"Positivt & Negativt"
 

Side 52  

Som lovet vil vi fortælle om vores erfaring med både "Vaskemaskinen" til Bil og campingvogn (som virkelig var tiltrængt efter denne vintertur) - samt vil vi fortælle hvad det ender (endte ) med vedr. forsikring - pris - o.s.v efter indbrudsforsøget i Frankrig . . også vedr. "positivt og negativt" fra denne tur.. :-)
 
Først vedr. indbrud:
Jeg har jo fortalt om selve hændelsen som jo skete i Frankrig - samt har jeg igen-igen advaret om IKKE at overnatte på Rastepladser - for jo længere syd - jo større risiko - men jo længere nord er risikoen også !!  Så - vi kan IKKE advare nok mod det ..  .!!

"man" forsøgte at få vinduet op - (sikkert for at "Gasse os". ?? ) meeen :-))  det er jo en Hobby - det er kram - så vinduet er ikke noget man bare åbner udefra :-))

"de" kunne heldigvis heller ikke linde så meget på det at de kunne få gas blæst ind - samt var jeg hurtig oppe - og tændte lys
og "de" var så hurtig væk at de ramte bagenden af campingvognen - med det resultat at det vi først troede var en sort ridse, viste sig at være en revne (et hul)
Samt en bøjet teltskinne. . !

Efter hjemkomsten henvendte vi os naturligvis til forsikringen - og aftalen var at vi skulle indhente tilbud på hvad det ville koste at få skaden udbedret . . .

Jeg ringede til . . ..  (en Hobbyforhandler) forklarede sagen - beskrev skaden - og spurgte om en ca. pris.  . og det første han sagde var :"er det en forsikringssag"?
Jeg svarede som sand var : "Ja" . .  og så sagde han :"Ok - men så bare kom med vognen - så ordner vi det selv med taksatoren".  .!
Det synes jeg ikke om - for vi vil gerne selv ha´ lidt "hånd i hanke" med hvad der foregår - og vide hvad man agter at gøre - om der skal udskiftes - eller udbedres.?
For det er for os ikke ligegyldigt om ting repareres - eller der kommer nye del i stedet.? Samt er det da heller ikke ligegyldigt hvad det koster ??
Dertil svarede han :"Jamen prisen skal du jo ikke tænke på - da det er en Forsikringssag" . .?!!
Sådan en udtalelse falder mig noget for brystet - gør mig egentlig lidt "mopset" - for det er jo os ALLE der kommer til at betale - da forsikringer jo stiger og stiger p.g.a. alle de dyre skader - om det er på køretøjer - stormflod- og alle slags skader - så stiger vi jo alle kollektivt - så det er en ret uheldig udtalelse - og holdning, synes jeg . . !  Men - som jeg sagde :"jeg har taget nogle billeder af skaderne - som jeg kan maile dig - og så kan du måske give mig en ca. pris. . ?"

Som sagt så gjort : men - det var et ret chokerende svar vi senere modtog fra det firma : "ca. Kr. 16.998,50 alt inkl..
Inden havde jeg fået en særskilt Pris for vinduet :"kr. 4.095. .  !! og bagenden blev så kr. 12.903,50 . .
HOLD da op. . !!!
Ja - vi ved jo godt alt koster (især i DK.) men det kunne vi da slet ikke acceptere - Forsikring eller ej . .  det var (er) HELT ved siden af. . .
kan ikke lade været at tænke på hvad det ville koste hvis det var os selv - og ikke Forsikringen der skulle betale.  . .?
(Det kunne kun blive billigere..?)
I hvert fald kan vi selv lave det for det halve ..  alene vinduet kan vi halvere prisen af . .!

SÅ : igen ringede jeg til forsikringen - fortalte hvad vi havde undersøgt - (skal huske at sige vi prøvede endnu en forhandler :"Ca. kr. 20.000.-)
Vi fik så besøg af Taksator - han ville så selv - også - undersøge pris - fair nok . . .!
Enden på det hele blev : vi laver det selv billigst.  . nyt vindue - skifter skinnestykket - samt "kappen" (altså udskifter bagenden) og dermed er så sparet - for Forsikringen - da vi laver det for halv pris. . !

Det er ret beskæmmende at alt er skruet SÅ voldsomt op - at priser 3-dobles i Danmark . .!

Vi har for nylig isat 2 vinduer for en god bekendt - det ville koste ham kr. 8.300,-
(Vi sagde det kunne gøres for UNDER ½ pris - så han var da glad.  .!)

Jeg kunne godt ønske at flere lige ville tjekke op en ekstra gang på priserne - for jeg tror (ved) der kan spares mange mange forsikringspenge - som ville komme os alle til gode . . . samt også selvom det IKKE er forsikringerne der skal betale - så er der penge at spare. .  .!!

