Stigende kriminalitet....

Alle nye opdateringer ligger nederst på denne side. .
(Ny opdatering 10-08-11 - NYT fra Spanien)
(opdateret 18-06-11)
(Ny opdatering/tilføjelse 14-06-09)
(Nyt på siden : artikel og YouTube )

 
Kriminaliteten på de Europæiske landeveje og Rastepladser er stigende.. det er vi rigtig mange der har mærket på egen pengepung, - har fået frarøvet alt af værdi - nogle af os er sluppet heldigere fra det end andre - men oplevelserne er ubehagelige for dem det sker for.

Noget som næsten er lige så ubehageligt er, når alle de andre "Kloge Åge´r", som (endnu) ikke har haft "fornøjelsen", nedgør vi andres oplevelser med "bedrevidende" udtalelser som.:

"Skræmmekampagne" - "det er farligere at færdes i Trafikken" - "der sker også Tyverier i hjemmene" - "det er garanteret de Firmaer der producerer Gas-alarmerne der sætter disse kampagner i gang" - "det er bare én fjer der bliver til 5 Høns" - o.s.v. - o.s.v. - o.s.v...
Lad mig (os) - som virkelig ER "bedrevidende" - desværre, - én gang for alle slå fast.: DET SKER HVER DAG, for Turister - både med Campingvogne - Autocampere - Camp-let..!
En af de mange udtalelser fra "Kloge Åge" er.: "Hvis det er sket, så er det ganske få ud af 100.000 det sker for om året - så statistisk set er det lig nul"
Men, desværre, "Åge".. vi har opholdt os på en plads i Spanien - og på én uge ankom der ca. 50 campister, og de 10 fortalte om overfald - Tricktyve - og Gasoverfald - så din statistik holder ikke..
Efter flere samtaler med vore medcampister, begyndte de så OGSÅ at fortælle om DERES oplevelser - nogle i år - andre sidste år - og der kom flere og flere til, efterhånden det rygtedes at vi var i gang med at samle oplysninger - og især at de "ikke var alene"
Nogle har argumenteret med at.: "Hvis det virkelig var et stort og kendt problem, mon så ikke vore camp.forsikringer ville stige mærkbart - og ved en forespørgsel hos et Selskab var svaret.: "det er ganske få anmeldelser om året"
Ja - det er muligvis rigtigt at det er få - men det kan vel tænkes at det er få der anmeldes..?
Og hvorfor så det...?? - Hvorfor ikke anmelde..?
MÅSKE fordi man ikke har været hos Spansk - Italiensk - eller Fransk Politi og anmeldt, samt fået kvittering på anmeldelse - enten fordi man ikke selv taler andet end Dansk - eller fordi bl.a. kontanter alligevel ikke erstattes..?! Og fordi man er så chokeret at man bare tænker på at komme væk - og i sikkerhed..?
Jeg ved ikke hvad årsagen er - men jeg VED at vi nu er mange der er ved at være godt trætte af at ingen gør noget - ingen protesterer - ingen oplyser..!!

Div. Lande vil gerne ha´ os som Turister - vil gerne ha´ vore penge (det er også ok - men de skal IKKE selv tage dem..!!)
Mange Lande har nu betalings-motorveje - det er også ok - men så skal vi også kunne færdes i sikkerhed for Banditter.
Jeg er ikke så naiv at jeg tror det HELT kan undgås - men jeg er så godtroende at mene, at jo mere fokus der kommer på det - jo mere der kommer frem - jo mere offentlig kritik der kommer til - og om - de respektive landes myndigheder - jo mere initiativ vil de lægge for dagen for at optrævle disse Bander..

Naivt at tro...???

Thja..?!!

Men én ting er HELT sikkert - gør vi intet - så sker der intet..
Står vi sammen - så KAN der komme "gang i sagerne"

Skraldemænd - Hjemmehjælpere - Jagtvej 69 - DE kan stå sammen - det kan vi Campister OGSÅ..!!!

