 |
-
Nem og hurtig Mad - |
 |
|
På Ferier vil vi jo gerne
ha´ det lidt nemt ind i mellem - hvad madlavning angår - ikke Grille
HVER aften - (selv om det bestemt er hyggeligt) - men, hånden på
Hjertet.:
"Det er jo også fordi det er nemt . ."
Dog : Grillen kræver også en del rengøring efterfølgende ..
:-)
Derfor, her lidt inspiration til hurtige - nemme - hyggelige og
"anderledes" retter - både små-retter og middagsretter- men
også tilbehør til Grill o.a...
De fleste Campingvogne har nu indbygget
Ovn - eller mange har en lille Bordovn med, som står i Forteltet -
så er det ekstra nemt
(Har du selv en
god og nem opskrift må du meget gerne sende den til os) |
|
|
de fleste opskrifter er til
4 Pers. men deles
eller ganges efter antal Pers. |
|
Lyn-Pizza |
Avocado
m/Pæresalat |
Pariserbøf
|
4 Tortillabunde
1 glas pizzasauce
1 pose revet mozzarella ost
1 pk. skinke strimler
1 glas champignon
1 rød peber( eller 1 lille glas syltede paprika)
oregano
icebergsalat
cremefraiche dressing |
2
Avocado
1 spsk citronsaft
6 store sorte oliven
2 spsk creme fraiche 18 %
3-4 henkogte pærer
salt og peber
evt brøndkarse
(Oliven
kan erstattes m/andet – f.eks. tørret abrikoser – Rosiner –
små Æbletern . . eller . . ?!) |
600 g hakket oksekød
4 skiver franskbrød
salt, peber
fedtstof til stegning
høvlet peberrod efter smag
4 spsk. hakket løg
4 spsk. hakket kapers
4 spsk. hakket rødbede
4 æggeblommer
(evt. Spejlæg eller Pasteuriseret blommer) |
Fremgangsmåde |
Fremgangsmåde |
Fremgangsmåde |
Læg
Tortilla-bundene på en bageplade m. bagepapir.
Fordel pizzasauce på hver bund.
Læg herefter revet ost over. og drys skinke på.
Fordel champignon og et par ringe rød peber på hver.
Drys lidt oregano på hver.
Bages i ovnen v. ca 225 g. til de gyldne.
Hak salaten og top godt op på hver pizza.
Slut
med dressing. |
Halvere
avocadoerne, fjern stenen og dryp med citronsaft.
Skær oliven over - fjern stenene, hak dem fint.
Skær pærerne i små firkanter.
Oliven og Pære røres i cremefraichen.
Smag til med salt og peber – fyldes i Avocado – pyntes m/Brøndkarse. |
Del kødet i fire portioner
-formes som Bøf Læg en Bøf på hver skive brød.
Tryk det godt fast.
Krydr bøfferne med salt og peber.
Steg dem med kødsiden nedad 4-6 min. vendes og steg brødsiden lysebrun
og
sprød.
Hakket løg, kapers, peberrod og rødbede fordeles på bøfferne
Læg en rå æggeblomme i midten.
(evt. pocher æg hvis de ikke er pasteuriserede
eller evt. Spejlæg) |
|
Italienske
toast af rester |
Tunmousse |
Wok
med Oksestrimler |
Har du en rest kødsovs,
kan du hurtigt få nogle lækre toast
Toastbrød smøres med Barbecuesovs eller lign.
Derpå lægges kødsovs med en skive ost oven på
Drysses evt. med oregano og gratineres i ovnen til osten er smeltet |
2 dåser tun
100 gr. blødt smør
2 dl. 18% creme fraise
Salt
Peber
Citronsaft
Evt. lidt finthakket/blendet løg |
250g. oksekød i strimler
Div.Wok-egnede grøntsager (Gulerod, Savoykål, løg, rød Peber, Bønnespirer,
Squash osv.)
en lille knold Ingefær
4 fed Hvidløg
2 spsk. brun Farin
en lille chili
Soya
Salt, Peber |
|
Fremgangsmåde |
Fremgangsmåde |
|
Tunen piskes med en Håndmixer.
