Grüner Jäger -!! ??
 

Side 51

Altså - hvis vi troede vi skulle hjem til lidt Forår - ja - så kunne vi godt tro om igen - for efter det flotte vejr i Luxemburg hvor vi kunne iføre os de korte ærmer - ja . .  så . . .!!!!
Nu var det "Dynejakker" - "Skisokker" og "Termostøvler" (hvis vi altså havde haft det med :-))  som skulle være fundet frem . . tænk, at dette lille Land - Luxemburg - var nærmest som "Shangri la" at komme til da vi passerede grænsen fra Frankrig . . det var Solrigt - rigtig lunt - kunne sidde ude med Frokosten . . herligt - !
Så handlede vi som sagt - fik Tanket op - og så var det videre.  . ..  .
Igen passerer vi grænsen  - denne gang fra Luxemburg til Tyskland - og de første 1½ - 2 km var det fin . . men . .
Lige kort efter Grænsen var der en hel del sne (men intet i forhold til senere :-) ) også her "vokser" Solceller på markerne . . :-))
langsomt trækker skyerne sig sammen - og man fornemmer den hårde vinter her har været - og som vi har læst og hørt så meget om - vi modtog også en SMS fra Freiburg - at der var voldsomt snekaos - og spejlglatte veje - det undgik vi så på denne rute den første tid, altså..) :-)
vi fornemmer også hvor forskellig "vinteren er faldet" - nogen steder ligger ingen sne - andre steder fra "lidt" - til "meget" - men  pyt - vi har det varmt og godt - og vigtigst er jo at vejene er tørre og ryddet - og dét er de - (endnu) :-)
ikke ét fnug ses på lange strækninger  - men det er jo ingen garanti for at det ikke er andre steder på ruten :-))

Lastbilen  kører "Sik-Sak" - som vi ser - men LIGE gennem bropillerne :-))) - og her er det så at jeg bare er GLAD for høje Broer . . !! (når jeg kan passere  UNDER dem :-))

Stadig ikke skyggen af sne - og her ser det ud - på afstand - som en kæmpemyre er landet :-)
Men tæt på ses at den "lille" Helikopter bliver "båret af mennesker med vinger"
Ja - der er en del forskellige ting man ser - og oplever på en Motorvej - selv om det ikke er lige "skønt" det hele - så er det herligt man kan køre fra A til B langt hurtigere end med de "svinkeærinder" gennem byer når man tager landevejene - men på denne årstid vil vi gerne bare frem - og vi har jo kurs direkte mod  en plads i det skønne Tecklenburg - (et fantastisk område som vi har besøgt flere gange gennem tiden - om sommeren. . ! kan anbefales.)
Vi ankom til Pladsen - som vi også kender - men men - det var ikke til at komme ind for sne - øv - så vi måtte fortsætte - til Grüner Jäger  (hvor vi var på "nedturen") en vinteråben plads . .  men men - ikke et øje - ingen lys - ingen hjemme - Rest. lukket - Bent var hele vejen rundt om huset - bankede på - ventede - ringede - intet skete - det er ret surt at køre så langt (plejer vi ikke) og man så ikke kan komme ind - Bommen var lukket - så vi kunne end ikke køre ind - og så afregne i morgen . .  ej heller er det muligt at holde udenfor . . der hængte heller ikke en seddel med "lukket" - "bortrejset" - "kommer om lidt" - eller  . .?? INTET - ! men 50 m længere fremme er endnu en plads - også denne havde lukket. . ?  ..  nu var vi ved at være ret trætte - så er det godt at ha´  POI´erne fra Archie med sig - Bent fandt så en anden plads tæt ved - den skulle være åben efter oplysning på GPS´en - så den sigtede vi mod - jeg med "foldede hænder og en stille bøn" :-)  for vi  havde jo kørt fra Nordfrankrig . . så . . .??  "PLEASE". . ?!

Her var det også lidt "smattet at komme ind - men ind kom vi - der var åbent - Bent var rundt at sondere - der så meget nyt ud hvad angår bygninger - der var super badeforhold - der var total OK i det vi (Bent) var rundt at se - og, indrømmet - om vi så var endt  lige op ad en mødding - så havde jeg "købt det" på dette tidspunkt - for jeg var MEGET træt nu. .  !!  :-)

Altså - vi kørte ind  - trods at der ingen var i Reception - på Pladsen (ud over én eneste vogn med lys i) men vi kunne se der havde været "liv" for der var skovlet sne væk ved  bygningerne - fliserne var rene og "farbare". .  . . 
Bent "rullede ærmerne op" - og "benene ned" - så jeg kunne komme ind  - og mens han var lidt rundt for at se om der var andre end os der trak vejret her . .??  så satte jeg hurtig lidt spiseligt på bordet - Bent kom tilbage med uforrettet sag . . ikke et øje - ikke en lyd . . !!
Pyt - vi spiste - blev enige om at "de kommer i morgen tidlig" - (det har i prøvet så mange gange før - så det var ikke et problem - for nu var vi begge total "Grydeklar" - og væltede i seng . . ;.))

