*Et "dyrt" døgn*
 

Side 48

Havde jeg vidst hvad jeg vidste senere - ville jeg nok ha´ bedt Bent om at vende "Kajakken"- til Portugal igen :-))
(dernede kunne vi få 3 mdr. ferie igen - for hvad det næste døgn kom til at koste i Frankrig :-))
Der hvor vi kom til at holde var også et hold Tyskere - og et hold Hollændere - begge hold smilende - venlige - og snakkesaglige
Vi hjalp Hollænderen med at komme på plads - og Tyskeren fik hjælp til sin PC.. :-)
Det blev også kun til én overnatning (en ACSI-plads) også et område af Frankrig vi gerne nærstuderer en anden gang - men nu er det afg. mens vinden er "venlig stemt"
(for det har været en "stormfuld nat" :-))  meget, endda . !! de andre vognene ville også fortsætte mens vinden fik et tiltrængt hvil - den havde virkelig været på overarbejde:-)
ud af byen igen fik jeg et næsten et "rent" billede - så heldig var jeg jo ikke i går :-))

Nej, han var IKKE campist - men at dette var hele hans hjem (så det rigtigt,  da vi passerede - ville IKKE fotografere ham forfra (ikke udstille ham) vi fortsatte til motorvejen

fint vejr nu - men PLUDSELIG blæste det op igen - det gør det ofte på disse kanter - og er også lige så hurtig væk igen - men oppe på motorvejen var det stadig blæst - og i stedet for at vinden aftog som den plejer - ja - så blev den værre og værre - og MEGET værre - og i takt med vinden tog til i styrke - aftog Bilens fart  fra  ca. 70 km/t - til 30 (Bent gjorde det ..)  for på den måde at gøre vogntoget tungere - (som jeg før har fortalt var vi blandt de 50 campingvognen der væltede i en pludselig opstået Forårsstorm - på vej på Påskeferie) og sådan en oplevelse sidder jo i én - (mest mig) så jeg beder altid om at få farten ned - og så i læ ved først givende lejlighed . .  somme tider må jeg argumentere lidt for det - men synes Bent ikke det er slemt - (det er jo ham der sidder med rattet - og ved hvordan hængeren opfører sig) så kører han jo ikke ind . . men det er sket nogle gange jeg har sagt :"NU synes jeg ikke det er "betryggende mere"  - og når Bent giver mig ret - ja - SÅ bliver jeg da for alvor utryg :-))))   (men så holder vi jo også)..

Nu er vi altså stået på motorvejen - men efter nogle km. var det ikke "bare STIV stormende kuling - men nu også med kastevinde af storm (som føles som orkan . . ) det kan vi så diskutere om det var det ene eller det andet - men vi diskuterede SLET ikke - Bent sagde : jeg holder ind på første Rast og venter til stormen lægger sig .. 
Som sagt - så gjort. . . !

Her holder vi så - man ser på Træernes gro-retning , at de er mere vant Storm/Orkan her - vi selv er nogle gange tidligere blevet "fanget" af vinden på disse kanter - den kommer PLUDSELIG - og den er lige så pludselig væk igen . .  så med lidt tålmodighed kan vi sikkert fortsætte om en time - eller 2 . .  det er jo tidlig formiddag - og vi skal jo ikke nå noget til bestemt tid - end ikke en bestemt dag - så pyt - bare vi er i sikkerhed . .  øhh. . ???
Ja - ved godt jeg er en af dem der har råbt højest om at benytte Rastepladser - i sær sydpå - (men nu er det også usikkert på tyske Rastepladser skal jeg lige hilsen og sige)

Ja - men nu er vi her i Sydfrankrig - høj lys formiddag - på en Tank/Rast - campingvognen - trods den holder lidt i læ - hopper lidt engang i mellem  - og flere og flere Lastbiler og Campingvogne holder ind - (men campingvognene fortsætter efter et par timer - en enkelt lå total smadret - med indbo spredt for alle "vinde" senere - få km herfra)

