"I pengenød"
 

Side 21

Igen en flot dag - og igen må vi til Portimão - (det kunne vi godt ha´ sparet os - men det vidste vi ikke da vi tog af sted. . . !!)

Dagen startede med at vi ikke skulle til "Emmentaleren" for de havde selv været derude - fint nok - og næste var at de ville flytte ca. 50 km længere mod vest - til Espiche - en plads de kender fra tidligere - og som de kan lide at være på - fint nok .. . !
Så de flyttede - og vi selv gik på jagt ..  .!! 
(Ja - man er vel "Skytter" :-)) ?!
Nå - det er nu ikke dén slags jagt (kunne vi aldrig drømme om) - næh - vi skulle på jagt efter PENGE. . . !!

At jeg fortæller dette er for at advisere andre campister så I ikke skal komme ud for det samme .. . !
Altså :

Hjemmefra havde vi en del Euro med - for vi ved fra sidste år at Pladsen ikke tager Visa - eller andre betalingskort - derfor havde vi vekslet så vi kunne betale med penge når den tid kom . .  men men - vi har jo brugt af dem (hvad har man ellers penge til . .? :-)) 
Ja - vi havde jo været på værksted - og andre småting som heller ikke kunne betales med Kort . .  bl.a. når vi handlede sidste år i LIDL - så kunne der betales med Kort - men det kan man ikke mere. . !!
Ja - det korte af det lange - det er efterhånden få steder der kan betales med kort - for det er dyrt for butikkerne at modtage betaling med div. kort (udenlandske - såsom Visa - Mastercard - o.s.v . .  ) mange campingpladser - tager ikke mere mod betaling via Kort - ej heller LIDL . .  så altså har vi brugt af beholdningen - og nu skal vi bruge nogle tusinde til den kommende Reparation af Bilen - også mangler vi til at betale opholdet med - samt er det ikke rart at være helt blanket af for kontanter - men denne gang har vi også en del DK. kr. med - så . . . i stedet for at stå og hæve 200 euro i en automat - og betale 30 kr. ved hver hævning - ja - så går vi naturligvis i banken med vores kroner - og får vekslet til Euro. . .  !!
Ja - hvor svært kan det være . . .?? så er det blot et engangs-beløb i gebyr for at veksle . .!!!!  (troede vi ..  .!!)

vi kørte - igen-igen til Portimão - for der er rigtig mange Banker - af dem man kender navnene på - så mens Bent gik ind i Deutsche Bank - gik jeg promenade-tur - da jeg kom tilbage til bilen var Bent ikke kommet - så jeg kiggede lidt på livet på det lille Torv - og bl.a. fulgte jeg med i damen fra Is-butikken - hendes udnyttelse af tiden uden kunder - den blev brugt til at vinde garn - på de tomme stole . .  det er da hyggeligt. . . !!

Bent kom stadig ikke. . ?  Så jeg studerede bankens kunder gennem ruden .  .?  men, der var ingen derinde jeg kendte .. ??!!  HMM. . . ???

Hele det lille Torv er "pyntet med "Kål" -  og med hele Portugals historie (derom senere)
 
Dem kan jeg slet ikke stå for - synes de er så flotte (og så er det også blandt mine yndlingsfarver - det gør dem jo ikke ringere ..  :-))
 
