* På Krystal-jagt *
 

Side 38

"På VULKANER" - kunne overskriften her også ha´ heddet - men nu er det altså krystaller det drejer sig om - i "Vulkanområdet". . 
"Cabo de Gata" - som hele dette fredede område - Naturparken - jo hedder -  er "frit" oversat : "Kap det Hunkat" :-))))  Men men - det er altså "Kap det Agater" :-))
der er tale om her - men man behøver jo ikke gå på jagt efter dem - man kan nøjes med at "gå på jagt" efter fred - ro - skønhed - naturens lyde - ja - bare en tur hvor man renser hovedet for tanker her . . . det er ubeskriveligt . . .!!
Men, her er det muligt at finde Bjergkrystaller - Ametyster - o.lign. - (vi har fundet flere) men selvom det ikke er målet - så er det turen man bare MÅ tage når man er i denne del af Spanien - (i Almeria- provinsen)  ..
HELE området er fredet - og her må således heller ikke bygges mere - må dog godt renovere nænsomt - men ikke bygges nyt - netop for at bevare naturen som den er - og ikke ødelægges - som det meste af Solkysten (Costa del Sol) er blevet det med Hoteller - Højhuse - Sommerhuse - ja - hele nybyggede byer er skudt op  mellem de dengang eksisterende byer således at man nu ikke ved når man kører fra Fuengirola - ind i Los Bolishes eller Benalmádena costa . .  o.s.v til Torremolinos - hvor man heller ikke mere kører og nyder hele udsigten over Middelhavet - så det er godt der nåede at blive sat en stopper for at det samme skulle kunne ske herude. . !
(i øvrigt var der en stor sag om det - hvor også Greenpeace var involverede - byggeriet af Hotellet på Playa del Algarrobico - (ved Mojácar - lidt længere oppe ad Kysten her) de byggede uden tilladelse - der blev en meget stor sag ud af det - og de måtte - heldigvis - rive det ned igen (om det er sket ved ved jeg ikke) men det ville være en katastrofe om man bare kan ødelægge sådanne naturområder . .  det er jo uerstatteligt - og uopretteligt. . !!
 

Nå - men altså, fra Pladsen kan man nemt komme på "Krystaljagt" - faktisk i hele området - men koncentrationen af dem er stor på dette sted) man kan gå derhen - og man kan jo også køre - og denne gang var jeg MEGET glad for Bilen holdt på den lille P.-plads - for på et tidspunkt kunne jeg næsten ikke gå mere (og smerterne holdt sig de næste flere dage .. !!

Vi stillede Bilen - og tog så turen til fods (naturligvis)
på stierne ses tydeligt sporene efter al det vand (nedbør) der gennem lang tid er kommet - "riller og revner" hvor vandet er løbet som en flod . .  og på billedet her ses også "den lille botaniker" :-)) (NEJ, Bent - det er IKKE Ligusterhæk - det er en Agave :-)))  )
 
her er bare SÅ mange flotte "motiver" i området
efter al den megen regn skylles også "krystallerne" frem af "gemmerne" - så man kan nemt "plukke en del" på ruten
jahh - men "ikke alt der glimter er Guld" :-))))   (men gode motiver :-)
Mon H.C Andersen har været her ? :-))   og få inspiration til "Fyrtøjet" :-))  nå  - det er nok bare mig der får den  fantasi her :-))
Er der mon nogen der kan få øje på den lyseblå Blomst her . .?? Indrømmet - tæt på ser den lidt mere "vissen ud" :-))  (kaldes selverkendelse :-)))  )
jamen - naturmenneske eller ej - ingen kan vel ikke - IKKE, få øje på skønheden her .. ?
selv Ruinen her er dekorativ i disse omgivelser - og en humoristisk sjæl har endda skrevet "GULD" på gavlen :-)))))
 
 
Joh - natur er jo mange ting - både nede og oppe :-9
åhh - hvor kan man da bare længes tilbage - og har vi liv og helse - ja. så KOMMER vi da også tilbage

(og ja - vi fik sten med hjem herfra - mange - ja ja - vi havde da overvægt :-)))  )

 

tilbage til side 37

videre til side 39   

 
til vinter-index 2013