- 2010 -  
. .  
. Biscayen  
  .  
  Atlanterhavsøerne  
.   (med stop i Alsace)  
1. Ugebrev.:    
.    
Ofte laver vi jo Dagbog, på vore rejser - men denne gang er vi gået over til "UGEBREVE" - (det er der flere grunde til) - her er så det første, som vil omhandle turen ned gennem Tyskland - og et par dages ophold i Alsace . . .
 
     
"Hr. Storm" kom uventet på besøg den dag vi havde besluttet at køre - så vi kørte en dag senere end planlagt (når man har prøvet at vælte - og totalskade sin Campingvogn i en storm - ja - så har man lært det. . !!!)
Nå - men af sted kom vi - med første stop i Lunderskov - der havde jeg bestilt et nyt "Cykelstativ" - til at montere bag på bilens Reservehjul - det første vi købte - til Taget - er altså ikke så nemt at komme ind i Garagen med (når cyklerne sidder på Taget . . !!!)
Så for "nemheds skyld" synes jeg vi skulle ha´ et andet - det
tog så små 1½ time at samle og montere det - så nu sidder cyklerne BAG på Bilen..!!
.    
Så vidt - så godt . . . !!!    
.    
Da cyklerne sad som de skulle - var det bare at hæfte campingvognen på igen (den var hæftet af så Bent nemmere kunne komme til at montere )  men.: Nu kunne vi så ikke få Campingvognen på træktøjet  - for cyklerne gik nu ind over slingrekoblingen . . . !!!!
     
NÅ . . .  af med cyklerne igen - klappe stativet op - nu masser af plads til at hæfte campingvognen på - derefter klappe stativet ned - cyklerne på igen - hurra - klar til afgang . .  !
Da vi skulle ud af indkørslen - og dreje skarpt til venstre - ja - da ville Bent lige ud at se om cyklerne måske skulle komme i klemme mellem bil og campingvogn . .  (det har man jo hørt om. . . !!!)
men - nej - nej - de kom ikke i klemme . .!!! 
Næhh - men det gjorde der imod "svinghåndtaget" til Næsehjulet . . . !!!!!
så vi kunne ikke dreje til venstre (ej heller til Højre, for den sag skyld . . )
ALTSÅ.: Stoppe igen - af med Næsehjul og hvad dertil hører . . og  kunne vi komme af sted. . . !!!!
.
Næste stop blev Kolding - købe CampingCheques - (RET skal være RET.:  Vi har fået at vide fra flere, at det nu fremover OGSÅ koster Gebyr når man køber Papircheques - afhenter i Kolding City Camp og betaler - men det passer altså IKKE . .  det er endnu "kun" hver gang man selv tanker op på sit "Guldkort" - eller får Papircheques tilsendt) og derefter direkte til Grænsen hvor 3. stop blev foretaget - til en ret meget forsinket frokost . .  og gik det sydover. . . !!!
.    
Kl. blev efterhånden godt 20 - vi var trætte efter denne lange og "bøvlede" dag - det seneste lange stræk regnede det - og nu var det også ved at være mørkt -  samt havde vi haft travlt inden afrejsen - så vi ville raste for natten - blev enige om at sove ordentligt på en Plads i stedet for Autohof - så vi tog ind på Brunautal (som så ofte før) . . var heldige at holde så vi ikke skulle koble fra (så skulle vi ikke bøvle med Cykler og Næsehjul )- jo jo - heldige har man da lov at være. . !
Nu silede regnen også ned i stride strømme - så jeg lavede en kande kaffe - til et stk mad . .  netop som den var færdig kom et Dansk ægtepar - på vej  hjem fra Italien - vi var de første Danskere de havde set/hørt siden de tog hjemmefra godt 14 dage tidligere . .  de havde kørt langt - godt trætte var de - så da jeg jo havde nylavet kaffe - og vi ikke kunne drikke hele den kande inden sengetid selv - ja - så jeg gik over med nylavet kaffe og fyldte deres krus - så var de selv fri for at lave kaffe - (det gjorde vist lykke. . ?!) og så var det endelig sengetid ...!
..    
Efter en god Nattesøvn vågnede vi friske og udhvilede - og snart drog vi frejdige videre - Solen skinnede - og vi regnede ud at med hvilepauser  - og spisepauser kunne vi snildt nå Alsace til aften . . !!
Så humøret var højt - positivt - god musik fra CD´er - ja -  sådan rigtig feriehumør . ! :-))
 