Stop IKKE med at rejse ud - vær IKKE bange - men vær på vagt - og vær forberedt - lyt til andres erfaringer - og tag det alvorligt -  således I har mulighed for at afværge - og ikke stoppe ved "en lyd i Bilen" - eller nogen "pæne, venlige mænd i dyre (stjålne..?) biler -  før I kommer til en Tank/Rast....
     
            -         God - og glad Ferie ønskes I alle        - 
Her er så lige "et par" af de mange oplevelser vi har fået af vore medcampister på en uge i Spanien..:
          På vej ned gennem Frankrig tager vi en overnatning på en Camp.plads (naturligvis)!!
En time efter vi er ankommet, kommer endnu et Dansk par...... forts. nedenstående...
(Klik på nedenstående)
     
     
     
Vi har modtaget nedenstående link (TAK) - som er en pendant til det danske FDM er nu også kommet på banen
  http://politiken.dk/turengaartil/rejsenyt/sundogsikker/ECE1389631/fdm-advarer-imod-motorvejspirater-i-spanien/  
     
omstående er google oversat modtaget Nyt
2011
     
Beretninger .: 1 - 15
.
Beretninger.:  15 - 30
.
Beretninger fra Artikel Landevejspirater
.
Brev fra Politiet i Barcelona
.
Kontakt med Den Spanske Ambassade og Udenrigsministeriet
.
"ANHOLDELSER" - Endelig !! - godt nyt  fra Ambassaden  
.
Rejserute - og "gode raad" til turen
.                
VIGTIGT INDEN REJSE I SPANIEN - oplysning fra Udenrigsministeriet vedr. anmeldelser- 09.august 2011
.
Sidste Nyt.: Fra Politiet i Barcelona - via Ambassaden -                                 opdateret d.: 14.Juni 2009
     
  (nedenstående er modtaget - 19.02.09)   
http://www.fyens.dk/article/1185486:Svendborg--To-sydfynske-biler-udplyndret-p--spansk-motorvej
     
  (Modtaget Juni 2011 - følg den engelske debat - klok på nedensående)  
   http://www.ukcampsite.co.uk/chatter/display_topic_threads.asp?ForumID=7&topicID=250547&ThreadPage=1
     
  (modtaget fra engelsk Blog - juni 2011)  
  http://yearinbarcelona.blogspot.com/2011/06/highway-robbery.html      
     
  (artikel samt videoklip modtaget juni 2011)  
http://www.diariovasco.com/v/20110309/al-dia-local/ladrones-autopista-20110309.html  
     
  (nedenstående er google-oversætning af ovenstående - modtaget juni 2011)  
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=da&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=es&tl=da&u=http%3A%2F%2Fwww.diariovasco.com%2Fv%2F20110309%2Fal-dia-local%2Fladrones-autopista-20110309.html
     
GODT NYT (på en tragisk baggrund) . . .!!  "Øget sikkerhed for turister"(artikel inds. 23/06 - 2011)
 
Sagen med den unge, svenske pige, der i weekenden blev myrdet på et hotel i Fuengirola, har rystet alle, og det er blot det seneste eksempel på kriminalitet, der med alle midler skal bekæmpes. Men regeringen har en plan.

 42.784 sikkerhedsfolk, 12 helikoptere og ekstra mandskab fra politiets beredskabstjeneste står klar til at passe på sommerens turister. Det oplyser indenrigsminister, Alfredo Pérez Rubalcaba, i forbindelse med fremlæggelse af regeringens sikkerhedsplan, Operación Verano 2011.

Hovedparten af den nye sikkerhedsstyrke skal sættes ind i de områder, hvor der er flest turister, det vil sige i Madrid, Balearerne, Barcelona, Valencia, de Canariske Øer og på Costa del Sol.

 Udlændinge-politistationer oprettet

Og myndighederne står også klar til at hjælpe til, hvis noget går galt. Der bliver iværksat kampagner på ti forskellige sprog, som skal fortælle, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.

 Der bliver også oprettet en slags specielle udlændinge-politistationer, 'el Servicio de Atención al Turista Extranjero', som skal vejlede udlændinge, der på den ene eller anden måde er kommet i nød. Ordningen har fungeret et stykke tid i Madrid og bliver nu udvidet til også at omfatte politikommissariaterne i Santa Cruz de Tenerife, Málaga, Gandía og Benidorm.

