.
                                                              
2008
- Alsace -
Sensommer - Efterår
.
Ved middagstid, d. 23. sept. var vi klar til at køre på en ret impulsiv tur til Alsace...
Nåh - ja - impulsiv - og impulsiv...?  Det er måske for meget sagt - for faktisk var det nok især Joan Petersens hjemmeside der gav det endelige "stød" til at vi fik pakket sammen, og drog sydpå - for de dejlige billeder på hendes hjemmeside så meget lokkende ud - og når man så vil på en lille tur - ikke for langt væk - og meget gerne til skønne og hyggelige omgivelser - ja - så var det nærliggende at smutte en lille tur til Alsace....
Frankrig holder vi rigtig meget af - og har kun gode oplevelser med både landet - og Franskmændene - som vi bestemt ikke synes lever op til alle de negative holdninger rigtig mange har om Franskmænd - vores oplevelser med dem er ekstrem positive - og vi glæder os altid til at gæste landet..
.
Altså.: Campingvognen blev spændt efter bilen - og snart var vi af sted Sydover - med vores traditionelle stop på Camping "Brunautal" tæt på Motorvejen (ca. 800 m fra) en plads som vi tidligere har omtalt og anbefalet her på vores hjemmeside.
Den benyttes af mange Danskere på vej ud - og hjem.. en ret populær (og billig) plads - i hyggelige omgivelser..
Camping "Brunautal" ligger i Bispingen/Behringen - og har helårsåben
.

Der sker altid noget på de Tyske motorveje – enten ved selvoplevelser – eller via oplysninger i Radioens nyheder – og det hele er altid rædsel på rædsel – men endelig en lille sød/synd historie.:” Fra luften ligner vejene ofte Vand – (spørg bare Piloter) så Motorveje kan forveksles med Floder – det blev det denne morgen – hvor en Svane troede den landede på vandet – da den satte fødderne i den hårde beton på motorvejen – i stedet for vandoverfladen på den flod den TROEDE det var – så det var en skadet og forvirret Svane der pludselig forvirret og ret såret – fandt sig selv midt mellem Biler og beton – i stedet for Skibe og vand…
Bilisterne på første Parket, var snarrådige – fik sat katastrofeblinket på – og lynhurtig var der den berømte STAU –  og her holdt man til hjælpen kom – i form af Politi som så kom på ”Svanejagt” – Svanen var dog ikke mere medtaget end den forsvarede sig voldsomt – kunne ganske vist ikke flyve – men slå – dét kunne den – og især den ene Betjent fik det at mærke op til flere gange – og det var en smerte der var synlig på ham.. så han måtte slippe taget i den – men – efter ca. ½ times ”kamp” lykkedes det dem at fange den – og sætte den i Politibilen – som så – med hylende Sirener kunne fragte ”Fangen” til Dyrehospitalet…

Senere på dagen fortalte de i Radioavisen at Svanen var nu under behandling….!!

.

Vi fortsatte så videre til Camp. Brunautal for natten – her ankom vi i regnvejr – hvor Bent ihærdigt og tålmodigt kæmpede med at få Tv-signal på Parabolen – uden held – så vi spiste – og så hyggede vi med hver sin gode bog – nød aftenen  – for NU kunne vores ferie for alvor begynde… (troede vi)..

Planen var at næste – og sidste - stop skulle være i Heidelberg – og derefter var vi i Alsace – i Ribeauvillé – men helt sådan gik det ikke…!!!

Onsd. 24/09
Bent hentede det bestilte morgenbrød – og så pakkede vi det sidste sammen – lavede en ekstra kande kaffe som vi altid gør på rejsedagene – så er det nemt når vi holder pauser – og kaffen er klar..

Kl. ca. 9.00 takkede vi af for denne gang – drejer til venstre ud af pladsen – kørte ca. 700 m – drejede så igen til venstre ad tilkørslen til Motorvejen videre mod Hannover, da Bent udbryder.:” Hvad pokker…???!!!!  Jeg kan næsten ikke dreje Bilen”… (og da var vi på ”affyringsrampen” til Motorvejen..)

Vi stoppede øjeblikkelig – og satte katastrofen til..!!!

Tænkte os om brøkdele af sekunder.: ”Hvad gør vi”..? Bent åbnede kølerhjælmen og opdager straks at Kileremmen var sprunget..!

.
Bent ville så bakke op på den vej vi netop var kørt ned fra – jeg stod ud for at dirigere ham - og den øvrige trafik  - og så ser jeg en meget stor og bred Græsrabat – og dirigerer ham ind der – så er vi væk fra ”Rampen” - !
.

Mobilen kommer straks i brug – vi ringer til ”Europæiske” – ½ time efter ankommer et ”Fejeblad” – Bil og Campingvogn adskilles – Bilen kommer op på ladet – Campingvognen hæftes bagpå Fejebladet – og vi kommer ind i Lastvognen – og så køres vi til Soltau – ca. 15 km. fra hvor vi holder… læsses af der hos Suzuki – hvor det så viser sig at de IKKE har en Kilerem hjemme til vores model – den skal bestilles – og de kan først ha´ den dagen efter – samt viser det sig at der også skal ny ”Spænderulle” i – da den har fået et hak da Kileremmen er sprunget…!! HMMM….???!