                                Resten af vejen vil jeg ikke gå i detaljer med - blot sige at vi manglede at opleve Sne - ellers ALT andet -
 
                                                     samt sad vi Kø i mange timer - og endte kl. 20.45 i Alsace - Eguisheim - i mørke - syndflod - pløre. .
..    
Pladsen lukker normalt kl. 19.30 - (anede vi ikke - men vi var heldige at damen i receptionen var forsinket) - så vi kom ind - og så melde os til næste morgen. - !
Her var kun 3 ledige pladser tilbage - vi tog nr. 36 - udsigt til Vinmarkerne (så vi næste dag) da det jo var buldrende mørkt da vi ankom . .
.
Regnen stod ned i lår-tykke stråler - så vi blev begge, godt våde, i den times tid jeg stod med lommelygten og lyste for Bent - alt mens han kæmpede en virkelig brav kamp for at få Næsehjulet samlet - og sat på - og især at fange det "åndssvage hul" til det svinghjul der spænder næsehjulet (hvis det altså havde siddet der..!!! ) . .  tænk,  at sådan et hul - og møtrik  - kan flytte sig UDEN at det kan findes igen . . ?? 
Og værre var, at en "IDIOT" af en campist sætter sig under sit "solsejl" - i silende regn - i mørke - med en smøg og stearinlys og STIRRER på min stakkels mand som bliv mere og mere utidig . . !!!
..    
meeen - man har vel sin ære - så man giver ikke op - og - stædighed belønnes som bekendt . .  så efter denne våde time kunne jeg slukke lyset - Bent spændte hvad spændes skulle - jeg gik ind og "afførte mig mine drivende klædningsgenstande" - tørrede hår og fik tørt varmt "hyggetøj" på - lavede kaffe - satte mad - blomster - og stearinlys på bordet - samt dæmpet hyggemusik - og stod klar med et "kærligt smil" og et.: " Hold da op hvor er du bare SEJ . .  og så DYGTIG . .  jeg har kaffe og hygge til dig nu (samt tørt tøj)". . .  !!:-))
Johh  . .  lidt mildere stemt blev han lige i nuet - men brokkede han sig den næste lille time over den "IDIOT" der bare sad der - og sad . . !!!
..    
En rimelig nattesøvn fik vi - til regnen igen tog fat - og baskede nogle timer på taget . . !!
.    
Ja . . .  det var så starten på vores ferie . .  ("vi" skal så lige finde ud af at lave noget "smart" vedr. det towlige Cykelstativ så der er plads til Cykler - Næsehjul - af-og på- kobling af campingvognen . .og hvad der ellers skal være plads til . .  !!!)
Nu har vi så ofret 3.500,- på at få cykler med - og så virker det endnu ikke - men kostet 4.000,- i selvrisiko - 4.000 i rejsepenge - brændstof - og overnatning mens Bilen blev malet og Rep. - samt knap 10.000,- for at få det rep. som vi løbende selv har lavet af ridser gennem årene . . .  (ja . .  jeg siger "Vi" . .  men . .  kunne også sige BENT - har lavet . .  ha ha)
 
NÅ - men - cyklerne var jo billige . . . . så det kan vi da glæde os over. .?!!!
..    
NÆSTE DAG . . . :
 
Der gøres klar til den store årlige Vinfest . .  (i Eguisheim - hvor vi denne gang valgte at bo - p.g.a. vi havde aftalt at mødes med en medcampist fra DK . . ) de andre Byer i Alsace afholder også disse årlige Vinfester - men på andre datoer . . . 
 
