Salema strand og by - samt naturen bag
 

Side 27

 

Da vi sidste år boede her på Valverde talte vi om at besøge en hel del af området her i denne ende (den vestlige) af Algarve - vi nåede en del - men ikke alt vi gerne ville fordi vi jo fik vore dejlige Unger på Juleferie - så vi ville jo flytte tættere på Albufeira hvor de skulle bo - så måtte resten af dette område vente til en anden gang - og denne "anden gang" måtte så blive denne vinter . . .  så vi tager en lille tur de par kilometer til Salema

det er jo ikke nogen overraskelse at denne lille fine by er så ren og ordentlig og her ender vejen nærmest i strandkanten . .  hvor der heldigvis er en P.-plads :-))
vi stiller bilen og så er der dømt travetur i vandkanten fra den ene ende til den anden i den vestlige ende anes "Verdens ende"/"Søfartsskolen"/Sagres i horisonten
Atlanten viser lidt "tænder" - med lidt "fråde om munden" i dag .. .  jeg forsøger at fange bølgerne - altså i linsen her :-)  I skal jo jo ha´ "Dagens Bølge" :-))
Jahh - helt umuligt er det vist ikke ..  ?!
Vi går til den østlige ende - der er lidt gang i blæsten her
Her kan vi vist sige at I får dagens bølge :-))  (ligner den jeg "fangede i vinteren 2011 i Nazaré" :-))
Bent havde fået øje på "noget" oppe på stranden som han ville se nærmere på
imens tog jeg den i rask trav til enden af Lagunen - hvor der var godt med vind ..  (og - "naturligvis" - blev der også fisket fra klippen der)
på tilbagevejen kaldte Bent ville lige vise mig "noget" (sagde han med et smørret grin). .  
Her er det så. . . !!  Johh - ikke at jeg blev "forskrækket. .  men .. .  ?
Hvad man så bruger tørrede Blæksprutter til - det ved jeg ikke - men - på en måde synes jeg altså det er lidt synd (og det mener jeg) !!
inden vi slutter med en lille tur gennem byen får I lige "Dagens bølge" :-))
de små gader her skal man virkelig være varsom med - og passe på ikke at "undervurdere sin egen størrelse"
måske det er klogest at tage gaden der er et nr. større. . ? :-!! :-))

her kan ikke gå 2 & 2 - ej heller ha´ for brede skuldre - og slet ikke gå sidelæns
(med mindre altså at man kan trække maven ind - og - vigtigst - holde vejret hele vejen

Nå - man kender vel sin begrænsning :-)) vi gik side om side, her :-))) den gamle bydel er nede ved vandet . . bag den er der nybyggeri
og her er der frit udsyn oppefra - jeg synes det er rarest at se op - i stedet for ned :-)) men sådan er man jo så forskellig - og fint nok. . .  så der er noget for enhver :-)
 

 ~  Via Naturparken  ~

 
Det er en nydelse at besøge et populært feriested på denne årstid - udenfor højsæsonen er det til at komme frem for turister - man mærker den oprindelige stemning - og når man så samtidig bor samme sted længe - ja - så bliver man nærmest betragtet som ét med den oprindelige befolkning - man kendes i "gadebilledet" - hyggeligt med et smil - et nik - en hilsen . .  alle er meget venlige - det er en nydelse at færdes i dette Land. . !
Fra Salema kørte vi tilbage -
Fra stranden gik turen tilbage til hovedvejen - ad den vej vi kendte fra tidligere da vi var ude at se efter en anden plads - det er her hvor "Naturistpladsen" ligger
det er en fin - og meget smal - vej - (med "langt ned" til den ene side) :-)
 
omtalte plads ligger så her - hvis nogen skulle ønske en sådan . .??
kort efter vi kom ud på hovedvejen, drejede vi igen fra - ind i et naturområde - sådan a la "Mols Bjerge naturpark"agtigt  - med bløde kurver og frodighed . . :-)
vejen ind her er nærmest en sti (hvor der kører Biler) vi mødte da også et par stykker . .  ikke at jeg "nød disse møder" - men det gik jo . . .  (åhh..)!!
Vi fandt "et hak" hvor vi kunne stille bilen og tage turen rund til fods "i Mols Bjerge" - og her minder det om "Gudenåens udspring" ja - man føler sig bestemt hjemme her :-))
 
en meget dejlig tur - og dag - som vi igen nød til fulde (og lidt til.. :-))
så var det tid at køre ud fra naturområdet igen
Der er ikke mange kilometer til/fra Salema og Luz hvor vi bor. .
vi passerer den travle Keramiker - og snart efter er vi hjemme
Ja - jeg ved jo fra de mails vi modtager at der er en hel del der ser hen til "dagens Bølge" :-))  så I får lige en mere (snart er det jo slut :-))
 

 tilbage til side 26

videre til side 28   

 
til Portugal index