Endnu en opringning til ”Europæiske” – som så vil sende endnu en Transporter til at hente os og Campingvognen og køre os til en campingplads hvor vi kan være til i morgen..!
 

(Netop "læsset af")

Suzuki-manden har dog en Firmabil vi må låne nogle timer – så endnu en opringning til ”Europæiske” gør at vi låner den Firmabil – kører tilbage til Camp. ”Brunautal” – hvor vi så flytter ind igen – og Bent kører tilbage og afleverer Bilen – tager så en Taxa tilbage til ”Brunautal” (i fgl. aftale med ”Europæiske”) – og her er vi så til de ringer i morgen ½ time før Bilen er færdig….

Det har så givet Bent tid til at købe en ny Parabolskærm – og sætte den op her mens vi venter.

.
Ja – man kan sige en masse negative ting som .:”ØV-ØV”  - ”ærgerligt” – ”irriterende” – ”Surt Show” – og mere af samme slags.. men det gør vi altså ikke – vi ser alt det positive – for – vi HAR det jo godt – forsømmer jo intet ved det – er ikke kommet til skade – har vores hjem her – det er ”kun” Bilen – vi kan få endnu en hyggelig og afslappende dag her – vi kan nyde en god film i TV – gå en lille tur i området – hygge med en god Bog – og så kan vi glæde os over det ikke skete i Danmark med de Priser der er på Reservedele og Værkstedstimer.. og om vi kommer frem den ene – eller anden  – ja – sågar den tredje dag – er komplet ligegyldigt – vi ER jo på ferie – uanset hvor vi så opholder os – bare vi har hinanden – er raske – og har vores ”hjem” at være i.. HERLIGT, er det hele jo så…!!
.
En god idé er måske OGSÅ at ha´ en ekstra Kilerem med i sin værktøjskasse når man rejser i udlandet – lige som man også har enten reservehjul eller lappegrejer o.a med..?!!
Torsd. 25/09
Efter morgenmaden pakkede vi (igen) sammen – og Bent ringede efter en Taxa fra Bispingen – en dame hentede ham – og  kørte ham ind til Soltau hvor Bilen netop var færdig - hun fortalte at de i mange år havde camperet fast i Danmark - men at det nu var blevet for dyrt - så nu lå de fast oppe ved Grænsen - på den Tyske side - sammen med andre Tyskere som også synes Danmark er blevet for dyr...!
(Sammenholdt med nyhedsbrevet fra D.C.U hvor belægningsprocenten på overnatninger generelt på Hoteller og Campingpladser og Sommerhuse er voldsomt dalende - kunne sådan oplysninger fra Turister måske give stof til eftertanke.?)
.

Da Bent kom med Bilen var jeg færdig – kaffe til turen var også på Termokanden – så vi kunne hæfte på – og sige – endnu engang – ”Farvel og Tak” til Brunautal camping og personale…!

Kl. 12.30 kørte vi ud fra pladsen – og denne gang kom vi på Motorvejen uden problemer – og så videre ned mod Kassel…

 
     (Det undrer mig altid når nogen "frygter" Kassel-bakkerne...???)

Da vi kom lidt sent af sted blev vi enige om at vi ikke ville køre så langt i dag – men blot nogle hundrede kilometer – til Dransfeld – på Camp. ”Am Hohen Hagen” som vi også har været på flere gange i årenes løb – en dejlig plads – i skønne omgivelser – (ikke langt fra Göttingen) og her ankom vi ved 15 tiden – stadig i det skønneste vejr – næsten for varmt at køre i – så det var dejligt vi ikke skulle så langt …
Flere danskere var der på pladsen – de var på vej hjem – og vi på vej ud…

Senere kom en stor Autocamper – Nordmænd – (troede vi) men det viste sig at han var Dansker – gift med en Nordmand – havde boet 50 år i Norge – og var nu blevet campist – på 5. år – vi fik en lang snak – og også de kunne fortælle om ”Vejpirater” – så han var ikke så vild med det campingliv… hans kone var mere glad for det…

Få hundrede meter fra Camp.pladsen er der fine indkøbsmuligheder – et stort Torv med de fleste Supermarkedskæder repræsenteret her… så vi handlede lidt ind til turen videre frem – bl.a købte vi her ”Kærgården”… ha ha

Fred. 26/09
 

      Kl. 08.10 var vi på vej ud af Dransfeld – på vej mod Motorvejen – i meget tæt Tåge…

Da vi kom væk fra marker – Skovområder – og vegetationen i øvrigt – lettede Tågen noget da vi nåede op på Motorvejen - men vi skulle nå  ned efter Kassel før Tågen for alvor vendtes til skøn Solskinsvejr

  (Varmedis - og Efterårsfarverne viser sig så småt ved de "frygtede Bakker")