              Hele den indre by er spærret af - og der dækkes op over alt -           der er mange Boder hvor der serveres Kager og andre søde sager
 
                        men det primære er de utallige  udskænkningssteder  -  alle Vinhusene er repræsenterede - (og det er MANGE)
   
                              Hver en By i Alsace er "spækket" med Vinhuse  
Som sagt, er den indre by spærret af - ved indgangen skal/kan man købe et Glas (som er at betragte som indgangsbillet) og derefter kan man trave hele Byen rundt og Vinsmage på alt man ønsker - (1,50 euro pr. "smagsprøve") samt sælges Vin i hele Flasker om man ønsker at købe . . ?
..    
Vi selv nød både Pinot Noir - og Pinot Gris . .  rigtig gode - !! (endog havde de fået Medaljer - dem vi smæskede i os)
 
                              Over alt var der forskellige former for underholdning - fra Folkedans - Teater - til musik af alle genre

 
    Denne Kunstner er glad for røde farver - både i Kunst og påklædning

 

        Sidste gang vi besøgte Eguisheim nåede vi ikke ind i Kirken - men -   det gjorde vi så denne gang . . .

 

                                        En meget smuk - og varm - Kirke            med dæmpet sang af Munke hørtes da vi trådte ind
            
  Kirken er ikke bastant eller pompøs som man ofte ser sydpå, men smuk og varm  
 
                                     Udenfor kommer flere og flere mennesker - og der diskes op med alskens mad og - især - drikke . . . !!!
.    
ENDNU EN DAG.:    
.    
I går sagde de i Receptionen, at der nok kunne komme lidt sang i Gaderne  - og sikkert også et trut fra et Bilhorn ind i mellem . . for.: "det er jo en Fest-week end" - som Fruen sagde . . .
Ja ja . .  fint med os - dejligt når folk er glade - !!!
.    
Meen - "man har et standpunkt til man tar` et nyt"... !!!!
Hold da op . . . . !!!!  Sikke en Nat , , , !!!    
Det føltes nøjagtig som lå man midt inde på Stadion - under det nylig overståede VM i fodbold - i Sydafrika . .  det var BESTEMT ikke "bare et trut i et Bilhorn i ny og næ" . . .
Johh - Franskmænd kan også Feste . . .  og Feste igennem . . !!!! :-))    
...    
Og der er endnu en Festdag og Nat i vente . . . !!!!!!   GISP....! ??
..
Nu er det så en nydelse at ha` cykler med - (ja - "intet er jo så galt, at det ikke er godt for noget") så vi kørte en dejlig tur - dels for at blive "blæst lidt igennem" - og dels for at nyde dette skønne område - både i - og omkring - Byen her - men også ude mellem Vinmarkerne . . .

 

                                     Disse blomstrende herligheder er taget med en særlig - kærlig - tanke til en kær Blomsterglad Ven i DK

 

Disse blomstersmykkede Huse er jo kendetegnende for alle byer i Alsace - der er så yndigt alle steder (skulle man ønske at se noget - mere indgående - fra Alsace, findes der rigtig meget fra "ALSACE 2008" - under "Rejsebeskrivelser" - også her fra Eguisheim - uden Vinfest)            

 

                                                  Her er virkelig yndigt uanset hvor man vender sig - eller hvilken by man besøger . .

 

  Her kan man ikke tage fejl af "Vinruten" - der skiltes over alt . .           og Druerne smager herligt - lige før plukningen påbegyndes

 

                                     Vi nød Cykelturen i det skønne landskab - og vejret var dejlig mildt - kontra turen ned gennem Tyskland

 

                                             Her nede er Storke lige så almindelig et syn -     som Vinmarkerne er . . . .
.    
SIDSTE DAG (i Alsace)    
.    
Da vi kom, opdagede vi at der er forskellige størrelser - og derfor også forskellige priser - på pladserne.  Vi havde så fået en "stor" Plads - og skulle derfor betale ekstra 1,50 euro . . !   - Ja - OK - det er deres bestemmelse - den kan man vælge eller fravælge - vi valgte - var trætte ved ankomsten - samt havde vi jo en "Møde-aftale" - så naturligvis accepterede vi . .  (ikke fordi vi synes Pladsen var væsentlig større end de andre.?!! )

