Holland rundt

                                            Påsken 2006 med Helle - Villy - og Skipper

Torsdag d, 6. April
I år skulle Påsketuren gå til Holland, med især Tulipanmarker, og Blomsterfloret i den nok så kendte Blomsterpark, Keukenhof., som mål.
Vi havde den store glæde at vore gode Venner gerne ville med, da de kun havde hørt om det, men endnu aldrig oplevet det - så planen blev hurtig lagt, og afsted gik det, med første stop i Jarplund med overnatning der, samt lidt handel blev det også i Förde Park - det er lige som blevet en tradition at vi for alvor starter vores ferier der.
Vi havde en del at ordne på vejen - så vi gav os god til - også i Flensborg hvor vi bl.a fik fyldt Gasflaskerne. 
Fredag d. 7. April
Til aften stødte Helle, Villy og Skipper så til os, som aftalt, og vi hyggede os sammen inden sengetid, og glædede os alle 5 til turen.
                          Flensborg - Zwolle
Lørdag d. 8. April
Det kan virkelig anbefales at ha´ gode Venner med på en rejse, især når det er en som Helle, for hun var tidlig oppe, og så gik hun til Bageren efter frisk nybagt Morgenbrød - lavede morgenkaffe - og så blev den ellers serveret for os - hos dem.. herligt..!!
Vi gav os god tid - det gør vi altid på vore rejser - for når vi hjemme hæfter Camp.vognen på - ja - så begynder ferien - og vi har intet at jage efter - men der imod tager vi os god tid til det hele - kører ikke efter hverken et bestemt Skema - eller tid - men der er plads til at opleve - se - slappe af - kort sagt.: gøre hvad vi vil - og i det Tempo vi vil - så vi også "får Sjælen med os" - både ud og hjem.
Vi kører gerne gennem Tyskland i Week enden, så er vi fri for Lastvogntrafikken - og de er fri for os.

Kl. 11 var vi så klar til at bevæge os ud på Motorvejen med kurs mod Holland hvor vi kører Hamborg - Bremen - Cloppenburg - Meppen - og ind i Holland.
Det var en dejlig og meget afslappet køretur, med en del Pauser hvor vi nød Frokosten - Eftermiddagskaffen - og Skipper nød lidt "lufte-ture".
Vi havde tid til at nyde turen - og især naturen og de små Byer vi kører igennem efter vi forlader Motorvejen efter Bremen.
Vores første ophold i Holland, blev på Camp.plads i Zwolle - den ligger meget centralt - i skøn natur - rigtig fine forhold - bortset fra at der var "ræve-koldt" på badeværelset - sommeren var bestemt ikke kommet endnu - ej heller et mildt Forår - for det var virkelig koldt - om end tørvejr  og Solskin.
Men det er jo ikke pladsens skyld - så den kan vi varmt anbefale.
En skøn lille ”Oase” i udkanten af ZWOLLE.. i et lille Skovområde – og med egen Badesø – samt Restaurant i en lille Pavillon – rent – pænt – fred – ro – og et meget venligt Værtspar.. på camping Agnietenberg
Og i øvrigt er det også en ACSI-plads.

Søndag d. 9 April
I dag kørte vi en meget skøn og ”anderledes” tur – i et særpræget område..
Vi startede med at følge vejen mellem Rouveen og Staphorst – en ca. 12 km. strækning som er meget særpræget.
De 2 byer er befolket med meget strengt Reformerte – og om Søndagen kan man se dem gå i en speciel klædedragt til Kirke -!
Vi var heldige at se et modent ægtepar komme cyklende – i sort tøj – Tørklæde – og en speciel Vest – de så mærkværdigt ud i vores ”tidsalder” – for det mindede mest om ”gammel tid” – i en slags Folkedragt..!
Husene var meget ”anderledes” også – meget velholdte – og en helt speciel stil – med malede døre og vinduer i Grøn – Blå – Rød – Hvid – og Mælkejunger og andet Pynt prægede alle husene – bl.a havde de en slags Tallerkenrække hængt på Husene, hvor der stod Blomster – Figurer – Træsko o.a. ..der var pinlig rent over alt – og meget stille.. ingen af beboerne kører i Bil om Søndagen - så vi var stort set alene på vejen..!
Herfra fortsatte vi så til Giethoorn..
Byen har fået sit navn fordi man for mange – mange – år siden fandt i tusindvis af Gedehorn

Giethoorn ligger midt i det Sø-rige område.: Weerribben – Nord for Zwolle – og det er så specielt at man ikke bør snyde sig selv for den oplevelse.
Gaderne er erstattet af Kanaler – og Husene kommer man til ad vandvejen..!
Når der skal Bygges – eller restaureres – foregår det også ved at alle materialer transporteres der til ad kanalerne..!

