* Innsbruck *

 
Som sagt nåede vi hjem i går inden regnen - men så har vi til gengæld haft den trommende på taget HELE natten - og stod også op til regn her til morgen - men det er fint nok - så ville det være ok hvis Nettet virkede  i dag - men det er altså gået ned.  . (måske druknet :-))  ? )  pyt - for udsigten fra stuevinduet er stadig flot at følge - det ændrer sig jo  ustandseligt. .
skyerne "falder" - og "stiger" i en uendelighed - det ene øjeblik er bjergene helt forsvundet - det næste - dukker de op igen. . .
men om de ligger badet i Sol - eller indhyllet i skyer - ligegyldigt - for flot er her - en lise for sjælen at følge forandringerne time for time ..
selv i "dårligt" vejr er der flot i Østrig :-) og så skifter vejret lige så hurtig fra godt til skidt - og omvendt . . men HELT skidt er det jo aldrig i sådanne omgivelser her :-)

Så blev det pludselig tørvejr - vi ville nu en tur de få km ind til Innsbruck - var der godt nok sidste år - men da var det jo for at hilse på ham "lækkerknolden" som vi var taget derned for :-)))  det blev derfor ikke til megen byvandring - og i øvrig var vejret en hel del køligere og mere vådt end det er nu denne gang. .  :-)
Vi bor på "Schlosscamping" (her nær ved Kirken) - og sidste år kørte vi FRA Innsbruck via landevejen som gik gennem Porten her - og jeg indrømmer at jeg synes det var lige rigelig højt oppe på denne rute - meen - nu synes jeg vi skal den vej igen - for jeg "kender" den jo fra sidst - og vil gerne om jeg kan blive lidt mere fortrolig højderne her..??

natur - dyr - og meget smal vej i 900m højde ingen god cocktail for mig - og jeg kan lige fortælle : "Jeg sidder yderst - ingen autoværn - og jeg kan se HELT ned her. .)
ja - ja - det ER flot (hvis jeg ser dette på billeder som nu)
han ser mere afslappet ud end jeg føler mig her . . :-))
NEJ. .  .!!  det går bare ikke - jeg nyder ikke en meter af det her - tænkte slet ikke på at ruten er en del anderledes på vej FRA Innsbruck - en den er nu TIL Innsbruck (dengang kunne jeg ikke kigge ned i et "1012 meter frit falds hul")
jah - lidt bedre går det når der er stykke til kanten - men dette stykke skråner altså også :-))
(På billder ser det jo ikke så "farligt" ud . . men - dét ER det . .  tro mig , , , (uden at grine)
der er godt nok også noget at nyde på turen her. .
Efter svinget her -  så kan jeg snart trække vejret lidt lettere - men der er også "frit fald derfra" . . !!
Jeg kan jo ikke lade være at tænke på vores Vinterrejse - Portugal/Spanien med de uheldige situationer vi havde med Bilen - især tanken om bremserne husker jeg som var det for en time siden - og derefter (da vi kom hjem) viste det sig at også bremserne på campingvognen skulle skiftes - (endda på høje tid) - og så nu - her i Østrig - eller rettere:  - på vejen herned - da begyndte bilen at "varme" når den skulle trække op ad bakker - og jeg fornemmede endda et par gange at der lugtede lidt brændt . .?
Nå - men vi ankom jo - og skulle så ikke ha´ campingvognen med os foreløbig - og så kørte Bent på Suzuki-værksted her i byen - (Bent mente det var blæseren i Bilen - som ikke virkede - og derfor ikke blæste varmen væk. . !! 
Der var en sød gammel mand (måske ejeren af værkstedet ?) han tjekkede "alt" fra sikringer - og - og . . . men fandt intet - så Bent spurgte om ikke han skulle komme med Bilen igen på Mandag . .? - og sådan blev det - så det er jo heller ikke noget der er befordrende for en gang højdeskræk - vel da, , ?!! 
Jamen - det sætter VIRKELIG gang i fantasien oppe i disse højder.  .!!
Vi halvvejs nede - så nu hjælper det på det.  . :-))
"Skibakken her" reklamerer med at man kan komme op og se "hele Tyrol derfra" (behøver jeg ikke - jeg HAR lige set det hele fra oven :-)) dette er så  - for nogen - det nok så  kendte firebakketurneringen der blev blev afholdt - også her hvor der skete en tragedie med flere døde . .  (man skal vist være "Sportsvidende" for at kende den hændelse
vi Parkerer her  - troede at dette nok var et Teater af en slags - (med alle de figurer)..??
Jamen - sådan på afstand kunne det da godt lige en Nar eller to..?!  Ja - seriøst. .
åh ja - så undskyld da - man kan jo heller ikke vide alt - jeg tænkte mest i retning af vores "Kgl. Teater" :-)))) men det var det altså så ikke ..
Men ham her er ikke "Nar" - det var ham der kæmpede mod den Drage som Djævelen sendte for at forpurre byggeriet her - han endte så med at skære Dragens tunge ud - (ses jo tydeligt, da det er den han stå med her.  . . :-)) 
( Ok - jeg synes altså det ligner en lang rød pølse rullet i modellervoks..??  )
 