i området her, ligger Bankerne som "Perler på snor" - og selvfølgelig er Bent i en af dem - jeg ved bare ikke hvilken - så jeg fortsætter min rundgang af pladsen her - dels nyder jeg virkelig de enorm flotte "Kålhoveder" - farver - og former - og dels går jeg rundt og lærer lidt mere om Portugals spændende historie - den er netop beskrevet i alle de Bænke der står side om side, hele pladsen rundt - lavet i Azulejos -  . . .
(hvis jeg læser - og forstår - rigtigt?) : "Her er det Vasco da Gamas ankomst d. 28. maj 1489 - til Calicut  (i Indien)
dette tolker jeg som at: den 5. oktober i 1143 blev Portugal funderet som nationalitet - ved traktaten i Zamora - ?
(5. oktober er Republikkens dag - men d. 10. juni er Nationaldag)..?!
Læs selv Portugals historie - den er meget interessant (spændende) og så deler DK. og P. også historie/familieskab . .  (det har jeg omtalt tidligere - både sidste vinter - og denne)..
Her er det slaget ved Aljubarrota d. 14. august 1385 der vises/mindes 4. juli 1820 "Portugals første konstitution" . . ??
Det er i denne lille oase det hele findes - blot lå der nogle mænd der lige holdt en lille frokost pause (sovende) på bænkene - som jeg så naturligvis ikke fotograferede
selvom der var en del historie at studere - og en masse flotte blomster - ja - så begyndte jeg nu alligevel at se mig lidt mere indgående omkring - efter Bent . .
og endelig kom han - efter en lang forklaring er vi stadig - på en måde - pengeløse . . :-))     Han havde ikke fået vekslet vores danske "menneskepenge" - til Euro - og ville heller ikke - for det viste sig at man IKKE kan gå ind i en Bank og veksle penge - til penge . .  enten skal man benytte hæveautomater - og betale de ekstra kr. 30,- hver gang - eller også skal man benytte "Vekselkontorer" - eller de større Hoteller - og dét koster (flere hundrede kroner) - uanset man evt. kun vil veksle 200,- 1000,- - eller 2000,- danske kroner - så koster det .. . !! så vi regnede ud at vi kunne hæve SYV (7) gange i hæveautomater for det samme som vi skulle give på én og samme gang . ..  !  og det har vi ikke behov for ..  . så vi nøjedes med at hæve 2 x i hæveautomat - så har vi nok til at betale værkstedet i morgen aften  .. .

Men:

Vi fik da en lille hyggelig dag her i Portimão (endnu engang)

Vi gav os god tid her - i det skønne vejr vi stadig har - og i morgen har vi jo ingen Bil - så det bliver en "hjemmedag". Her studeres Mågerne rigtigt - ret sjovt - for det virker som har de deres bestemte "landingspladser" - de kredser en enkelt gang - og lander så inde midt mellem de andre - ikke "ude i periferien. .  !!  og det er ikke tilfældigt, kan vi se - der kan være en lille tom plet - så er det den der landes på. .  og så lægger de sig og får en lille lur. . .  (jo jo - vi bliver da helt "ornitologiske" af denne tur :-)))))

udover den hvide bro (som jeg har vist flere billeder af - er her et par andre broer som også krydser Arade - og alt efter hvor vi kommer fra - på hjemvejen - benytter vi også andre end den hvide . .  !! men - lige nu nøjes vi med bare at nyde synet af en af dem - synes den er smuk - og passer godt i farverne til både himlen og vandet - og med Monchique-bjerget i horisonten .. . !!!
inden vi kører tilbage - vil vi lige rundt og gense noget - bl.a lystbådehavnen . . o.a . .  byen i sig selv er fin - ligner som man kører rundt i gå-gader :-))
Her er lidt til min samling - af rundkørsler - fik den godt nok sidste år - men : den kan vist godt tåle en gentagelse. . !! 

Vi kørte ud til hvor floden løber ud i Atlanterhavet - vi synes der (også) er så flot -                                           billedet herover er mod den modsatte bred. .