Før Frankfurt vil vi holde en kort kaffepause, og kører ind på en stor Tank-rast – hvor der også er en Restaurant… Bent har ondt i Benet og vil lige gå en tur og strække det lidt ud – mens jeg sætter kaffe på bordet.. han går – og jeg går ind i Camp.vognen – går først direkte ind på toilettet – og når lige at sætte mig, da jeg mærker Camp.vognen bevæge sig lidt ”underligt” – tænker..??????? "Kører Bent vogntoget lidt frem…??? Eller..??"
"Er der en der har set han er gået – og stjæler Bilen med mig i Camp.vognen…??"
Mange tanker suser gennem mit hoved på få sekunder…. mens jeg hurtig kommer ud af toilettet og mod døren – da det givet et ryk og bump – og vognen holder stille – samtidig med jeg åbner døren – og ser vi er kørt frem – og der står 20 mennesker omkring forvognen – jeg hopper ned på vejen – trappen er ”væk” – den står stadig 10 meter tilbage – der hvor vi startede med at holde – og en dame kommer med den til mig – og hun siger.:” Du glemte trappen”… (den bemærkning kom jeg, senere, til at grine af) for det viste sig nemlig at Bent var som sunket i Jorden – jeg var alene med en masse Tyskere der måbende stod og stirrede på mig – og vogntoget der – ganske af sig selv – var kørt 10 meter frem – ned over den gennemkørselsvej der var mellem P.-pladserne – og hen til Restauranten – som havde egen p.-pladser til deres kunder – og der holdt naturligvis Biler parkeret – og nu holdt jeg der altså også – på tværs – spærrende for gennemkørsel – og i bagenden af den parkerede bil der havde stoppet vores bil og campingvogn… alt dette skete mens jeg sad på toilettet (hænderne fik jeg vasket senere…!!! Ha ha)

Jamen – hvad gjorde jeg…??? Hvad KUNNE jeg gøre…????  Bildørene var alle låst – min Taske var inde i Bilen – og i den, lå mine bilnøgler – og Bent var ikke at se i ”miles omkreds” – så – stadig mens hele denne menneskehob stod og stirrede – og vogntoget holdt på tværs af kørebanen – ”klisteret” fast i ”rumpen” på en anden Bil – ja – så løb jeg op i Restauranten – nej der var Bent ikke – jeg småløb lidt rundt mellem p. -pladsens mange biler, for, om han måske skulle ”daske rundt” der – mens han fik ”strakt sit smertende ben” – men nej – her var han ikke at se heller – så mig videre hen til Tanken – om han enten var inde at ”ose” lidt i Butikken – eller…????

JA – dér var han – jeg så ham gennem vinduet – min kære mand løftede hovedet – så mig – smilede sødt – men… jeg hoppede og dansede – viftede med arme og ben .:”Skynd dig – kom – kom – kom!!!!!”

Jeg skal så lige sige.:” Han FIK strakt sit ben – ja – dem begge to – da han i fuldt fire-spring med det lange Ben foran – løb hen til den ”opmærksomhed” vi havde skabt….

Han fik bakket det hele på plads – og så op i Restauranten – bad personalet om at kalde ejeren til den Bil der havde nr…….!!!! o.s.v…

INGEN reagerede…..!!!!

Så ned til mig igen – jeg havde taget billeder – HELDIGVIS var der ikke buler i nogen af bilerne – men den vi havde "parkeret" i havde 2 små hvide pletter nederst – (det var en meget mørkeblå bil ellers) – og på vores Kofanger sad så 2 små mørkeblå pletter…

Vi skrev vores Police nr.- Bil nr. – o.s.v ned – som vi så ville give ejeren når han kom – så vaskede vi den lidt af – for at se om pletterne blev lidt mindre på hans bil – det gjorde de –  vi tog igen billeder af det – og så satte vi os ind og fik en tiltrængt kaffetår – mens vi ventede på ejeren skulle dukke op – men efter en lille times venten var der stadig intet sket – så Bent gik igen op i Restauranten og bad igen personalet efterlyse Føreren..???

En Servitrice gik nu fra Bord til Bord og spurgte mundtligt, alle gæsterne om det var DERES Bil – men NEJ…ingen respons…!!!

Hun fortalte Bent at der ofte blev parkeret biler her – hvor ejerne ikke viste sig før nogle dage efter – hvis de var kørt videre derfra  med andre…??!!!

Og vi havde ikke til hensigt at holde der i flere dage – så vi satte vores visitkort med div. oplysninger – navn – adresse – mail – og telefon nr..  i forruden – samt afleverede det også i Rest. - og efter en god times venten – og vidner på vi havde gjort hvad vi kunne for at finde ejeren – samt at vi satte vores visitkort – så – som de sagde.: ”Så kan I jo ikke gøre mere”… og det kunne vi heller ikke…(venter så en mail eller opringning fra ejeren) så vi pakkede sammen (og jeg HUSKEDE trappen – denne gang) ha ha – og så trillede vi ellers ud på Motorvejen igen… så hører vi nok fra ejeren når han/hun kommer tilbage og finder vores kort….

