" Endnu en Guidet tur "
 

Side 17

Det har været et ganske forfærdeligt vejr - Spanien har været ved at blive "blæst væk" - og mange regioner stod under vand - træer og biler væltet - og flere dødsfald p.g.a. væltede mure og træer . . . ganske forfærdeligt. .  .!

Portugal gik heller ikke fri - på Algarve-kysten var der kraftige vindstød - og ret meget regn - men intet i sammenligning med hvad der skete i den midterste del af Portugal ..  !
Stakkels mennesker . . . Tage fløj af - gavle væltede - vand og strøm forsvandt - vi så i TV en masse mennesker måtte smide mad ud fra både køl- og fryseskabe . .!
Campingpladser blev raserede af stormen - 50 campingvogne slået til pindebrænde - også i Portugal mistede folk livet i den voldsomme storm - da træer blev revet op med rode - og husgavle faldt sammen ..   ja - det var slemt.  ..  så vi skal BESTEMT ikke klage over en dag indendøre og med regnen trommende på taget ..   vi har det GODT. . . . !!

og som tidligere nævnt : "Intet varer evigt" - ej heller regnvejr - så nu skal vi ud og ha´ glattet rynker igen :-)

Så blev det igen fint vejr - og vi startede på "nr. 3 guidet tur" - igen i 2 biler da vi aftalte at skilles ved "Rynkebyen" :-))
Jeg spurgte om de ville den lige og "hurtige vej" derud - eller vi skulle "nuller af sted" gennem landet og de små byer ??
(de valgte det sidste) og her er så lidt stemningsbilleder fra landskabet via Silves. . .
man fornemmer nok hvor stejlt her er .?! se traktoren - og autoværnets hældning..?!! Flot landskab - ikke sandt.!?  - bare jeg må nøjes med at se på det - og ikke køre der :-)
så dukker den historiske Borg i Silves (Maurernes gamle hovedstad i Algarve - indtil deres nederlag for godt 700 år siden) op . . .
Et besøg på Borgen - hvor man kan gå på muren - giver et flot syn over hele byen samt til Monchique-bjerget .. .  (det er rørende billigt at komme ind . . .)
Byen har rigtig historie - fra Korsriddere - til Kong Valdemar Sejrs 2. Dronning - og Romertiden - samt er her både Arkæologisk museum - samt et interessant Kork-museum ..
og omgivelserne kan der vist ikke "klages ret meget over"
"Bløde kurver - og milde former" - det er da sagen.. :-)
fra Silves mod Caldas de Monchique - er naturen også unik - fra fladt flodleje - med et fugleliv man ikke ser til hverdag i Danmark - og til bakket terræn - . .
 
hvad det er for en Fætter, kan jeg ikke prale med jeg ved  (men, det kan en her nok fortælle mig .. ?? )
vi fortsætter .. . (ja - disse kender jeg - ved hvad er :-)))) 
så er vi igen ved at være i Caldas de Monchique - medbringende vanddunke - og håb om at sagnet taler sandt-)) 
"men det TALER sandt (siger Bent) - det kan jeg da SE" !! jeg blev da ret glad - og meget smigret - (men så vist en 18-årig pige komme i mod os . . ?)   såee.  .!!?
   
Også her har vi jo været flere gange - men jeg vil prøve at vise lidt andre billeder herfra - som jeg ikke har vist før ..

Jeg kan starte med at fortælle at jeg har bemærket meget kloge Katte i denne lille by - jeg anede ikke Katte kan læse - men det VED jeg at de kan - fordi :

Jeg har - med mine egne øjne - set Katte gå ind - og ud her ..  . (læs så lige teksten . . .!!!  og indrøm så jeg har ret) :-) for Katte KAN læse.  .!!
vi kom her 2 dage efter uvejret - det var koldt da vi kom - og en lille kort støvregn - men det stoppede inden det rigtig fik begyndt - og vejret endte fint her . .
vandet vælter frem flere steder i den lille by - ½ million liter i døgnet (har jeg vist fortalt :-))
her er usandsynlig frodigt - end ikke en lang varm sommer kan få det til at visne her
efter en tur rundt i den ene halvdel af den lille Kurby, var vi et par stykker der begyndte at se os om efter et sted af "vaske hænder"..??
men uden for sommersæsonen er det ikke så nemt at finde . ?
Det lade jeg mig altså ikke sådan "spise af med" - så jeg var inde i en lille Kiosk for at spørge - damen talte og talte og talte (ikke til mig) - men i telefon - og som det velopdragne menneske jeg er, afbryder man jo ikke bare - men som tiden gik - fik jeg endda "fugtige øjne" - så resolut gik jeg ud - så mig lidt omkring - bemærkede denne flotte bygning - så det måtte prøves . . .!!

