* El Bueno - El Feo y El Malo *
(The Good - The Bad and The Ugly
(Den Gode, den Onde og den Grusomme)
 

Side 36

I går var det gensyn med "Film-strandene" - og det er ikke de såkaldte Spaghetti-westerns der er optaget der - men storfilmene som Lawrence og Arabia - Cleopatra - og Indiana Jones - så i dag er det så Sergio Leones Spaghetti-western vi går efter . . og kører ud til Albaricoques som har lagt kulisser til i byen her . . .
den lille by ligger også i naturparken Cabo de Gata, Nijar
Vi bydes Velkommen til Albaricoques - filmbyen
Bent er ikke særlig tryg ved situationen - men han er jo også ubevæbnet. .  sååå..?! klog mand jeg har - han fortrækker - vel vidende at en reel cowboy ikke skyder i ryggen

Nå - jeg lader mig nu ikke sådan kyse - jeg er ret videbegærlig - vil undersøge ALT af interesse - men - han bærer jo IKKE Kilt ..?!!- så noget må jeg overlade til fantasien :-))

skiltet viser ud til overnatningssteder - og op til restaurant ALBA i byen vi parkerer nede ved hovedvejen - og tager så turen rundt til fods
sjældent at se fint renoveret - i en lille gammel faldefærdig Spansk landsby, der ligger ude i middle of nowhere
Over alt i hele området - ikke bare herude i Los Albaricoques - men også i San José - på strandene o.a. steder står Sten som disse med forskellige billeder fra div. Film . .
Netop her i området er optaget mange såkaldte "Spaghettiwesterns" - bl.a. "Dollars trilogien" som Sergio Leone har stået for :
 "En nævefuld Dollars" - "Hævn for Dollars" - og "den gode - den onde - den grusomme"..

Og i dag er det i en del af disse 3 films historier vi skal rundt i . .
Sjovt er det at når vi kommer hjem, at gense filmene og sige :"Nåhh - ja - dét genkender jeg" - eller "Jamen det er jo lige sådan det ser ud" - og "jamen sådan ser det ud endnu - det er de ægte kulisser - ikke noget sat op til lejligheden"

 

Så altså - nu er vi så her - i den lille by - Los Albaricoques - (som i øvrigt betyder
"Abrikoserne") - og billedet her viser den runde sten-arena hvor duellen - (kaldet den sidste duel) i filmen "Hævn for Dollars" - er optaget - og det er her de 3 mænd : Clint Eastwood - Lee van Cleef og Gian María Volonte  - har deres opgør - og hvor Lee van Cleef skyder Gian María Volante . .  !

 

 
Ja, så fik Bent taget mod til sig - kom sikkert forbi "Revolvermanden" - og vi er på vej op i Byen
op til stedet hvor den berømte scene med den sidste duel er optaget
Jeg medbragte min egen Clint Eastwood - han ses oppe til højre i billedet :-)
det er filmen : "Hævn for Dollars" der er optaget her - og lokationerne ligner sig selv. Når vi ser filmen fra dengang - og stedet nu - er ikke meget forandret
med lidt fantasi og en god hukommelse - kan man næsten høre lyden af skud - og titelmelodien .  . :-))
de steder der er optaget på, er opsat plancher der fortæller om den pågældende scene - og et billede der viser handlingen - bemærk den hvide 4-kantede bygning - med den runde bygning bag  - som er det samme som på planchen - og det billede jeg har taget. .
 
vi går lidt videre rundt i den lille - næsten - mennesketomme by
også herude er omgivelserne utrolig smukke - virkelig en fryd for øjet (og for sjælen) :-))
Nej . .!!  NU må det prøves . ! Hvert år siden 1971 har jeg ville "nærstudere" frugterne på Figenkaktus - nu rækker min tålmodighed ikke længere - 42 år - det må være nok :-))

Nu er det store øjeblik kommet :-) de er ret modne her - og nu ved jeg en del om Figenkaktus - videregiver gerne viden http://eksotiskefrugter.emu.dk/frugter/kaktusfigen.html.

billedet viser Lee van Cleef og Clint Eastwood i samme gade som det billede jeg har taget - bygningen med de 2 små vinduer er den samme - huset for enden er renoveret - manden er vist også "fra dengang" . . (han er i hvert fald ikke "ny") :-)
 
Gaden her hedder (oversat) "varme vande" - som byen her dengang kaldtes i filmen. . .
så har vi også Clint Eastwood gaden og Lee van Cleef gaden. .
 