(mange fotos er lagt på "Fotogalleri")
Vi ville gå en god tur og se det hele – men blæsten og kulden gjorde det umuligt.
Vi havde Kaffe med – som vi lynhurtig drak bag Bilerne – og så fik jeg øje på en lille Restaurant hvor de reklamerede med Pandekager – så jeg fik den ”geniale idé” at invitere på Kaffe og Pandekager..!! (og især varme)..

Det gjorde lykke – og vi hyggede os der til det var tid at tage på Kanal-rundfart – og det var en utrolig flot tur – og en dejlig oplevelse for os alle..!
Der var også mange Søer – med Øer – hvorpå der også var bygget Huse - og i alle ”Carporte” lå Både fortøjet..!
Søerne var opstået fordi man for mange år siden havde gravet Tørv.. det var enorme områder der på den måde var blevet til Søer..!

Fra Giethoorn gik turen atter tilbage til Zwolle – men en anden tur end da vi kørte dertil..!
Vi kørte nu videre frem – og via Kampen – hjem..!
Det var også en flot tur – mange kanaler – fladt landskab – og mange Storkereder - !

Efter en dejlig dag – og gode oplevelser - hyggede vi om aftenen hjemme på Pladsen.
                 
                               Afg. Zwolle - ank. Alkmaar
Mandag d.10. april

Vi forlod den dejlige (men kolde..!) plads i Zwolle for ar fortsætte til Alkmaar, hvor vi havde bestemt os for at køre ind på camp. Molengroet og turen dertil er ikke så lang – men vi ville tage os tid til det – og opleve noget på vejen..!
Fra Zwolle, kørte vi mod Lelystad, (for at komme ud på den 28 km. lange dæmning der går over Ijsselmeer (Zuiderzee) til Enkhuizen.
Lelystad er en helt nyopført By – og den er opkaldt efter den Ingeniør (Lely) som stod for opdæmning af området – og bygningen af Dæmningen tværs over Søen.
I Lelystad er der et område med et museum hvor man kan se hvordan en polder dannes – hvordan diger bygges – vand pumpes ud - og Havbund lægges brak og opdyrkes.
Ved siden af dette Museum – som ligner en stor kikkert – ligger en rekonstruktion af det kendte Batavia skib som i sin tid gik til de Østasiatiske kolonier – det er meget flot – og ligner lidt vores egen ”Fregatten Jylland”.
På området må man ikke ha´ hunde med ind – men der er oprettet en ”hunde-børnehave” hvor de passer godt på dem til de hentes igen.

Bent og Villy gik over og fotograferede – og inden vi fortsatte over den lange flotte dæmning, fik vi lige en kaffetår – det kunne ikke betale sig at spise frokost der – for der var ikke 50 km. tilbage, så var vi på pladsen i Alkmaar. (troede vi..!)

Turen over dæmningen var en meget særpræget og speciel oplevelse – som at køre midt på vandet – hvad vi jo også gjorde – for vi kunne se så langt øjet rakte – intet skærmede for udsynet.

Så holdt vi ved camp. Molengroet !  Der var megen trafik ud og ind af pladsen – og mange Danskere var der (dels er det en Camp.Cheque plads, og dels står den opført i D.C.U -Bogen) men.. ALT OPTAGET..!!!

Vi holdt så udenfor, og indtog vores frokost – og så fortsatte vi ind til Byen Alkmaar, hvor vi havde set at der var en Acsi plads.

Så holdt vi – efter små 10 km. kørsel – på pladsen.: camp. Alkmaar – i den sydvestlige del af Byen.
Det er ikke en ”5 stjernet” plads – iskolde baderum – og ikke en plads man har lyst at besøge igen – men, vi fandt os til rette – for om  Fredagen  er der det berømte ”Ostemarked” som vi gerne vil opleve–så  vi bliver her til Lørdag.

