"Dagbogen"      
  .  
  - Kapitel 6 -   
  .  
  "Nye overvejelser"  
.    
28.01.9 - Onsdag   kl.07.15 - 18,3 gr. - kl. 15.15 - 25.8 gr
.    
Det er nu Onsdag aften - kl. 20.00 - snart går vi ind i Februar - og lige nu har vi den skønneste sommeraften - med 19,2 gr. - total vindstille - vi har netop spist - og egentlig burde vi enten gå en aftentur (det kan vi gøre senere) eller sætte os uden for med et glas Rødvin og nyde aftenen - men det kan vi også gøre senere - for der er næsten kun sådanne skønne aftener foran os - en dejlig tanke..!!
.    
Vi har virkelig nydt de seneste dage - skal ikke forstås som vi ikke har nydt alle de andre dage på denne tur - for det har vi bestemt.. men vi har travet mange ture - cyklet dejlige ture i både byen - og i naturen - vi har handlet en del - og fået mange små oplevelser - daset i Solen med "min Mosters Migræne" - samt i dag har vi endnu engang været på Marked.. og det var et mega marked - denne gang i nabobyen Benicarló - og jeg mindes ikke vi nogen sinde har oplevet SÅ stort - og langstrakt Marked - hele byens gennemgående Gade (og den er lang) - fra vest - til øst - var fyldt med handlende - og sidegaderne der udgik fra hovedstrøget var også fyldte.. så der var nok at se på - og vi fik virkelig travet byen igennem - på kryds og tværs - kan vi vist rolig sige - "uden at prale"... og der var ALT.... (undtagen madvarer)
                      her er nok at se på  -   og gode travesko er et MUST hvis man skal hele ruten igennem
 
den vestlige ende af gaden er de fleste sælgere Spaniere - og den østlige, samt sidegader er Sigøjnere der sælger
 
.  
Vi endte nede ved Havnen hvor vi så Fiskerkutterne komme ind - skarpt fulgt af en masse Måger...

 

Det er en hyggelig Havn - en en god handelsby....

   
I går havde vi en "pudsig" oplevelse...
Vi var en tur i næste naboby - Viñaros - der ligger blandt andet en meget stor "Carrefour" - indkøbscenter - og "daskede" lidt rundt ad alle gangene for at se om der ikke var et og andet vi ikke lige "kunne leve uden" - og det var der faktisk - 3 par Benklæder - og en sweater - til Bent ..!!
Mens han står i prøverummet - jeg udenfor - og ser mig omkring - pludselig får jeg øje på en mand som vi "kender" fra Vilanova...!!!  En "lyssky personage"... i "Sabeco" (i Vilanova) gik han sidste vinter, med en kammerat - de var der meget ofte - og en dag var vi vidende til - lige før Jul - en ældre Dame fik stjålet sin pung ... (siden så vi dem aldrig igen...)

Nå - men hernede - så langt fra Vilanova - står jeg så og venter på at Bent skal gå Mannequin for mig - og så - pludselig - er gutten der - lige foran mig - denne gang med en ny "Ven" - de "dasker" på nøjagtig samme måde som i Vilanova - undersøger de mærkeligste varer - en Ost, bliver vendt og drejet i flere minutter - og så lagt igen... det samme sker senere med en Avocado - så er det en tallerken der får samme tur - og så fremdeles - jeg kaldte på Bent.: "Skynd dig lige at se der - kender vi ham..??" Bent svarede bekræftende - og så var jeg SIKKER på, jeg var sikker - at det var ham..!!
Damen i Tøj-afdelingen havde også fået øje på dem - hun fulgte dem med øjnene - gik så diskret til sin telefon - og gav en beskrivelse af de 2 - og få øjeblikke efter kom Vagten - (men de 2 var som sunket i gulvet) - væk var de - og blev ikke set siden... 
Bent fik sit tøj - og vi fortsatte vores tur rundt - og pludselig - så ser jeg den anden "kendte" fra Vilanova - også med en ny makker...!!
Bent mente jeg skulle sige det til Personalet...?!!
Hmm...?!  Hvad skulle jeg egentlig sige..?? "De 2 af de 4 "kender vi" fra Vilanova"... og...?????
Nå - indrømmet - jeg/vi holdt da lidt øje med dem - de var næsten 3/4 time om at bestemme sig for 2 brød - en liter Cola - og et karton Saft... og - 200% sikkert - de havde ikke "rent mel" - i posen..!!
Men - pudsigt - at man i et fremmed Land - møder mennesker der har gjort sig "uheldig bemærket" for et år siden - flere hundrede kilometer længere nordpå - også i et Indkøbscenter .. (mon vi ser mere til dem...???)
.  
I går var der "Brand i Gaden" - en Skurvogn på en byggeplads udbrændte totalt - på meget kort tid - Ambulancer kom til - men lykkeligvis kom ingen noget til....
Også i går blev der igen "truet" med storm - fra Italien - og op over Tyskland - men her blev det kun til kraftig vind - men ikke mere end vi sagtens kunne trave en tur langs Vandet og hen til Byen (ca. 800 m)
Nej - Palmerne LÅ ikke ned - men der var "sus" i dem....
Det var en lidt underlig oplevelse - for bølgerne  kom rullende ind fra Øst - og den kraftige blæst kom fra Vest - så voldsomt at den tog fat i bølgerne og blæste dem - i forstøvet stand - ud igen..