Bent var så ked af det – men – Herre Gud da… det var jo ikke verdens undergang… stakkels Bent – han havde så ondt i det Ben – så han skulle hurtig ud af bilen – og fik så ikke trukket håndbremsen ”forsvarligt”… eller sat Bilen i 1. gear - det er jo de ting der kan ske – men i de ”100 år” han nu har haft kørekort til ALT lige fra Cykel til Lastvogn med Hænger – har han ALDRIG haft det mindste uheld…. Så det er da nådig sluppet – trods alt – og jeg var jo ikke blevet ”listet ud” på Motorvejen – så mig skete der heller intet - og .. så ”huskede vi da også trappen”…. Så… der skete jo ikke noget..!!!

Ikke andet, end at vi så også fik DEN oplevelse.. ha ha..!!!!

  Resten af turen til Ribeauvillé gik som vores ture altid gør… GODT..!!  Og det er jo dog det vigtigste..!!

 
.
Vi er nu nået til Alsace - Vogeserne dukker op - vejret er vidunderligt - og vi er i forventningsfuldt feriehumør - nu er vi ved at være ved vores Mål - om end lidt forsinket - men en "del oplevelser rigere"
 
Vi fandt en rigtig dejlig plads - lidt væk fra den øvrige del af denne ret store plads - en lille enklave der lå lidt for sig selv - her var et par enkelte andre Danskere - en Englænder - og en Hollænder - så vi fandt at det var her vi havde lyst at tilbringe de dage/uger som vi nu ville være i Alsace,,, fik stillet op,,, og følte at NU var vi "flyttet ind"..
Normalt er vi "rejsende campister" - men - (det er jo Joan Petersens "skyld) denne gang har vi besluttet at blive på samme plads - og så opleve ud fra denne base i hele ferien - og da ferien sluttede - fandt vi at det var et rigtig godt valg...!
(fotos fra selve Campingpladsen - og alle de steder vi besøgte - kan (senere) ses ved at klikke her.: "Fotoalbum")
Vores første ”rigtige” feriedag…Sidst på formiddagen tog vi vore cykler og kørte ind til byen – (som ligger meget tæt på – i den såkaldte ”gå-afstand”
         
Byen – Ribeauville – er meget yndig – bittesmå gader – Bindingsværkshuse i alle forskellige farver – med blomster over alt – på Husene – i kummer – på de små Torve – ja – der er bare så ”anderledes” – fredfyldt og bedårende alle steder… små forretninger med div. Delikatesser – gamle metalskilte på husmure der fortæller hvad slags forretning det er – Storkereder på Tagene – Fortovscaféer og Brasserier – og en ældre mand der med sin Harmonika spillede dejlig musik – bl.a. ”La vie en Rose” – ja – mere Fransk kan det vel næppe blive..?
Vi travede hele den berømte ”Grand Rue” igennem – samt også de små Gyder der går fra Grand Rue – og naturligvis tog vi utallige billeder – man kunne bare blive ved – og ved – og ved… hver gang der var en lille Gyde var der udsigt de bjergskråninger der rejser sig op over Byen – og som alle er tilplantet med Vinstokke – de står i snorlige rækker – og flere af Vinmarkerne går helt op til en Slots - eller Borgruin - som der ligger nogle stykker af på toppen…
 

Det var en meget dejlig tur gennem byen, som vi sluttede med et besøg i en Kirke – en Protestantisk – som er lige så pompøs og mægtig, som havde den været Katolsk..

Tilbage – ned gennem byen cyklede vi – og kom igen forbi den dejlige Harmonikamusik – standsede igen – lyttede – nød – og endte med at købe den CD han havde lavet…Videre – og tog så en af vores favorit-spiser med hjem.: Baguette… uhm,,!!
Hjemme satte vi os og nød Solen – en kaffetår – og vores brød.. mens vi ”fordøjede” alle de dejlige indtryk og oplevelser…
Sønd.d.28.sept.
I dag var vi på en meget dejlig tur i Vogeserne..

Jeg lavede en kande kaffe – pakkede Brød og Frugt – og ved 10 tiden kørte vi hjemmefra – i flot solskinsvej.. (jeg var en anelse ”bekymret” for den tur vi skulle ud på havde jeg læst en del om – og den kom op i 1365 m højde).. GISP….!!! Nå – jeg har jo den dejligste mand – kører stille og roligt – og vender om når jeg bare ikke kan klare mere – så ”lidt tryg” kan man jo være….!!!

Vi startede så fra Ribeauville – kørte gennem denne – åh – så bedårende By – nåede lige gennem – og så gjorde vi det første stop… for at tage billeder af Vinmarkerne der ”klatrer” i lange lige rækker ad Bjergsiderne – og på toppen ligger mange Ruiner af Borge og Slotte – det var værd at fotografere..                            
 