Tiden gik - ingen tegn på det var ved at løje af - vi havde fået formiddagskaffe - serveret i éngangs plastbægre (bruger vi altid når vi raster mellem stederne - men de var ved at vælte - så vi måtte sidde og holde på dem - så slemt gyngede camp.vognen - så da vi efter nogle timer skulle ha´  lidt frokost blev bægrene skiftet ud med kopper - de stod trods alt lidt mere stabilt - (skulle bare ikke fyldes til kanten :-))  )
Det blev eftermiddag - vi holdt her stadig - havde spist - læst bøger - lavet lidt på PC´en - men skulle jo spare på strømmen - og ved "Kaffetid" stred Bent sig gennem stormen - ind på Restauranten - hentede varme Croissanter  - uhm - vi hyggede da bare alt vi kunne - for som jeg altid siger når der er lidt "ikke-planlagte"  ændringer : "Jamen, vi har det jo godt - mangler intet - sidder varmet - tørt - godt i egen sofa - et fyldt køleskab - gode bøger og Musik - og så har vi hinanden - der er jo intet sket os . . så vi kan da bare "lade stå til" - og vente til det igen er forsvarligt - værre er det da heller ikke - eneste er at vi jo bare ikke skal overnatte her . .  IKKE tale om . .!!!

Jah - nu er jeg jo ikke ene om at bestemme- (og her er det ikke Bent jeg tænker på :-))  )næh - næh - det er hr. Vind - han har ikke samme mening om situationen som jeg har - han er endnu ikke til sinds at gå til ro - tvært i mod - han fortsætter med at vise hvem der bestemmer .  .!!
(Har jeg sagt det er så voldsomt at vi ikke kan tale normalt sammen i vognen - men tale med høj og kraftfuld stemme for at kunne høre hvad der siges . . )
JEG er vist den der klarer mig bedst i dén disciplin (vil nogen nok mene :-)))) 

Tro mig : 14 timer - bare at sidde i venteposition - dét er lang tid - selvom man hele tiden har det positive humør på - så er det ved at være lidt trættende (selvom man ikke har bevæget sig mere end en meter - frem og tilbage i vognen - kun læst - spist - vasket op - og læst igen , , dét er søvndyssende  - især når man vugges - vi har holdt her før kl. 10 i formiddags - og nu er det GODT over midnat - og ingen tegn på "bedring" foreløbig . . .  !
Vi har haft SMS-kontakt med venner i Autocamper som var på vej over Pyrenæerne - han skrev at de aldrig - ALDRIG - ALDRIG. .  . nogen sinde i alle deres år som campister havde oplevet noget lignende - og at de havde tænkt meget på os - hvor vi var.? om vi var i sikkerhed - o.s.v og de skrev at de ALDRIG håbede de skulle opleve dette igen . . .!!

Ja - vi var i "sikkerhed" - (i hvert fald hvad stormen angik :-)))  - og nu var Bent træt - sagde : "det ser stadig ikke ud til vi kommer herfra foreløbig - så jeg synes vi skal gå i seng nu" (kl. nærmede 01.00)
"Nej - ikke tale om jeg går i seng her - på en Fransk rasteplads - men DU skal gå i seng og få søvn så du er frisk når vi kan fortsætte"
Bent mener ikke der sker noget her - ikke i det vejr . og ikke på denne tid - og med HELE rastepladsen fuld af Lastvogne - og Autocampere . .

Jeg var så af en anden mening : Tyvene er der INGEN der lægger mærke til på en Rasteplads - jo flere last-og privatbiler der er - jo mindre lægger folk mærke til - det er "videnskabelig bevist" - og jo værre et vejr er - jo nemmere spil har Tyvene - for da holder alle sig inde . . for nedrullede gardiner - så der er stadig "frit spil" - og skulle man "råbe op eller larme" her er der ikke en eneste der reagerer - dels overdøves alt af "Hr. Vind" (især når han er i følge med Frk. Storm) :-)
Det er "videnskabelig bevist" - eller også er det bare logik for Burhøns :-)  og til syvende og sidst har vi ret megen viden og erfaring på det område - så:

Jeg holdt på at Bent gik i seng - det var det vigtigste HAN var frisk i morgen tidlig.  . .

