"De nyankomne"
 

Side 15

Som titlen antyder, "dukkede nye gæster op" fra DK  ( men indrømmet : de kom ikke på denne måde - synes bare billedet passede godt :-))  )
Det er jo altid hyggeligt - når man er langt hjemmefra - og der så dukker landsmænd op - !  E & A vidste vi godt ville komme - så det var ikke den helt store overraskelse .. . !
Nu er det jo ikke sådan at vi skal sidde lårene af hinanden bare fordi vi taler samme sprog - men alligevel er der noget de gerne vil se - og gerne at vi guider dem til - så vi har ventet med både Caldas de Monchique - og med "Emmentalerosten" i Carvoeiro  (sidstnævnte vil vi gerne gense - så vi venter til vi skal derud med dem) - og så skal de se "vores lille Kirke" . den ude på Klippen - for den - samt udsigten derfra er ganske dejlig - og da jeg ved de er til Natur som vi selv er - ja - så er det nok noget for dem . . . ?! . .
Men det første de skal se er Albufeira - om ikke for andet - så for at de "HAR set det :-))  og så fordi de mangler et SD-kort til kameraet - som de gerne vil ha´ Bent til at hjælpe med køb af - og det fås i Guia - som vi passerer på vejen .. !

Vi har jo selv været der ret mange gange da vore "unger" jo boede der sidste år - og vi har været der én gang denne gang - så vi har jo ikke det store behov for at komme der - men vi gør det gerne endnu engang - på en "Guidet rundtur" :-)

men : først skal de jo lige se - og fornemme - hvor de er - se, deres nye "nærområde" - så vi følger dem op og viser dem "Vor Frue af Klippen" - samt ned på "vores" flotte strand. . 

"Hvem ringer Klokkerne for" ..  .??
(alle de gange vi har været her har den ikke sagt en lyd - såheee ?!  ) :-))
men flot er den - og sikkert også "tudse-gammel". . ?!!
 (i øvrigt kan den lille kirke dateres tilbage til det 16. årh.) yndig er den inden for - synes jeg. .
"Ham her, kender jeg . .  har HELT sikkert set ham før" :-))
eller måske jeg forveksler ham med en af dem her.  .? :-)
Ja ja - dette er set før - men det ER da flot - ikke sandt ?!
det er en nydelse for både sjælen og øjet - her kan man finde ro
et par små Fiskekuttere er kommet hjem og flere kommer til
sjovt at se så forskellig Bådene kommer på land - på de forskellige strande. .  og se deres fangst . . . (her losses Blæksprutter)
alle Mågerne ovre ved Klipperne venter pænt på Fiskeaffald . .
jah - nu kender vi da snart hinanden ved navn :-)) ("ham" fra det første billede - er nr. 2 fra venstre :-)) kender "ham" på antal hvide halepletter ..  :-)) tro mig . .!!! :-))
Et sidste blik mod vest - det er "koldt på toppen" - (vi har haft nogle dage med Byger - og ret køligt er det) - så vi tager ned og slutter dagen på vores egen strand ..
 
og hernede er det så at manden med - IKKE leen - men med Harpunen, (ja - det er jo egentlig også en slags Le - for nogen. . ?!)  dukker op. . .  :-)
jeg tror aldrig man kan blive træt af at komme her . .?  hver eneste gang er det SÅ forskelligt fra den foregående - "lyset" - "vandets lyde" -"stille klukken eller brusende" "udsigten" - "at kunne se havbunden eller ikke" - ikke 2 gange her er ens . . men det er lige dejligt . .!

alene det at studere alle de forstenede ting, som skalle - sten - fiskeben o.a. der er lejret gennem100-vis - ja - 1000-vis af år i de sandsten der ligger på havbunden, er spændende