Vi fortsatte opad – mod Aubure og Fréland - hvor vi nåede 800 m op – stoppede igen og tog billeder ned over dalen – ned mod den lille by langt nede, men som dog ligger i 600 m højde – Solen bagte – her var tyst og stille – eneste lyde var Bjældeklangen fra Køerne der græssede på skråningerne – den rene idyl, var det…!

 

Igen fortsatte vi opad – til vi nåede den lille Bjergby – Fraize – som er et meget mondænt Skisportssted – med fine og hyggelige Hoteller – Fortovscaféer – og masser af Souvenirbutikker – med priser der oser af ”Turisme”.. her ligger en meget besøgt kommunal Skov – som benyttes af både Turister og Franskmænd – man har indtryk af af Franskmænd er lige så glade for vandreture som Tyskerne og Østrigerne er…
 
Det siges at bjergruten i Vogeserne starter i 949 m højde – ved ”Col du Bonhomme – som er Bjergpasset mellem Alsace og Lorraine – hvorfra den snor sig videre til ”Col du Schluht” som ligger i 1135 m højde – men inden vi nåede til Col du Bonhomme – ja – da var vi allerede stoppet adskillige gange for at tage billeder – og nyde landskabet, som vi synes næsten ikke kunne blive smukkere – men vi fortsatte – og lidt før Col de la Schlucht – i 1100 m højde, var en svævebane – stolelift – som nok om vinteren bruges af Skiturister – men nu gik den i pendulfart, med Mountain-bikere  - de blev hejst op med deres Cykler – startede så ”nedturen” på Cyklen – og så op i stoleliften igen – hejst op – og tog turen ned igen – i drabelig fart gik det… (selv små børn tog turen igen og igen)..

         
Da vi havde set en del på det – fortsatte vores tur videre op - !

På vores rute stoppede vi også da vi nåede området med Søerne.: Lac Noir (den sorte Sø)som er meget mørk og dyster – og Lac Blanc (den hvide Sø) som har navnet fordi den i grålige klipper, som giver de hvide farve..  og det er den største Sø i Vogeserne – den ligger oppe i over 1000 m højde – og den er 72 m dyb – også Lac Vert (den grønne Sø) kan man opleve i Vogeserne – vi parkerede da også for at tage turen til fods til Søerne – men på skilte stod der hvor lang tid det tager til de forskellige søer – og den korteste ville tage en god time – af stejle skovstier hvor undergrunden nærmest er klippestykker og rullesten – så vi vendte om – dels var her koldt så højt oppe – dels havde jeg ikke fodtøj på til dette ”underlag” – og dels havde vi endnu en lang tur foran os – men ét er sikkert.: Næste gang vi kommer til Alsace (for dét gør vi) så tager vi turen direkte op til Søerne – og en lang travetur til dem alle… (nogle af dem tager 2½ time at nå til fods – så det skal kun være en ”Sø-vandretur” den dag det planlægges….!!!
 
Lidt før vi nåede de 1362 m – ved Le Hoheneck (hvor det i klart vejr er muligt at se Alperne) – kørte vi ned mod Munster – også med mange stop for at nyde udsigten ned over Munsterdalen – (samt – naturligvis – fotografere..!!)
 
Vi stoppede også for at nyde vores medbragte Kaffe i Solen – det var så dejligt – i et Skovområde – tyst og stille – kun lyden af Rovfuglene – og en enkelt Bil der var på vej ned – eller op – hørtes…!
                         

Munsterdalen ligger i 665 m højde – og så kørte vi ind i Munster By – hvor der var utallige Storkereder på snart sagt hvert et højt Hustag – mange reder på samme tag også – og Storke i dem alle… (de skulle – naturligvis – også fotograferes..!!)
 
Efter en dejlig dag i Vogeserne - med den smukkeste natur - yndige små byer - og mange oplevelser og indtryk - (som vi ivrigt har foreviget med Kamera - og lægger ind i hjemmesidens "Fotoalbum") nærmer vi os "vores egen" By - og område igen....
 
.                      
Hjemme igen – efter en ganske dejlig dag i Bjergene – ja – alle der kender mig vil spørge.:” var DU virkelig i over 1300 m højde ad små Bjergveje..???”
JA… Dét var jeg – og jeg nød det meste – for det var ikke ”hylder” – eller skrænter – vi kørte på – men lidt ligesom en tur i Mols Bjerge – bare i maxi-maxi størrelse…. Så – JO !!– jeg var der – og gør det gerne igen…!!!!
.
Nå – men hjemme var det endnu Sol her sidst på dagen – og vore søde naboer (fra Thy )– bød vi over på Vinsmagning.. vi er dog i Alsace – så vi har købt forskellige Vine vi vil smage inden vi kører hjem engang – og så ved vi hvilke Vine vi kan lide – og vil ha´ lidt med hjem af..!!!
Vi nød en herlig Merlot – de havde også købt – så vi prøvesmagte deres – og sådan sluttede vi en dejlig dag – med benene oppe i Sofaen – og et afsnit af Tv-serien ”SOMMER” i fjernsynet…!
Mand.d.29.sept.