Nøjjii - hvor blev jeg træt i denne "stille" ensomhed - Kaffen hjalp ikke så meget mere til at friske mig op - men jeg "holdt stand" - lyset tændt - læste - lagde albuerne på bordet (godt min Mor ikke så det) og lagde hovedet i hænderne - øjnene gled i - så jeg rettede mig hurtigt op - rejste mig - gik lidt rundt - det eneste der ikke rigtig gik var tiden synes jeg - så efter jeg havde kæmpet mig rundt i vognen - taget koldt vandt i hoved og især i øjnene - flere gange - og kl. vist nærmede sig 03. - ja - så . . .!!!
Nej - skal jeg virkelig ærligt tilstå at jeg lagde mig - fuldt påklædt - oven på dynen - ved siden af Bent - og skulle IKKE sove - bare hvile - og det KAN der da ikke ske noget ved - "ALLE" campister overnatter på vej ud og hjem - på rastepladser - vi går det aldrig mere - (gjorde det i "gamle dage" - og det var hyggelig del af ferien . . men IKKE i dag . . når jeg fraråder det - og når jeg taler om "vejpirateri" - ja - så får jeg at vide jeg laver "skræmmekampagne" - og at "vi gør det altid - og der er aldrig sket os noget"  - o.s.v - o.s.v.  . .  og nu ligger jeg så her og tænker på alt dette - samtidig med at jeg tænker - "Ja - nu er natten jo alligevel snart gået - så . . .??  Og jeg skal jo IKKE sove - bare lige hvile her (min ryg synes den havde siddet for længe i dag)  .. .  så - ja - jeg skal jo heller ikke være . . .  . . (og så klappede øjnene i - max 15 - 20 min. - IKKE en halv time) så lød et "brag" - eller et smæld" - og jeg SPRANG ud af sengen - og inden jeg - altså fødderne - "landede på gulvet" gav det et "ryk" i vognen - begge lyde og bevægelser virkede - og lød - som en gren faldt ned på vognen - eller andet - som stormen havde kyle på..
Det hele gik så hurtigt - og Bent vågnede af det (så har det været slemt når HAN vågner :-))
Jeg tænkte straks på "Indbrudsforsøg" - og ville derfor ikke  "bare "sparke døren op - og styrte ud" . .  Bent sagde :"det var nok bare vinden - noget der er faldet ned på os" - men så "naiv" er jeg IKKE på en Rasteplads - midt om natten :-))  så for at få ro i sindet kiggede jeg ud gennem ruden i døren - der så jeg vores ret tunge 2-trins trappe stå et godt stykke fra vognen . . "Nogen har flyttet vores trappe" . !!!   Bent sagde :" arrhh . men det er da vinden (stormede stadig) . . "
NEJ . .!!!  Godt nok er den mere end almindelig voldsom - men den kan ikke tage Trappen - bære den hen over en kantsten - sætte den på alle 4 ben - med siden til - oppe på Græsset - flere meter fra vognen . . . dén køber jeg ikke - her er noget galt - så vi går IKKE ud nu"
hmm - ??? vi kiggede ud fra alle vinduer - ikke et øje - alle lå og sov i deres respektive køretøjer - tyst og stille .. ?!! ikke en bevægelse..!

