* gensyn med "vore" Strande *
(og de store stjerners)
 

Side 35

Igen en tur ud på de såkaldte "Film-strande" - et sted vi kommer hver gang vi er på disse kanter - det er simpelthen et must. .  her er (også) bare SÅ smukt. .
At de kaldes "Filmstrandene" har jeg tidligere berettet om - og vist billeder fra  i de andre år - men kan lige nævne igen at det er her som der er optaget RIGTIG mange film - både i fortiden - og nutiden - fra "Lawrence of Arabia" - "Indiana Jones" - "Cleopatra" - en del "Spaghetti-westwerns" og mange mange andre , ,
her har vi netop forladt campingpladsen
og straks kommer vi til det brændte Bjerg - synes det ser lidt sørgeligt ud ..
men godt de fik det stoppet inden det endte HELT galt ..
Hver gang vi kommer her - tænker jeg på den campist derfor et par år siden kom til området  - spurgte - :"Og hvad er der så lige at se her omkring". . ?
Thja - det er der jo kun ét svar på : "du står lige midt i det" :-))
Dette område er Europas eneste semiørken - og som har stor lighed med bl.a. de Nordamerikanske ørkenområder.  . også nok derfor så mange Film gennem tiden er optaget her - og jo altså stadig bliver det..!
få kilometer fra Pladsen ligger den lille by : San José - som vi skal gennem når vi skal ud på "Film-strandene" (bag bjergene her)
a propos Filmlokationer : netop her på denne Hacienda (som nu er Hotel) er optagelser med Clint Eastwood lavet - til "Dollars- trilogien  .  her skød han sin første fjende :-))
på vej gennem byen kører man lidt opad
og får derved en fin udsigt over det smukke landskab (og "vandskab" :-))  )
straks efter er vi ude af byen igen - og kan nu begynde på turen i det enorme landskab - som nærmest kan tage pusten fra én - og det skal bare nydes . . !
 
 
Kort efter den lille hvide Mølle gør vi holdt - og igen-igen-igen tager jeg billeder ud over den første strand - "Genoveses" .
Her plejer at være "proppet" med Agaver rundt på hele området - men i år er her ret bart - først troede vi at også her havde der været en brand - men ved nærmere undersøgelse kan vi se at oprydningen/udtyndingen er menneskeskabt
og som det ses, er det HELE området - og ikke "kun" steder ned mod vandet
vi fortsætter til "Monsul" stranden - netop her - på venstre hånd - hvor alt dette ørkensand ligger, er optaget sekvensen med Kamelkaravanen i filmen : "Lawrence of Arabia"
Ja - det er et godt råd, at medbringe en god Kikkert herud - så får man nemmere "øje på mere"  - end UDEN Kikkert :-))
 
denne gang vil jeg - (prøve) om jeg kan komme op på Bjerget . . . har talt om det nogle år - men nu gør jeg altså forsøget . .
man kan komme op her ad den sti der kan anes deroppe -  man må ikke køre op - der er låge for - men naturparken har en guidet tur derop - med personale som kører en rundt i hele området - og også op her - men da skal jeg BESTEMT ikke nyde noget ..
 
På vej op nu - og et ganske flot "udsyn" her fra . . .
 
Jah - vi kommer højere og højere op nu . .
Ja - det er da pænt - men - øhh - det er der jo så meget der er . . . :-))
der er endnu stk. vej op - og her er netop kørt en "Naturguide-bil" med 4 personer op til toppen . . puha - jeg foretrækker stadig at klare turen op selv (så langt jeg kan ) :-))
uha - når man nu ved at der ofte er stenskred - eller jordskred - ja - så beder man da til at de sten/klipper bliver hvor de skal
men ikke altid er der stabilitet i naturen - og så får min fantasi altså frit løb - og det er ikke så hyggelige tanker
men stadig fejler udsigten jo ikke noget her . .
Lidt endnu opad . .
lidt endnu - så er vi der . .  naturguiden med de 4 passagerer er nået op. .
her får de så en forklaring på naturens storhed (tror jeg) . . men den kan jeg jo selv se :-)))   Herfra, altså . .!!!
og med lidt god vilje, kan det minde en smule om det Portugal vi kommer fra
så er det tid til et længere stop - se hvad der er af udsigt  .. .
 
pludselig - få meter før toppen - "sniger" der sig noget "røg"  frem fra svinget . . det giver da et sug i maven - især når vi lige har oplevet den anden brand
Personerne deroppe har ikke mere øje for udsigten - men mere for "bagsigten" - jeg er lige ved at spurte ned af Bjerget - men - HVIS nu der er nogen der får brug for hjælp - så må vi vist lige tage den med ro - og vente "10 sek." - og se hvad der sker.  .??
det gik hurtig op for os at det IKKE var røg - men en sky der pludselig kom "ingen steder fra"
Så vi kunne med god samvittighed gå ned igen
 
vi kører meget langsomt tilbage igen - og suger til os af de mange smukke syn
  dem her kan man da vist kalde "Bjerggeder"  :-))
den lange lige vej tilbage - leder tankerne hen på Amerikanske Cowboy-film og man forventer næsten at se en støvsky i det fjerne som kommer nærmere og nærmere af ridende Indianere eller Cowboys . . :-)) men de gange vi ser støvskyer er det fra modkørende eller overhalende biler  :-))
men, så . . . .???  Ja - Indianere er det ikke.  . det er den sky vi netop er gået ned fra - som er nået hertil . .   vi har aldrig set noget lignende . .
for os er det ret uforklarligt - hvordan kan der opstå sådan en "UFO-lignende" Sky på en total skyfri himmel . .?? og den fortsætter ind over land - i nærmest samme form som den kom i . vi hører da gerne fra nogen der ved noget om sådan noget her. . ?!!   Har ALDRIG før set noget som dette. . 
 
så er vi ved at være ude af området - og på vej til San José igen
men, - skyen var kommet først. . . . . . ??
vi kommer op til svinget - og rundt der - og ser så skyen som stadig indtager landet
den lille fine by - San José - sniger sig også - men det er op ad bjergsiden - som nu er ved at "rive skyen" lidt fra hinanden, efter en tur hvor den var samlet i flere kilometer
Byen er ret hyggelig - men også den har jeg vist en del fra på tidligere rejser hertil
Skyen er stadig med os (foran os) men ligner nu mere røg end en "UFO"
så er vi tilbage ved "Clint Eastwoods Hacienda" (nu Hotel) igen
 
det har været en meget underlig oplevelse - også fordi vi ikke har kørt 15-20 km/t - men i normal fart - og alligevel har skyen konstant sejlet foran os.  .
vi er ved at være "hjemme" igen - og stadig fulgt af skyen - uanset den retning vi har kørt - var skyen "med os"
dette blev så det sidste vi så til den og himlen er igen TOTAL Skyfri - og "isblå"

Igen en skøn og oplevelsesrig tur - med dejligt gensyn - og med en lille "prøvestigning" hvor jeg kom højere op end forventet . så dukkede skyen (heldigvis) op - og jeg gik ned,

 

tilbage til side 34

videre til  side 36   

til vinter-index  2013
åhh - ja - (tak for mails) - her er den så : "dagens bølge" (sjovt I savner dem - jeg vil forsøge at huske dem - det er jo gode minder) :-))