Næste morgen - efter en god nats søvn - på Camping "Stürberg" - Sattrum - Hasseldorf  - ren natur - bag den lille by - og en total stille nat . .  var det dette vi vågnede op til -
I dagslys kunne vi rigtig se hvor pæne bygninger - og omgivelser vi var havnet i . . Bent tog igen på en "Rundtur" - receptionen stadig lukket - bankede på den campingvogn der i aftes var lys i - stadig intet liv . . . så vi trak tiden lidt for at se om "noget skete" ? (kl. var 07.30) . .
Her ses at det ER en vinteråben plads - nyskovlet for sne den lille Pavillon bliver sikkert flittigt brugt om sommeren . . (taget mod udkørselen)
Ses også at vi ikke er de eneste der har færdes her de sidste dage . .?!  men stadig ikke andet liv at finde - end i os :-))  Og det er da lige knap nok efter den lange tur i går:-)
Her holder vi så  - lige foran bygningerne - og ved siden af de "vinteropbevarede" -  sætter os ind til Morgenmaden - og håber  "nogen" kommer inden vi er færdige ..
Bent tager en sidste runde for at se om noget er åbnet siden - men nej . .?  så - det korte af det lange - vi har jo vore omtalte "Identity cards" med alle de oplysninger pladserne skal bruge som "campingpas" - samt har vi ekstra oplysninger såsom tlf. nr.  og mail adr.  på kortet - så da vi har ekstra kort med - ja - så tapede vi et sådan fast på døren - og da vi hverken benyttede Køkken - Bad - eller andet (brugte Gas til Køleskab - samt kaffe i aftes og til morgen -   og lys fra batteriet i aftes til at finde sengene i - !
Så vi forlod stedet igen med god samvittighed - og vender gerne tilbage en anden gang - i sommertiden . .!!

PS. - et lille efterspil : nogle dage efter hjemkomsten modtog vi en mail fra Ejeren :" om vi havde set deres Kat.  .??  for den er væk - og hans datter er så ked af det" . .?!
Jamen - det var da RIGTIG synd - vi havde INTET liv set/hørt på pladsen - end ikke en Kat - desværre - og det skrev vi straks til ham - samt hvor vi holdt - (siden har vi intet hørt fra dem - men vi vil gerne tilbage og "vise ansigt" - andet end det der sidder på "Campingpasset" :-))

Så er vi gen på vej op mod Danmark - dette var vor sidste overnatning - (ikke inde vi er hjemme - men på en campingplads) på denne tur . .
Selv om det meste af Europas vejr har været (og stadig er) rent af lave denne vinter - så er det alligevel "en kold Tyrker" at komme nord på . .  og i skrivende stund (maj 2013) - er der netop katastrofale oversvømmelser samt sne i det nordlige Frankrig - (set i "Nyhederne" . . stakkels Land..)
Vi er nu nået op til Hamborg - lige før vi kører under Elben (synes altid når vi ser Broen at "nu er vi hjemme" selv om der mangler en lille bid endnu) :-)
Vi er nu ved Flensborg - planen var at køre Bil og Campingvogn gennem den "personbetjente Vaskemaskine" som vi har læst godt om fra andres hjemmesider - men p.g.a det stadig voldsomme snefald - sjap - salt - grus - kort sagt : vi ville ikke nå ud at pladsen før de 3 mands arbejde var spildt - og de vi SKAL til Flensborg igen "lige om lidt" - så valgte vi at fortsætte - og så gøre det om en uges tid - og håbe på vejret er "venlig stemt" om en uge..

Ps. - Som sagt, så gjort - vi vendte tilbage en uge senere - det tog 3 mand (den ene var en kvinde :-)  ) 15 min - så var vi ude af stedet igen - med et ikke særlig tilfredsstillende resultat hvad arbejde angik - i hvert fald er vores oplevelse at det var spildte 250, kr.  !
Billeder og beretning fra det - samt resultat  af skaden (ved indbrudsforsøget i Frankrig) kontra pris - og Forsikring - kommer i en særskilt efterskrift senere - når det endelige svar fra forsikring foreligger - (prisen vi har fået på skaden er mellem 17.000 - 20.000,- utroligt men sandt . . . !!
Dette vil vi ikke acceptere - det er ALT for højt - !!!
Men - som sagt - mere om det senere på særskilt side . . . !!  (da det ryster os lidt)

Ved alle til- og fra- kørsler besøger vi vores dejlige Svoger - samt mange gange ind i mellem . .  således også denne gang - det blev et glad gensyn efter flere måneders fravær.
Et hyggeligt døgn havde vi - og så var det tid for os at tage den absolut sidste etape på denne rejse - så næste morgen startede vi - der var faldet ret meget sne i løbet af natten - det sneede stadig - Bent skrabede ruder - lygter - nummerplader - og så var vi klar til afgang - (troede vi) :-)  og vi vinkede farvel  - radioavisen startede - vi nåede 30 m. væk - så lød det : "Den ene bro er spærret p.g.a. glatføreuheld - den anden er fortsat særret da oprydning stadig pågår - vej nr. xx er lukket p.g.a. Harmonikasammenstød i det glatte føre - og : "al unødig udkørsel frarådes".  .