Dagen startede vi med at nyde ude i Solen – og så fik vi besøg af Storkene… de kommer hver dag – flere gange daglig – men i dag ”lokkede” jeg med lidt Pølse, som de var lidt interesserede i – og kom hen til mig  - og blev håndfodrede –

det var ret sjovt (for mig, altså) og da mine pølser ikke var interessante mere gik de over til Harald og Jytte – og så ellers på Turné mellem vognene  – til de var mætte…!

.          

Efter denne hyggelige oplevelse smuttede vi en tur ind til Kayserberg.
Byerne ligger som Perler på snor – med ganske få km. mellemrum – 1 – 2 – 5 – 6 km – mere er der ikke – så har man lyst, er det nemt at få en god travetur mellem byerne – eller i hvert fald er det kun i cykleafstand..
 
Kayserberg er endnu en af de gamle middelalderbyer her i området – og så er det netop Byen hvor Albert Schweitzer blev født.
Vi parkerede – 2 eu i parkometeret – og så var der ingen tidsbegrænsning.. (måske en idé til efterfølgelse i Danske byer...???  )   - Nå....????!!!  Ikke...!!!?! - Ellers en fin idé...!!!!

   (Indrømmet.... NEJ - det er ikke vores Bil - men - "sød" er den da...?!! ikke sandt?!)
.
Vi slentrede hele Byen igennem – og blev enige om at den var ikke nær så yndig som Ribeauvillé – om end den bestemt er hyggelig – med den gamle bro (fra år 1514) som går over floden Weiss der forbinder Vogeserne med Alsacedalen.
Floden skærer byen i 2 dele - men den forbindes af den gamle Bro.
 

 Vi skulle da naturligvis også lige ind at hilse på den gode "Docteur Albert Schweitzer" – som blev født i 1875 – og døde som 90 årig – i 1965 – hans hjem er nu museum – med en masse billeder – håndskrevne breve fra Schweitzer – hans så berømte Hat – gipsafstøbning af hans hånd – samt en del effekter fra Afrika.. (han er begravet i Afrika)
(fotos af alle effekterne i hjemmet lægges under "Fotoalbum")

  
På et lille Torv i byen ligger Kirken – Sainte-Croix som er fra 1200-tallet – den var vi inde at se – og den har en meget smuk Altertavle – skåret i Træ.. rigtig flot er den.
På turen tilbage gennem byen passerer vi den ene fortovscafé efter den anden – så de små ternede Duge på bordene (ægte Fransk) lokkede os til at sætte os og få en kop varm Chokolade, inden vi igen tog bilen fra P. pladsen og turen atter gik de få kilometer tilbage til Pladsen gennem vinmarkerne…            
 

En dejlig og afslappet dag – uden de alt for store anstrengelser .
Hjemme, bød vore naboer fra Thy, på et glas afskeds vin – de rejser i morgen Tirsdag..
Det har været rigtig hyggeligt at møde dem – og nu håber vi de er kommet godt og helskindet hjem – for senere så vi i TV om den voldsomme Orkan der var fejet ned gennem Tyskland – med mange ødelæggelser til følge..!!!  Ja – så kan man ikke lade være at tænke på sine medcampister der færdes/fanges i det – som vi selv for en del år siden blev fanget – med en smadret campingvogn til følge..!!

Tirsd.d. 30.sept.
I dag er det ”hygge-hjemme-dag” i Solen – d.v.s. hygge og hygge – er måske så meget sagt – i hvert fald for Bent – som nu igen har problemer med Parabolen (den nye) – Danmark står nu og slår fra – og til – og fra – o.s.v – så Bent – den tålmodige Sjæl – har i timevis forsøgt at få Danmark til at blive hvor den er når han finder den – men nej.. så jeg sagde.:” Stop så – vi kan tage alle de tyske og mere til – så pyt med Danmark”.. og vigtigst.: Han kan følge Champ. Leage kampene – og jeg se nyheder og vejrudsigter – så det må være nok…!!
Bent nød sin Fodbold i aften - og jeg gik op i opholdsrummet - hvor jeg kunne sende og modtage mails - !
Onsd.d.1. Okt.                    

Den første officielle Efterårsdag – i fgl. Kalenderen – og datoen levede op til sit rygte… det var ret blæsende – og mørkt i vejret – så vi ville bruge dagen med en tur til den nordlige del af Alsace – nemlig et besøg i KZ - Lejren ” STRUTHOF”..
Det var en ret stærk oplevelse – selv om vi har set mange Kz-lejre forskellige steder i de lande vi har været i – så gjorde denne også indtryk fordi den var brugt til Forsøg på fangerne…

Det var så modbydeligt at se – det kan næsten ikke beskrives – at mennesket kan være så rædselsfulde overfor andre – så barbarisk – man fatter det ikke – men måske nok alligevel – for når man ser billeder af SS-folk – bl.a. Himmler  - så lyser sindssygen ud af hans øjne – han  var et menneske der var total uden empati – hans øjne er ”sløve – døde – kolde – psykopatiske – ækle”…!
Og desværre var han ikke den eneste (ej heller den sidste) med disse ”menneskelige træk”…!
Himmler – som var så fej – at da krigen vendte tog han gift – lige som sin kone – samt gav de deres 3 sovende børn gift også…!!!   Det er fejhed i højpotens…