Jahh - "Månen er en grøn Ost" (ser man tydeligt på dette Månelandskab)
ja - det er ikke længe siden der stod vand her - denne grønne havbund er drivende våd - og snart er der vand over den igen .. !
(Nej - det er IKKE Bents sko han går med i hånden - men mine :-))
ja - det ser mørkt ud - og det er ikke aften - men eftermiddag - vi har haft nogle kolde og våde dage - (skal dog ikke klage når vi ser - 17 gr. i DK)
Men i skrivende stund ved vi at her bliver det endnu værre om et par dage .. !! :-))
hernede fra er synet op - lige så flot, som når vi står oppe og ser ned ..
alle strande med respekt for sig selv her i Portugal, har nogle flotte formationer - der pryder både på land og i vand..
Det ER da bare flot - ikke sandt?!!

Vi bliver ofte spurgt om vi kan/vil anbefale en god plads et sted - men det kan vi ikke - for vi går ikke så meget efter pladser - som efter steder - områder - natur - seværdigheder, og det er også derfor vi vælger denne plads - p.g.a beliggenheden - for her skal vi ikke nødvendigvis køre hver gang vi bare vil en tur på stranden - eller ud i marsken - eller handle - eller gå rundt i en lille hyggelig - typisk - Portugisisk by . ..  ikke være sagt at "vores" campingplads ikke er "god nok" - for det er den bestemt . . og vigtigst for os : den er REN - der spules - skures - skrubbes 3 gange om dagen - herligt - men også lidt et minus :-)) for i Portugal er det ikke alm. der er opvarmede badeværelser (vi har været på RIGTIG mange pladser her - og endnu har vi ikke oplevet opvarmede sanitetsbygninger . .  og så føles de jo ekstra kolde når der spules så ofte .. !!  men pyt - for det er nemt at gå ind og åbne for den varme hane - så det lille baderum er opvarmet når man har fået tøjet af ..  . (og i yderste konsekvens har vi jo selv badeværelse) :-))

Nå - det var et lille sidespring - hvorfor vi holder så meget af stedet her - det er bare SÅ centralt - både lokalt - og på hele Algarve-kysten - for det ligger ca. midt på - så det er nemt at køre til den spanske grænse - eller modsat - til "verdens ende" - til "atlanterhavsgrænsen :-))

NEJ . . . dét skal man IKKE udforske MÅSKE koldt - men ikke  "goldt" - er der på toppen  :-)
sidst vi var her stod vandet højt - så vi ikke kunne se enkelthederne - eller "hulerne"
men det kan vi nu - kan næsten gå tørskoet igennem (hvad vi NATURLIGVIS ikke kunne finde på ..!!  )
Inden vi slutter her, studeres endnu lidt havbund - det er så forskelligt fra hver  ½ meter - til ½ meter (og der ryger jo altid lidt sten og skaller med hjem "souvenir-samlingen") :-)
et sidste kig over havet i denne omgang
vi slutter ude i den modsatte ende (nærmest mod hvor vi bor) på "Fiskernes strand" - ude hvor bebyggelsen ender . .   her er der vist gang i oprydningen - fiskerhusene ryddes..
alle, der fulgte os til Portugal sidste år - har jo se på billederne hvor flot og ryddeligt der - normalt - er her . . meen - vi kender det jo alle : der skal gøres "Forårsrent" - og ting smides ud - ( her bliver så fint - det ved vi jo - kan huske det :-) )
Ja - så slutter vi lige med "Dagens bølge" - og håber at "de nyankomne" har nydt hvad vi har vist dem. . ?!
Arrhhhjj - disse 2 "tutte-nutter" - dem må I altså også lige se inden jeg lukker for i dag . .. !!
Nej - det er IKKE de "nyankomne" - de bor har fast :-))  (kære - er de ikke. . ?!!!!) (den venstre er vist lidt "gumpetung" for den synker helt i :-))
(Ryler, er det . . igen Tak til Niels) :-))
NEJ. .  .!!!  NU er det altså slut for i dag .. . 
 

 Tilbage til side 14

videre til side 16