~ Achensee på cykel ~
(og det var IKKE vandcykel :-)  )
Achensee
Her var vi som bekendt også sidste år - hvor jeg lagde en del billeder ud, derfra - men denne gang havde vi altså cyklerne med - og kom derfor lidt andre steder også.

Achensee betegnes som en af de smukkeste af Østrigs mange smukke søer (om det passer skal jeg ikke udtale mig om) men smuk - dét er den - og i smukke omgivelser (som alt jo er her i landet) søen er omkranset af bjerge - med Karwendel-bjergene i Vest - og Rofan-bjergene i øst.
Søen er 9 km lang - 1 km. bred - og på det dybeste sted har den en dybde på 137 m.
Vandet fra Achensee løber ned i Isar-floden  - og mod Nordøst videre til Donau - i den sydlige ende er lavet et kunstigt afløb af Søen og her benyttes vandet til fremstilling af Elektrisitet - hvor kraftværket ligger mellem Jenbach og søen.
Her dyrkes en del forskellige former for vandsport her - og campingpladserne i området er dog også mest besat med "vandsports-folk" :-))

Det er en ualmindelig varm dag - der er et pænt stk. vej derop - så vi har cyklerne på Taget - da vi gerne vil cykle - men ikke helt hernede fra :-))
Her kører vi gennem vores naboby - med det smukke "Kommunekontor" (hvis jeg har læst/forstået det rigtigt..? )
Men - uanset - så er det da flot .. !!
det går godt nok "op ad bakke" hele vejen - og ret meget trafik på den smalle vej også - fint at cyklerne er på Taget (men vi mødte nogle rigtig entusiaster - der kæmpede sig vej hele vejen op) oppe er det første vi møder - en rundkørsel med - ja - naturligvis VAND. .  springvand :-)) og nu er vi i godt en kilometers højde o.h - og her er stadig meget varmt - ja - direkte lummert . .  så nu skal det blive godt at få cyklerne "løsnet fra Taget af Bilen" :-)
tror da ikke man kan blive træt af det syn der møder en når man når derop..?

Vi parkerer bilen - og så tager vi samme tur som vi tog sidste år - dengang til fods - denne gang på cykel.. 
"Først den ene vej". . . . .

"og så den anden vej" .. . . .  :-))
Er det bare smukt. . .  .??!!!!!
husene er jo altid så smukt pyntede - jeg tænker på om man ligefrem aftaler i byerne hvilke farver man vil bruge det pågældende år. . ?  eller det er særlige farver der kun sælges .?
for jeg har bemærket at farverne (på blomsterne) går igen i byerne - ikke nødvendigvis de samme farver i forskellige byer - men samme farver i samme by..!!
(gav det mening..? :-))  )
Smukt er det - og deres udsigt fejler heller ikke ret meget :-))
vi afviger lidt fra ruten - kører ind "bag i byen" - og ser denne "stribe" - i Skoven -   ( ja ja - hver sin lyst. . . jeg bliver dårlig af bare at KIGGE på det) det var VIRKELIG stejlt..!
det gik umanerlig langsomt - somme tider holdt "vogntoget" HELT stille, inden det "knirkende" fortsatte. . .   puuhhhha. . . !!!!
tænk at "byde sig selv" en tur op - og så er det så varmediset at man ikke kan se meget men så kan man da altid "kaste sig ud i det" :-)))))
det ER virkelig varmedis der gør billederne "udbrændte" - og uskarpe" -  for Solen stod smukt og højt på himlen (det gjorde denne paraglider også - se ham i nederste halvdel af billedet - næsten midt i (mon han hedder "Holger". . ?? ) i hvert fald kan han så findes her :-))
Turbådene sejler hele dagen turister rundt på søen (ja - altså - det er ikke de samme turister der sejles med hele dagen :-))  det er bådene .  .
netop i dag er der en masse Joller - om det er en Sejlerskole - eller det er konkurrence .. ?? thjaa...?"
 
udsigten heroppe fra kan der vist "ikke klages nok på"? :-))
 
Vi vender cyklerne - og bevilger os selv en Is og en Bænk - og kører så tilbage til udgangspunktet (vi har virkelig fået varmen her :-))

Vi er tilbage ved "starten af Søen" igen - mens Bent sætter cyklerne på Taget - kan jeg lige nå at nyde synet her en ekstra gang - jamen her ER altså bare så smukt at det "gør helt ondt".  Vi har nydt turen - og siger :"vi er at finde her igen næste gang vi kommer til Østrig" - !!  Det er en god tid at rejse på - for man trasker altså ikke rundt i stimer af Turister - man kan virkelig fornemme hverdagen her på denne årstid.. ! - f.eks. denne week end var der stor "fest" oppe i byen - en indhegnet plads med Musik - boder - læskedrikke - o.a. gøgl - og så var der ellers "Marathon-løb" rundt i terrænet - i korte bukser - undertrøjer - vilde øjne - og glinsende kroppe - jo jo - dét var ægte nok - og dem der ikke løb - de klappede de løbende i mål - mens en opråber med mikrofon (tror ikke han behøvede den) men hans stemme gjaldede ud gennem højtalerne - og bød det "nye nr. i rækken : Velkommen tilbage" - og vedkommendes tid blev oplyst - og "alle" klappede - hujede - jublede . . .  (Tænk hvor herlig der ikke er lyd på disse billeder - ikke sandt :-))) ?!!! 

Men - det har været endnu en RIGTIG dejlig dag - bestemt. . !!! :-)
Side 5 tager vi en tur til "Ellmau" - med Wilden Kaiser som baggrunds"støj"  :-))

 

tilbage til side 3

videre til side 5      

 
tilbage til Østrig index tilbage til index