Hold da helt op. . . . . !!!!

 

 

Nu har vi rejst med campingvogn i ”godt 100 år” – masser af gange sydpå – ligeledes både nord – øst og vest. . .  har også hørt om alle de problemer med kø der kan være i Tyskland – men vi har aldrig – ALDRIG - oplevet det som værende langvarigt – eller et problem...

Vi har heller aldrig startet på en tur - og så måtte hjem igen - eller afbryde den nogle dage - og tage den "tur retur". . . .

Men jeg må hellere begynde med begyndelsen (ofte et godt sted at starte J )

Som alle der læser her, ved – så var vi jo i foråret - på den ret lange – og interessante (men også hårde) tur rundt i Polen – så østligt man kan komme . . fra nord til næsten syd . . siden er vores sommer gået med utallige – og dejlige – ture over til vores ”Diamant” (sønnesønnen) J - men vi havde også planer om enten Sverige som vi er bidt af – eller lidt syd . . . men så mødte vi en campist som fortalte om et ganske særligt sted nær Rostock – som vi absolut måtte opleve – ikke så lang en tur – men lige tilpas til at vi kunne ”overkomme det” mellem besøgende hos vores ”yndlingsbarnebarn”  ( vi skulle jo ikke gerne gå glip af noget med ham . . J.!)

Så vidt – så godt - !

Vi følger jo med i vejrudsigten . .  især i år – og især på netop den tur – da der er så meget i området som vi bare SKAL se . . .!
Hmm - ?!
Tiden går – vejret arter sig som det plejer denne sommer (helt ”towligt”..) så turen udsættes – igen og igen . .  (men pyt – Rostock render jo ingen steder . . )
Så vi venter - og ser tiden lidt an. . .

Vi har haft et temmelig hårdt og ulykkeligt år til nu – mange sorger og ulykker – så vi kunne egentlig godt bruge en lille tur et eller andet sted hen . ..
Så vi beslutter at lave lidt middagsmad – pakker campingvogn – og tager nogle dage ned til vores Svoger som er blevet alene – det glæder både ham og os – vi hygger og opmuntres – begge parter, nyder vi hinandens selskab nogle dage J

I mellemtiden får vi en aftale i stand nede i Holland – Eindhoven – ja – så kan vi da godt fortsætte derned fra besøget hos svoger – og vejret er da rimeligt - så - som sagt så gjort . . .!!

Torsdag kører vi videre sydpå . .  ret voldsomt regnvejr – anstrengende – så vi gør holdt på Camp. ”Mitte” . .  (det er vi bestemt ikke kede af) ..  pludselig ”tikker en SMS-advarsel” ind . . .

”Strømafbrydelse i hjemmet” .. . !!

(Vi har et system som advarer mod både strømafbrydelser – og indbrud) – vi – samt 5 venner og naboer får beskeden straks noget sker . .  men denne gang kunne ingen af dem komme ind og tjekke/starte strømmen p.g.a Tyverialarmen J - ja – hvad gør man så – når man har en total fyldt fryser . .?

Lader konen hygge sig på Mitte – mens manden kører ca. 500 km – frem og tilbage – for at sætte strøm til igen . . !!

Naboerne fortalte at der havde været så voldsomt et uvejr at jorden nærmest rystede – lyn – torden – og ”syndflod” ..  ja . . så skal det da gå ud over et eller andet – men det er også det første vi oplever af den slags denne sommer – kontra det øvrige Danmark – så klage må vi ikke – og gør det da heller ikke . .! J

Da strømmen er klaret venter en hyggelig middag og en god film i TV på ”Mitte” . . .  det er da også fortjent efter den lange køretur . . .!

Næste dag ville vi så fortsætte mod Holland . .  men . . regnen silede i lårtykke stråler . . ”pyt – vi venter da bare til i morgen – Mitte kan vi nemt nyde endnu en dag . . . "

Næste dag . Regn og blæst – og ingen ”lyspunkter” i vejrudsigten . .  så : enden blev at vi lod campingvognen stå på ”Mitte” – (det er gratis – fint nok) så vi kørte hjem . .  MEN.: havnede i en gevaldig kø på Motorvejen - 4 lastbiler var kørt sammen - 2 pers. fastklemte - lidt senere væltede en Grisetransport - og før det var 2 personbiler kørt sammen . .  !!
Men - hjem kom vi - og fik så ordnet lidt de næste dage - som man nu gør når man er hjemme . .  og så blev de mildere og venligere stemt i
vejrudsigten – så vi kørte igen sydpå – et par overnatninger igen – igen – på ”Mitte” – (for nu hørte vi at der var meget kø ved Elb-tunnelen p.g.a en bilist med en Båd – som ikke kunne være i røret – så der var noget reparationsarbejde der skulle udføres . . .  og det gav kø . .!

