"Dagbogen"  
     
   - Kapitel  5 -  
     
19.01.09 - Mandag -  MARKEDSDAG kl. 08.00 - 7,3 gr.  - kl. 15.00 - 26,2 gr
Vi ønsker Per TILLYKKE med dagen, og sender Solskin hjem
.    
Vi sad ude i forteltet og drak morgenkaffe, for det var dejlig Sol - men for køligt at sidde helt udenfor endnu - og pludselig hører jeg nogle "fløjt" - Fuglefløjt - og da gik det op for mig.: "Det er vist første gang jeg hører det i Spanien..???" altså bortset fra de Munkeparakitter vi så og hørte en masse til, sidste år i vores tid i - og omkring Barcelona - dem har vi for resten heller ikke hverken set - eller hørt i år - da vi var i Vilanova...?
Men nu hørtes Fuglesang - hvor var det da bare dejligt - og jeg var hurtig ude med "morgenmad" til dem - i håb om at jeg kan holde dem i nærheden af os en tid frem..?!
.    
Vores genboer - Tyskere - har fortalt der er Marked her hver Mandag - om Onsdagen er det i Benicarló - og om Torsdagen er det
i Viñaros - (så vi skal da ikke kede os) det første skal vi kigge på i dag........
Kl. 10.30 tog vi over på Markedet - nu var det blevet lidt skyet - men stadig ok vejr - og der var allerede kommet en del kunder -
de fleste lokale - men også turister fra Campingpladsen.....
                                               Der var Boder på begge sider af den lille Flod der løber gennem Byen
 
Og mange ting sælges - som på alle Markeder i Syden (og - NATURLIGVIS - Appelsiner) (nej - "Fjerkræene" her, er ikke til salg)
 
                                                            Stemningsbilleder - på vej over Broen til Markedet på den anden side
 
Vi nåede Markedet igennem - (skal nok også derhen næste mandag.?) Bent fik da en Livrem - og - ja - altså - pludselig rendte der er par ret pæne højhælede Sko - Bronzefarvede - efter os... ja.. endda helt hen til Bilen..?! Da jeg åbnede døren til min side.. jamen - sørme - om de så ikke også hoppede IND i Bilen...!!! (Så smækker man da ikke bare døren i - lige for (sko) snuderne af dem - vel..??  (og vi skal til en del Fester, April - Maj - Juni - så - pyt da....!!)  De skal nok "få Ben at gå på" så...!!
Netop som vi var færdige på Markedet, kom der nogle mørke skyer - 6 dryp - og så var det igen det flottese Solskin.. vi fortsatte så ind til Benicarló - i Mercadona og LIDL - for at handle lidt ind (åh - ja - Appelsiner også;-))
.
Resten af dagen nød vi i solen - og modtog også del mails, som vi altid er glade for at modtage... (Tak til jer alle)
(Kære Eva, dog...!!! - ja - "ikke al den medynk" ville "en" jo sige - men det får du nu alligevel..!!! Skal nok sende det til dig du bad om)
         (Inga V - glæder os det kunne bruges - skal nok sende fotos - men kan forstå det ikke haster..??!!)
.    
Og så til Jørgen.. du er da en sand VEN - 1000 TAK - nu er jeg HELT tryg - kører bare deropad til vi ser skiltet (TAK for hjælpen, hørte I latteren.?!)
 
Efter denne befriende besked, fik vi lyst til en aftentur langs vandet - det var en meget lun og smuk aften - næsten som en Dansk Sommeraften - så vi ville se "Halvøen" når den er oplyst.. og den er flot - (minder lidt om Mont st. Michel)
 
                                  Strandpromenaden med Sydens karakteristiske bløde gule lys giver en meget mild stemning, synes jeg
 
 mens Bent var på "Fotosafari" var jeg i "himlen" på denne smukke Stjerneklare aften - og nød især den klare Planet der lyser som en Brillant p.t
 
            Få skridt tilbage til Pladsen - og her skulle han også lige ha´ lidt aftenstemning i kameraet - af området med den store Swimmingpool
 
