"Verdens ende"
 

Side 23

Det Europæiske fastland slutter her på det sydvestligste punkt - på Cabo de São Vicente - som helt fra Romertiden betragtedes som det "Hellige forbjerg" p.g.a. legenden om den Spanske Helgen Skt. Vicente som skyllede i land her efter han led Martyrdøden i Valencia i året 304 - ("skyllede i land her" ..  .??  hmm..??  Så har det da virkelig været højvande - 60 - 75 m er her op  ) det var i øvrigt ham med Ravnene - og derfor har også Lissabons Byvåben et Skib med en sort Ravn både for - og agter. . !!

og i dag skal vi ud at opleve det igen - med madpakken - som sidste år
det sidste stykke derud, synes jeg er et noget barskt landskab (synes man er noget "ubeskyttet" her.  . )
Jeg indrømmer jeg ikke er så "tryg" her . . men denne gang vil jeg altså "gå planken ud" (sådan "billedlig talt" ) :-))
Jamen - det ER vildt ..  tænk - de står og fisker - 75 m over Havet (og uden "faldskærm") det siges godt nok at her fanges de bedste Tun og Sardiner  . . men .. ?? er de så gode at de er værd at sætte livet på spil for .. ??  (jeg vil da hellere ha´ en æggekage - Risengrød - eller.  . . end . . .. .  .) !!! :-))
Vi parkerede lidt før den sidste P.-plads - og gik selv derud - (det havde jeg det - om ikke GODT - så dog bedre, med .. . ) :-)
NEJ.  . .!!!  Jeg var IKKE ude på kanten - kameraet kan jo zoome :-)) så lidt "bedrag" er det)
uhhh ha . . . jamen . . jo jo ,. , ,.  det er bestemt flot - men det er der så meget der er - og som ikke ligger HELT ude på "kanten af verden"
vi gik ind på området hvor Fyret står - Fyret er 24 m højt - er et af verdens mest lysstærke Fyr -
inde på området er et museum over bl.a. São Vicente
Museet omhandler jo også Prinsen - Henrik Søfareren - 1394 - 1460 - som jo døde her i Sagres - vi måtte ikke fotografere ham (kun hvis vi kom ind) så det lod vi jo være med
her stod jeg mest med ryggen til - Bent lånte mit fotoapparat - og da nogle ældre kvinder (Tyske turister) stod og lo ret højt - gik det op for mig at jeg stod og - krampagtig - holdt fast i Bent - ja ja . . . det kan da godt være de synes det var sjovt - men . .  de var alene - jeg har stadig min mand :-))  måske deres har været med engang herud . .??:-)
alvorlig talt ..  når man nu VED at der HVERT år er både indfødte - OG Turister der mister livet her (og fra de andre klipper) - så synes jeg nok at dette er vanvid . .
det burde ganske enkelt være ulovligt at færdes herude på klipperne (men retter man sig så efter det, mon. . ?!! )
 
 
(der var da andre end os der havde det bedst med selv at gå det sidste stykke ud) og så er der andre der er total frygtløse. . .
endda er der mænd der bare kører ud på klipperne - og jeg skal da lige hilse og sige at det ikke er det mest fremkommelige sted at køre - på stenet klippegrund..
 
ovre på det andet klippefremspring er det at den berømte "Søfartsskole" ligger - og hvor Henrik Søfareren boede - og dermed gjorde området ekstra berømt . .
(som sagt var vi der på vinterrejsen 2011 - 12 - hvor der kan ses en masse billeder samt beskrivelse fra)
Selvom det er en myte - så tag turen herud alligevel hvis I er på disse kanter. .  det er det hele værd . .
bølgerne var ikke bemærkelsesværdig kraftige denne dag - men nok til at de larmede - og de millionvis forstøvede vanddråber dannede en dis over området
nu ville vi så over til Sagres - på Havnen der - og nyde vores medbragte mad og Kaffe (som vi også gjorde sidste år. . )
alle - tror jeg - der har været ved "Verdens ende" - har vist taget disse billeder (vi har taget dem før - og nu igen :-))  )
inden vi vender bagenden til (altså Bilens)  her - tager vi lige et sidste billede af "navigationsskolen" som vi jo ikke besøger denne gang . .
(Ja -  han havde jo SLET ikke en Navigationsskole her - det er en myte - som går helt tilbage til d. 17. århundrede - så den har altså aldrig eksisteret her)
men alligevel er det et spændende og storslået sted - som BESTEMT er et besøg værd .. !!
Bygningen er et meget gammelt Fort - som der jo er en del af på hele Kysten - som skulle sikre mod Pirateri ..  .
vi ankommer til indgangen af byen - Sagres - (hvor Prins Henrik Søfareren - døde i 1460)
han stod her sidst vi var her - og han står her stadig - :-)))
man kan vist rolig sige at Søfartshistorien er godt "forankret" her i Sagres .. :-)
Inden vi kører gennem byen ned til Havnen, gør vi holdt i starten af byen - og skal lige ned på stranden
et par dykkere "dukker op" - mere fornuftigt at "hygge" sig med Harpunerne her - end at være "ude med snøren" på de høje klipper (synes JEG altså) :-))
vi kan lige skimte "søfartsskolen" på toppen af klippen igen er det en helt anden type strand end dem vi ellers kender så godt
et par fornuftige fiskere - de kan da ikke "falde så dybt" herfra .. .  :-))
vi ser ofte nogle fiske fra strandene - men ser aldrig de fanger noget .. ? ham her har måske mere held med sig ??
nå - vi skal bare rundt i næste sving . . .  så . . . . !!!!
åhh - igen et så flot syn - så jeg må bede Bent holde stille her (som sidst) for vi MÅ da lige nyde dette syn . .  igen-igen . . .  det kan man da ikke blive træt af at se . . !!
ord er HELT overflødige her.  . . så I skal bare nyde det - som vi gjorde . .!!
 
 
så kører vi bare lige rundt her - og så er vi der..
Madpakken åbnes - kaffen skænkes - jeg nyder det rigtig meget - kan ikke få nok af at tage billeder her - og bliver bare RIGTIG varm om hjertet - og dybt taknemmelig - over den gave det er at ha´ den dejligste Rejsefælle/ægtefælle at dele det med - bedre findes ikke . . . :-))
vi nyder dagen - roen, der hersker her ved denne lille dovne Havn - maden - og de dejlige rejseminder vi tager med os herfra
så er det ved at være tid at forlade Sagres igen for denne gang
snart er vi ved at være "hjemme" på Valverde igen - (og nej - dette "keramik-pyntede" hus er ikke det samme som før . .
synes dette er et festligt billede - denne gang med alle Fårene også
   

Tilbage til side 22

     videre til side 24   

til Portugal index