Blød smør og cremefraiche tilsættes sammen med salt peber og
citronsaft.
Tunmoussen stilles i køleskab et par timer indtil den er blevet stiv.
Serveres
med - eller på Salat og Flütes
|
Grøntsagerne
skæres i passende stykker.
Wok´en varmes godt op - og fedtstof tilsættes. (evt. jordnøddeolie,
giver god smag.)
Løg, Hvidløg, Chili og Ingefær, svitses i rigeligt olie.
Tilsæt kødet og lad det brune med.
Tilsæt de sidste grøntsager.
Kom Farin ved og lad det karamellisere.
Tilsæt Soya efter smag.
smag til med salt og peber |
Varm
Kartoffelsalat |
Æggekage
m/Kippers og Asparges |
Omelet
a la ”Tøm Køleskabet”
|
3/4 kg. små, kogte, faste
kartofler,
1 à 2 løg,
40 g smør/margarine,
1 1/2 dl. vand,
1/2 dl. eddike,
ca. 1 spsk. sukker,
salt, peber. |
6-8 æg (efter størrelse – og
personer
1-2 dl fløde (eller mælk)
1 top spsk. mel.
lidt salt og peber.
lidt madolie til panden.
en dåse kippers i olie eller vand - væden hældes fra.
et bundt grønne asparges .
purløg
tomater
evt. lidt emmentaler eller anden ost |
4 store kartofler
1-2 pølser i tern (el. anden Kødrest)
2 hakkede løg
6 æg
salt og peber
lidt pizzakrydderi
hakket persille
lidt olie |
Fremgangsmåde |
Fremgangsmåde |
Fremgangsmåde |
Kartoflerne
pilles, afkøles og skæres i skiver.
Løgene pilles og skæres i skiver/eller tern – efter behag.
Fedtstof, vand , eddike og løg koges uden låg, til løgene er klare og
møre, ca. 5 min.
Kartoffelskiverne, salt, peber, og sukker kommes i gryden, og det hele
varmes igennem, til kartoflerne har jævnet sovsen.
Rør forsigtigt af og til og smag til med evt. flere krydderier.
Serveres til Pølser, Frikadeller
eller andet
(Husk Sennep til) |
Æg,
Mel og Fløde piskes sammen - krydr med lidt salt og peber.
Varm panden op med Olien - hæld æggemassen på panden og lad den
stivne ved svag varme.
Inden den er helt stivnet kommes Kippers oven på, og æggekagen drysses
med purløg.
Kog de grønne Asparges i letsaltet vand - ca. 5 min (eller efter ønske).
Server æggekagen på Tallerken - pynt med de grønne asparges - tomater
og evt. ost . (Server evt. en skive groft Rugbrød brød til) |
Kartoflerne skæres i
tern og steges let på Panden i lidt Olie.
Det hakkede Løg steges med
Tilsæt Pølser (eller andet.: f.eks. Bacontern – Skinketern – eller
grøntsager – efter smag og hvad man har)
Æggene piskes med 6 spsk. Vand og hældes over når det andet er stegt
efter ønske.
Drys Pizzakrydderi over – og læg låg på.
Steges under svag varme til Æggemassen er stivnet.