    Endnu en dejlig dag er til ende.... kl. 22.30 - 16,8 gr.
.
20.01.09 - Tirsdag -                                                                                   "Dasedag"                                                 kl. 7.30 - 8,3 gr. - kl. 15.30 - 28,4 gr.
.
Endnu er herlig og Solrig dag skulle begynde - og vi indtog morgenmaden ude - og som dagen tog til, gjorde Solen og varmen ligeså - og det blev så varmt at vi ikke "orkede at rokke med ørerne" (hvad vi ellers godt kan) - men i dag skulle være en "hygge-hjemme-dag" - og det blev det - spiste udenfor - læste udenfor - sov udenfor - kun afbrudt af en tur i Fitness-centeret - men der startede vi så - inden det blev for varmt..
Ud på dagen smuttede vi lige ind og handlede - og afleverede vasketøj (her på pladsen) - og så indløb en dejlig sms fra Beatrice og Allan, at de ville komme her på Torsdag...
Det var rigtig dejligt - vi blev da glade for det - så vi tog turen rundt på pladsen (for her er ikke meget ledigt) og dem der var - er ikke store - mere beregnet til Autocampere - men vi fandt et par stykker - og især en vi mente var rigtig god - ret stor er den også - ligger på "den rigtige side" af af hensyn til Solen - samt tæt ved udgangen (når Hundene skal lufte Far og Mor) samt ligger den pænt med udsyn til Pool-området - så vi mente at dét måtte være sagen - så over i Receptionen for at reservere lige netop den..
De er meget søde og venlige i den Reception - men desværre kunne man kun bestille én dag før... (øv)
Det sms´ede jeg så tilbage - og glæden blev endnu større da svaret straks indløb.: "Ok - så kommer vi da bare i morgen"...!

Os tilbage i receptionen - og så fik vi den "velkendte snor" at hænge om de lige så velkendte Træer - og så var dén sag i orden...!

.
Til aften lavede jeg en nem "Campingret" til middag - 5 min. forberedelse - 30 min. i Ovnen - og så en god Spansk Rødvin til - aftenen sluttede med lige at gennemse post - og så fik jeg startet på at "lette samvittigheden" endnu engang - 4 mails blev sendt -!
Endnu en dejlig dag er til ende...
.
21.01.09 - Onsdag -                                   Dagen for de "2 X 2,s" ankomst                     kl. 7.30 - 8,1 gr - blæser kold nordenvind i dag
.
I dag kommer så Beatrice - Allan - Moka og Cadell - og det glæder vi os rigtig meget til - og vil gerne være klar til at modtage dem - tror de kommer ved middagstid (uden at vide det med sikkerhed) så vi fik ordnet "hus" - og hængt Vasketøj op - og ellers klaret dagens "normale begyndelse"........
.                                                                                                                      Forts. følger
Uha - som tiden dog løber - når man er i godt selskab...............!!!!
.
Jeg er kommet lidt bagud med at føre dagbogen - for her er "sket så meget" - at jeg har lidt svært ved at følge med tiden - eller også har vi fået Spansk levevis - og siger.: "Mañana - mañana.." 
.
Her er så fortsættelsen fra.: 21.01.09 - Onsdag - som altså startede med flot Sol - med en kold nordenvind.......
.
Vi var ved at være færdige med Formiddagens gøremål, da jeg hører nogen sige.: "Er der nogen hjemme"..??  Jeg skulle lige samle mig - for havde jeg hørt rigtigt..?? Var der nogen der talte Dansk uden for "vores Hus"..?? Da jeg ser 4 kendte ansigter stå derude..!!
Jamen her ER da nogen hjemme - og vi var hurtig ude - og tog glade i mod de 4 der fra Vilanova var kørt helt herned - (ha ha - de skulle lige tjekke op på om det nu også passede, hvad jeg havde skrevet om stedet her)....
Ja - så var det da godt jeg ikke har skrevet at vi har "Guldhaner på badeværelserne - og 80 gr. i skyggen".... når vi sådan bliver "set efter i sømmene",,
Vi blev rigtig glade for at se dem alle 4 - og fik dem da også budt indenfor til et lille glas rødvin - og en hyggesnak - og en god latter.. inden de vendte nordpå igen..
(Tak for besøget - og hvis enten Gunner eller Mogens ser dette - vil en af jer så lige kontakte os via hjemmesiden..?!)
.
Da vi havde taget afsked med vore Gæster godt middag, gik vi ud for at se om Allen, Beatrice og deres "børn" snart kom -
men vi så med det samme at deres Plads nu var optaget - men det var -
af DEM... - dejligt at se dem alle 4 igen....
 Moka og Cadell var straks villige til at støvsuge området for Katte.. hvis det skulle være..?
 