faktisk synes jeg der er RET synd man ikke har vedligeholdt bygninger mere - det ville virkelig kunne blive en turistmagnet - og det er jo ikke "kun" p.g.a. den globale økonomikrise - den har jo ikke været her i alle de år - og dette forfald er bestemt ikke af nyere dato , , !
(samme mening har jeg om "Mini- Hollywood" oppe i bjergene - og det bliver dog trods alt stadig brugt . . men intet gøres for at bevare det . .!!)
her, en af de overlevende duellanter - han ser da ret sej ud ..  måske man skulle danse lidt can-Can for ham.  .? Det er vist sådan man gør på de kanter :-)
vi går igen ned ad gaden - mod vores "Hest"  (4-WD´en) :-) manden fra før står der stadig - vi standser op - hilser pænt på ham - og roser hans udsigt og hans område - jeg siger : "her  er meget smukt" - han kigger op og ned af gaden - og siger "ja - her er godt" . .  jeg kan ikke lade være at tænke over : er han bare vant til omgivelserne . . og ser han ikke det smukke mere ?? . .  men bare at "ja - her er godt .. ". . ?!! Godt.  .???  Ikke byen, i den forstand - godt - vel.  .? nå - men han er vist alene tror jeg - for han fodrer ret mange Katte bemærkede jeg - og det er ikke det mest normale at gøre her :-))  så han har sikkert ingen Kone mere :-)) og dog. . . ?! for han stod uden for og røg . .!!
(NÅHH - ja selvfølgelig . . .  for at kunne nyde udsigten . .!!)
Han virkede  rigtig rar .. . !!
Vi stod lidt sammen alle 3 og nød dagen - vejret - udsigten . . det var "rigtig godt" :-))
Frikvarter !!  vi kom forbi den lille skole - den eneste her - ungerne kom pilende hen til hegnet og råbte "God dag - tag et billede af mig - og af mig og af mig" - ja - det gjorde jeg så :-) den lidt store dreng råbte til de andre - "kom - kom - vi bliver filmet" - :-)  flere kom til - bl.a. den lille glade og smilende Gut : "også mig" - og hvor blev han da stolt . .  "Jeg er blevet filmet - jeg er filmet" :-)))  jo jo . .  her betyder FILM stadig noget. . !!
Vi forlod byen - overvåget af "Bjerggeder" - og fortsatte et par kilometer videre ud af byen - ville ud og se det Kloster hvor Clint Eastwood blev passet under sin sygdom i "den gode, den onde, den grusomme" - det måtte vi da også se ..

På alle de grusveje - eller "støvede jordveje" her - ja - da forventer man da at se dem komme ridende  imod os -  men nej - ikke i dag :-)) (her måtte jeg lige ud og se hvad det er)

mon det er Forrådskammer fra gammel tid .. ?   eller har det noget med opsamling af vand til vanding af kreaturer - og marker med . .? hmm::? det må jeg se at finde ud af..
vi fortsætter - og ser at den megen regn den senere tid har været gavnlig - for nu pibler de vilde blomster frem (tidligere var her megen tørke) - så regnen var livgivende
Her er ikke meget beboelse herude - og de få der er lejer værelser/overnatninger ud til Turister - som "Værelser - Zimmer - Rooms . . her er fint. .  og velpasset..!!
Nej.  .!!  Filmen "Fuglene" er ikke optaget her :-))  men Stæren er kommet (hvis den da ikke har været her hele tiden)?
Så dukker Klosteret til syne - og vi genkender det straks vi ser det
her er så flot - så storslået natur (også her) - alene farverne - kontrasterne mellem jorden og Bjergene .. .   flot-flot. . !
Jamen - altså, Spanien dog. . .  se så at få gjort . . . næh - nej . . det er vist for sent nu ..  men hvor er det bare synd det er så forfalden nu at det er skærmet helt af . . 
Ja . . intet varer som bekendt evigt
Nå - men vi var her - nåede at se det mens det endnu stod - om ikke oprejst - så dog på knæ . . og når man kender historien her, så kan man godt abstrahere fra forfaldet
gode motiver er her dog - trods. . . .  . .
man fornemmer alligevel Klostrets storhedstid - og dengang lå det jo laaaangt væk fra materialismen - her kunne verden holdes udenfor murene (tror jeg)
Øhhm?? hvad står du og tænker på . . ??  Hvad er det for overvejelser du nu står her og gør dig. . . ?!
Næh - næh - det kan du godt droppe . .!!   (i øvrigt må du slet ikke gå derind - skilte advarer om faren ved det - så drop det - og tag med hjem . .  NU.  .!!
(Jeps - jeg vandt :-) Bent tog med mig   "og sammen red vi mod solnedgangen - og levede lykkeligt til vore dages ende" .. :-))
jeg måtte så lige ha´ disse motiver med hjem . .
Det er jo de rene skulpturer
der er lidt "Hans og Grethe" over flere af motiverne herude, , :-)) synes JEG altså..
Så er vi igen i den lille by "Abrikoserne"
Vi stopper lige igen - for dette fik vi ikke set på vej ud . . (og man skal jo ikke gå glip af noget - vel da)?!
Her er det så scenen hvor karavanen kommer ridende ind i Byen - og ser man over kanten af rammen her, kan man se udsigten er den samme som dengang
(altså lige bortset fra drivhusene)
dette billede er vist tydeligere - viser bjergene og landskabet i det hele taget
her er det samme syn som billedet ovenover - ledningen her viser faktisk hvortil man ser ovenover - og denne lille bakke ses også ovenover - den de rider op ad . .
det var vist "rundtur" nok for i dag - så vi tager afsked med de 3 fra "Hævn for dollars" - og de 2 af dem som også var med i "Den gode, den onde, den grusomme"
(behøver jeg sige vi måtte hjem og gense alle 3 film - og de steder vi netop har været) ?!  :-))
Nej - vel . .?!!  :-))
 

tilbage til side 35

videre til side 37    

 
Åhh - ja - vi må vist lige ha´ "Dagens Bølge" til at skylle støvet af  med :-))
til vinter-index 2013