Drysses med Persille eller Purløg.. |
Broget
Blomkål |
Flammehav |
Fedtfattig
Carbonara til 2 dage
|
1 lille blomkål
100 g. bacon
2 tomater
100 g. ærter
3 hårdkogte æg
Sovs:
30 g. margarine
20 g. mel
2 dl. urtevand
2 dl. mælk
1 æggeblomme
Desuden:
5 stilke persille
salatblade |
600
g småkød, Kalv eller Okse
2 store Løg i skiver
2 Gulerødder i skiver
1 lille Hvidkål i fine strimler
3 spsk. Karry, stærk
Salt og Peber
1 ds. flåede Tomater
evt. lidt vand
30 g Margarine til bruning |
500
g Pasta
200 g røget Skinke
1 grøn Peberfrugt
1 løg
150 g Champignoner
2 spsk. olie
2 spsk. Hvedemel
1/4 tsk. revet muskatnød
½ tsk. friskkværnet peber
4 dl mælk
½ dl revet parmesanost |
Fremgangsmåde |
Fremgangsmåde |
Fremgangsmåde |
Blomkål
koges mørt og lægges i et fad. (Kogevandet gemmes til sovs.)
Bacon klippes i små tern og ristes på panden.
Tomatbåde og ærter svitses herefter i fedtstoffet fra bacon.
Æggene deles i både.
SOVS bages op.:
Margarinen smeltes i en gryde.
Melet røres i.
Urtevand og mælk tilsættes under omrøring. Bringes i kog og tages
derefter af varmen.
Til sidst piskes æggeblommen i
(må ikke koges op herefter).
Hældes over blomkålshovedet.
Persille og salat skylles, findeles og bruges som pynt.
Æggebåde, tomater og ærter lægges rundt i kanten.
Ristet bacon drysses over til sidst.
En tyk skive groft Rugbrød serveres til.. |
De skivede Løg brunes i
margarinen.
Karry tilsættes og brunes med.
Kødet tilsættes og brunes.
Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt.
Gulerødder i skiver tilsættes og brunes med.
1 dåse finthakkede Tomater koges med.
Tilsæt evt. lidt vand.
Retten koger til kødet er mørt. ca 45 - 60 min. Behøver ikke jævning,
det meste væde fordamper.
(Mad til 2 dage)
Serveres med Løse Ris og/eller Flütes
Kan serveres både Varm og
Kold |
Pasta koges efter anvisning på pakken.
Skinken skæres i strimler.
Peberfrugten renses og hakkes
Løg pilles og hakkes fint.
Champignon renses og skæres i skiver.
Olien varmes på en pande.
tilsæt skinke, peberfrugt, løg og champignon
Steg i ca. 4 minutter.
tilsæt mel, muskat og peber og steg videre i 1 minuts tid.
skru ned for varmen og tilsæt mælken.
Rør godt rundt.
Retten bringes i kog og det koges et par minutter.
dryp pasta godt af og bland i saucen.
Parmesanost drysses over inden servering - eller stil en skål så man
selv kan tage efter smag
|
Fyldte
Butterdejssnitter |
|
Kartoffelsuppe
m/Porrer |
1
pk. frossen Butterdej
200 g. kogt Skinke
1 Løg
20 gr. Smør/Margarine
1 Æggeblomme
Evt. Birkes |
|
5 Kartofler
100 g. Selleri
2 Porrer
1 Bouillonterning
Salt, Peber, evt. Piskefløde, Persille |
Fremgangsmåde |
|
Fremgangsmåde |
Butterdejen optøs, og skæres ud
i 5x5 cm. store 4-kanter.
Hak Skinken, pil og hak Løget og svits begge dele i smør på en pande.
Fyldet afkøles lidt og fordeles på det halve antal butterdejsstykker.
Læg de andre dejstykker over og tryk kanterne godt sammen, med en
gaffel. (evt. også ”limes” sammen med Æg)
Snitterne pensles med æggeblomme (rørt op med lidt vand), og drysses
med birkes.
Stil snitterne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 220 grader i
10-15 minutter
Andet fyld kan bruges – evt. rester fra middagen fra dagen før –
Chilli con Carne – millionbøf eller. . ?)
Serveres lune og evt. med
Salat |
|
Kartofler
og Selleri skrælles og skæres i tern
Koges møre i ½ L. Vand
Porrerne renses for Jord og skæres i tykke skiver.