             men det skulle ikke være - for der skulle først stilles op -                           og så skulle der hygges - og dét blev der... !
Ja - det var da dejligt at se dem alle 4 igen - og vi hyggede nogle timer i Solen - som var dejlig - da vi sad i læ for den kolde vind..
.
22.01.09 - Torsdag -                                                 -  Fitness-dag og Fisk til Middag  -   (glemte at læse Temp. - men igen fint - uden kold vind)
.
Dagen startede med "Fitness-tvang"  - Beatrice "beordrede møde kl.10" i motionsrummet - kl. 10 - ?!!!!??? Jamen, det er jo "midt om natten" - når man bor i Spanien - her er alt forskubbet i dagligdagen - kl. 9.00 - 10.00 er det jo morgenkaffe - så skal der nusses lidt i "Huset" - så skal man i bad - o.s.v - så ca. ved Dk.- middagstid er man nogenlunde klar til at starte sin dag - frokosten tager man måske så ved 14 tiden - så er det Siesta - den skal passes også - og så fremdeles.. jo - jo - man vænner sig hurtig til at "leve på Spansk".. men - altså.: kl 10 - ank. i Motionsrummet - hvor vi så fik varmen ½ times tid - jeg fik da varmen bare ved at se Beatrice "spurte af sted" - jeg haltede da noget bag efter...!!
Og var det tid at komme hjem og få "bygget sin selvtillid lidt op igen" - det tog mindre end en ½ time at miste den - men noget længere tid at få den bygget op igen (Selvtilliden)..!
I aften var vi så inviteret til middag - FISK - og det er absolut ikke min stærke side - kun lige en velkendt Torsk (fisken) eller Rødspætte, kan jeg lige klare med velbehag - men alle de ukendte typer der bare "lugter af Fisk" går jeg i en bue uden om - (og det ved de godt) altså ikke Fiskene - men Allan og Beatrice.. men de holdt på at en "Panga" kunne jeg godt spise...!!!!!  (hmm...?!) Jeg var nu af en anden mening - men var tryg ved det da jeg måtte levne hvis......!!!
Eftermiddagen brugte Bent og jeg så til en travetur langs Stranden - når man bor her, så SKAL man altså lige runde stranden nogle gange daglig - og der mødte vi så Beatrice og Cadell - de var også lige på en "luftetur" - og sammen fulgtes vi videre....!!!
Om det nu var klogt af os..???  Thja...??!  Det kan jeg da ha´ mine tvivl om - for på stranden står en masse Fitness-redskaber - og hvad så..???   "Det er da meget bedre ude i fri natur - så - altså, Jutta - i morgen kl. 10 er det her det foregår"......!!!!
                                      Nu var min selvtillid ellers lige ved at være på sit normale niveau igen......!!!!
   og selvfølgelig skulle Bent da lige vise at disse maskiner er GODE....!! Og de er HELT sikkert gode for Fysikken.... (altså VORES - mente han)
Sikke da en dag - først til Fitness "midt om natten" (kl. 10.00) - så vente hele dagen på at den skulle slutte med FISK...!! og bedst som man troe man lige skal ha´ en afslappet tur langs vandet - ja - så står der lige de "bedste maskiner og venter på at blive brugt i morgen -
KL 10.00...!!!!!
.
Vi var inviteret til kl. 18.45 - og ankom på slaget... blev modtaget med et Glas Vin og lidt af det "spanske Snacks" som bruges her - og som vi også selv bruger - det er en hel del sundere, end det vi "Snacks´er" i hjemme....
Allan havde travlt med at fodrer Grillen med de Fisk jeg endnu ikke havde set - og jeg var ikke så bekymret for jeg måtte jo gerne levne - det hjalp jo noget...!
Og kom fadet på Bordet...!!!
Hold da helt op....!!!  Ja - farven på kødet lignede Torsk - men de var nærmest på størrelse med
HELE Torsk - hvert stykke -  jamen de 4 stykker fyldte jo næsten hele Bordet - (og det er ikke et lille bord)...
Nu måtte jeg jo gerne levne - så det startede jeg med - at "levne det halve" - for jeg kunne godt se at stort et stykke kunne jeg umuligt spise - Fisk eller ej - !
.
Hvordan smagte det så...??? - denne Panga-fisk...??
.
For det første må jeg sige - det er REN kød det hele - ikke ét fiskeben er der at finde - og så må jeg - retfærdigvis - sige .: Det smagte HERLIGT....!!  Det gjorde det virkelig - !!  Jeg levnede ikke en bid af den kæmpe halvdel jeg havde fået - ét eneste minus var der dog - og det var at jeg ikke kunne spise den anden halvdel -(for det havde jeg gjort - med velbehag - hvis jeg kunne....!!
                                                                                     (var der nogen der sagde jeg ikke spiser Fisk)
Vi havde en rigtig hyggelig aften - og blev yderligere trakteret med Kaffe - og "Lagkage" (en lækker Æbletærte) og nød denne aften..
                                                                 Vi siger TAK til jer alle 4 for en dejlig aften
.
23.01.09 - Fredag -                                                          Strand-fitness - og vi Guider i Fortiden -                        kl. 7.45 - 16,5 gr.
.
En helt fantastisk dag tager sin begyndelse.. 
Først og fremmest startede dagen med så varme vinde, at det føltes som stod der varmekanoner opstillede - og blæste lige ind i hovedet på en.. for hver time steg temperaturen 1 grad eller mere - (og den startede på 16,5) - og sent om aftenen, efter den havde været oppe og runde de 27 gr. i dages løb - endte den på 18. grader - og om natten kom den ikke under 14 grader - det var skønt..
.                                                                               
Den aftale Beatrice havde lavet til i dag kl. 10 - og hvis jeg ikke yderligere skulle miste selvværdet - ja - så var jeg i "venteposition" ved udgangen 5 min. i 10 - !
           Fruen lod godt nok vente på sig - men når man sådan får besked hjemmefra at man - igen - skal være Mormor - ja - så er hun tilgivet - 
                          Jeg brugte ventetiden til at "nyde" andres arbejde - et hold var startet på opvarmning - inden de skulle gå "Stavgang"
 
