- Sidste chance -
 

Side 20

Vi fik - som tidligere fortalt - lavet vores Bil (Bremserne) - og det var Bent ret tilfreds med - både med arbejdet - og med prisen - og da vi "vist nok" snart skal ha´ skiftet Tandrem (enten ved ca. 100.000 km - eller 5 år . . . så deeet .. ?!)  jeg tør ikke rigtig tænke på hvor mange år vores bil er - eller hvor mange kilometer den nu har kørt - ?? Eneste jeg med sikkerhed "tør tænke på"  er : dén skal bare skiftes - og dét kan kun gå for langsomt.  .!! :-))

Altså - op og tale med mekanikeren igen. . . "Johh - det kan han godt lave" - og så undersøgte han div. - og "vi" kom frem til :"Tandrem skiftes - (medløberhjul også) Kilerem skiftes - samt bad vi om Olieskift - og Oliefilter. . " 
Det skulle bestilles hjem - så i overmorgen kl. 9.00 skulle vi komme med bilen - og kl. 18.30 kunne vi hente den igen. . !


Dagen i dag ville vi så bruge på - endnu engang - at se om vi kunne finde en campingplads med en Netforbindelse vi kunne bruge på hjemmeside - TV-avis - søge seværdigheder - o.s.v. - men det allervigtigste for os : "Skype med vores lille Diamant" - for nogle gange i løbet af ugen (3- 4 gange siger han til sin Far at han "vil lege med Barbar - og Marmor" - og dét SKAL bare virke - og gør det ikke - ja - så kører vi gladelig de 4000 km hjem igen . . . Basta . . ! :-))

Men - selvfølgelig - kan vi finde en campingplads der ligger lidt "tæt til alting" - så vi ikke skal køre hver gang vi skal handle eller se noget - så kan vi jo kombinere ferien her - med dejligt samvær med "Diamanten" . . . !!  :-))

Derfor - vi kørte af sted - først ud til "Verdens ende" . . .  vi ved fra sidste år at der er en campingplads derude - var ikke inde at se den - kørte blot forbi . .  men nu skal vi altså ud at "rekognoscere" .. . 

Der er altså laaangt derud . . . 80 km - godt og vel . .  men det ER jo ikke "Verdens ende" for ingen ting - og jeg indrømmer jeg virkelig kvier mig ved at flytte så langt væk - for har man set det - ja - så har man set det - og der er ingen grund til at BO derude omkring ..  ?!  Men det er jo det med det internet som bare er et MUST for os når vi er væk så længe . .  det er jo ikke en 2-ugers ferie vi her taler om .. !!  (så ville jeg heller ikke kunne undvære det :-)))  )

Nå - men den velkendte Bro ved Portimão passerer vi . . 

Vi har netop passeret Lagos - og det er for mig "den yderste grænse" hvis jeg skal bo et sted længere tid - men nuvel - jeg giver det en chance - tager ud og ser på forholdene
vi kender området ret godt - både fra denne tur - men bestemt også fra sidste år - da boede vi herude - ved Luz . .
vi nærmer os hastigt Sagres - og dermed også "Verdens ende"
Henrik Søfarerens "Navigationskole" er det sidste inden vi "ryger i Havet" - her var vi også sidste år - så vi drejer fra - og kører hen til campingpladsen -
altså bortset fra Atlanterhavet - så er her ikke meget at se - i hvert fald ikke meget at få tiden til at gå med hvis man ikke lige har fiskestangen med. . ?!!
vi gik ind i Receptionen og bad om lov til at se pladsen - og det fik vi
Pladsen er stor - og der var ca. 15 - 20 campingvogne og Autocampere - og jeg gætter på de 14 - 19 var på en enkelt overnatning . . ??
Nå - vi så også sanitetsbygningen - !!