(Jeg tænker bare: hvad laver en Båd i Elb-tunnelen..? 
Burde den ikke være UDEN FOR tunnelen ..?!!
J
Jeg mener – der er der da meget mere vand end der er i tunnelen J  (forhåbentlig . . ?!! )

Nå – men så gik der ca. 1½ uge – og endelig kunne vi køre mod Holland – nu var der ingen kø – ingen regn – det er week end (igen J) – så altså heller ingen tung trafik . .  herligt – og solen skinner fra en skyfri himmel -  herlig musik i Radioen – og vi skal ikke nå Eindhoven før på Mandag – så det ser godt ud . .  vi er altid bare så heldige, synes vi – at vi kan lytte i radioen – og så køre derefter – uden at rammes af de køer andre ofte rammes af . . !! J
”26 gr” – siger Speakeren – puha – ja . .  det havde hun ikke behøvet at fortælle – for her inde i Bilen er her mindst 36 . .  det er virkelig i overkanten - og trods nedrullede vinduer får vi ikke meget luft . . vi døjer en del – og planlægger snart en pause og lidt koldt at drikke –  vi er endnu ikke nået Elb-tunnelen - når omkring Quickborn – da vi synes der er en del biler – lidt langsomt kørende – da  speakeren igen melder sig – denne gang for at fortælle at.: "der er 18 km kø ad A7 fra Flensburg i retning Hamburg , , , !!"

Hold da op !! – 18 km – !! det er da noget . .?!

Nå – men Tyskerne er jo ret gode til det med kø-kørsel – så det skal såmænd nok glide . . ?!
Jah – det ville det vel nok også ha´ gjort hvis det var muligt at køre . . .?

Nu vil jeg så nøjes med at fortælle at speakeren kom igen – og igen – og igen – og fortalte at der nu var 25 km kø (og det blev der bare ved med at være – trods at vi flyttede os ca. 1 meter i ny og næ ...)
Vi sad i 3 rækker (kørebaner) – i stegende varme – uden mulighed for at komme af – eller ind – nogen steder – ingen mulighed for at få luft da ikke en vind rørte sig . . .!!


ALLE var ved at gå op i limningen – og nu begyndte de at blive ”kreative” for at komme 10 meter længere frem – komme foran 12 – 15 biler . . . ved at benytte nødsporet - og så mase sig  ind lidt
længere fremme . .  og der blev gjort plads til dem.!! – så vi andre igen kom længere bag ud . . .!!!

Sådan fortsatte de 25 km – i 3½ time . . .!!!!!

SÅ nåede vi endelig Elbtunnelen !!!

Vi havde nu været ca. 5½ time om at køre mindre end 200 km. . .!!

Vi havde ellers haft planer om at tage en overnatning omkring Osnabrück – regnede med at komme lidt tidligt frem – og nyde resten af dagen i naturen – i det flotte vejr . . .  men nu var kl. ved at nærme sig 15 – Bent (som jo er en rolig mand) var blevet ENDNU mere rolig de sidste par timer. . .  nu han trak vejret stødvis – øreflipperne voksede – og dryppede af vand . . (ja – man kan vist sige at han ”hældte vand ud af ørerne” uden at sige et ord – og han blev på det nærmeste blå om læberne – kort sagt : han var ved at blive godt hidsig – for hver en bil der kørte inden om – og møvede sig ind i ”utide” – sammen med de mange ”millioner” der ”legalt” kom og skulle på motorvejen ved samtlige tilkørsler . . .!!

(Det gjorde jo at vi andre ikke kom frem)

Jeg ville prøve at aflede – og berolige ham lidt – så jeg foreslog vi skulle synge en sang . . !! J

OK – indrømmet. . .  dét faldt IKKE i god jord. . . !! J J

Hvad gør man så . .??

Johh – vi kunne da sidde og glæde os over hvor heldige vi har været i alle årene – finde alt det positive fra vore rejser frem vi kunne – og det var bestemt ikke så lidt. . .  derefter forsøgte vi så at finde ”alt” det negative frem . .  ??

Ja – det var straks MEGET sværere . .  for egentlig var der ikke noget – ikke i vores hukommelse i hvert fald . . og så var det i grunden ikke så slemt . .  og ”pludselig” – efter 3½ time i denne kø - kom vi igennem – og glædede os over det ”bare” var p.g.a vejarbejde – og ikke en ulykke . .  !
Lige som der var ved at blive ”hul” – så holdt der en dansk campingvogn i midtersporet – den var gået i stå . . .  og vi havde desværre ingen mulighed for at stoppe og hjælpe . . . (håber bare det var en lille ”dum ting” – og at de hurtig fik hjælp til at komme videre. . . ?!!
(Rigtig mange Biler holdt stille - og "kogte" - !!)


