Til San José
Ja - det er så dette skønne område vi droppede det iskolde - og snedækkede område ved Granada i Sierra Nevada - for  (jamen - kan man da forstå det. . )?? :-))
(men også her er gode venner vi vil overraske)
men først skal vi jo ned herfra - på forrige side nåede vi op i 1380 m højde - kunne godt komme op i 3.479 m :-))  men - øh - det må vente . .!! :-))
Her er vi nået til området omkring  Las Mimbres Prado Negro . . det er bare så flot
"Cupcake med flourmelis" ...???
her er  storslået  - hvor end man vender blikket
nu går det for alvor nedad -
 Det er vist ikke mange uger siden hvor det var mere passende at bruge bobslæde her :-)
 
flere har spurgt hvordan det er at køre i bjergene her - så jeg håber jeg her kan berolige med de viste billeder - for vejene er meget fine - og næsten ingen trafik  ..
 
 
 
Så var det tid til frokostpausen - og det blev på den samme Rast vi var på sidste vinter - den der var SÅ snavset og uhumsk hvor vi næsten ikke engang kunne nyde maden INDE i campingvognen . .  SÅ snavset var her. .  .
MEN:  nu ser her helt anderledes ud - så fint og rent - dejlig at opleve - man tror næsten ikke sine egne øjne.  .  det
Ja -  det ER også "for godt til at være sandt" :-)) for grunden til her ser så pænt ud er ene og alene fordi ukrudt er vokset godt op omkring skidtet ..
Måske man kan bruge dette tip til mange af de Danske byer - ?? lade ukrudt gro op omkring Pizzabakkerne - og dåseøl :-) VUPTI . . skidtet er væk ..  :-))
nå - efter pausen fortsætter vi nedad - og nu nærmer vi os Hulebyen Guadix (som vi også synes er et besøg værd)
fantastisk landskab i - og omkring - Guadix
vi har tidligere være her - og har en del om det på hjemmesiden - fra andre vinterrejser til Spanien - så det kan ses der - her vil vi blot fortsætte ned til Kysten
 
dette område er vi IKKE færdige med endnu - men har stadig intensioner om at dette område bare SKAL udforskes nærmere
I vejsiden uden om Guadix er der også gravet ud til både firmaer og beboelse - her når jeg lige at tage et billede - hvor der anes en trappe op - (i den første åbning til venste)
I dette cowboy-land er mange spaghetti-westerns optaget - og det er da forståeligt (også dette har jeg tidligere vist - og fortalt om på hjemmesiden ..)
Her ses også en beboet Hule - denne er der gjort lidt ud af - den har en front som ligner et alm. Hus - men det er kun en skal - for det er klippen der er beboelsen
Disse Tuf-sten har været brugt til beboelse siden Araberne flygtede fra inkvisitionen - hvor de skjulte sig i Huler - og hvor det viste sig at der var behagelig temperatur da de holder ca 20 grader året rundt - og mangler man plads - så "bygger man nemt til" - ved at grave enten endnu et værelse ud - eller grave stuen større, , !
Eneste der er brug for er en hakke og en skovl :-) (flere af Hulerne er bygget i 2 etager)
Vi har tidligere været inde i et par huler - har også en del fotos derfra - (ligger under vinter Spaniens-rejserne) ..  Hulerne er meget hyggelige - og har al den almene komfort vi andre også har af hårde hvidevarer - tv - o.s.v.   i dag bor der godt 3.000 mennesker i Huler - og det er meget eftertragtet at bo her.  .
her, et kig ud over den "almindelige" bydel - med Domkirken fra 1500-tallet der dominerer i bybilledet . . og byen har meget historie helt tilbage fra Romertiden  - og i centrum er er maurisk citadel fra det 11.årh
alt i alt et spændende område - og By der er et besøg værd
 
