"På tværs - igen"
(Retur)
 

Side 31

Så er tiden - desværre - kommet til at sige "Tak for denne gang" - og forlade skønne Portugal igen .
Vi er ved at pakke sammen - vi holder lige inden for Bommen til venstre - har været rundt at se hele pladsen (og den er meget stor) og går opad - opad . . men da vi hurtig kunne se at vi ikke blev her længere end ..  .? ja - så blev vi hernede - hvor vi nærmest boede sammen med beboerne i div. lejlighedskomplekser - for de og vi havde frit udsyn til hinanden . . ikke, at det generede os - blot en konstatering .. .  ! :-) mest "generende" var trafikstøjen . . . gaden er jo også lige der.  .!!
som sagt gik vi en tur rundt på HELE pladsen - den var MEGET "optaget" - og lignede mest en plads hvor Folk boede hele året - altså at det var deres hjem - det eneste . . det var lidt trist at se på - for det vidnede om mange skæbner der ikke alle boede der frivilligt . . .  enlige - handikappede - nogle med hunde - både 2 og 3 - og som heller ikke så ud til at nyde opholdet . . rigtig - rigtig mange beboere havde ALT muligt i deres fortelte - så den første vi så, troede jeg var en "Marskandiser" som havde sit Lager her ..  men ved nærmere eftersyn (ud af øjenkrogen) kunne jeg se det IKKE var noget der skulle sælges. . 
Jamen - jamen . . !!
Det var meget trist at se på - at opleve at nogen har det så hårdt - ved da godt at det findes ALLE vegne - og ikke er første gang vi ser dette (ej heller er det sidste gang) men det er indtryk der sætter sig på nethinden - så meget at når vi hører om "Monte Gordo" - så - for OS - betyder det "håbløshed - tristhed - og skæbner hvor det kun kan blive bedre for . . !!
i flere af forteltene stod el-drevne kørestole -  og jeg tænker : er det den eneste måde man kan hjælpe dem til et sted at bo . .? for - boede der fast - ja - dét gjorde de. .  vi hilste på vor tur rundt - de hilste igen - men ikke på den karakteristiske smilende måde som vi ALTID møder i dette land. . .
Jeg tog ikke mange billeder på turen rundt på pladsen - for jeg følte jeg kunne komme til at udstille beboerne - og det er bestemt ikke hensigten - så derfor er der ikke meget fra selve pladsen - og titlen/overskriften til side 29 - "Monte Gordo (UF)"  betyder - for os - at det ikke var den bedste oplevelse af en Plads vi har fået i flere år . .  og slet ikke da jeg ville tage billeder af de sanitære forhold - da vi ankom havde der vist været nogen der havde været syge - enten dagen før - eller før igen .. ??  og smart nok : for det var nok en sygdom der ville strække sig over en lille uges tid - så det ville da være dumt at rengøre FØR vedkommende var rask igen .. ??!!

(Så er det man er MEGET glad for sin "egen sanitetsbygning" - og her er det så også at man beslutter at her bliver vi ikke - ser blot lidt af området - og så  . . .. . !!!! )

(nu skal der jo nok sidde nogle læsere og tænke : "????? HVAD. . ??? sådan har vi bestemt ikke oplevet pladsen "Monte Gordo"" . .!! )
Nej. . !! ? fint nok - men det har VI .. !!!  og sådan ser man jo forskelligt på "oplevelser" . .
(det opdagede vi ret intenst senere på turen - oppe i Vilanova - hvor forskelligt man opfatter - og læser :-))  men - derom senere . .!! )