          Jeg kunne så sidde og nyde tanken om at jeg ingen Stave har - men mit kamera - og det kunne jeg så bruge flittigt - 
                                    Her, ankommet til "arbejdspladserne"        Så er "vi" i gang - og vi skal igennem dem alle - uden undtagelse
             Beatrice i fuld firspring over "stepperne" Hvis man nu tror jeg slet ingen motion fik - så tager man fejl...!!! For
 "desværre" havde Bea ikke sit Kamera med - og hun synes at både Havet - udsigten - og Himlen var så flotte - at det skulle foreviges - 
det blev så mit job - men da stranden er ret bred blev jeg "beordret" ned til kanten... for det gav et bedre indtryk af bølgerne og skummet
Vi kunne bestemt ikke blive uenige om at det var en flot morgen - (som Beatrice kalder "Formiddag") så mange billeder blev taget - jeg piskede frem og tilbage for at få "de rette vinkler" på motiverne - alt mens Beatrice piskede af sted på redskaberne...
Men - om hun synes jeg fik motion nok...?????
NEJ.....!!!
Så da "Kanonfotografen" her havde billeder nok - ja - så var det bare "op på Hesten" og så derud ad - men - indrømmet - det er jo dejligt.  Især den hvor man kan sidde ned - og sammen motionere - en person på hver side - det er hyggeligt - et godt "samtalested"...
.
Efter denne energiske morgen - var min "plan" at inden Allan og Beatrice fortsatte deres tur videre sydpå - så skulle de ikke snydes for en tur til "fortiden" - og dagen i dag var perfekt til at komme op og mærke Historiens Vingesus - så over middag tog vi alle 4 vore cykler - og så af sted... (der er jo ikke langt).. man kan næste "spytte derover - hvis man er god til langspyt"..?! 
Det er vi ikke - så det var bare op på cyklerne... i øvrigt et dejligt sted at cykle - for her cykler man ikke ude på vejen - men på selve Strandpromenaden er malet en Cykelsti.. så man er i "sikkerhed" - fint nok..!!
       vi nåede klippen - og udsigten herfra kan man vist ikke blive træt af              ej heller af et par flotte "nutids-fyre" - i fortidens omgivelser
 