Ja, det ser lidt drabeligt ud - som om vejen er "blevet væk" - og falder lige lukt  . .  ned  :-) men det ser også lidt fantastisk ud - så flot ..
Vi passerer her La Calahorra (hvor der også er optaget scener til de berømte Sergio Leone-film)
 
noget af det der, for mig, gør Bjergene så flotte er, de skygger som sol og skyer laver - det ene øjeblik står de flotte og klare - når en sky går for solen ligger bjergene med mørke plamager - til skyen igen er gået fra Solen . .  det er så flot - og ikke så nemt at forklare :-)
en lille "landsby" (bjergby) pyntet med Mandeltræer og her er Bjerglandskabet "pyntet" med vindmøller
Ja - "selvsået" er de jo nok ikke - men de breder sig voldsomt. .
men store områder med - blomstrende - mandeltræer er en fryd for øjet
Ja, det er jo nok nødvendigt - men kønt er det BESTEMT ikke - og andre steder er bjergene overplastret med solfangere - områder så store som . . .  ja - kilometer efter kilometer. . .   (måske det er derfor der ikke var meget sol denne vinter . .? de har "fanget" det hele .. ?!! ) :-)))))))
nu nærmer vi os mit yndlingsområde - som jeg aldrig kan få nok af - aldrig bliver træt af
(nåhh ja - lige dette er jo ikke stedet jeg ikke kan få nok af - men der skal jeg jo heller ikke op - især den tv - for th ville jeg bedre kunne klare :-))
disse bjergformationer er - for mig - noget ganske særligt - et sted jeg meget gerne kommer når vi ferierer i området . . . de er HELT specielle ..
intet under at området også blev flittigt brugt af Sergio Leone  (ja, dette har jeg fortalt om før - under vore tidligere vinterrejser til Spanien) omtalt under "Mini- Hollywood"
i 100-vis film er optaget her - og de såkaldte "Film-byer" eksisterer stadig - 3 stks - og der er daglig opvisning om sommeren - og vist kun week ends om vinteren - med skyderier - slåskampe mellem cowboys - hestevrinsk - saloons - Bankrøverier - Can-Can o.s.v. - som er man selv med i filmen. .  (også dette er der skrevet om og vist billeder af fra tidligere vinterrejse) de 3 hedder :Oasys - Fort Bravo - og Western leone . .
netop i disse bjerge mindes jeg min storebror ekstra - hvor han i vores barndom byggede Togbane - og lavede bl.a. bjerge som disse - i papmaché beklædt med et særligt stk. stof - og de så ud nøjagtig som disse :-))) 
vi er nu så langt at vi kan se Havet i perioder . ..
 
naturen på hele ruten har godt nok været bjerge - men  . ..
hele ruten er forskellig - bjergområderne ligner slet ikke hinanden

fra sorte golde - til sneklædte hvide - til tilvoksede med Oliven - og Mandeltræer - og til disse lyse grågrønne - ingen er flottere end andre - alle er særlige på hver deres måde

Så er vi nede - efter en meget frydefuld tur - som jeg har forsøgt at gengive en del af her - og vise at det er en tur værd at bruge en dag (eller flere) i Sierra Nevada - området

vi ender nede ved Kysten - og Bugten ud til Cabo de Gata - dette fantastiske Naturpark-område som vi udforsker intenst hver gang vi er her - og hver gang finder nye "Guldgruber" . .  selv de steder vi kender så godt er også forandret fra gang til gang - naturen ændrer sig jo - her er ganske enkelt fantastisk (hvis man er til Natur og Bjerge)
nu nærmer vi os for alvor - her, "vores" Rundkørsel - og vi kan mærke glæden over området boble frem i os ..
så er vi på ruten - det sidste stykke - ud til campingpladsen hvor vi skal bo i omgivelser som disse ..
også meget tæt på Havet ligger Pladsen
denne gamle renoverede Mølle er beboelse - og yderst charmerende beliggende - mellem Havet og bjerge - (gammelt vulkanområde)
Er her smukt.  .???  eller er her bare smukt..?? :-)))
SÅ er vi fremme - om få hundrede meter holder vi ved Pladsen - håber at kunne "snige" os ind uden at blive opdaget. . !!  (ja - altså ikke forbi receptionen - men uden vore venner opdager vi er her . . vil gerne overraske dem lidt (har dem bare mistænkt for at de regner med vi dukker op engang - INDEN vi kører hjem til Danmark :-)))  ) 
Vi får se. . ??   I hvert fald parkerer vi vogntoget på P.- pladsen modsat campingpladsen - for HVIS de lige netop nu er på vej ud - eller hjem - fra den daglige "Hundelufter-tur" - ja - så er vi jo ikke kommet "ubemærket" :-))
 

tilbage til side 32½

videre til side 34   

 
til vinter-index 2013