Ja - så er vi på vej - efter få km er vi igen hvor vi var i går .. .  ved Motorvejsbroen som forbinder Portugal med Spanien
Ja, området er jo specielt - et Delta med en masse dyreliv - det ved vi jo godt - men de eneste fugleflokke vi til nu har set her, er : MÅGER :-)) (ikke SÅ eksotiske - vel da.?):-)
Så nærmer vi os afskeden med Portugal - Broen over til Spanien anes
nu kan vi vist ikke "trække den meget længere" - 1 km - så. . . . . . .
Ja - efter de mange "fortids-krige" mellem Portugal og Spanien er det nærmest helt symbolsk at der nu er "bygget Bro" mellem dem
Ja - så kom vi over - og ind i Spanien - som også herovre er "Andalucien" - men når man siger "Andalucien" forbinder man det oftest med "Solkysten" - Costa del Sol - hvor så mange Skandinaver jo har slået sig ned gennem årene - hvor det rigtig tog fart midt/sidst i 60´erne . .  så der næsten bor flere udlændinge end Spaniere . . men nu er de t samme ved at gentage sig herovre i den vestlige del af Andalucien - flere og flere falder for området - og for Ayamonte - den har vi endnu ikke set rigtigt - der skal jo også være noget til næste gang vi kommer på disse kanter .. :-)))
vi kan stadig køre og nyde de store områder med blomstrende Mandeltræer
titlen her til side 31 : "På tværs - igen" - henviser bl.a. til sidste vintertur - hvor vi også tog turen ned til El Rocio - området med de mange Storker - og byen med sand i gaderne - og det store UNESCO-område "Doñana nationalparken" . . dette område havde vi hørt meget om så da vi var i nærheden slog vi os ned der nogle dage - og var rundt at se en masse - dette er beskrevet i vinterrejsen 2011-12 . .  området er meget specielt - men nu har vi set det - så den vej skal vi ikke nu - fordi - for os - var det IKKE den bedste oplevelse . .  men - retfærdigvis skal siges at det ER anderledes end det man ofte oplever - og vi har da også siden mødt campister som er meget betaget af især El Rocio - men bestemt også nogen som os - der har fået et dårligt indtryk. . .  og sådan er vi alle jo så forskellige - ser og oplever forskelligt - nogen ser "alt" - andre ikke ret meget ..

Men - vi skal IKKE dertil mere før evt. Spanske dyreaktivister har fået "renset ud" i stedet ..  .!

så vi flyver videre uden "svinkeærinder" denne gang :-))
denne del af Spanien er ikke begavet med de største "bjerge" - men på alle små bakker og skråninger dyrkes Oliven - som jeg også viste sidste vinter - samt for et par måneder siden på turen den modsatte vej . .  men . .  de står her jo stadig .-)))
total anderledes byggestil end det vi har været vant til de sidste måneder - ikke særlig sydlandsk . . ? vel. . ?? :-)
igen nærmer vi os byen (Sevilla) og de karakteristiske farvestrålende reklameskilte som jo især er kendetegnende for Spanien
og igen står Jesus og byder Velkommen
i dag var der kun 2 spor farbar for os på broen - de andre blev brugt til modkørende - men den ER altså høj - glemte at se på højdemåleren - men her står "76" - så mon ikke det er meters højde, der menes. . ? )         jeg føler det nu altså som 176  :-))  !!
Trafikken i - og omkring - storbyerne er meget koncentreret - så med mindre man er født på den anden side af gaden - ja - så er det nærmest umuligt at komme over - så en gangbro er virkelig ikke luksus på disse kanter . .  (man skal nok bare ikke lide meget af højdeskræk her - heller :-)))))   )
så er vi igennem - og igen ude i landlige omgivelser - som godt kunne ligne et stykke af en dansk motorvej . . 
bortset fra der her, er mange Geder - så er der jo i Danmark  flest Får :-))))  
her passerer vi igen Osuna
og området bliver igen mere og mere fantastisk
her sidder vi i bilen og gætter på om alle møblerne i de "skæve" huse her ligge hulter til bulter nede i den ene ende :-)) 
vi nærmer os igen La Sierrecilla - og her er flot både oppe og nede :-))
Så er vi på Pladsen igen - her hvor vi sidste år - på vej til Portugal - skubbede en CampingCheque ind under døren . . 
(skal så lige huske at fortælle at her fra 2013 tager pladsen ikke mere i mod CampingCheques)  men stadig ACSI - og som sagt er pladsen helt nu - med ret fine faciliteter .. 
Planen var at blive her et par dage - vil gerne se en del af området inden vi fortsætter op til Granada - men .. . .
 
Ja - nu ved jeg ikke lige med jer.  .??  Men JEG savner altså "Dagens Bølge" :-))  
( lidt forudseende har jeg da været - og har gemt nogle I endnu ikke har set - så : vær så god :-)))   !! )
 

 tilbage til side 30

videre til side 32  

 
til Portugal index