Nå – vi var hurtig ved A1 og mod Bremen . .  ved første Rast stoppede vi – og tømte næsten køleskabet for iskolde Cola – åhh – hvor vi trængte . .  nu var næste stop så Osnabrück (det var jo
planen . . !!) men – da Bent stadig ”dryppede lidt fra ørerne” J og vi igen kom i en mindre – langsom kørende kø p.g.a uheld – ja – så sagde jeg: ”Vi skal jo IKKE være fremme i Eindhoven før i overmorgen – så nu kører du ind igen på næste rast – vi tager et stk mad – og så finder vi en plads omkring Bremen hvor vi snart er – der kører vi ind og hiver stole og bord ud under et skyggefuldt træ – og nyder resten af dagen” .

Dén var Bent HELT med på . . .!!! (nu fik kan normalfarve på læberne igen – endda et lille smil kom frem – vejrtrækningen blev normal – og øreflipperne var ved at tørre – og hævelsen fortog sig J .

Vi gjorde igen holdt – og fandt ud af hvilken plads vi ville ind på – mens vi indtog en meget forsinket frokost . . .!

Da vi var ved at låse af kom en mand løbende :”Hejj – Skytte . .  ja men. .  vi kunne jo se det var jer” . !!!!
Det var så et par (af mange) søde campister vi har mødt på vores vej . . .!! for et par år siden i
Spanien mødte vi L & H – og de holdt nu ind på netop samme rasteplads som os . . . de havde været ovre ved vores campingvogn – men troede vi sov . . ? nej – vi spiste – og var optaget af at finde en plads nær Bremen vi ville ind på . . . og havde derfor ikke set de havde været henne ved os - !

De har autocamper – satte sig så ind i den – og ventede på vi kom ud . . ja – så kom de begge susende . .  det var bare rigtig hyggeligt at se dem igen – fik en god snak – de var på vej til 
Spanien – og skulle via Italien hjem . .  vi skulle ”bare” til Eindhoven – med stop i Bremen J)

Sluttelig takkede vi af – ønskede hinanden fortsat god tur – og måske vi ses igen en anden gang . . ?!

Kort efter fandt vi den plads vi havde udset os – tæt ved motorvejen – en ACSI-plads  nr. 618 – det var herligt at komme ind der – dejlig natur – fred og ro – en sø at bade i – bådudlejning –  fine legepladser til børn – en stor plads som man ikke mærker størrelsen på da den er delt op  . . .  15 euro alt inkl. – endda også internet i prisen – ingen gebyrer – ingen affaldsafgifter  - ingen  ekstrabetaling for bad – så det var en dejlig oplevelse . .

Tror pladsen benyttes meget til overnatninger – men også til besøg i Bremen . .
Der var danskere da vi kom – de var på vej hjem fra Frankrig – men ville blive her nogle dage . . samt kom endnu et hold danskere  - de var på vej hjem . . . !

Nå – men vi nød at komme ud i luften – og så gik vi en dejlig tur rundt – og dagen sluttede ude under de skyggefulde træer – senere skulle vi naturligvis følge Valgdebatten i TV . .  og endelig et dejligt Bad . . .  som fjernede sporene efter dagens strabadser JJ

Pladsen er delt op - fastliggere nede bag ved (uset) og "nomader" først for .-)) Nej - det er ikke græsplæne der ses mellem træerne - det er "Andemad" !! Flot..

Rigtig pænt, og hyggeligt har fastliggerne indrettet sig - med pæne Haver foran

en dejlig stor Sø at bade i - og mulighed for at leje både også
et rigtig dejligt fristed for byboerne - som hurtig kan komme ud i deres lille "sommerhus" og nyde det efter en travl hverdag . . . og vi andre kan også nyde godt af det
flere gode "legepladser" til både små og store er der - lidt væk fra "bopladserne" - i den dejlige natur - samt ved vandet
små finurligheder er der placeret rundt omkring :-)) ok baderum - store og rene - og adskillelse  mellem tøj og bruser . .
der er en del servicebygninger rundt på hele pladsen - således at hver afdeling har deres egen bygning. .
Vi sluttede denne - lidt hårde - dag, på en dejlig måde - og et sted vi meget gerne benytter igen
(men vi må videre - så:  )

Næste dag var det så direkte til Eindhoven – det var stadig meget varmt – vi havde udset os en Plads få km fra Eindhoven – Acsi nr. 388 – men – men – ved ankomsten blev vi spurgt om hvor længe vi havde tænkt os at være der .. ??

