* Nijar *
 

Side 39

Nijar er en kommune i Almeria-provinsen  - Sierra de Alhamillia - og er en af de største kommuner i Spanien - på lige knap 600 kv.km. og befolkningstallet er på lige godt 18.000 i HELE kommunen som tæller de byer jeg tidligere har omtalt :San isidro - Campohermoso  - San José - o.s.v.  og altså så også den lille hvide By Nijar (som vi denne gang vil nå at besøge) - og alle de steder vi har besøgt fra denne Plads - både denne gang - og de andre gange - ligger alle indenfor få km fra Pladsen - det længste vi skal køre for disse oplevelser er 25 - 30 km og ellers ligger de i gå-afstand - eller cykelafstand..
Nijar ligger for foden af Bjerget - med en smule byggeri op ad siden . .  samt noget (bl.a. en lille Kirke) er bygget oppe - men - øh - der har jeg ikke lige "tid" at komme op i dag - om jeg nogen siden får det. . ???  thja - vil da forsøge lidt næste gang. . ?!!
vi har lige krydset hovedvejen - og nu på vej ind mod byen - Nijar
ikke den kønneste indkørsel til Byen - ligner mange andre steder i landet - hvor byggeaffald (blandet med andet affald) ligger og "byder velkommen" :-))
dekorationen af Rundkørslen henviser til at Byen er en "Keramik-by" -  senere gik vi rundt i byen - og var "naturligvis" inde i en del forretninger - med Keramik :-) Flotte ting
vi startede med at køre op til Kirken hvor vi kunne parkere ved det lille Torv - og allerede her fik vi et godt - og meget hyggeligt - indtryk af den lille By
Kirken ser ikke ud af "meget" når man sammenligner andre Kirker - store som små her ses at det ikke er små mennesker der bor i denne by :-))))
gaderne her - er MEGET smalle - og stejle - og de er IKKE ensrettet her et hyggeligt hjørne

som sagt ser Kirken ikke ud af meget - udvendigt - men dét skulle man altså ikke lade sig narre af - vi stak lige hovederne ind - og - HOLD da op - vi måtte ind og se det hele

her er mange fine ting at se - uden det virkede for pompøst som vi så ofte har set i Katolske Kirke . . de næste billeder vil jeg bare vise - teksterne kan I selv tænke :-))
 
 
   
 
Når jeg nu ser billederne - enkeltvis her - ja - så kan jeg godt se det kan virke pompøst - men det er det altså ikke når man ser det i en helhed -
dette naivistiske maleri kunne jeg RIGTIG godt lide - både motivet - og de fine lyse farver
vi gik en lang tur både oppe og nede - en by der ikke "oser af turisme" - men hyggelig - og REN - hvor man kan mærke det enkle og naturlige hverdagsliv . .
som før nævnt er gaderne smalle og ret så stejle - og IKKE ensrettede - så her er hele tiden mange "spændende" oplevelser - både at se på - men også når man selv er kørende - op eller ned :-))  (ikke egnet til et blive ledt på afveje af sin GPS i her - med en 2,50 m bred campingvogn efter :-))))
men her - som de fleste andre steder - kan det anbefales at gøre turen rundt til fods - og se på enkelthederne - for her er mange - og en rigtig fin og meget hyggelig -  by
Når man kommer "ned" er gaden til - og fra - byen lidt bredere - og her ligger mange forretninger - IKKE "turistede"  men "normale" - og udvalget er også normalt - vi var inde flere steder - og blev også modtaget som "normal-befolkning" og ikke som Turister man kan prakke næsten alt på :-))) 
For øvrigt var det også her i byen jeg spurgte en ung mand hvad de "små runde - aflange - "huse/skure/forrådskamre" som ligger over alt i området - (bl.a. den jeg tog billeder af på vej ud til Lokationen - Klosteret - hvor der er optaget til "den god - den onde - den grusomme" - for det vil jeg gerne vide . . ?
det viser sig så at Bent havde ret i at det er vandbeholdere - jeg troede så at det må være vand der opsamles til brug af vanding af marker og dyrehold - ?!!
"Jo jo - det er det - men det er også her vi mennesker får vores vand fra.  ." !!!
NÅ. .  .????!!!
Her kan man virkelig mærke manglen vand - i verden - så det giver stof til eftertanke - at vi SKAL passe på de resurser vi har - og ikke bare bruge løs - og lade vandhaner stå unødig åbne. .  !!  Nå - men vi synes nu også selv vi "passer på" i hverdagen - og tænker os om bl.a. vedr. både vand og el .. !!
her kan man se den lille "klat" huse som jeg omtalte - der også er spredt oppe på bjerget . . .!!
vi nåede rundt i byen - i et par timer - og der var mere vi gerne ville se - bl.a lige når man kommer ind - er der en lille "høj" hvorpå jeg lige fik et glimt af "noget" skulptur af en art - som vi gerne ville op og se nærmere på inden vi forlod byen - men - desværre trak det sammen - og de første dråber faldt inden vi nåede dertil - så det må blive næste gang - for her vil vi gerne tilbage til en anden gang..
Vi kører tilbage - og hver gang vi når hertil tænker jeg med varme og glæde på gode venner der - ærligt - fortalte mig om hvor "farlig" denne rute (ikke) var at køre for mig
Her ser vi Valmuer i vejkanten - ellers ikke det mest almindelige syn på disse "breddegrader" :-) (men det er det snart heller ikke mere i DK (sprøjtegifte) .. :-(((
Tænk - hvis vi var gået glip af dette utrolig - fantastiske - vidunderlige - rolige - smukke - område af Spanien - i bare angst for højder:-))
så er vi igen ved at være "hjemme" og "hjemme" er jo på pladsen her
Regnen var stoppet da vi nåede hjem - så vi fik lidt at spise - og ville så en lille tur - bare få km (til Nabostranden) og nyde Solnedgangen
Vi er jo - som jeg fortalte - i et Vulkanområde - så tankerne blev ledt hen på f.eks. "Etna" - Vesuv" o.s.v da jeg så dette
på vej ned til den lille bugt skifter farverne alt efter hvorfra solens sidste stråler kommer fra - og hvor de rammer
Her er bare så flot . .
de sidste stråler rammer lige netop  toppen af bjerget her .. 
De mennesker der holder af natur burde virkelig opleve dette område . . uanset hvor man vender sig, er her KUN natur i alle afskygninger - en rigdom så stor i kilometer efter kilometer - efter kilometer - efter  .. .  ..  o.s.v!!! 
 
Nå - men "Dagens bølge" fra Portugal må jeg jo lige huske at sende jer :-)))
(Tak for de mange dejlige mails vi modtager fra medcampister)
 

tilbage til side 38

videre til side 40

 
til vinter-index 2013