                   Camping Alkmaar - og Haarlem
Tirsdag d. 11. april
I dag sov vi længe – vi har ikke noget at jage efter.

Over middag blev vi enige om at tage en tur ind (ned) til Haarlem – solen skinnede – men det blæste.
I Haarlem er der bl.a. en Byport som er over tusind år gammel – og byen har gamle huse – masse Kanaler – faktisk en mini udgave af Amsterdam.
Vi fandt en P. plads – og gik så rundt i Byen - men det var så ræve koldt at man var ved at gå til af kulde – så det blev ikke den hygge-tur vi alle havde håbet på..
Da vi ikke kunne holde det ud mere gik vi tilbage til bilerne, og så kørte vi ud til Kysten – gennem det dyre og meget mondæne område af Haarlem.
Kysten lignede et sted hvor ”man” kommer – ligner Ostende – eller ligner Vesterhavet – med klitter og ”sandstorme” p.g.a den voldsomme blæst.
Vi fandt igen en P. plads – og så ville Villy give kaffe – så vi gik ind et hyggeligt sted – hvor det eneste de serverede til kaffen var en Æblepie – det fik de alle – jeg nøjedes med kaffen – og derfra gik turen igen hjem til Alkmaar.
Endnu en god dag som vi alle nød - og som sluttede med aftenhygge og en snak om dagens oplevelser.

Onsdag d. 12 april
I dag dasede vi på pladsen – kun afbrudt af en tur ind og handle og se lidt på Byen
          Skærtorsdag .:   Alkmaar - Zaanstad – Edam
Torsdag d.13. april

Igen i dag startede vi i Solskin – så vi kørte langs floden Zaan – og ned til Zaanstad – hvor der er et frilandsmuseum, hvor det er gratis at besøge..
Det er et stort område i lighed med Hjerl Hede – hvor der er Møller i flere farver – og modeller- samt farvestrålende træhuse fra 17. og 18. årh.
Man kan komme ind og se hvordan de Hollandske træsko laves – hvordan Oste fremstilles – og Møllerne er åbne så man kan komme ind i dem alle – samt er der Ur-museum – og en del Butikker med – naturligvis – Souvenir i alle afskygninger.
Mens vi gik der begyndte det at regne – og det blev voldsomt, så vi fandt – drivvåde – tilbage til bilerne..!
Turen hjem lavede vi lige en afstikker på 8 km. og kørte gennem Edam – som er en meget yndig- idyllisk – ren lille By.
Bestemt et besøg værd i godt vejr (ligner en mellemting mellem Ebeltoft - Dragør eller Ribe) med gamle huse – og små meget smalle gader..!
Efter denne dag
var godt at komme hjem i varmen og få det våde tøj af.

                   Langfredag - Alkmaar Ostemarked
Fredag d. 14 april

Ostemarked fra 10 – 12

I dag havde vi vækkeuret til at ringe kl. 07.30 – åh – jeg ville ha´ givet ”min søsters sommerløn” for at kunne sove videre – men nej.. det var bare om at komme op.
Kl. 9.15 kørte vi ind til Byen og parkerede ved den store P. plads ved Nordre Arkade, og gik over broen ind til Torvet hvor der var skærmet af og en masse Oste lå på ”Jorden” linet op i lange rækker, og masse folk var allerede samlet for at se når Ostene blev handlet – lagt på ”kærrer” og hentet af hvidklædte ”bærere” med forskellig farvet hatte på – grønne – røde – gule – blå – alt efter hvem de hørte til.
De hentede så de fyldte kærrer – bar dem i Seler der hængte på skuldrene – løb ned til vejerboden – fik dem vejet og de blev så købt ved ”Håndslag” – hvorefter Ostene blev læsset om på trækvogne, og kørt ned til de ventende lastbiler.