 

Pladsen ligger med fin udsigt - og 4 min. gang fra byen -  og Indkørslen er fin bred (når man endelig er kommet gennem de meget smalle og krogede gader - og håbet på der ikke kommer modkørende . ? Jeg ville ikke ha` blodtryk til at komme med 2,50 m bred Vogn . . !!)

 

           Johh - også i år "fik jeg besøg af Storken" - og dagen efter havde "hun" inviteret en Ven med - og jeg serverede marinerede Sild. . .

 

              i Eguisheim kommer man hinanden ved . . .  (om man synes om det - eller ej . . ?!!)  her overholder man vist 1-meters reglen . . ??
Da vi kom, havde vi ingen nabo til den ene side - men dagen efter ankom en Schweizer - og han "moslede - og bøvlede" for at komme ind imellem os og den næste vogn - og da han endelig holdt der - ja - da var det lige før hans bagende hvilede i vores senge (hvis jeg havde haft vinduet åben . .)

 

Ærlig talt - jeg synes det var ret utrygt - så jeg foreslog venligt.: "skal vi ikke lige hjælpe med at skubbe vognen lidt længere frem - så De får mere plads" . . ??? !!       Lige så venligt - smilende  - svarede han.: "Nej - pyt - det er ok for mig sådan her" . . . !!!
 

 
Det kan da godt være det var "godt nok, sådan" - for ham - men det var det altså ikke for mig - jeg var ikke tryg ved det - og det gjorde da også at vi kørte "før tid" - (og det undrer mig noget hvad det var vi havde betalt de ekstra 1,50 euro daglig (for den større plads. . ???)
.    
Så fik Bent lavet noget "fikumdik" ved det cykelstativ - det kom højere op - så nu ingen problem - fint nok - så kan vi vist godt tænke på at forlade Alsace - og køre mod Atlanten . . ?!
Jeg satte mig til at nærstudere ruten dertil - og ser at vi kommer nær Auvergne (hvis vi vil) - og det vil vi da - for det er jo netop i det område hvor alle de mange Vulkaner ligger som Perler på snor - og da vi alligevel vil tage en overnatning på vej over - ja - så kan det lige så godt blive til et par stykker - så vi kan komme ud at se lidt af det område også . . !!
.    
Så kursen sættes mod Clermont-Ferrand - hvor jeg fandt en plads 10 km nord for - i Riom . .  så - efter vi havde sagt Farvel - og Tak for hyggeligt samvær - gik vores tur videre. . .  !  (det var da lidt trist at skilles - men vi skal videre ned - og de vender snart mod nord)

 

Så er vi "on the Road again" - ned gennem dette smukke Land - med det afvekslende Landskab - som vi nyder hver eneste gang vi er her . .

 

Denne Camper, er jeg da helt sikker på besiddes af et Ungt "Flipper-par" - men nej . . .  det var en enlig - meget ældre Herre - der sad bag rattet.!

 

                        vejret viser sig for sin pæne side hele vejen (senere fik vi at vide der havde været 30 gr. der hvor i kom til)

 

     Jamen - er her ikke bare flot. . ? (og det bliver "værre" endnu)                        (ja - indrømmet - jeg har noget med Himmel..!!)

 

                        så kører vi ind i VICHY-området                              og nu dukker Vulkanerne op

 

                                                                                     Her kan man meget nemt "komme på Vulkaner"

 

                       Vi nærmer os "vores egen" lille By - RIOM - som ligger lige midt i Naturparken.: "Auvergnes Vulkaner"

   
 Og snart efter kører vi ind på Campingpladsen "Clos Balanède"         Følg rejsen videre i "2. Ugebrev " HER