                                                                       Naturen kan ikke beskrives - her et par "meget kønne Planter"
 
      Bent og Allan tog turen til toppen -  "takkerne" på Borgen ser ikke ud af meget herfra - det gør Taget og Kuppelen til gengæld - flot er det 
                                                                                                               Så er toppen nået
 
              i mens bevægede vi os rundt "på 2. - og 3. sal" - hvor vi studerede de små gaders særheder og finurligheder - der er nok at se på her
dog er det ikke lige nemt alle steder - da gaderne mest består af trapper og voldsomt stejle gader - her,  byens "vandforsyning"...
                     
                      Nåhh - ?!  Var motionen alligevel for hård i dag, mon..? Næh - det var Altanernes underside med Kaklerne der blev studeret
          
  Snart var vi samlet igen alle 4 - Bent skulle lige tale et alvorsord med Paven - og de endte med at give hinanden hånden - i håb om en bedre Verden
                                                             og så vinkede vi alle "Farvel" til Papa Luna - og han til os (vi ses vist ikke mere)
 
Det blev en dejlig eftermiddag - vi cyklede hjem - og vi havde så inviteret Beatrice og Allan til middag hos os i aften - så i dag var det DERES fridag... vores traktement bestod af "sammenkogt ret" - også kaldet Pasta med kødsovs.. tilsat div. grøntsager - og sådan sluttede endnu en god - og varm - dag i det Spanske.....
.
24.01.09 - Lørdag -                                                           En meget "Stormfuld nat"
.
I nat fik vi ikke meget søvn - for det blæste op - og i løbet af natten blev det bare værre og værre og værre og - og ....
Så flere gange var vi oppe for at "pløkke" - og tjekke at teltet blev hvor det var sat da vi kom - og foreløbig blev det på stedet.. men det blæste så voldsomt at vi ikke kunne få ørenlyd - kunne dårlig høre hvad vi selv tænkte - !
Vi stod tidligt op - for at være klar - hvis....?!!
Pludselig var her helt stille - det var underligt - men også befriende efter den larm hele natten af både blæsten - og larmen fra Forteltet..
.
Det var nu ikke længe den ro varede - så vendte blæsten tilbage som STORM - og det larmede om muligt endnu mere - og det rykkede kraftigt i forteltet som så larmede ekstra meget - så det endte med vi resolut hev det ned - og smed det ind bag i bilen - det tog så noget af larmen - men stormen var ret voldsom . . 
Men.: det var fantastisk varm luft der kom - som var det store varmekanoner der blæste ned over os - en underlig fornemmelse..!!
Senere ville jeg gå hen til Stranden for at se om der var bølger (de måtte være enorme, efter lyden at dømme..?!) men jeg nåede det knap - for da jeg kom uden for Bommen - kunne jeg dårlig stå fast - og containere lå blæst omkuld - så jeg kom hurtig ind på pladen igen - der var der noget læ, trods alt (og Bølgerne var ikke "Enorme" - kun store og skummende - nåede jeg at se....!!
.
Sidst på dagen lagde vinden sig - og det blev mere og mere roligt - og til sidst hørtes kun et enkelt vindstød i ny og næ...
.
Da vi senere åbner for TV ser vi alle de forfærdelige ulykker og ødelæggelser der er sket - hvor Orkanen "Klavs" - både i Sydfrankrig - og Nordspanien hvor træer er rykket op med Rode - væltede Biler - en stor tankvogn væltet - en Betjent blev dræbt af et væltet Træ da han stod og dirigerede Trafikken - flere Børn og voksne omkommet syd for Barcelona da de var inde i en Sportshal og den kollapsede - flere floder oversvømmede byer - o.m.a. - så hernede hvor vi er skal vi bestemt ikke klage os....!!
Allan og Beatrice havde planlagt at køre videre herfra til Jávea i morgen, søndag - hvor de skulle besøge Familie i nogle dage - inden de igen fortsætter syd - men det blev nu udsat til efter Onsdag - da det siges stormen/orkanen vender tilbage med fornyet styrke...
                     Så blev det slut på en Stormfuld - men dog god, dag.