Rundt på pladsen var der en masse Boder hvor der blev solgt forskellige ting, fra Souvenirs - til Oste –  træsko og Keramik.
Vi købte bl.a et par Blå håndmalede træsko som skulle hjem og hænge uden på Huset
Efter at ha´ oplevet hele dette festlige" Oste-salgs-halløj" fortsatte vi så rundt inde i byen som er en labyrint af små smalle gader - med utallige specialforretninger – der var rigtig meget at se på.
Derfra gik vi tilbage over broen – og hen i Arkaden hvor der er en masse spændende Specialbutikker –!
Herefter tilbage til en god frokost og så ellers gøre os klar til at forlade Pladsen næste dag, hvor planen var.: Amsterdam

          Camping Amsterdamse Bos – og Keukenhof

Lørdag d. 15. april

I dag ville vi forlade Alkmaar, og tage ned omkring Utrecht, for at bo der et par dage og så tage til både Amsterdam – og Keukenhof -  men da vi nærmede os Amsterdam – ja – da fik jeg den ”geniale” idé at vi stoppede og tog vore dage på ”Camp. Amsterdamse Bos” i stedet for at fortsætte.
Den var alle med på – og sådan blev det.
Ved 10.30 tiden var vi alle så klar til at køre.. og ank. til  Camp. Amsterdamse Bos ca. 12.00 så vi spiste Frokost, og derefter kørte vi straks de kun ca. 20 km ud til det berømte Keukenhof.
           
Det kostede 5 Euro for at Parkere - og 25 Euro for 2 indgangsbilletter - lidt dyrt - men en flot Park som sikkert koster rigtig meget at holde.
Bl.a er der godt 1000 forskellige arter Tulipaner - mange forskellige slags Påske og Pinseliljer - utallige Hyacinter - og andre Løgplanter.
og alt er sorteret i Farver – og afstemte i bede.. og forskellige mønstre - og det er rigtig smukt.

Mange butikker er der også hvor man kan købe Løg - og de bliver så betalt på stedet, hvor efter de sendes til Kunden når det er tid at lægge løgene - de sendes til hele Verden - og der bliver virkelig solgt mange.
Der er også skønne Glashuse/Pavilloner fyldt med Blomster - bl.a et enormt et med ene Orkideer - det er ret enestående.
Derfra kan man gå ind i endnu en fantastisk Blomsterpark - indendørs - fyldt med Løgplanter - man beruses totalt af duften.
Vi var godt trætte efter denne tur - vi havde travet i ret mange timer - for vi ville jo gerne se så meget som mulig - men nåede alligevel ikke at se alt - så det ville kræve en dag mere - mindst.
Hjemme var det godt af få benene op - se Tv-avisen fra DK  - og en god kop kaffe med lidt "guf"

Søndag d. 16, april  Påskedag                       Amsterdam
Vi stod op til det flotteste vejr , så det er perfekt til at gøre Amsterdam i.
Vi selv har været i Amsterdam flere gange, så jeg foreslog at de 3 tog derind, mens jeg og Skipper blev hjemme.
Skipper ville ikke ha´ noget ud af at trave Byen tynd - og hans Forældre ville se mere - og nyde det ekstra ved at være alene med Bent som så kunne vise dem rundt - uden at skulle tage hensyn til de små Hunde-ben - og sådan blev det.
(Men det var lige ved at de 3 voksne også kom hjem på total "flade ben)

På Campingpladsen kan man købe Busbilletter - det gjorde de - og så var det afsted ca. 10.30.
Skipper og jeg gik en god lang tur i Skoven en god times tid – hvor vi bl.a fotograferede en Fiskehejre fra alle vinkler. 
Skoven er et gevaldig stort område, som man i 1930´erne begyndte at opdæmme. 
Der var 1000 mand beskæftiget i 5 år – med at plante træer der blev importeret fra U.S.A. – Canada – Japan – Kina og Himalaya – i alt 150 kæmper.
Der er anlagt stier til både gående – cyklister – og Heste. 
Der er mange store søer også – samt er der lavet søer til Roning med 6 Ro-baner – der er mulighed for svømmeture – der er et Friluftsteater – en Bondegård – og et Pandekagehus, samt et Museum om Parkens historie.
Et meget skønt område.

Efter den gode lange spadseretur gik vi hjem- og jeg satte mig ude i Solen med min ”Sudoku” og en kaffetår.
Ved 16 tiden gik vi op mod Bussen – for.: ”det KUNNE jo være at…..”?!!
Og – ganske rigtig – Bussen stoppede netop som vi kom – og tænk..! De tre stod af..!
Ja – det var da pudsigt – for jeg havde jo ingen anelse om hvornår de ville komme hjem – jeg havde endda sagt at de bare skulle give sig god tid..!
Men det var da dejligt at se dem igen.

