"Dagbogen"  
.    
  Kapitel 20  
.    
  L´Estartit - Figueres - og Les Medes  (samt "hidsighed")
     
01.03.09 - Søndag -             16,1 gr. og lidt stille Rengbyger
Jeg starter med at få lidt luft for min "hidsighed".. for jeg synes nok jeg har grund til at være "hidsig"..
I går købte vi 2 timers Internet (betalte 10€) og fik at vide vi kunne gå "on and of" og det var helt ok - jeg fik så lavet hjemmesiden - for de dage jeg manglede - men... som man kan se på side 19 var det ikke muligt at opdatere - vi brugte så den ene time til "ingen ting" - andet end forsøg - og så ellers vente - vente - vente på at komme ind på et par sider . . og så lukkede vi ned...!!!
Til morgen var jeg så i Receptionen - fik fat i Chefen - og forklarede ham at den Net-forbindelse de bruger her ikke har adgang til "Port 200" - som bruges til at opdatere hjemmesider...!!
Vi fik en lang snak - og det korte af det lange.: "Han ville kontakte Netudbyderen - og se hvad der kan gøres"...?
Ja - ja - ja... det er "udmærket".. (jeg tror jo ikke et øjeblik på at de "åbner for adgang til Port 200" - men lad ham bare forsøge - det smager jo altid lidt af velvilje når en Chef vil forsøge at gøre noget for sine kunder)
     
Nå - men i mellemtiden kan jeg så - igen - "føre Dagbogen" med de oplevelser vi har haft her - (så kommer jeg ikke alt for langt bagud) så når jeg kan opdatere - ja - så bliver det flere sider på én gang (beklager..!)
    I går - Lørdag - gik vi en tur på Stranden    og på Havnen
 
                                      Her er frit udsyn til Illes Medes Klippen - ud for Costa Bravas Kyst - (jeg synes den ligner en "løftet Pegefingefinger")
 
             Her, som over alt på den Spanske Middelhavskyst bygges der - næsten lige i vandkanten - den havde ikke gået i Sven Aukens tid...!!!!
 
.    
 
                                     Himlen var lidt "tyk" i aftes - men mildt - og tørvejr - og stille vejr - når man ikke lige stod i vandkanten
 
Byen - L´Estartit - er ret godt besøgt om sommeren - ses tydeligt på forretninger - mange forskellige Supermarkeder - mange Restauranter - og en del underholdning for Børnefamilie.... samt er her ret mange Campingpladser i området....
.    
Nu er det altså så Søndag - og - som sagt - er det d. 1. Marts - (og stadig ikke opdateret) - så vi kørte til Figueres - og da vi kom hjem skulle vi lige høre hvad det blev til m.h.t Nettet..???
Ikke de store nyheder - men - bliver det ikke bedre til i morgen tidlig - så kunne vi komme over med vores PC - og så ville Chefen se om "han kunne gøre noget"..?!!
Gøre noget..??
Nej - han skal ikke "lave forsøg" med vores PC - men - hvis han ikke selv benytter samme udbyder, så kan han hive stikket ud af sin egen - så "plotter" vi vores i - og opdaterer - og derefter er vi væk herfra..!
.    
Årsagen til at vi er havnet netop her, er p.g.a vores "Svigerpige" - for da vi sidste Vinter også opholdt os i Spanien - og mest i - og omkring Barcelona - da anbefalede hun os at besøge Salvador Dalí.. det "nåede vi ikke" den gang - ville måske ha´ nået det HVIS han havde stået på vores ønskeliste - men det gjorde han ikke - og vi nåede det altså ikke....
Men - siden har jeg sagt.:"Kommer vi igen til Spanien - så vil jeg altså besøge Dalí-Museet" - og det gjorde vi så (som det vist er nogen bekendt..!?!)
Så - i dag - af sted til Figueres - ca 45 km herfra - det var "snusket" vejr i dag - et par regnbyger i nat af få minutters varighed - og det samme i dag - ret overskyet - og enkelte byger - så det var rigtig "Museums-besøg-vejr" i dag..
 
 man ser Museet på lang afstand - og er ikke et øjeblik i tvivl om at her "holder Salvador Dalí til" (ikke kedeligt at skue - hverken ude eller inde, må jeg indrømme)
                        Den berømte bil står i Patioen - og er det første men ser - med "noget af en Kølerfigur" skulle jeg mene..
 
                              Et hul i sideruderne viser Føreren af Bilen - samt bagsædepassagererne - indhyllet i Blomster og Blade
 
                              "Den nøgne Gala (hans Kone) ser ud over Havet"                                   men det er samtidig et Portræt af Lincoln
   
Vi var ret fascinerede af netop dette billede - men desværre er det ret svært at gengive - for nå man "bare" ser op på det - så er det et billede af Gala, - nøgen -  set bagfra - der står og ser ud over Havet... men når man sætter Fotokameraet for øjet - og vil fotografere det - så er det Lincoln, der viser sig i linsen - så er der intet af Gala tilbage.......
.    
 
 ikke al Kunst lader sig forklare - på anden måde end det beskueren får ud af det
andet er jo så "indlysende" - at når man ser en "rød Sofa" stå foran en Skæmk - hvor der på væggen bag, hænger 2 Billeder - ja - så er det jo "tydeligt for enhver" at det er ansigtet af Mae West - med de svulmende Røde Læber - den velformede Næse - og de forførende øjne... Klart, er det da.....!!!!
 
  Eller, som her - hvor der over en dør er hængt utallige Majskolber - nogle Dukkehoveder og Kogler - hængt Fløjlsstof - et par Muslingeskaller - og en Hovedløs Dukke med benene opad - jamen - !!!!
       Johh - tydeligt - det er et ansigt - med åben mund.... (hvem siger man ikke må lege med maden..? Det kan der ellers komme en masse sjov ud af)
            
Såvel inde - som ude, er der meget at se - og kedeligt er det bestemt ikke - Salvador Dalí blev født i 1904 - her i Figueres - og allerede som 14-årig udstillede han her på byen Teater, som er fra 1849 - i dag udstilles nogle af hans surrealistiske malerier - samt de "specielle Kreationer" - og en masse af hans ældste tegninger fra tiden før han for alvor slog ind på den surrealistiske genre.. - Museet er i 5 etager..
Dalí var stolt over at udstille i dette gamle Teater - og levede og åndede for sin kunst - på sin egen provokerende måde - og i dag er det et af           Spaniens  mest besøgte Museum - et tilløbsstykke - blandt Spaniens topseværdigheder...
Trods årstiden - hvor det bestemt ikke er højsæson - var her ret besøgt - faktisk er det her - i dag - vi på hele vores 3 måneders tur, har mødt flest mennesker....
                                 Salvador Dalí døde i 1989 - blev balsameret - og lagt ned her - i Museets gulv - (hvem sagde.: "Surrealisme"..??!)
 
                             Efter en spændende dag - og stor oplevelse - takket være vores "Svigerpige" - kørte vi de 45 km tilbage til L´Estartit
                  hvor vi på turen nød et af naturens egne fantastiske Kunstværker - aldrig har jeg set blomstrende Mimoser af disse dimensioner
 Slut på en dejlig Søndag - d. 1. Marts - 2009
   Fortsættes på.:        side 21