"Dagbogen"  
.    
  Kapitel 9  
.    
  Camping "Los Escullos"  
. &  
03.02.09 - Tirsdag - Turen ud over "Stepperne"  
.    
Det er nu vores første hele dag, her i Naturparken Cabo de Gata - Níjar (Kattens Hoved) som er et ubeskriveligt område - alene turen hertil - de sidste 20 - 25 km - jamen, ord kan ikke beskrive det - og fotos kan ikke gengive det - ej heller yde det retfærdighed.
Et par dage efter vi kom, - kom også et andet Dansk Ægtepar - han kom til os og spurgte.:"Er der noget at se her omkring"..?
Jamen...????!!!  Han var jo netop lige midt i det hele - men havde åbenbart slet ikke fået øje på "dét"...!!!
Derfor er det også altid så svært at "anbefale nogen noget" - for hvad der for den ene er "et fantastisk Naturfænomen - Naturområde - Historisk - Kunstnerisk - eller andet.. er for den anden en "Udørk" - eller hverken Kunst eller Historie har interesse..
o.s.v - så jeg kan kun sige at for OS, er dette en meget "særlig oplevelse" - "et meget særligt sted/område" - og når jeg kalder dette for "Cowboy-land" - så er det ikke helt ved siden af - for netop her i området er Film som "Fort Bravo" - "Den gode, den onde og den grusomme" - Once upon a time in the West - o.m.a optaget - her forbavses man ikke hvis man møder Dalton Brødrene - Clint Eastwood - Henry Fonda o.s.v - for dette er deres "naturlige omgivelser" - her er mange af de såkaldte "Spaghettiwestern" optaget.  (Dette kommer jeg tilbage til når vi har været i selve "Filmbyen")
.    
Området byder på gamle Minebyer med besøg i Miner - Bjerge med Sne på toppen - Huleboere - Fiskerlejer - kæmpeklitter der "gemmer på" små Sandstrande der ligger skjult - og hvor det blå Middelhav dovent rammer Klippesiderne med små smæld..
Her er store inddæmmede Søer (ag Havvandet) som man så udtørrer og udvinder Havsalt - her er et fantastisk Fugleliv ved de små lavvandede Søer - af Trækfugle i tusindvis - samt Flamingoer - !!
Og på spørgsmålet om.: "Hvad er der at se her omkring" - kan jeg kun svare..."Luk øjnene op - og
SE ...!!!
.    
Men, som sagt - er det vores første hele dag her - så jeg vil starte med at vise lidt fra Campingpladsen - fra min lille morgenvandring - det er både en ACSI og en CampingCheque - den ligner ikke andre pladser i Spanien - den har - som området i øvrigt - en helt anden byggestil - mere både Arabisk præget (sikkert fra Mauernes tid) og Mexikansk - sådan en blanding i området her omkring.. (ses også mange andre steder i hele Andalusien)
                                        Første morgen nydes Solopgangen - op af havet stiger Solen - og tegner en Sølvkant på en hvid Sky
 
taget lige udenfor indkørslen til Pladsen - set t.v. mod den vej vi kom fra    lige ved indkørslen - med Receptionen og Restaurant og Butik
 
                  Restauranten - som næsten læner sig op ad et Bjerg   Butikken - og der er "Bibliotek" hvor man kan komme på Nettet (gratis)
 
                                   -  område med Hytter -                             Set op mod (på) Servicebygningen
 
Senere vil der komme flere billeder fra Pladsen - til evt. interesserede - som måske vil gøre et ophold på vej videre til Malaga-området
.    
Den første dag efter ankomsten, satte Bent Teltet op - mens jeg gik tur med Beatrice og Cadell i den nærmeste omegn - og de næste billeder er et lille forsøg på at gengive det vi har lige uden for Porten - men når jeg er her - og ser billederne - jamen - så KAN det ikke gengives.....  (men, med lidt god vilje kan man se - og så X med 10 - og så forestille sig denne natur - hvis man har fantasi nok...?!!)
Uden for Porten ligger det hele for vore fødder - så langt øjet rækker - med Palmer på rækker - Agaver spredt mellem Kaktus - samt Bjerge og Hav.
                                   
     går man her, ses billedet til venstre (det er bare noget af oplevelserne)
 
.   Mon de ved der er en Verden uden for dette...??
 
..              Det skarpe øje vil se en masse Fugle på skråningen
 
        Et lille Hus ligger spredt hist og pist   man kan komme til tops - men jeg er ikke "man" - så jeg afholder mig .!!
 
                                                                                                    Mon vi nu er ved Verdens ende..???
 
.                       I hvert fald kan VI ikke komme længere denne vej - med mindre vi gør som Christoffer Columbus ..
 
        (Mon det er "nyt land" der er ved at rejse sig af Havet..?) ;-))           i hvert fald har en hel Koloni af Fugle slået sig ned her
 
 A pro pos Fugle - så er her et Fugleliv som heller ikke lader sig beskrive - til morgen så jeg nogle Hærfugle - forsøgte at fange dem (med Kameraet..!!) lykkedes ikke så godt - for de kom op at "toppes"... men hvor er de dog flotte - !!  Måske man tror det er en "Vits"
når jeg nu siger at dyrene hernede - (Fugle og Katte) har helt andre lyde end dem derhjemme - selv samme slags Fugle som f. eks Duer
og Spurve - jamen de fløjter og pipper - og kurrer på en helt anden - men - ja - "naturligvis" Pipper de jo Spansk..!! ;-)) Kattene siger ikke "Mijaw" som hjemme - næh - næh - de skifter mellem at sige.: "Wahuw" og "ARUHW"... (faktisk lyder det mere "ynkeligt" end Katte normalt kan lyde...!!! - men i denne totale "Natur-stilhed" høres det ekstra - her er det VIRKELIG "Naturens egen lyde" der "larmer"....!!  SKØØØØNT....!!!!
   At sætte sig her i Solen - se ud over Verden - lade tankerne flyde - i takt med bølgernes skvulp - det kan ikke beskrives - det skal opleves..
 
              Mødte ingen Indianere - men hilste på Kaptajn Klo og Papegøjen
   
Dette, blev den første af mange dejlige traveture lige uden for Pladsen - næste oplevelse blev en få km køretur til San José - som også
helt anderledes end det Spanien man ellers kender... kan følges på næste side.....
     
    KLIK  SIDE 10