne leve videre uden .. ??  det var der så ikke - så vi "nøjedes". .  :-))

Men - hold da op nogle mega portioner af ALT - og til "ingen penge" . .  en spand tobak - til at rulle 800 cigaretter af - for kr. 5,- pr 20 stks. .  det er jo vildt. . .  (men nej - vi ryger jo ikke - men derfor er det jo alligevel billigt . .  (også billigere end vi ellers husker det .  .)  så var der også MEGA glas m/Nutella (5 kg glas) til heller ingen penge - men da vi jo heller ingen børnehave har - ja - så lod vi også det stå :-))  og nøjedes med vores brød - og så ind til en god kop kaffe og et stk. m/Hønsesalat - inden vi igen fortsatte Syd :-))
Så er vi snart ude af Luxemburg - som ellers godt kunne fortjene et længere besøg - vi har været her flere gange i årenes løb - men nu er det stadig Portugal der trækker - vejret er så flot nu at vi må ha´ Solskærmen ned - den sølvfarvede Himmel  blænder så det stikker i øjnene - herligt :-))
Igen passeres en Grænse på turen - dette er den 3. - og der er flere i vente :-))  lidt sjovt at man stadig har lidt "ærefrygt" og ser sig omkring efter Tolderne - når man krydser en grænse - eller rettere, JEG gør - selv om jeg intet har - og aldrig har haft - noget at frygte i den slags områder :-))


Tilbage Portugal index                               ~ Videre ind i Frankrig ~                                HER
 


Tilbage til forsiden