Også dette er fra den modsatte bred af indsejlingen
Molen er RIGTIG lang - en god spadseretur ud - og tilbage igen . .
 det er et flot område - ja - mondænt er det - mange butikker og Restauranter er her - og meget at se på mens man nyder sin frokost eller spadseretur . .  .??
Jævnligt kommer en Kutter ind - og dønningerne klukker mod Molen. .  en dejlig lyd - så beroligende
bygningerne her er holdt i gule/brune farver - som sandstensklipperne på hele Algarves kyst er - jo jo - der er mening med farverne her .. .  :-))

på modsatte side ligger endnu en af mange Borge - men man kan vist ikke komme ind ?! (har vi ladet os fortælle)         så nyder vi livet i (ved) bassinet i stedet :-))

Et sidste kig på indsejlingen til Portimão i denne omgang - sidste besøg - for når vi får bilen i morgen - så flytter vi om et par dage. .  NU vil vi ikke undvære "en god forbindelse" mere  (kontakten er vigtig for os når vi er væk i længere tid.  .. !!) 
Da vi kørte hertil så vi 2 Storke - i hver sin bolig - på toppen af broen - de lange halse strakte sig - men jeg nåede ikke at tage billeder af dem - så nu har jeg kameraet klar - men - desværre ..  . nu er de ikke hjemme nogen af dem ..  . øv-øv. . .
 men så må I altså tænke jer til det. .  . !!
Her er ufattelig mange Storke på disse kanter - RIGTIG mange - og der er Storkereder i ALT der bare rager lidt op . . .!!  virkelig mange . .!!! 
Ja - det var endnu en dejlig dag - selvom vi ikke "kom til penge" her. .  . :-)). . .
 
 
 Vi fik en mail - at de var installerede på "deres" plads 50 km herfra - og at der også var plads til os . . ha ha . .  ja - den er fin - der er alt for langt at trække campingvognen over - uden Bil foran  - for vi har jo ingen Bil i dag fra tidlig morgen til sen aften - Værkstedet ligger en lille kilometer herfra - så vi kørte hen med den som aftalt kl. 9.00 - og så gik vi tilbage . . vi går jævnlig den tur - når vi handler i Aldi som ligger samme sted - en passende tur frem og tilbage - det giver da lidt mere motion end bare at sidde i bilen frem og tilbage . . . og vejret er jo til traveture hernede - UDEN ski - altså .. .  :-))

Bilen blev lavet - han talte om at der nok burde/skulle skiftes noget "Remskive - på knastakslen" - (eller hvad det nu var) ?
Vi bad ham undersøge hvad den ville koste - og hvad han skulle ha´ i arbejdsløn. . ?
han ville prøve - men sagde at vi også selv kunne undersøge hvad den skulle koste i vores land - og få den sendt ned - så skulle han nok skifte den . .

Ja ja . . men det kan vi ikke - vi synes han skulle gøre det - men da vi nu ikke vil vente længere her på denne plads - ja - så fik han vore mailadr. samt hvor vi flyttede hen - vi kunne komme straks han havde delene - og så kunne vi gå en tur mens han reparerede den . .??
Det blev aftalen. . . !!
(Der er nu gået yderligere 10 dage siden vi forlod Canelas - og vi har intet hørt fra ham . . ?!!)
Så må vi se hvad der - måske - sker. . ?? 

I hvert fald pakkede vi sammen  .. .  vi afregnede (med kontanter) :-)) 
og snart havde Bent fået "movet" campingvognen væk fra parcellen - rullet ledningen sammen - hæftet campingvogn og Bil sammen . . . og. . . 
så var vi igen på vej - efter 5 - 6 uger her - i det område som vi godt kan lide - nemt til alting - dejlige omgivelser - midt på Algarvekysten - der er stort set lige langt om man kører til Verdens ende - eller til Spanien . .  ... men - nu rykker vi altså længere mod Vest - også til et sted vi kender - og det er KUN for at kunne holde den daglige kontakt med familien - som er så vigtig for os - hvis vi da ikke skal køre hjem :-)))  ??
 "Åhh ja - I må se langt efter os nu - og vi efter jer - vi har nydt jer . . og siger Tak for denne gang - håber vi ses igen - engang :-))))
Slutter så med "dagens bølge" - ja - den er lidt hidsig over vi rejser. .  . !!
Jeg er også selv lidt trist - men det er nødvendigt :-)))
 

Tilbage til side 20      

 videre til side 22    

til Portugal index