"En uge mere"
"Skattejagt"
 

Side 37                

Nu har vi så været her en uge (skulle blot ha´ været et par dage) og er inviteret til "afskedshygge" hos gode venner i eftermiddag - men men - er dette her bare svært at forlade?
Vi har i hvert fald svært ved det - og har nu besluttet at tage endnu en uge her - men en hyggeeftermiddag skal man da ikke lade gå fra sig - så vi møder da med glæde op -
men straks "bryder vi sammen, og tilstår"  :"Vi kommer med falske forudsætninger - for det er IKKE "afskedens time" nu - vi bliver - men lader da ikke hyggen gå fra os :-))
(Nå - men det er jo en af de ting der er så dejlig ved camping kontra charter - det er "friheden til.  . ." og den nyder vi bare SÅ meget .. . !

(Billedet er taget  fra La Isleta - over mod hvor vi bor - (campingpladsen er "gemt" ovre mod højre)
denne morgen var grå og diset at stå op til - det var ikke "Solopgang" jeg så da jeg åbnede døren - men "Sky-nedgang"(hvis der er noget der hedder sådan . .?
(Jo.  .!! det er der nu,, ;.)
men lidt op af dagen trak de (Skyerne) sig igen op hvor de hører til - så vi gik en - (meget) lille tur - og her er det så at vi igen har en fornøjelse i at ha´ investeret i "Geocaching" - for så er der altid et mål at gå efter - og man kommer ofte steder man ellers ikke ville komme. .  (bl.a. det højre billede - lige uden for muren ind til campingpladsen :-))))   )
her er vi "lidt højt oppe" og ser ned mod pladsen (den gule Mur med buerne)

Her ser vi over mod la Isleta del Moro (står nu - hvor første billede er taget mod - nu ser så modsat . .  dette område er ikke nyt for os - her kommer vi også uden Geocaching

dette "grimme" hul var her også det første år vi kom - der er virkelig langt ned - (utroligt det ikke afskærmes) men vi går igen "hjem" - pladsen er her til venstre . .
her er rigtig gode forhold på denne plads - og et meget venligt personale - men det er IKKE en anbefaling - blot en konstatering - og kan SLET ikke anbefale den til vinterophold.
(for tænk hvis der blev så optaget at der ikke var plads til os næste gang vi kommer :-))  for, kommer - ja - dét gør vi HELT bestemt - om vi så skal bo UDEN for pladsen:-))  )
her ses sanitetsbygningen  - rigtig fine og rene forhold her også her et kig ud fra pladsen -
og dejligt dyreliv i naturen her - det er bare dejligt og meget beroligende at følge dem op og ned af skråningerne - skal bare ikke ha´ tendens til søsyge - for er der mange af dem på rad og række (og det er der som regel) - ja - så "bølger de meget" når de i langsomt tempo skifter til "nye græsgange :-)
 
* La Isleta del Moro *
(
Skattejagt - igen)
 
Dagen efter var det igen flot vejr så vi tog de få kilometer over til Isleta - hvor vi har været flere gange - men ikke nok :-)
sandstensklipperne her er dem vi så ofte har vist på tidligere års "rejsebeskrivelser" - dem der ligger på vores egen strand - her ses et par Politibetjente på vej ned - hvad de har ledt efter vides ikke . .  (joh - de ved det jo nok selv - jeg gør ikke :-))  )  i øvrigt er denne klippe den som Sean Connery flyver over i en "Indiana Jones" film
Hvor end man vender blikket - (hvor det ikke er vand man ser) - så vidner det om et fantastisk vulkanområde - her er bare så smukt at det næsten gør ondt...
Set tilbage, over mod hvor vi bor
set frem - ned mod la Isleta del Moro ("Maurernes/Arabernes Øer". .  )
er det ikke bare et dejligt - roligt - syn :-)
så nåede vi byen - og jeg er bare SÅ glad for at vi har fået skiftet bremserne:-) her er - næsten - Portugisiske tilstande . .  for her er meget rent :-)
vi har parkeret - og tager turen rundt til fods (naturligvis)     er det ikke flot. . ?  om man er til natur eller ej - så er dette bare enestående..
Vi sidder lidt og nyder udsigten - hjem - lytter til bølgernes klukken mod Land - og bare lader tankerne fare . . .
Isleta er en lille malerisk fiskerby . . hvor den store sten - og den lille Ø har givet navn til Byen af Araberne og Piraterne var på jagt her efter "Skatten" - og det siges det var Berberlederen : Mohamed Arráez der gav byen/stedet navn
Stedet er meget besøgt af Dykkere - her er et par Dykkercentre her i den lille by - som nu mere er kendt for det - end for Fiskeriet . .