så smukt der er (også) i denne kirke
 
Lige overfor - ligger Basilikaen - som er bygget ovenpå den meget gamle Kirke fra den tidlige Kristendoms tid . .
Den kaldes "Vor Frue af den ubesmittede undfangelse". .  (den er værd at stoppe ved . . )
meget sarte farver - masser af Guld - smuk stuk i Rokoko - og  loftsmalerier der viser scener af jomfru Marias liv . . det er simpelthen så smukt
intet under at den er blandt det mest besøgte i Innsbruck - næste gang vil jeg gerne dvæle mere ved enkelthederne - men denne gang skal vi videre rundt i Byen.  .
næste sted - her - er så den gamle Triumfbue fra 1765 -
På Maria Theresienstrasse står Anna-søjlen som blev rejst som en Tak fordi det netop på St. Annas dag - i år 1703 - lykkedes at drive Bayrerne ud af Tyrol.
   
I gå-gaden ligger også den Romersk-katolske Helligåndskirken - fra 1700-tallet
Højalteret er fra år 1705 med integreret Krucifiks
under 2. Verdenskrig blev kalkmalerierne skadede - og derfor restaureret efterfølgende
  Det Gotiske Krucifiks er fra år ca 1500 -
der ligger den ene flotte bygning efter den anden hele gaden ned - og de er alle meget velholdte
   
også her er der menneskelige "Statuer" som i de fleste storbyer (selvom Innsbruck ikke er en storby i dén forstand) - i Arkaderne finder man Swarowski-skønhederne
 
her er lidt af de gamle - føromtalte - velholdte bygninger - og - uden sammenligning overhovedet - minder den højre mig lidt om Gaudís Barcelona :-))
Det er ikke Turistsæson - men alligevel er gaderne - nede i den gamle Bydel - godt besøgte - Karnappen som ses for enden af gaden var også den der drev os derned -  ..
Den kaldes "Goldenes Dachl" - bygget omkring år 1500 - med forgyldt kobbertag som tilskuerloge for Hoffet hvor Fyrsten  havde recidens her  ..  (flot er det)
Vi ender nede hvor gågaden også ender - og her går vi mod højre
 der er også andre der har fået dén idé :-))
de fleste går gennem Porten - så vi drejer igen til højre - der er mere plads til øjnene :-)) nemmere at se . . .  .
så vi har igen mulighed for at se enkelthederne - og fornemme hvordan her var i 1400- 1500-tallet
efter endnu en dejlig dag når vi igen tilbage til vores Bil . . .
vi bevæger os hjemad igen - denne gang nyder jeg højderne - meget - at se på dem nede fra :-))
lidt skyer er der tilbage fra i nat og i morges - men solen har vi nydt i dag også. .
Hjemme, gik vi en tur op til Slottet (som vi også gjorde sidste år. . ) så vi har også i dag fået rørt benene :-)) dejligt vi fik tørvejr - det var en fin dag - og i morgen skal Bilen så
- igen - på værksted .  .  håber de kan finde årsagen til hvorfor motoren bliver varm .. uden de skal bruge "de store armbevægelser" !!

Tilbage til side 5

videre til side 7       

tilbage til forsiden tilbage til Østrig Index