d. 25.01.09 - Søndag -                                                                        "Pludselig afsked"                            kl. 9.00 - 10,8 gr - kl. 14.30 - 20,4 gr.
Efter en meget rolig og stille nat, stod vi op til Sol - uden vind - så vi ville, efter morgenkaffen, sætte Teltet op igen - man savner det når det ikke er der - det er godt til opbevaring - og sidde ude i til div. måltider.. så altså - op skulle det - så hvis stormen vender tilbage, så kan vi hurtig hive det ned igen - hvis det er nødvendigt.. (det er jo ikke sikkert det bliver det)
Så kom Allan - de havde besluttet at køre i dag alligevel - nu det var stille og fint vejr - så hvis stormen kom - så var de hos familien - og det kunne vi bestemt godt forstå - så vi gik ned for at "kramme Farvel" - og på - måske "gensyn" længere syd - da både de - og vi - har planer om at se det samme område - dels Naturen - Europas eneste Ørken - og især vil jeg gerne se "Mini-Hollywood" - meeen - ikke for enhver "pris" - (det er trods alt der nede Sierra Nevada er - og en hel masse andre "Sierra´er"... såååå....??? (nu kan de så lige tage et tjek for mig - så jeg ikke kommer ud i "noget snavs")....
                         "Man" er ved at være klar til afgang  så ruller de afsted - lidt vemodigt er det - efter nogle dejlige dage sammen.
Vi fulgte med ud og vinkede "med arme og ben" til vi ikke kunne se dem mere - og så gik vi tilbage og fik sat forteltet op - og kom i orden igen - det var dejligt - og vejret var super - så efter frokosten ville vi en tur op i den By som vi ser op på fra både Klippeøen - og her fra pladsen - hvor vi nærmest ligger for foden af den Bjergby.. nedefra kan vi se at det ser ud som der ligger et Hotel på toppen - og vejen op er som nybygget mondænt Villakvarter - (så der kunne jeg vist godt klare at komme op - min egen idé) - meningen var at vi ville køre hen til hvor vejen startede - parkere - og så trave op - men da vi kom derhen hvor vejen startede, synes jeg godt vi kunne fortsætte lidt opad - der var jo huse på begge sider....! og stejlt så det da ikke ud til at være..?!  MEN..... hold da HELT op..!!!!!!
Ofte synes jeg ikke billeder helt gengiver de faktiske forhold - for da vi kørte opad stod bilen næsten med "næsen" oppe i luften - og bagenden pegede nedad - så det føltes som lå man tilbage i sædet - i stedet for at sidde ret op - det var bare ækel en følelse (og straks huskede jeg Jørgens bemærkning om "Koblingen"...)
Jeg måtte ud og ha´ luft - Bent tager et billede op mod mig - og jeg tager et ned Bent - og alligevel synes jeg ikke det yder stejlheden retfærdighed - bortset fra - måske - at op mod mig er der så stejlt, så det ser ud som jeg står bag en mur . . i stedet for på vejen....(men i horisonten ses vi er højt oppe)
Vi nåede toppen - Hotellet - som nedefra ligner  "Flødeskum" der er klasket oven på alle de hvide huse der ligger på skråningerne - vi parkerede..
              de næste billeder er hvad vi så heroppe fra - eller rettere - hvad Bent så - jeg holdt mig fra kanter og åbne steder - og lod Bent tage billeder
  En åbning mellem et Hus og en Restaurant tager Bent dette billede ned på Tempelriddernes Borg - han zoomer godt ind - og vi er 4 x højere oppe
   
                       her zoomet ind til ca hvor vi bor - mod nord   og den anden side - en lille by mod syd
så er vi på vej ned - lige så langsomt som op - nu med køleren pegende ned  og bagenden op i luften - en ækel fornemmelse at "stå på hovedet"
                                                              godt, man ikke er Blomst - og er tvunget til at skal "springe ud" her
Nabobyen - Benicarló - ses 3 km væk  en super hyggelig handelsby                      og nu kan vi se campingpladsen
 Så er vi ved at være nede i vores "egen" by igen  - og set nede fra pladsen, op på den lille hvide klat "flødeskum" ser højden ikke voldsom ud 
 Så er endnu en god dag til ende - og NU er det SLUT med højder....
Mandag d. 26. Januar er en særlig - personlig - dag - så da opdateres intet.!!!
                                                                                                 fortsættes side 6