 NÅ..?!
Enden blev at vi nu stoppede henne på hjørnet - jeg ringede til Svoger :))  : "Heejjiii . . . savner du os ikke helt vildt :-)) ?!! 
Han spurgte naturligvis hvad jeg mente - hvortil jeg sagde :" hvis du nu siger ja - så kommer vi tilbage om 2½ minut - vi holder henne ved hjørnet :-))))
ha ha . . . jamen jeg sagde jo vi var savnet de seneste måner . .  så vi blev - endnu et døgn hos ham - og fortsatte med råhygge - men nogen brave folk "fjernede hurdlerne på vores vej" :-))
Alvorlig talt . .  ville da være halsløs gerning at køre ud med de advarsler der blev givet - vi har nu kørt SÅ mange tusinde kilometer - været væk SÅ længe - at det INTET betyder at tage en ekstra dag om turen . .  (det KUNNE det ha´ kommet til at betyde hvis vi IKKE ventede, , ?
Ja - hvem ved ..?  det finder vi jo heldigvis aldrig ud af.  .!!!

Næste morgen tog vi igen bestik af situationen - stille vejr - ingen lukkede Broer - ingen advarsler - og rene veje - så vi vovede det ene øje - vinkede igen Farvel - og så var vi på vej de sidste ca. 150 km - efter 1 times tid kom igen sne - men heldigvis meget kort . .  (ikke rart - men )
vi nåede hjem i god behold - efter endnu en meget lang tur - og denne gang var den jo ikke helt uheldsfri - der var da lidt strabadser denne gang  - men når man  hjem - efter så mange tusinde kilometer - så har HELE turen været en STOR succes - bare man er sluppet for ulykker - at man kommer hjem i hel stand - så er ALT andet småting - som man end ikke kan TILLADE sig at "øffe" over . . det har været - som altid når vi rejser - en PERFEKT tur - med så mange oplevelser - indtryk - glæder, at de nu skal bundfælde sig
da vi drejer ind af vores egen vej (ja - det ER en privat vej :-))  ) åbner himlens sluser sig - igen-igen . .  HELDIGT at vi er nået SÅ langt..
Rejsen er nu til ende - og med det vejr vi er kommet hjem til - kan man så  bebrejde os vor længsel :-)
"Minderne har man da lov at ha´ " (sagde (sang) Liva Weel - for os der kendte hende :-)))
og med håbet om der altid er en mulighed - "en åbning" - for vi kommer tilbage - ja så kan vi nyde minderne - oplevelser - via billeder
Portugal kan vi IKKE blive trætte af - og det glæder os meget med alle de mange mails og tilkendegivelser vi til nu har fået - hvor vi har inspireret ca. 100 personer til nu - der HAR taget turen - eller VIL tage den. .  . (dem ønsker vi alt godt). . !!
Her vil vi 2 så Takke af for denne gang - siger TAK til hver og en af jer der har mailet os på turen - som har fundet navne på Blomster - Træer - Fugle  og symboler når jeg på hjemmesiden skrev jeg ikke vidste hvad det var - TAK fordi I har "udvidet min horisont" - Tak for hilsener fra nær og fjern - og Tak for ALLE de tilmeldinger vi har fået fra jer på  at I ønsker "Nyhedsmails fra os når vi skriver om nye/gamle rejser" .. 
Når denne side er færdig tilsender jeg jer alle en besked via "Nyhedsmailen"  - netop for at tjekke jeg har fået jer alle ført på. .  (hvis I ikke modtager den inden  senest Mandag aften . . så må I lige give lyd til mig igen - så vi kan "få orden i sagerne" ..  . :-)
Hermed. Lukkes og Slukkes for denne gang - en stor TAK til alle for følgeskab - håber vi "ses" igen - snart.. :))
så må I hellere få den sidste (for denne gang) ikke dagens - men vinterens  Bølge. .
På genhør.  .!!

Venligst "Skytterne"

Tilbage til side 50

Frem til side 52 - med div oplysninger/facts om turen
side 52 slutter med billeder fra uheld (hul i vognen) - pris - kampen  m/Forsikring - samt vor oplevelse og mening m/omtalte vaskemaskine  (kommer senere)
retur til Vinter-index 2013 - Portugal/Spanien