Portimão
 
Side 18
~ Praia da Rocha ~
 
Som fortalt - på side 17 - skiltes vi ude i Caldas de Monchique - de kørte "op" - og vi kørte "ud". .  .:-))
ud, til Portimão - hvor vi sidste år også var - og hvor jeg kom i snak med en "Krigsveteran" (ham jeg fortalte om - som hængte sin cykel op i et træ :-))  )  Dengang var det meningen vi (jeg) skulle ned på stranden - oppe fra de umanerlige høje højder (og det er jo ingen hemmelighed at jeg er ikke glad for någet der er ret meget højere end et Muldvarpeskud . . . det endte da også med at jeg ikke kom "helt til kanten" - i stedet fik jeg en rigtig god og lærerig snak med den omtalte veteran - mens Bent gik på opdagelse oppe/nede - ude/inde. .  .!
I år ville jeg jo prøve kræfter med mig - se om jeg var blevet modigere . .?  For jeg vil jo gerne derned . . og så skal jeg da nok også komme det , , ikke sandt.  .?!

En væsentlig årsag er jo også at "de nyankomne" gerne vil derud - så skal vi jo finde koordinaterne til dem - som de har bedt om - så det er jo bare om at komme af sted :-))

her står jeg så - nyder udsigten så sædvanlig - og tager mod til mig for at tage "ud over kanten" :-))
Det er godt nok langt ned - Bent fortæller mig at trapperne er gode - og meget solide - lavet i cement.  . jeg tager en dyb indånding - og tager så turen - meget langsomt nedad - og det går - nogenlunde .. . .   liiige indtil. . .  .
cementtrinene bliver "pludselig" i træ - det er ikke det værste - nej - det værste er at der er frit udsyn ned i et mææægtigt hul . . . og SÅ. . .  ja - jeg kom op - og det gik RIGTIG stærkt - tror ikke man kunne se min "bagdel" for bar´ skosåler . .!!  Jeps - jeg prøvede - det gik heller ikke i år - men kom dog lidt længere ned end sidste år . .
kaster lige et hurtigt blik ud over den ufattelige skønhed - og tænker : "hvor heldigt jeg ikke kom ned - for så havde jeg ikke kunne nyde denne udsigt .-))  (ja ja - man skal se det positive som der jo er i al ting - trods alt..!! :-))
mens Bent gik rundt i dybet - holdt jeg mig "på toppen" - men ude på sikker grund - (og fik pludselig lyst til Is :-))
dette billede i sig selv - stedet - betyder intet for mig - men den person jeg tænker på nu . . .  gør . .. !!!  (meget) :-)
den lange Mole gik vi ud på sidste år - det er Arade-flodens udmunding i Atlanten er det ikke utroligt at tænke sig at DK har 8 minus - og vi har 16 plus - og vindstille :-)
langs HELE Algarve-kysten udspiller det ene smukke sceneri sig efter det andet - om det så gjaldt "en kasse øl" - så kan vi ikke sige hvilket der er flottest ..  .?
 

mens Bent nu "tumler rundt" nede i "dybet" får jeg øje på en masse "anderledes" Klippestykker i det fjerne - og de kan da ikke bare ligge der uden vi har undersøgt dem nærmere .. ?!! og jeg tænker at hvis vi nu "angriber dem" fra den anden side - så kan jeg måske alligevel komme i "nærkontakt" med dem.  .??
Som sagt så gjort.  . da Bent "stiger op fra vandoverfladen" - fortæller jeg ham om min geniale plan - den er han med på - og vi kører ud og ser på mulighederne . .?

BINGO. .  .!!!!   Det lykkedes mig at finde en vej ud af  "de højere luftlag - så også jeg kom ned og mærkede "Søbrisen" - herligt ..  så kan de komme an med deres trapper :-)

der er (næsten) ikke noget skønnere, end at smide skoene - og trave i vandkanten langs stranden ..
hvis "man" tror vandet er koldt - så tager "man" fejl
det er netop disse farve som husene ude ved Kystbådehavnen er lavet i - og derfor synes jeg de passer så godt ind i miljøet
 
Jamen - er det da ikke flot.  .?!!
lige meget hvor man ser hen, er Algarves kyst en fryd for øjet - og det er i vandet - eller på stranden. .
at følge bølgerne er et studie i sig selv - for pludselig er den der
 
 det er som om vandet blot dovent triller mod kysten - ikke noget særligt . . .
 
og ganske pludseligt - så kommer en større bølge . .

for så igen en tid at "ligge brak" - indtil næste bølge rejser sig - der er ingen symmetri  . . de kommer bare - med lang tids mellemrum - og pludselig 2 - 3 lige efter hinanden ..

lidt svært at lørive sig - men vi tager lige en tur på lystbådehavnen - i den modsatte ende af byen . .

vi tager et billede ned over Havnen og  de mange Autocampere - UDEN at vide at dén vi ser lige ned på - den "enlige" - lige ud for Palmerne - den får vi besøg af i morgen :-)

men også herfra er der flot - og bemærk at det er de farver på bygningerne som jeg siger er holdt i de farver som sandstensklipperne på strandene er . .
et kig over på den anden side af Aradefloden - som her er på vej ud i Atlanten. .
vi kører nu fra Portimão igen - (Borgen som ses her var vi på sidste år - gratis at komme ind - og en laaaang Mole man kan travet ud ad. .
 
nemt for Mågerne her at få øje på maden :-))
det siges at der har været mennesker på Månen - men jeg kan da ikke se de har "plantet deres Flag der " ??  sååh deeet  . .??
Her sluttes traditionen tro, med "dagens bølge" :-)
 
 

Tilbage til side 17                                                                                          til Portugal index

    videre til side 19