Efter vi havde indtaget Kaffen ude i Solen alle 4 - og de havde fortalt om deres dejlige tur til Byen - og at det var en god oplevelse for Helle og Villy at se den By de har hørt så meget om - så ville jeg gerne vise Bent den tur Skipper og jeg havde gået – så vi tog cyklerne og kørte en lille tur.
Bent synes også det var et dejligt område. og næste gang vi kommer til Holland bliver det igen en plads og område vi gerne besøger - og har vi så igen vore cykler med - ja - så kan man af stier cykle ind til Amsterdam.
                Fra Amsterdam - til Wintersweijk. (Groenlo)
Mandag d.17. april  2. Påskedag
Det er nu tid at fortsætte videre syd, for vi havde lovet at de skulle opleve en tur til det store Campingcenter i Wintersweijk - som alle taler om.
Når vi selv er på de kanter plejer vi at benytte campingpladsen i Byen - så handler vi - eller "oser" - og så tager vi videre.
Men, denne gang ville vi så prøve en anden Plads - og det blev så til den i Groenlo - en rigtig dejlig plads med simpelthen ALT..
En plads man kan anbefale Børnefamilie - en 5-stjernet plads - helårsåben - hedder "Marveld Recreatie"  .: www.marveld.nl 
Se deres hjemmeside - for det er alt for omfattende at beskrive alt det de har at tilbyde - og så endda til Camping Cheque priser meget af tiden.

Her var vi i 3 dage - med hygge - afslapning - Petanquespil -(jeg skal nok lade være med at prale) og ellers var vi en del hos "Obelink" - som vi synes bliver større og større for hver gang vi er der (men det er nu ikke os, der Finansierer det hele)
Torsdag d.20. april                           Skibselevatoren
Vi forlader nu Holland - en anden vej end den vi kom ind ad - vi kører ud via Enschede - står på Motorvejen og via Osnabrück og Hannover kører vi op gennem Lüneburger Heide da vi ville vise dem den enorme "Skibs-elevator" ved Scharnbeck - for er man på de kanter, så er det virkelig et stykke Ingeniørarbejder der bare skal og må opleves - om man er Ung eller gammel - Mand eller Kvinde - så er det en oplevelse - og vi har snart vist dette til rigtig mange gennem årene - samt anbefalet det til andre som skulle den vej - og alle har givet positive tilbagemeldinger..
Allerede ved 16.00 tiden var vi der - med div. Pauser på turen fra Holland - så det er jo ikke så lang en tur..
Her blev der virkelig studeret..
Det er en sidekanal til Elben - skibene komme sejlende hen - og ind - i en Elevator som er fyldt med vand - så hejses de op i dette kæmpe kar - op over en vej, og sættes af på "2. sal" hvorfra de så sejler videre - det samme sker naturligvis så også modsat - hvor de hejses ned - !

Her overnattede vi ikke på en Campingplads - men der er en stor 
P. plads, hvor der er Bom for - det er gratis at køre ind - men det koster 1 euro at køre ud.. og der må man holde så længe man vil.
Der er både Hotel og restaurant ved siden af - samt Cafeteria.
Det er lige ved en stor Politistation, så man skulle mene man er i "sikkerhed" netop her..
Vi sov i hvert fald trygt og godt.
Fredag d. 21 april
Vi forlod så denne plads ved 11 tiden, - og efter en god hjemtur, med mange pauser holdt vi i vores indkørsel ved 19.00 tiden - efter en god og vellykket Påsketur til Holland med gode Venner.. en tur vi godt kan anbefale til andre at tage - for Holland er et rigtig dejligt land - og de har meget at byde på - og så er det hurtigt at komme til.
Inden vi 5 tog afsked med hinanden skulle Villy jo lige ønskes Tillykke - han troede nok vi havde glemt det - for lige inden vi rejste fik han sin Fødselsdaggave af os - et Walkie-sæt - som vi havde meget glæde af på denne tur - det kan anbefales andre der følges på ferie, at benytte Walkie-talkie
            
       Billeder fra hele turen kan ses på  "Fotogalleri"
              God tur ønskes alle der skal på disse kanter.