Hmm – det er da ikke til at sige..?

Vil vi blive efter vores ærinde er slut . .? 
Vil vi køre dagen efter . .?
Vil vi være her en uge . .?

Svaret var :”det ved vi ikke – måske et par dage – måske vi fortsætter i morgen – eller bliver en lille uge" . .?!

Det var bare ikke godt nok svaret ..!!
Damen bad om nøjagtig antal dage – fordi vi skulle betale på forhånd – alle dagene . .!!

Nej – det kan da ikke passe. . ?
Jo – det kunne det godt ..!!

Nå – vi er venlige mennesker – og lidt ”smarte” – så vi besluttede at sige ”2 dage” (for så kunne vi vel altid forlænge hvis vi ønskede det . . . !!)

Ja – vi skulle jo så betale forud – men vi skulle også betale ekstra 50 euro for Bomkort – og for ”Badenøgle” –  !!
Damen forklarede at de tager et gebyr for ”kurtax” – men det skulle vi ikke som Acsi-kunder, betale  – vi skulle der imod betale for bad – og så tog de i øvrigt ikke mod Visa eller andre betalingskort –  men de skulle ha´ 80 euro kontant inden Bommen blev åbnet for os . .!!

NåNå - NåNå..?!!!

Jeg sagde at det ikke var nødvendigt at åbne nogen Bomme for os – for vi vendte bare vogntoget - !!

Som sagt så gjort – 5 km i modsat retning ligger også en Acsi-plads . . .  (nr. 358) og det blev ikke en beslutning vi fortrød . .  her var rigtig dejligt – også en badesø – fred og ro – grønne omgivelser – Heste og Geder (som der jo er på mange pladser i Holland ) enorme parceller  – vandhaner ved pladserne – dejlige badeværelser – rent og pænt på hele pladsen – og 15 euro hvor alt er inkl - koster hverken mere eller mindre – ingen ekstra gebyrer eller afgifter . . .

Eneste minus (hvis man vil på Nettet) 5 euro for 24 timer . . men det er ikke on/off – det er ud i et stræk . .  men når man ankommer til aften – og er væk det meste af næste dag – ja – så er det ikke ”smart” at købe 24 timer . . . så det skal vi ikke ha´ - så nødvendigt er Nettet ikke - kan nemt undværes et par dage .. . . !

Også her gik vi en dejlig tur på både pladsen og i omegnen  – inden det igen var TV-tid (Politik skal jo følges.:-) . .

Her ses en oversigt over pladsen og så gik vi en tur "til stranden" :-))
Det er så hyggeligt på mange Hollandske pladser - hvor man kan nyde synet af  forskellige dyr  (eller er det dem der synes det er spændende at se på OS . .?? :-))

Disse, har også en fin udsigt til Søen - som også trækker mennesker til - så de har lidt at se på (altså, dyrene har - mener jeg)

Her er mulighed for Beachvolley - legeplads for mindre børn - sand at bygge sandslotte i - samt græs man kan ligge at solbade på - og Søen er kranset ind så Børn ikke kommer ud på det dybere vand (som er fra 80 cm dybt lige på den anden side af "snoren" - bag legepladsen er også en lille restaurant . .  en rigtig god plads for kun 15 euro . .  eneste der skal betales ekstra for er hvis man vil leje eget privat badeværelse i den tid man er her . . !!
Agter I jer en tur til Eindhoven engang kan vi godt anbefale dette sted
Dagen efter var det så tid at tage ind til Eindhoven (5 km fra pladsen) og da vi var færdige med  vores aftale var vi en tur rundt byen – hvor der er en del at se på . .  byen er bestemt ikke kedelig – den har en masse spændende bygninger (det har i øvrigt det meste af Holland, synes vi)

Før vi kommer helt ind til centrum  bemærker vi at der ikke er meget trafik - og at husene i denne gade, alle er pyntet med Svaner - som der nok er lys i om aftenen ?!

Jeg er imponeret over denne kan få lov at stå i fred som blikfang for en butik

måske de cyklende Betjente har en præventiv virkning . .?

En flyvende tallerken er landet lige ved indgangen til Eindhoven - det er  udstillingsbygningen Evoluon - der står på 12 betonpiller - det er bygget i forbindelse med 75- året for Phillips - ! i 1890´erne var Eindhoven blot en lille by - men Philips udviklede sig voldsomt - og dermed kom en masse tilflyttere og byen voksede hastigt . .