Vi var rundt i hele området – et stort område – gemt af vejen meget højt oppe  (800 m) og de stakkels fanger gik ned i et stenbrud hver dag for at arbejde – (hvis de da ikke blev brugt til forsøg og derefter henrettet) en tur nedad på et par kilometer…  Vi selv gik ca 1 km, ned gennem en skov - en ret anstrengende og stejl tur - og kom ned til huset hvor Gaskammeret var – samt også en briks hvor der blev foretaget forsøg – det var en meget uhyggelig oplevelse.!
En liste over fangerne hængte på væggen - og viste at der også havde været Danskere i "Struthof"
Efter denne tur op til Bruchedalen hvor Lejren ligger,  kørte vi hjemad – og var hjemme ved 16.30 tiden.. og så var det ellers bare ind i varmen – og så forsøge at lægge de grimme indtryk bag os..!
Torsd. d.2.Okt.                 
 

Vejret er fint i dag – så det blev Haut-Koenigsbourg der skulle ”beæres” med vores besøg.. Borgen ligger (som alt andet) meget højt oppe – ikke langt fra hvor vi bor – vi kan se op på den fra Pladsen - men – det tager alligevel tid at nå toppen med alle de hårnålesving – og den langsomme fart vi kører i – men det var bestemt turen værd…
 
    Vi kørte op fra Bergheim – via Thannenkirch – og kom op til den flotteste udsigt.

Borgen er den mest besøgte af de mange seværdigheder der er i Alsace – den ligger 800 m oppe – og stammer fra Middelalderen – bygget for over 1000 år siden – og den har haft en lidt hård skæbne indtil den Tyske Kejser Wilhelm d. 2. lod den genopføre for 100 år siden – og nu står den som et fantastisk fortidsminde…
Det er gratis at komme ind på selve anlægget – men vil man ind i bygningerne – besøge Salene – og se indretningen koster det Entré – og det ville vi naturligvis gerne – nu vi havde taget turen helt derop..
 
Vi var inde på Borgen – gik fra rum til rum – fra sal til sal – som alle er møblerede fra den tid…! Det var meget interessant..

Det var en rigtig dejlig dag – med endnu en fin oplevelse…

Fred.d.3.okt.
I dag kørte vi til Colmar – ad motorvejen – der er kun 15 km herfra – og så ville vi tage vinruten hjem – og nyde denne flotte tur – vi startede med at køre til Eguisheim – hvor vi parkerede bilen – og så daskede vi gennem hele denne lille meget yndige by – endnu mere ”intim” end Ribeauvillé er – gaderne endnu smallere – og her holder der ikke biler overalt som i de andre byer – det ødelægger vore billeder – men ikke her… her er skønt… hele byen var vi igennem – og her købte vi 2 små storke (naturligvis..!!)
Egentlig er Eguisheim en miniudgave af Riberauvillé - den har kun 1500 inb. - contra Riberauvillé med sine 5000 - !
Skal man rigtig kunne få indtryk af byerne på Vinruten - få mulighed at gå rundt og nyde de  mange små og store seværdigheder - og alle enkelthederne - ja - så er det et godt tidspunkt at besøge Alsace på - det tidlige Forår - eller som nu - Sensommer/Efterår - for her er til at være for turister - vi kunne ikke rigtig forestille os at det er den helt store fornøjelse i højsommeren...?!
Men nu er det skøøønt - !!! Og her er så meget at se på alle steder - både Natur - gamle Huse og Borge - Dyr (Storke..!! -:))
Ligeledes er det tidspunktet hvor der er gang i Druehøsten  - samt er det muligt at samle kassevis af Valnødder (som mange Campister brugte en god portion tid på)..
Eguisheim er - om muligt - endnu mere blomsterrig - der er så smukt og intimt i denne lille by - en nydelse at færdes her
 
Også denne by er spækket med masser af små "listige steder" - spændende Hoteller - som også er spisesteder - samt små og større specialbutikker - uden der står "Turist-Turist" på det hele...!
.
Den indre bydel er det rene middelalder at daske rundt i - tilbage i 1500-tallet - med en fantastisk atmosfære - nok den af de mange byer der blev vores favorit (indtil nu i hvert fald)
Byen er bygget op i cirkler rundt om Slottet - og det der er bymur er de yderste huses bagmur som danner denne bymur
Her er vi kommet uden for byen - går på gaden oppe i højde med hustagene - så Busken her står altså et godt stykke nede i en Have - så den ER meget stor - både i højde og omfang - det er en Figenbusk - fantastisk frodig ..!!
.
Derfra tog vi by for by hjemad – og ville så stoppe i Sigolsheim hvor jeg havde læst at der var en Soldaterkirkegård med 1684 franske soldater der var faldet i slagene om Colmar i 1944.. men vi fandt den ikke – kørte godt nok ned ad en lille vej i byen – men vejen gik ret stejlt op – så her kunne det ikke være.. så vi fortsatte hjem..!!