Vi fik kaffe - nu var Bent færdig med at sove - jeg var ret knotten på mig selv over jeg havde måtte give efter - og lagt mig - kunne da sige mig selv mine øjne ville falde i - og jeg var HELT sikker på der var et indbrudsforsøg - de havde først fjernet trappen for at forhindre at "beboerne" kom styrtende ud - for så ville vi falde - måske brække et ben - i hvert fald ville tyvene får nogle sekunders forspring fra hvor vi falder - og fortumlet rejser os - til de er væk"
ja ja - mange mener jo nok at "fantasien ikke fejler noget"  (det gør den - somme tider - heller ikke :-))
Bent trøstede mig med at det da var klart jeg ikke kunne blive ved at holde mig vågen - og der var jo intet sket - HVIS det var tyve - så kom de jo ikke ind - de er væk - og intet sket . . .  (ja - sødt at trøste mig - men jeg var ikke overbevist om at det var OK - og "intet er sket". . . !

Stadig irriteret på mig selv - kunne vi endelig gå i morgenskumringen og ved selvsyn konstatere hvilke af vore gisninger der kom tæt på fakta - på hvad der reelt var sket

Ja - som altid - fik jeg "naturligvis ret" :-))  Må indrømme at dette var en ad de få gange i livet jeg ikke var glad for at få ret . .!
Trappen stod der - som nævnt - ikke - så jeg "hoppede" - og sagde til Bent : "Smart nok - for sker der noget - og trappen ikke står på sin plads - ja - SÅ .  . .!!
Fremover håber jeg at vi husker at tjekke om den står der hvis der er lyde der gør at vi hurtig skal ud af vognen .. (en god ting at ha´ vindue i døren :-)) 
Nå - egentlig er det nok ikke i alle situationer man bare hovedløst skal fare ud - altså bortset fra hvis vi sender "Dræberhunden" ud først :-))
(Ingen ag os har dræberinstinkt - så - vi bliver inde - med mindre vognen står i Flammer :-)))

Vel ude nu - vi ser os omkring - ser ikke med det samme at der er noget galt . . . MEN : på vejen ligger noget  "Gråligt Plast " - lige under stuevinduet - i siden . .!!!

Ses tydeligt hvad der er sket - og hvordan - samt hensigten med det . .
En har forsøgt - med begge hænder - at trække ruden op - (troede måske vi var ovre på Restauranten..?  for stuevinduerne var ikke rullede ned . . og det er så det smæld jeg vågnede af - hvor vi troede det måske var en gren eller andet som Stormen havde slæbt hen på vognen .. !!

Bent havde brugt tiden på at finde hvor nærmeste afkørsel var herfra - så vi kunne komme ind på en Plads - og ingen får mig til at ligge endnu en nat her - ej heller at fortsætte i det vejr - så der skulle lige planlægges lidt - og holdes familieråd (her er det en god ting der kun er 2 i familien der er her - så ved vi jo godt hvem der normalt render af med den mening der dur :-)
Jeg siger IKKE hvem af os der fik det sidste ord ..!! :-)
(men Bent synes altså også det var en god idé at komme væk herfra:-)  )