ved siden af det fine hovedindgang er sat 2 metalskilte - men teksten : Kong João - (på den ene) og Dronning "et-eller-andet-" jeg ikke husker - for jeg tog i døren - den gik op - og jeg gik ind (i lidt rask tempo nu) tog jeg mig et hurtigt overblik i de flotte rum - og jeg var sikker på at her havde de kongelige givetvis opholdt sig - måske det var den konge der kom for sent til de helbredende kilder her.  .??  Ham der fik Vattersot.  .?!

Jeg er - næsten - sikker på han ikke har noget imod jeg "vasker mine hænder" her. . ?
(Han døde i 1495)

så jeg gik på opdagelse her for at finde et sted at "vaske hænder"
Jeg ved ikke hvad dette "hus" er - men at det er/har været "noget særligt" er jeg sikker på - og jeg FIK "vasket hænder" (de fik lov at lufttørre) :-))
flotte lysindfald flere steder i "stuerne" - og så var jeg ude at kalde på "de andre" - om de også trængte til at "vaske hænder" ? - så var det nu - mens jeg tog billeder af Julestjernen ude i haven . . . kom de ud alle 3 med "et lettet udtryk i øjnene - og så kunne vi alle give os tid at gå rundt og nyde stedet - og naturen her. .  HERLIGT :-)
lige uden for står et ret højt træ - men en mosbevokset stamme . . . og en "Tallerkensmækker-lignende plante der klatrer op ..  (her ses et hul i stammen et stk. oppe )
En kæmpe hæk af Fingerfilodendron - utroligt at se det vi i DK bruger som Potteplanter - vokser "vildt" her - og de vokser GODT . . .

i "ærefrygt" går jeg i en stor bue uden om - husker fra min barndom (vi havde en stor plante i stuen)  ALTID sagde min Mor : PAS PÅ .. !!  "Rør den ikke - for så får den brune "fingerspidser":-) (Så - hvis denne får dét - så er det i hvert fald IKKE min skyld .. .  for jeg passede på . .  :-))

"titte-bøhh" ..  :-)) at gå her - høre fuglene - lytte til vandets rislen og klukken -  - ja - det skal opleves
i dag ser farverne anderledes ud - men stadig ligner det et "eksotisk sted" fra filmen : "South Pacific"  (skal man ha´ en vis alder for at kende) - og ja - dén kender jeg - hvorfor tror I ellers jeg glad og gerne drøner her ud og fylder de mange 5.-liters dunke med "udglattende Kurvand" :-)))))   (men filmen var altså  god. . !)
at færdes her giver mange oplevelser i naturen - endda en Skovtrold kan man støde på her.  . .
og endnu én . . . .
man fornemmer stilheden ved at se på billederne, synes jeg
(hør den stille rislen)?!  GODT vi alle har "vasket hænder" - ellers var det da vist ikke til at holde ud at høre på :-))
vi havde 7 dunke med - for E & A havde kun nået et samle 2 - så vi havde taget med til dem - de ville dog kun ha´ deres egne 2 - måske de synes jeg trængte mest til det vand?
og nu har jeg drukket SÅ mange liter - at jeg ikke er til at kende igen :-)) 
Da vi ankom så vi alle - højt oppe i en trætop -  at der sad en fugl - men vi kunne ikke blive enige om det var en Due ? måske den Måge.  .?  Nej - snarere en Kakadue . .? :-))Efter den lange tur her - sad den der stadig da vi gik tilbage til Bilerne.? Dét måtte jeg da lige nærstudere .? Det var INGEN Fugl - men en Kokon . !!

Nu er det tid at skilles - de fortsætter op til Monchique - og vi kører tilbage - men smutter lige forbi Portimão på hjemvejen ..

i "forbifarten" snupper jeg lige denne meget flotte blomstrende Mimose

 tilbage til side 16

               videre til Portimão side 18   

 
 til Portugal index