Nå - men nu skal vi så ha´ lavet vores egen - men lige pt. har vi ikke meget tid - så det må vente lidt endnu . .!!
 

 

Så til den omtalte "Vaskemaskine" som vi havde læst - og hørt - om . .  der var ingen negativ omtale - så vi tog ind til "Skandinavien Park"  (som vist er kendt af alle Danskere) :-)  der er den omtalte "betjente Vaskehal til store køretøjer" - Bent gik ind på kontoret - betalte kr. 250,- for både Bil og Campingvogn - fik besked på at køre den ind i denne mega hal...  
Dette "store" vogntog syner ikke af meget i denne kæmpe Hal - og straks efter gik en ung pige i gang med at spule og vaske (ses tydeligt at snavset skylles af)
en anden - mand - kører stillads hen over, hvorefter han går i gang med spuling og afsæbning af taget
der er 3 "mand" i fuld sving - en på hver side af vognen - og en på taget. . hele proceduren går hurtigt - rigtig hurtigt . .
den gule lastvogn er netop kommet - og venter på tur - vores spules nu fri for sæbe. .  og så er den klar til afgang - under 15. min. - så det var jo "fint"
Eller, var det . . .????
Døm selv. .  .!!

                  Spejlet plejer ikke se sådan ud efter det er nyvasket                                                                   det gør trinbrættet bestemt heller ikke . ..

I en "normal" vaskehal blæses bilerne som regel ret tørre - her ses "skidtet" stadig i striber
Skærme og skærmkasser på bilen trænger virkelig til en god gang rengøring
må indrømme at jeg også synes Bilen - og vinduerne trænger til en god gang vand og sæbe
Campingvognen er heller ikke ren - man ser tydeligt hvor der er "løbesod" (blot spulet oppefra - til sidst - i stedet for først)
Ja - det kan godt være "nogen" synes jeg er "sart" - men det andre har synes om kan bestemt ikke være samme resultat de har fået af en tur gennem vasken her - som det resultat vi endte med at få . .?
For - om vi er tilfredse med den "behandling" her. .  .???
Kan vist rolig sige : "Nu trænger det hele virkelig til at komme hjem og blive vasket godt og grundigt - i riller - kroge - bøjninger - hjørner - men også på alle siderne.
"Tør" da godt stå ved at det BESTEMT ikke var de 250,- værd - end ikke en 50´er er værd at ofre på det - i hvert fald ikke set med vore øjne. . .

Så - anbefale det . . .??   NEJ . ..  !!!!  (Så skal de i hvert fald ændre deres kriterier for kvalitet/effektivitet/renhed - for den var blevet lige så "ren" som hvis den var stille ud i en regnbyge (hvis den da ikke var blevet renere..?) )
Den blev vasket og ordnet fra yderst til inderst da vi kom hjem :-)   efter devisen : "selvgjort er velgjort" :-))

 


Hvad vi ellers har oplevet af plusser og minusser har jeg vist berettet om mens det skete - værst var dog at Nettet var så dårligt på "vores" plads i Portugal denne gang - dét kan Farforældre bare ikke leve med mere end én dag (og det er endda næsten heller ikke til - men så er det jo godt at man har hjul under sit "Hus" :-))

Vedr. vore "mekaniske fortrædeligheder" denne gang - ja - skal man se det positive i det, så var det heldigt det kunne laves i Portugal - for der har vi næsten sparet til en ny ferie på hvad det ville ha´ kostet os i DK. - og den sidste del - den med Termostaten som kostede os en uge ekstra i Vilanova - ja - der lærte vi at NU var det sidste gang "ham Suzuki-fætteren" havde haft besøg af os - men det positive var så at vi oplevede den enorme venlighed og hjælpsomhed hos Suzuki i Vilafranca (som vi GODT kan anbefale) . .
Den negative i Frankrig var jo indbrudsforsøget i Frankrig - men det positive var jo at det ikke lykkedes dem - (hvad det så end var de havde til hensigt..?)

Selve rejsen - ferieoplevelserne - de var skønne som altid - de opvejer ALT andet . . . og vi gør det gerne igen-igen .. .  eneste minus (for mig især) er at i sydeuropa er det normalt at der ikke er varme på badeværelserne om vinteren - men det positive er så at der er gratis bad - og at vandet er så "skoldende" at lukker man op for bruseren først - og så tager tøjet af - ja - så er det lille baderum hurtig varmet op - så det går jo alligevel. .  :-))) 
(Vi blev da i hvert fald en del renere end vores køretøj blev da de kom i "Bad". . .  ) :-))

Det var så alt for nu - (senere - hvis jeg husker det - vil jeg tage billeder af reparationen af campingvognen - og i hvert fald det færdige resultat - for de interesserede)

 

Tilbage til side 51

                  tilbage til forsiden                  

Tilbage til index