Nå - men Bent har opsporet en "lille Skat" her (Nej - det er IKKE mig) så vi deler os lidt - han går på jagt med GPS´en - og jeg med Kameraet :-)

på byens lille Torv er Vaskeriet - altså hvor man selv kan vaske - og samtidig få en lille snak med de andre kvinder der kommer for at vaske , ,
Jeg kan bare ikke rigtig forstå. . ?? for normalt er det ikke samme rene vand som i DK der bruges - hverken til tøjvask - Bad - og deslige - men senere på dagen så jeg en autocamper (Spaniere) som holdt hen og fyldte vand på deres store tank .. ???
tror nu ikke det er helt "lovligt" at gøre - men dem om det - . ..  det der undrede mig noget var at de kom det i deres tank . .? Drikkevand. .  Nej . . !!
Bent er gået op mod "sin skat" - jeg sakker bagud - jeg vil ha´ alle de dejlige indtryk med mig på nethinden - (og i linsen :-))
Når jeg nu sidder og laver denne hjemmeside - kan jeg næsten høre vandet - høre lyden af de dovne bølger der ruller ind mod land - jeg kan fornemme den svage vind - og jeg kan lugte Havets salte vand . .  . og så kan man kun føle sig uendelig rig - at man har mulighed for at opleve dette - og samle en masse gode minder...
Jeg går opad op til en lille top hvor der er lavet udsigtspunkt - det ser "stabilt ud" - så det kan jeg vist godt :-))  ?!
Ja - det er højere end som så - for husene ligger også ret højt i denne del af byen - fornemmes også ved at se hvor små Øerne virker nu
Herfra kan jeg se et par der er på vej ned  fra Øen - Holmen
Sådan en tur ud at se det hele fra vandsiden må jeg prøve (næste gang)
det ser da ud til der er solid fast grund under fødderne derude  - så den tur kan jeg nok også klare :-))
foreløbig nyder jeg synet - og stilheden - herfra
 
Ovre hos os selv - på Fortet (det gule nede ved vandet) er også en Skat - vi har været der mange gange - men vi kunne tage den på hjemvejen. . ? selv om stedet ikke er nyt for os
Jeg må ned - og lede efter Bent , , (ses her at jeg er "ret højt oppe" :-)) vel nede går jeg højere op - finder igen et godt udsigtpunkt
herfra har jeg godt udsyn efter Bent - men han er ikke til at få øje på - han er da vist "på Vulkaner" her ?!  så jeg nyder lige synet inden jeg igen går nedad :-)
lidt slukøret vender jeg om - tænker jeg at jeg da vist har sat ham til, her .. ??

men så ..  :-))) !!  (synes da han ser lidt glad ud for at se mig igen..? eller hva´ ?! :-)  )

Genforenet nyder vi synet sammen herfra en sidste gang - og er enige om at tage Skatten hjemme på Fortet - hvis vi kan finde den ??  (Bent fandt 2 ude i "bakkerne" ) :-)
vi vender næsen hjemad - de par kilometer er jo klaret
 og vi er hjemme ved Hotellet i vandkanten klippen på billedet, er der hvor Politiet gik - da vi kørte til La Isleta
Sømanden står - naturligt nok - på selve "Piratruten" (mere om den en anden gang) vi er på vej op på klippen - ligner sandstrand - men der er klippe
vi vil jo hen til Fortet og finde endnu en skat - og kan så herfra se tilbage til den lille fiskerby - La Isleta - bl.a. til denne klippe jeg tog billede af derovre
Her er den så - godt nok lidt længere væk - men her er brugt lidt  zoom
her er så "dagens bølge" som kun er en "krusning i solen" :-)
samme billede - et par meter til venstre - uden Palme :-)) men en "kravlegård til Fisk" midt mellem de små Både . . :-))

NB. Vi fandt Skatten - og pudsig nok havde 2 hold andre DK campister vi kender - netop været her - de bor på en anden Plads i nærheden - og senere fandt vi andre skatte - og stødte igen på dem/deres navne . .  jah - verden er ikke så stor - eller i hvert fald de tidspunkter og steder man kan krydse hinanden ..

 

tilbage til side 36

Videre til side 38    

 
til vinter-index 2013