 Sikkerheden topper hitlisten

Uroen i Mellemøsten har fået mange til at aflyse eller udskyde rejsen til ”usikre” feriemål, og det kommer Spaniens turistsektor til at nyde godt af. En ny undersøgelse bekræfter, at kravet om sikkerhed er noget af det aller vigtigste for de turister, der vælger spanske feriemål. Turismen udgør 11 procent af det spanske BIP og er hovedindtægtskilde for en stor del af alle spanske kystkommuner.'

   - Ovenstående sakset fra "Spanien i dag" -  
  Nu kan vi så håbe der bliver mere sikkert for Spaniens turister at færdes.. ?
(og at problemerne ikke blot flyttes til landene omkring..?)
 
     
10/08-11 Da vi stadig er OBS på udviklingen i Spanien - og fortsat har kontakt med myndighederne er her seneste ny viden netop modtaget d.d.
Jeg citerer fra Brevet . .:
 
Politiet er, som du ved, bekendt med problemet og udfører øget patruljering på AP7. Det katalanske politi, los Mossos d'Esquadra,  har en speciel operation kørende, kaldet "operación Nascar", som indrager flere politienheder og som siden februar 2011 har anholdt 22 "landevejsrøvere" (deriblandt ikke en eneste spanier...); yderligere 25 personer er under mistanke og vil formentlig få besøg af politiet i nær fremtid.
Politiet har derudover konfiskeret 18 stjålne biler i luksusklassen (anvendes for at indgyde tillid), som har været anvendt til røverierne og har registreret et utal af stjålne ejendele på de anholdtes adresser. Der er også oprettet enheder til overvågning af tankstationer og rastepladser, hvor mange af røverierne foregår.
 
Politiet har lavet flere masseanholdelser 2009-2011, bl.a. i juni 2009, hvor 15 landevejsrøvere blev anholdt, i december 2009 (4) og i maj 2010 (3).
Jeg har desværre ikke  pt. kunne skaffe en opdateret statistik på antallet af anholdte (som jeg gjorde tilbage i 2009). Også det baskiske politi har anholdt flere landevejsrøvere siden 2009.
 
Så ja, man har gjort en øget indsats, men man kommer nok aldrig problemet helt til livs. AP7 er en af Spaniens mest trafikerede transitveje, og man vil aldrig kunne garantere, at problemet ophører - og da slet ikke i det åbne og fri samfund, som EU bygger på.
 
Husk at anmeldelser kan ske på https://www10.gencat.net/jusinte_di/AppJava/jsp/form/idioma.jsp, som den danske ambassade i Madrid også gør opmærksom på.
 
Se også den danske ambassades udmærkede hjemmeside: http://www.ambmadrid.um.dk/da/menu/InfoOmSpanien/F%c3%b8r+Rejsen/
 
 

Mht. til nationaliteter, er det nok værd at bemærke den skæve fordeling, da det er hårde facts, at især peruvianske statsborgere er blandt de anholdte. Metoden der anvendes ved vejpirateri kendes i øvrigt populært som "en peruvianer".

 
Jeg skriver til politiet i Barcelona, men synes selv I burde henvende jer samlet som campister/turister.
 

Citat slut . .. !!

Bemærk.:  især bemærkningen i den sidste linier hvor vi opfordres til - som Campister/Turister - samlet at henvende os til Los Mosos d´Esquadra  (som er det Catalanske Politi..)
     
  Så.: hvis I er "med på det" - så lad os høre fra jer. . .   Venlig hilsen "Skytterne"  
     
indsat 11/08  - seneste nyt - sakset fra Solymar
     
 

Udlændinge er lette ofre

Se flere nyheder i temaet
PrintPrint
Udenlandske biler og lejebiler spottes hurtigt af landevejsrøvere

Bander af landevejsrøvere spolerer ferien for turister på vejene i Spanien. Massevis i udenlandsk-registrerede køretøjer eller lejebiler har mistet deres ejendele, pas og penge i lynhurtige og kyniske overfald.