Og - ja - internet har de (og det er som de fleste andre steder her : GRATIS !!)  men . .  så ærgerligt - for vi skulle gå ned til en Restaurant for at komme på Nettet - ajjii, altså - det var da en skam . .  :-))  så vi var hurtig til at "takke fordi vi måtte se  Pladsen". . . 

på vej tilbage . . .
selvom jeg synes stedet her er MEGET barskt - voldsomt - og "skræmmende" - ja så kan vi da godt køre langsomt og lige gense lidt - (vi har planer om en dag at køre herud - men det er ikke nu - for nu var det bare for at finde en brugbar plads)
jeg forstår ikke at man kan føle sig SÅ "fortrolig" med naturen her - når man nu ved der er mange der hvert år styrter i Havet - både de indfødte - men også turister ..
SÅ dejligt er det altså ikke med Fisk - at man godvilligt sætter sit liv på spil for det . .?  der findes da andet at spise . .?!  (Blodpølse, f.eks. ??!!)  :-))
i øvrigt er der 75 - 80 meter ned her . . .  så det burde da være ved lov. at være iført "faldskærm" for at færdes  her .-))

Havet er ikke "stille - blankt - smukt - og blåt" i dag - det er "larmende" når det buldrer mod klipperne" - krusningerne på vandet "skummer" - lyden kan ikke ses på billederne - men tro mig ..  .!!!  Det kan HØRES :-))

"Henriks Navigationsskole" ligger indhyllet i dis - ikke at det regner - men det er Havets brusen mod klipperne der giver fine dråber - og dermed en Tåge/Havgus - men kun helt herude .. resten af landet her er klar blå himmel
da vi kommer lidt væk fra Havet igen er Havgusen forsvundet
på vej "hjem" - ude omkring Salema drejer vi lige fra - for her ved vi der også er en Campingplads . . og dét er så den sidste chance vi tager . . .
Der ser ret pænt ud ved indgangen - jeg går ind i receptionen og spørger om vi må se pladsen - ? ja - det må vi - og inden jeg ser mig om har den flinke dame fortalt en hel masse hurtigt efter hinanden - om priserne - åbningstider - afdelinger - den er bygget i Zoner - og - og - og . . .  forpustet går jeg ud til Bent. . .
Jeg forsøger at huske - og gengive alt som damen fortalte mig - afbryder så mig selv : "for resten - jeg synes hun talte om "den nøgne afdeling" .. ??  Bent ler lidt af mig. .  "Dét må du ha´ misforstået. . " .. ?!!!! 
Da vi kommer lidt længere frem på området - ser jeg dette skilt - med forskellige Zone nr. - og på det underste står der "Naturist-zone" . . ?   ALTSÅ: jeg havde IKKE misforstået noget. . !! . .  og da min Mor har sagt at det er vigtigt at "små piger har ulden undertrøje på" - og at Bent sikkert ikke godvilligt affører sig "dem med lodden vrang" - ja - så .. . . . . . ????                           OMKRING. . .  . .!!!!!!!!!!!!!!!!!    :-))))
(mon man kan snige sig uset ud af området via denne smøge . .??)  :-)))))
Ja - det kunne vi . . . (og vi havde stadig al tøjet på :-)) . .
Nå - oprigtig talt - det genere altså ikke os - hverken Naturister eller Nudister . .  bare vi selv må beholde tøjet på . . . 
Ja - det var så dén dag .. 
og - dermed var så sidste chance - for at finde nyt - NU kører vi ikke ud og leder mere  . . !! . . 
på vej hjem talte vi om at vi - enten i morgen - i 2 biler - kan tage ud til "Emmentaleren" (Algar Seco) eller i overmorgen -  i én bil - (vores skal jo på værksted) alt efter hvad de (E & A) har lyst til . . . ?!
Sådan gik det dog ikke . ..  !!!  :-)

Traditionen tro - vi slutter med "Dagens bølge" :-))
 

 Tilbage til side 19

                                   videre til side 21   

til Portugal index