Fra Burg Sct. Marie
( efter 2 dage )
 

Side 50

Også her på denne plads blev opholdet lidt længere end planlagt - ene og alene p.g.a. det voldsomme vejr vi fik her - nærmest syndflod, blev det - det var lidt "øv" for os - for nu ville vi efterhånden gerne hjem - når man er nået så langt - efter så lang en vintertur - ja - så vil man (jeg) gerne hjem - men - det er jo ikke OS det er værst for - det er Franskmændene - det er RIGTIG synd - de har nu fået så meget vand - at deres marker er nærmest blevet til  "Moser - og Sump" - !!

Vi selv kan jo bare nyde at sidde tørt og godt inde i varmen - hygge med det Gratis Net - læse aviser - se nyheder og serier på TV - lidt godt at spise - en god bog - og en middagslur når øjnene bliver små - og så ellers bare glæde os over vi er nået så langt - at vi snart er hjemme - og stadig ingen ulykker . . så er alt jo godt - for OS. . !!

Vi kan nu komme videre - den voldsomme regn stoppede ud på natten efter et ret "hidsigt" døgn
Nej - dette er ikke "dagens bølge" men resultatet af den hårde vinter der også har ramt sydeuropa
og sådan fortsatte det resten af vejen ud af Frankrig . . . (mindst)
Frankrig er jo charmerende med deres gamle byer - men indrømmet - charmen er nemmest at få øje på i Sol - Blå Himmel - og tørvejr :-)
men da vi kender en del til dette område fra ophold gennem årene - så er det for os stadig charmerende :-)
Nåh - ja - nogen steder er jo mere charmerende end andre :-) dog ser her ikke ud som her er mange boliger i brug mere
og vi kan vel godt blive enige om at man kan glæde sig lidt over når man holder fast ved at ha´ en 230´ vogn ( i hvert fald de steder vi gerne kommer :-) )
Denne gang kom vi i gennem før vi mødte modkørende (som før er sket :-))
Så er vi igennem - men vejene bliver ikke meget bredere . . men lidt har også ret :-)
Efter det vi netop har været igennem - føles dette jo nærmest som en Motorvej :-)
oversvømmede marker følger os stadig . . .
det er jo ikke smukke søer vi møder - men katastrofalt våde Marker  
Så skal vi gennem betalingsanlæg - et af mange på turen - og meget ofte står Told & Skat - eller kampklædte betjente - her var det så Lastbiler - Campere - Varevogne o.a. der skulle på vægten - men vi ser jo SÅ ærlige og reelle ud - at vi får bare lov at køre videre uden at blive stoppet - !! Thjaa - så er det jo spørgsmålet om man kan "Skue Hunden på hårene".  .? :-))  
Rolig nu - (inden I farer til tasterne) det var en vits - !! 
 dette vand SKAL være her - det kaldes "Mosel" - :-)) ville være mere "katastrofalt" om der IKKE var fyldt med vand her :-)
så er vi på vej ned mod Nancy - i tørvejr - men stadig gråt i gråt
Vi fortsætter videre mod Luxemburg - hvor vi gør et "Frokost-stop" - hvor der også skal strækkes ben - handles lidt - og ikke mindst tankes op .  .
Så nåede vi til omkring Metz  - flere steder på vej op så vi de gravede "grøfter" til at aflede al vandet fra markerne . . !!

Metz er også en by vi ved så meget om at vi gerne - engang - besøger den og nærstuderer. (åhh - ja - der er endnu SÅ mange steder vi så gerne besøger - både ude og hjemme)

Domkirken Saint-Etienne - bygget af flere omgange fra 1220 - 1550 (skulle være MEGET smuk inden i med 6500 kvm glasmalerier) - straks efter er vi så i Luxemburg
Her er det ikke vand der er på markerne - men sne - pudsig så forskelligt der er blot man passerer en Grænse
Som da vi kørte ned - har vi nu så lidt brændstof tilbage at vi må "spytte i Tanken"  så vi kan nå til første Tankstation :-)
Vi nåede den - og ser denne Tyske autocamper - og tænkte straks på Ahrenkiel :-)) - måske han kan få lidt inspiration til nye rejsemål . .?  Eller Peer Neslein .. ?? :-))
Iran -Indien - Nepal -Libanonn - Kina - Bahrain . . og - og . . !! er det fordi de HAR været der (også den Persiske Golf) eller er det bare ønsketænkning.  .??????
(Lande JEG godt kan leve uden at besøge - måske endda bedre end at besøge dem :-)))  ???  )
( og hvem er det så liiige der påstår jeg er så

bange for højder at jeg springer ud af vognen. . ??!) :-))   

(Her er det lige som LIDT mere sikkert at blive siddende end at hoppe ud :-)  )

Det er ikke mere et "særsyn" at se Solceller "gro" på marker og Bjergskråninger i Sydeuropa . .
Vi fik tanket op - (så det var ved at løbe over :-) - det er snart lige ved at det kan betale sig at køre ned og tanke - det er jo  rørende billigt :-) lige ledes købte vi et karton Kaffe - det kostede "heller ikke noget" - så fik vi frokost - og endda er her meget varmere end vi har været vant til den sidste lange tid . . så efter ca. 1½ times pause  kunne vi fortsætte - med stop på Grüner Jäger som vi gjorde på vej ned . . .  d.v.s vi TROEDE vi skulle overnatte der. .  .!!!

For ikke at denne side skal blive uoverskuelig lang - også tidsmæssigt er jeg nødt til at uploade - og sige :

"FORTS: FØLGER. . "
 

tilbage til side 49

videre til side 51   

 
til Vinter-index 2013