Endnu en herlig dag hvor vi kom hjem med mange dejlige indtryk på nethinden - og i Kameraet - og det er IKKE sidste gang vi er i denne bedårende by - ja - i hele dette skønne område..
I aften skulle vi se Tv-Avisen - men - men - trods den nye skærm - ja - så ville den hverken det ene eller det andet - !!
Lørd. d. 4.okt.
 

I dag gik turen igen til Colmar – til det enorme indkøbscenter CORA (54 Kasser er der) for nu skulle vi ha´ nyt hoved til den parabol – nu kunne det være nok..!!!
Da det var købt stoppede vi ved et stort Havecenter – og der købte vi en plante som vi har set så mange af i byerne – med små rødlige aks der sidder og vipper – det er så yndigt – og skal også med hjem…!
Sammen med alle dem vi købte i CORA – farvede lyng – i blå – lyserød – og rød – samt Thuja (2 stks) samt en del andre planter/stauder
Ja – det er en hel Have vi bringer med os hjem..!
V kom for resten i snak med en Franskmand - som netop havde været på ferie (Camping) i Danmark - det har været hans favorit-land i en del år - men nu var det sidste gang han camperede i Danmark - for.:"Det er blevet dyrt på Danske Campingpladser" (og det kunne vi jo ikke argumentere i mod - desværre..!!)
Det var så 2. gang en udlænding - på denne tur - fortalte at Danske Campingpladser nu er udelukket fremover..!!

Hjemme igen ordnede Bent Parabolen – og vi fik frokost ude i Solen – og så skulle vi lige op i byen til den lokale ”Sig det med Blomster” – hvor vi skulle ha´ Storke-mor med hjem til de 2 små storkeunger, som vi købte i Eguisheim i går..
Senere på dagen var det tid til "Vinsmagning" med vor naboer fra Odense - som skulle rejse næste morgen...
Sønd. d. 5.Okt                  

I dag er det så vores sidste dag – vi kører herfra i morgen – for vi havde hørt at vejrudsigten ikke var så venlig her i week enden – så vi bliver til Mandag morgen – og kører så nordpå..! (af personlige årsager skal vi nødvendigvis - desværre - hjem nu) men efter morgenmaden kørte vi lige et smut til Sigolsheim igen – for jeg VILLE finde den Soldater-kirkegård – og naboen fortalte at den ligger oppe på et Plateau i byen – så da vi kom dertil viste det sig at vi i går blot skulle ha´ fortsat op ad den lille vej vi vendte fra – men vi kom derop i dag – i 400 m højde – den ligger meget smukt med udsigt over ”hele Alsace” – og med Vinmarker hele vejen op – og rundt så langt øjet rækker…
 
                  Her ligger 1684 Franske Soldater begravede - efter slagene om Colmar i 1944..
Det ligger meget smukt - og er et besøg værd - dels for at mindes ofrene fra 2. Verdenskrig - og dels er her meget smukt her oppe fra - og ned over både byen - Vinmarkerne - og vidderne...
 
Vi var glade for vi fandt det – så nu synes vi at vi har set det vi havde besluttet hjemmefra.

Mand.d. 6.Okt.
- Så er der inviteret på afskedsmiddag -
 
om kort tid er vi klar til at tage afsked med vore "langbenede Venner" - så der serveres  marinerede Sild - til glæde for Storken - men til fortrydelse for Bent - så han bad mig så mindeligt om at gemme et par stykker til ham - som han så gerne ville nyde på turen hjem...!!
Nå - han har været en rigtig god rejsefælle - så han fortjener da en Sildemad også - så det fik han.....
.
Det har været en rigtig dejlig ferie - som vi begge har nydt rigtig meget - vi har set en masse i et roligt tempo - og fået  slappet  af - tiltrængt - men vi må hjem nu - før end planlagt - men det er bestemt ikke sidste gang vi er på de kanter..
.
 
Så er "Kajakken vendt" - og vi er på vej nordpå igen
Turen hjem gik total uden problemer - men dem havde vi jo overstået på turen ned - så det vi havde nok opbrugt "kvoten" (for de næste mange år..)
Efterårsfarverne havde rigtig taget fart i de uger der er gået siden vi kørte sydpå - så det var en ualmindelig smuk tur hjem - en særlig oplevelse af efterårsfarver er der i det sydlige Tyskland - så det er ikke helt uden grund at mange Campister hvert år valfarter til - især - området omkring Rhinen - for at opleve "Rhinen i Flammer"...
.
Denne tur skulle så blive den sidste vi foretog i vores Wilk - (men - det vidste vi ikke da vi kørte hjemad...)
.
En "smuttur" til det meget dejlige Alsace - kan virkelig anbefales til andre der - som os - blot har kørt gennem Regionen - på vej videre Syd....................!
(Billederne fra denne tur kan ses her  "Fotoalbum")