Koges for sig - i 2 dl. letsaltet Vand til de kun akkurat er møre.
Kartofler og Selleri blendes sammen med Bouillonterning sammen med
Kogevandet.
Blandingen hældes derefter sammen med Porrerne.
Fortynd med Vand til konsistensen er passende.
Krydr
med Salt og Peber og rør evt. 1 spk. Piskefløde i - og pynt med drys
Persille
|
Hamburgerkoteletter
m/Pasta
og Grøntsagssovs (2 Pers.) |
|
Pasta/Pølse-ret m/Løg |
2
skiver rå hamburgerryg (ca. 1½ cm tykke)
(evt. en rest fra Kogt Hamburgerryg fra dagen før)
lidt fedtstof til stegning.
1 pakke frisk pasta (gerne den med spinat) |
|
Pasta
1 stort Løg
1 rød Pølse pr. person
(en rest medisterpølse kan også bruges)
Ketchup |
Til grøntsagssovs: |
|
Fremgangsmåde |
1 Løg i tern
1 håndfuld Broccoli i små buketter
ca. 125 g. små rensede Champignon
½ rød Peberfrugt i små strimler
1 tsk. Karry
1 tsk. tørret Basilikum
1 fed hakket Hvidløg
2½ dl madlavningsfløde(eller mælk)blandet med lidt Mel
Salt og Peber.
lidt fedtstof til svitsning |
|
Kog passende mængde Pasta i
Saltet Vand
imens svitses det hakkede løg i en gryde
tilsæt Pølserne som svitses let
hæld vandet fra de kogte pasta - og kom dem i gryden til Løg og
Pølser.
Tilsæt Ketchup efter behag - rør rundt - og server.
Evt. undlad ketchup i gryden hvis en ikke
kan lide det - rør det i stedet i portionen på tallerkenen - og rør
rundt. |
Fremgangsmåde |
|
|
kødet steges på panden
ca. 2 min. på hver side.
Pasta tilberedes efter
anvisning på pakken |
|
|
Sovsen: |
|
|
Løg og karry svitses i fedtstoffet.
Champignon, Broccoli, Peberfrugt, Basilikum, Salt, Peber og Hvidløg
tilsættes og vendes lidt rundt.
Fløden kommes ved og sovsen småkoger i ca. 5-7 min.
Smages til.
Pastaen KAN blandes i Sovsen lige inden servering – ellers serveres
blot sovs til Koteletterne og Pasta.. |
|
Pizza-dejen rulles ud på
en bradepande og Saucen smøres på.
Osten drysses over og div. fyld kommes på. Bages i oven ved 200 grader
i ca. 10-15 min. |
|
Superhurtig
Grøntsagstærte |
|
|
4 æg
1 dl olie
1 dl hvedemel
2 dl cremefraiche
1-2 Courgetter
1-2 Broccoli
Provence-krydderi
Salt & Peber
½ bundt Persille |
|
|
Fremgangsmåde |
|
|
Æg
og Olie piskes sammen.
Bland mel og cremefraiche i.
Courgetterne rives fint.
Broccoli og Persille hakkes fint.
Grøntsagerne blandes i dejen og smages til med Salt & Peber samt
Provence-krydderi
Det hele hældes i et smurt ovnfast fad og bages i ovn ved 200 grader i
30-40 min. |
|
|
|
Lyn-pizza |
|
|
Pizzadej (færdiglavet,
findes i køledisken i bl.a Bilka el. Føtex)
Pizzasauce på glas el. dåse.
Revet ost
Div. fyld f.eks. Pepperoni, Skinke, Oksekød eller lign.
Ananas, Majs, Løg |
|
|
Fremgangsmåde
|
|
|
Pizza-dejen rulles ud på
en bradepande og Saucen smøres på.
Osten drysses over og div. fyld kommes på. Bages i oven ved 200 grader
i ca. 10-15 min. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|