 Turister på Costa del Sol bliver jævnligt udsat for landevejsrøvere, der ikke skyr nogen midler for at plyndre bilister på ferie i Spanien.

 Hundredvis af turister i udenlandsk-registrerede personbiler eller lejebiler har været udsat for overfald og ”hold-ups”, hvor skruppelløse gangster-agtige typer er stukket af med ejendele, pas og penge.

 Simulerer uheld eller larmer

Det mest typiske trick består i at simulere et trafikuheld, hvor tyvene beder om vejassistance. Under ”hjælpen” benytter tyvene chancen til at tilegne sig tasker, pas og penge fra intetanende bilister, der er stoppet op for at hjælpe.

 Andre bander benytter sig af p-pladser og tankstationer, hvor bilister holder et øjebliks pause. Under påskud om at spørge om vej eller hjælp eller skabe forvirring med høje lyde lykkes det at distrahere ofrene så meget, at de under et kort øjebliks uopmærksomhed napper tasker og værdier.

 Voldsom stingning

Antallet af overfald og tyverier mod udenlandske bilister på Costa del Sol er steget voldsomt, siden den økonomiske krise startede for fem år siden.

 Ifølge den britiske ambassade i Madrid er der tale om en stigning på 10 procent alene i løbet af i år. En talsmand for ambassaden fortæller, at mange britiske bilister er blevet overrasket over landevejsrøvernes kyniske fremgangsmåder.

 Smider sten på bilen

Der kan ske det, at en bil kører meget tæt op bag ved, mens nogen fra en anden bil kaster en sten på bilen. Der lyder et brag, og bilisterne stopper derfor op, for at se, hvad der er sket. Derefter slår banden til, fortæller kilder ved ambassaden.

 Den britiske ambassade advarer mod den type for overfald og tyverier og bekræfter, at der er tale om ”et voksende problem”.

 Det værste hotspot for AP-7-landevejsrøvere er strækningen mellem grænsen til Frankrig og Alicante-regionen i det sydlige Spanien. Der blev sidste år rapporteret om mere end 140 tilfælde af tyverier og overfald på denne strækning, men det reelle tal anslås til at være langt højere.

 Stop ikke for nogen

Dave Thomas, der er regionalchef for de britiske konsulater i Spanien, opfordrer til at være på vagt over for folk, der forsøger at få dig til at stoppe på landevejene.

 "Det kan meget vel være en del af en bande, der driver fiduser med uskyldige ofre" siger han.

 Stephen og Helen Robinson fra Desford, Leicestershire, fik deres tasker stjålet fra en Audi Q5, da de var ude for at lufte deres hund under et stop på en tankstation mellem Barcelona og Valencia.

 Parret, der er i 50'erne, stod og rodede i bagagerummet på deres bil, da en mand med en mobiltelefon forsøgte at forklare dem noget på engelsk. Mens snakken gik, blev alle deres ejendele fjernet – på trods af at deres hund stadig sad inde i bilen.

 Sørg derfor altid for at have dine værdier og taske med dig eller gemt godt af vejen, når du stiger ind eller ud af bilen. Et kort øjebliks uopmærksomhed er nok til at få ferien spoleret.

 

 
  fra Læserbrev om samme artikel:  
 

Kommentarer.:

Hej Torben. Fin artikel om landevejsrøverier, men det er altså gammel vin på nye flasker. Dette emne har der været skrevet talt meget om i hvert fald af os i Barcelona og Alicante området. Her har både den danske og den spanske ambassader været inde i billedet.Desuden politimesteren i Barcelona. Se venligst dette link: http://www.skyttens-camping.dk/overfald/stigende_kriminalitet.htm Her har "Skytterne" og undertegnede været meget aktive i kommunikationen med myndigheder (udenrigsministeriet) o.m.m. Det ser desværre bare ud til at være skønne spildte kræfter.
Med venlig hilsen
Hanne og Palle Olsen
 
     
  "anbefaling" : hvis du er interesseret i daglig at modtage nyheder i din "indbakke" fra Spanien - er link hertil :   http://www.radiosolymar.es/  tilmed dig - det er gratis..