Vi hørte at oppe ved Vilanova skulle der ha´ været mere end 20 meter høje Bølger på Middelhavet..??
Det er svært at forestille sig her - vi havde max ½ - 1 meter højde på "vores"..? 

I dag ville vi finde en Cykelhandler i byen - Bent vil gerne ha´ en længere stang, så sadlen kommer højere op - så vi cyklede byen rundt - her er mange gader på kryds og tværs - og skulle vi gå dem alle igennem på må og få - så blev det en langvarig tur - men uanset hvilken gade eller smøge vi søgte i, fandt vi ingen - så jeg gik ind i en Butik og spurgte om her i det hele taget er en Cykelhandler i Byen..??
Jo - jo - endda hele 2, er her - jeg fik en fin forklaring på begge butikkers beliggenhed - og vi fandt frem til begge - men deres "stænger" var ikke længere end "den vi selv har" - men så prøver vi morgen i Benicarló - for de sagde at der også er flere cykelhandlere inde....
   
Hjemme igen - var nye ankommet - og Bent, sammen med 5 andre her fra pladsen brugte så mere end ½ time for at "bøvle og bakse" dem på plads - det var også en Hobby - men en 250 m bred vogn - samme længde som vores...
Dette var den 5.campingplads de havde prøvet at få plads på - de 4 andre kunne de enten slet ikke komme ind på - eller også kunne de ikke være på pladsen da den endelig var kommet på plads - enten ragede træktøjet ud på vejen - eller de kunne ikke få deres fortelt op . . !!
Og det er meget almindeligt med pladserne sydpå - at de er ret "ufremkommelige" - endnu engang er jeg bekræftet i at så længe vi rejser som vi gør - så skal vores Camp.vogn hverken være længere - og bestemt ikke en bredere vogn.. ikke tale om...!!!
.  
Inden jeg slutter DAGBOGEN for i dag vil jeg sige så mange TAK for alle de dejlige mails vi har modtaget de sidste dage - det er virkelig glædeligt at modtage så positive meldinger fra så mange - også fra Norge har vi fået en dejlig mail - jeg må dog sige, at nu har vi 42 mail i indbakke der venter på besvarelse - for naturligvis vil vi takke personligt - også besvare de spørgsmål der bliver stillet os - men går der noget tid, så er det ikke fordi vi ikke vil svare - men fordi vi ikke kan nå det så hurtigt (vi er dog på ferie) - og DAGBOGEN tager også en del tid at lave - især billederne - men vi VIL gerne svare alle - og hvis I vil ha´ lidt tålmodighed - så skal der nok komme svar til jer - indtil nu har vi svaret 68 - så der går lidt tid endnu med resten..
Til Tor og Astrid sender vi særlige hilsener her fra "jeres steder" - også en hilsen til "Søster" - vi skriver til jer senere....!  
Til Inga og Finn V. - glæder os I kunne bruge det - og håber det kommer til at leve op til jeres forventninger...
Til Elisabeth - jeg vil finde billeder af huset - og sende det til dig  
Til Lene og Jørgen - vi har modtaget det nye - og ordner det i morgen.
.  
Onsdag d. 28. Januar vil jeg slutte DAGBOGEN med nogle flotte morgenbilleder - Himlen fascinerer mig altid - især når man - som her - bor ved vandet - (gør vi også hjemme i DK) og ikke én gang er den det samme - bortset fra når den er TOTAL klar - Blå - og Skyfri....
Selvom den så sådan ud - ind over land - så kom der ikke hverken Regn - eller uvejr - kun Sol og varme.... (d. 25.)
Nej - hverken Brand eller manipulation - (taget ud mod vandet) i går d. 27.                              Taget ind over land - til morgen d. 28.
 
                          d. 27. januar - mod vandet - kl. 08.15                        d. 27. Januar - mod land - kl. 08.15
 