Arkitekter og Byfornyere har ikke kedet sig her i byen :-))

Her er nedgangen til Metro eller Sporvogn :-)) lydene høres meget tydeligt derfra

Vi parkerer bilen under jorden - Bent "plotter" stedet ind på GPS´en - og så indtager vi byen til fods - i vished om at vi nemt kan finde tilbage . . . :-))

Vi var inde i denne tøjbutik - en meget dejlig oplevelse - i flere etager - og lysindfaldet er helt utroligt . .  tænk om H&M byggede ligeså..? :-))

der er da lige et par vinduer der skal pudses her - (det bliver sikkert ikke gjort hver uge , ,?!) eller også er det "fast arbejde" . . .!?

selvom man ikke lige skal handle - kan man ikke lade være at gå derind :-))

 de 3 forskellige byggeformer passer ret fint til hinanden

det er kl. ca 13 - og man mærker bestemt ikke til at det er en by med godt 200.000 indbyggere - men så er det da til at se noget - og få et godt indtryk af byen

 

 

der er jo ikke mange gamle bygninger er tilbage i Eindhoven p.g.a. div. Krige - men her skimtes de 2 tårne på Catharina Kirken der er over 70 m høje - og kaldes for "det mandlige - og det kvindelige tårn" - med navne som David og Mary tårnene . . . ! Kirken blev ret stærkt beskadiget under krigen i 1942 - 1944.. blev siden restaureret - og er siden 1972 betegnet som Nationalt Monument . .  (og er blandt de meget få gamle bygninger der endnu er tilbage i Eindhoven..)

man føler sig lidt "lille" med denne baggrund

 om dette er "han" - eller "hun"-tårnet er jeg ikke vidende om . .?! :-))

   

På Torvet står af Byens stærke personligheder - tv. Frihedskæmperen Jan van Hooff (1755-1816) og den mere nutidige Frits Philips th. (1905-2005) ja - han blev 100 år - og døde "kun" p.g.a. et fald i november  - hvor der tilstødte komplikationer . .   han døde d. 5. december 2005 - 100 år og 8 mdr. gammel  (født 16. april 1905)

Eindhoven ligger i provinsen Nord Brabant og er en blanding af gammel historie og en supermoderne by.. som kan datere sig til 1232 da den tildelesKøbstadsrettighed af Hendrik af Brabant.
Byen har en del historie - fra 1554 hvor 2/3 af byen brændte - og den led ret voldsomt under Spaniernes krig mod de nederlandske oprørerr - men i år 1648 afstod Spanien byen til Holland.

Endelig led  Eindhoven voldsomt under Englændernes bombardementer under 2. verdenskrig hvor kun enkelte gamle bygninger blev tilbage . .  så byen er på den måde - en ret ny by . .  genopbygget - og restaureret efter 2. verdenskrig . .

Vi går tilbage efter vores bil - og vil "hjem" til eftermiddagskaffen og slappe af

Eindhoven har "plads" til både "Catharina-Kirken" og Moskeen (Kirken er vist nok den højeste)??!! :-))

Men, altså - nyopført moderne by - Glasforretninger - undergrundsbaner - Moskeer - og hvad ved jeg - vi er beviseligt stadig i Holland :-))))

En dejlig dag – som vi nød meget . .  gode butikker at ”ose” i – gade op og gade ned - !

Resten af dagen ren nydelse ude under de skyggefulde træer – hvor vi har talt om at flytte op til camping Sevink-Mölle (acsi nr 380) næste dag - hvor vi var for nogle år siden ved en tilfældighed – og som vi dengang synes var ganske dejlig – og meget ”anderledes” – dengang oplevede vi også det store blomsteroptog – ret fantastisk var det . . .!! (kan ses her på hjemmesiden - under "Rejsebeskrivelser" - og "Holland 2008 - Winterswijk")

     

Nå - men intet er jo gået hverken planmæssigt - eller "glat" på denne tur - så hvorfor skulle det ske nu . .??
Nej - vel . .?!! J

Ja. ..  vi vågnede til morgen - eller rettere ud på natten - ved at "nogen" ruskede kraftigt i camp.vognen - det var "hr. Storm" - og han havde så godt fat at vi absolut ikke skulle nogen steder i dag - (har man én gang prøvet at vælte i stormvejr med campingvogn - ja - så kan man godt finde ud af at blive holdende til blæsten lægger sig - og det var så hvad vi besluttede for denne dag . . !!

Hvad vi gør i morgen -???  det ved vi først i morgen . . . !! J

     
     
     
     
     
     
    (denne side er oprettet til Fam. - & Venner -  men også medcampister er Velkomne, som altid,, :-))