Vi gik lidt rundt og "prøvede vindens kræfter af" - vi kunne nu stå fast ved egen hjælp (uden at holde fast i hinanden) vindstødene var stadig ret kraftige - men ikke "vælte-campingvogn-kraftige" - bare vi kørte langsomt ..  så : enden blev at vi kørte de få km til næste afkørsel - kørte som Lastvognene gør når de ikke kan trække op ad bakkerne - de sætter "Katastrofeblink" til for at vise de sejtrækker . .  så det gjorde vi også - smart nok - ingen dytter - men kører bare pænt udenom . . :-))
nu var det så heller ikke trafikkaos på motorvejen der plagede os :-)) så vi var ikke SÅ generende :-))
lige efter svinget her kan vi se afkørslen - og jeg drog et lettelsens suk :-) for da vi kom ned på landevejen ind til byen mærkede vi næsten  ingen vind - og slet ingen kraftige vindstød - dem havde vi ladet blive oppe på Motorvejen  - der var mere åbent end her - hvor vi mest kørte i læ . .
SUPER. . !! :-))
Jahh - jeg samler stadig på Rundkørsler - og se selv hvor meget storm her var - med "en knækket Søjle" til følge... :-))
nej nej - det var en vandet vits..!! :-))  men jeg var bare så lettet over at være nede fra det vilde orkanvejr - og med udsigt til en rolig og tryg nat - under lidt mere sikre forhold .
Jamen - det tegner jo godt - oven i købet fik jeg så den helt "tomme" Byport her - det kan være svært . .
Gennem byen og lidt  ud på "landet" - hvor det første jeg får øje på (svært at overse :-) )  Borgen i Mornas - som jeg i så mange år - når vi har været på disse kanter - eller har holdt og tanket (på motorvejen) så har jeg hver gang sagt at der ville jeg gerne op engang - og nu er vi her (uden lige at vide det var SÅ tæt på "La Fortresse de Mornas"  at ACSI-pladsen Camping La Pinéde en Provence - i Mondragon v/Mornas ligger. . . det/den har jeg slet ikke haft i tankerne - har haft andet der fyldte i mine tanker denne gang
det er et meget spændende område - (ja - hvilket område i Frankrig er ikke det). .
Selv om vi var her et par dage - så kom jeg heller ikke derop denne gang - det var simpelt hen ikke forsvarligt i dette vejr - stormen er stadig kraftig ..
men det forhindrede os jo ikke i at nærstudere den nedefra.. når vi kørte ind og handlede , ,
Jeg har læste at der oppe på Borgen afholdes "Festspil" - fra den drabelige middelalder - som er meget populær at tage op og overvære om sommeren - så måske det var noget
det er lidt utroligt at et og samme motiv kan tage sig SÅ forskelligt ud - alt efter vinkel - lys - sted - og endda dag - man ser det på . . herfra ser det ud som det er selv klippen der er Borgen - og egentlig ser den heller sikke lige høj ud - forskellige steder fra - og ser man den fra den nærliggende Motorvej ser den total anderledes ud.  .!
Og ikke nok med man kan komme derop - man kan også komme IND og se den . .  lige som jeg tænker der må være en flot udsigt deroppe fra over Rhône og landskabet . .
Borgen har en ret spændende historie tilbage fra Romertiden . .  så der er noget at studere - uanset man er til Historie - udsigt - Rollespil - så er her noget at komme op efter:-)
Vi fik set lidt af den lille by - på vor ture ind at handle i de dage vi var der - og det lidt vi nåede gjorde at vi gerne vil tilbage en anden gang .. men det var end ikke et vejr der indbød til at gå ture i - ikke med den vind der endnu viste sin styrke . . :-)
Her en "beboelig" Rundkørsel - taget "med ryggen mod muren" -  eller rettere - Klippen . . . . : -))
Samme Rundkørsel - blot taget med ryggen mod byen - så ser det mere romantisk ud, synes jeg :-)
Da vi ankom til Camping La Pinède en Provence - var det som sagt stadig voldsomt blæsende - og vi sagde at : "hvis det også blæser i morgen bliver vi en dag mere" - hvortil den smilende venlige Dame sagde: "jamen så ses vi igen i morgen" :-)  og hun fik ret - blæsten fortsatte. .  . og vi blev..!

(Så havde vi også "tid" til at besigtige endnu en skade på Campingvognen - som den helt sikkert fik da de ræsede derfra da jeg tændte lyset - vi havde ikke set det før - men det var så den "rystelse" jeg mærkede da jeg stod op - hvor jeg troede det var vindstødene der fik vognen til at "gynge" .. 
Det bliver noget værre endnu - for vi troede "bare" det var ridser og snavs - til vi fik set nærmere efter . .!!!

Den  næste dag var vi ikke uden for en dør - s5tormen rasede så vi måtte råbe "til" hinanden . .  (ikke at forveksle med at råbe MOD hinanden :-))  det bruger vi ikke :-))

 

tilbage til side 47

videre til side 49    

 
Til Vinter-index 2013