Jamen det er da flot..?!!!!
Ingen kan male smukkere, end Naturen selv...!!!  - Jeg/vi, bliver aldrig trætte af at nyde naturens egne malerier.....
Det bliver nok lidt svært at skulle forlade dette sted - men vore overvejelser går nu på at vores næste stop bliver syd for Alicante - hvis vi kan finde en Campingplads med nogenlunde rimelig størrelse i Parcel..??? 
Der tales en del om "Bahia Santa Pola" - så - hvis der er plads - så gør vi sikkert ophold der - da der er noget som vi gerne vil se -
inden vi - MÅSKE - fortsætter ned omkring San José...??!!  Ja - jeg siger MÅSKE - for skal jeg ud i bjerge (som ved Jávea) ja - så skal jeg altså ikke nyde noget - så hopper jeg ganske enkelt af...!!
Har forsøgt at studere Google Earth - men er stadig i tvivl - for de veje jeg ser - de er ret så smalle - fra Motorvejen og ud til San José - og Capo de Gata...??
Ligeledes er overvejelserne at besøge "Mini-Hollywood"... men ikke for enhver pris... her er det ikke Euro, jeg tænker på - men Bjergene - for dels er vi omkring Sierra Nevada - og uanset hvad Kort jeg studerer - ja - så er der "Sierra-mig-her" - og Sierra-mig-der" - ja - "Sierra" næsten for og bag - og til begge sider... ???!!!
Nå - men jeg har "sendt Stafetter i forvejen" - smart - ikke sandt..?!!!
Så må vi se hvad melding der kommer - og om det er der vi ender......  Vi får se..??!!  Det kan følges her på DAGBOGEN når/hvis  tiden er inde....?!  Måske i næste uge, bryder vi op herfra..!
Foreløbig er det MIG der bryder op - men det er fra DAGBOGEN her - kl. 23.45 - 17,4 gr. - en varm nat går vi i møde....
    Efter endnu et par fine dage - god nat, fra Spanien
 p.s.    
Jo, jo, Beatrice - Træningen passes i "ensom Majestæt".    
.     
30.01.09  - Fredag -                                   Sidste Dag i Peñiscola (i denne omgang)          skønt vejr hele dagen -kl. 18.00 - 17,9 gr.
.     
  Vi ønsker Allan TILLYKKE med dagen (flot Sol hele dagen - du har været sød i år - hvis det gælder her.?
.
Sender også Lykønskninger hjem til Preben - !! (mon du kom af sted..??)
.
Ja - så er vi nået til sidste dag her på "El EDEN" - i Peñiscola - og det er helt sikkert ikke sidste gang vi kommer her og tager et længere ophold - for det ER et dejligt sted - som vi gerne kan anbefale andre - eneste "minus" er at det kan være svært at komme ind på Pladserne hvis man ikke har Mover - men det er jo generelt i syden - ellers er her alt inden for rækkevidde - både Natur - Byer (flere på hinanden følgende - med få km mellemrum) Vores "egen By" har et dejligt velassorteret Supermarked - med alt fra Kød - over Fisk - og Grøntsager - og hvad der ellers forefindes i Supermarkeder...!
4½ km fra Pladsen ligger et FANTASTISK indkøbscenter - (en hel lille indendørs By - Forretningsgade) med rigtig mange specialbutikker - af alle slags - fra Tøj til Biler - fra Sko til Briller - alt er der... (Også TASKER...!!) d.v.s. : nu har de én mindre...!!!!
Samt har EROSKI også til huse her - udenfor ligger også mange Butikker - man kan nemt få "½ time" til at gå i dette område...
.
Ellers byder området på meget historie - (for uden Tempelriddernes Borg) så er her enorme områder med Huler - og historiske og religiøse steder, som starter 10 - 15 km herfra....!
.
Nå - men vi skal videre - (og vil glæde os til et gensyn her - engang) Forteltet tog Bent ned mens jeg forberedte middagen - nu sidder han og ser Danmark/Frankrig i Håndbold - (ser ikke så godt ud for DK - kan jeg høre på den stilhed han udviser)....
Næste stop gør vi så - som tidlige fortalt - Syd for Alicante - men om det bliver et kort ophold - kommer an på så meget - vil gerne aflægge ELCHE/ELX et besøg - og måske også andet i området, som vi har både læst og hørt om - og fornemmer vi et det er "lige os" - så bliver vi der måske kun 1 eller 2 overnatninger - og så fortsætter vi til vores bestemmelsessted.: San José.. og tager de oplevelser der er der - og - den af mig - så omtalte "Hollywood" - Ørken - Capo de Gata - o.s.v - og så tager vi Elche/Elx på tilbage vejen - og bliver en tid der.. men.. nu får vi se - vi lader stadig turen "Digte sig selv"....
.
De næste 2 steder vi gør ophold kender vi ikke helt til Internet-muligheder - bortset fra den i San José - der skal man "bevæge sig" op i en Restaurant eller lignende - med sin PC - så - kære Venner og Bekendte - I skal ikke "fortvivle" over de kommende manglende personlige mails - men følge os her på "DAGBOGEN" i stedet - for den kan jeg lave i Camp.vognen - og så uploade når vi kommer op i Reception eller restaurant... (og der kan vi samtidig stadig modtage mails og hilsener..) men jeg kan ikke sidde og besvare så mange - håber I forstår...!!!
Tak for de 7 meget personlige hilsener i dag - (I hører fra os så snart vi har mulighed - og "tid" - igen)
.
Da, det er sidste "blad" der skrives her fra - og da jeg ikke ved om jeg er på Nettet i morgen - det nye sted - vil jeg - en dag for tidligt -
Sende vore LYKØNSKNINGER og tanker hjem til dig, CONNIE, ønsker alt godt i dit nye år
.
.                                                      
 Dagbogen  forts. på      SIDE 7 Vi ses...!!!!!!
Benyt ventetiden på          SIDE 6½