Januar 2009       
                       Start på et helt NYT ÅR         
                                 
                       - Spanien  -  
01.01.09 - Torsdag - 1. Nytårsdag   Morgensol 9,3 gr kl. 9.00
     
En rigtig flot morgen at stå op til - på denne første - og helt ubrugte - dag, på det nye år - 2009, hvor vist de fleste håber på et Sundt og fredeligt Nyt år for hinanden.. (gid gode ønsker kunne gøre det - så var der fred og glæde i Verden)
     
Jeg skulle "lige" ordne hjemmesiden - og billederne - men så var der 3 på Skype - og 2 på Messenger - så det blev en travl formiddag - når der sådan er gang i flere samtaler på en gang - mens der også skal arbejdes - så jeg blev nødt til at afbryde - og så få "arbejdet gjort"
Efter at ha´ ført disse sider a jour - og "lukket" side 1 - færdiggjort - ja - så ville vi på en lille tur - op gennem Foix - til L´Arboc - videre frem gennem de små byer - og ud i Naturen - og - ja - dét kom vi... der har sikkert været flot - men da vi "pludselig" nåede 380 m - ad meget smalle og "væmmelig" snoede veje - ja - så kunne jeg bare ikke klare mere - og som jeg forklarede Bent.:" jamen - vi har jo egentlig heller ikke rigtig noget at gøre heroppe - vi skal jo hverken arbejde - bo her - eller besøge nogen - så det er BEDST at køre ned igen"....
Med et lille smil vendte han bilen ved en mini-vigeplads.. (gylp) men - ned kom vi - i god behold - og så kom det "klogeligt" fra Bent - .:"Jeg tror nok du bare skal nøjes med at se billederne fra Monastir de Montserrat" - og så ellers bare tænke at det nok ikke er turen værd at tage..."  (jeg havde nemlig sagt at .:"Vi kan da godt PRØVE at køre dertil"... )
Nå... men det er jo ingen god idé...!!  (man kender vel sine begrænsninger..?!)
  Vi ser rigtig mange Fugle på træk nordpå - mon de er på vej til DK med Foråret...???  Her er vi også på vej i højderne....  
   
Vi havde en dejlig tur rundt i Landskabet - og tog turen via Vilafranca del Penedés og Sitges - (som vi kender fra sidste vinter - begge byer - som kan ses andet steds på hjemmesiden)
  Her er vi på vej til Vilafranca d. P (ses i det fjerne) på vej ned fra højderne  
   
At vi (jeg) valgte den rute tilbage var fordi dels kender jeg den og ved "den ikke er farlig" - og dels fordi jeg husker Eva anbefalede at se Castellet som er meget seværdigt - så det ville jeg gerne se.......
  Det var - måske - noget i retning af dette, tænkte jeg - ikke højere..?!  
   
Hele Spanien sov, tror jeg - da vi var på vores tur - for vi mødte 3 Biler på landet - og 5 omkring Vilafranca - i dag er der Siesta HELE dagen.... herligt for Spanierne - og for OS..
     
Kære Eva og Christian... vi nåede den lille - smalle - meget snoede - og uhyggelig høje - vej op til den Seværdighed... så også en Bil køre oppe nær toppen - helt ude på kanten... (sådan så det ud nede fra) ... og jeg er SIKKER på der noget at se deroppe fra . . måske - hvis jeg en dag har tid - så GÅR jeg derop... (ha ha)  "nåede det altså ikke liiige i dag"..
     
Hjemme igen - Bent gik på "snak" - og kom senere tilbage og fortalte begejstret om en meget "smart anordning" han havde set - og fået at vide hvor den kunne købes.... (ja ja ja.....!!!)
     
Så var det tid for dagens travetur - i dag "nøjedes" vi med at trave et par kilometer rundt på Pladsen her... (uf - den er altså stor...) "man" havde ellers planlagt fælles-spisning for flere dage siden - meeen - ikke så mange er friske i dag - så det er udsat.....!!!  (smiler)
                                                                                      Det var 1. Januar 2009 - Temp.kl.20.00 - 9,6 stille vejr
.    
2. Jan. 2009 - Fredag -                            -       Værkstedspriser      - temp.kl. 9.15 - 8,6  - kl. 15.30 - 10,3
.    
Ud på de små timer begyndte en stille regn, og den fortsatte til om eftermiddagen, så vi ville bare hygge lidt hjemme i dag - og så ville vi lige ind til byen og tale med "Suzuki" - for at høre prisen på at få  koblingen skiftet.
Hjemme undersøgte vi prisen - det koster kr. 8.000,00 - senere har vi undersøgt prisen i Tyskland - 800 € - så det er da et par tusinde at spare ved at få det lavet der..
Nu talte vi så om at vi kunne undersøge det her i Spanien - og - som sagt så gjort... han fik stel nr. - og så ellers udregnede han - og fortalte hvad de forskellige dele kostede - samt arbejdsløn - i alt.: 915, 27 € - men - som han sagde.:
"Vi kan sige 915 €"... ha ha.. ja - fint nok - vi fik en rabat på 27 cent...!!
Vi sagde "Tak - vi vil lige tænke over det".... 
Så - indtil nu - får vi den skiftet i Tyskland..!
Meen - når vi flytter herfra - vil vi undersøge det igen.. for mens han lavede et overslag til os spurgte han.:"Hvor kommer I fra"..??  "Dinamarca", svarede jeg - "åhh - Si - Dinamarca" replicerede han... kiggede lidt på det han sad og skrev - og så fortsatte kan med at nedskrive beløb på det tilbud han gav os...
Det er da sikkert det relevante beløb han kom frem til... meeen... vi er jo i Spanien..?!  så vi tjekker nok lige en ekstra..
.    
Nå - men resten af dagen gik så med at vi (jeg) liiige skulle ind til et par "Xineses" og lure lidt - for måske de havde noget jeg ikke "lige kunne leve uden"..?
Tænk - det havde de sørme.. begge steder - så jeg drog af med et par poser med "spændende sager" - jo jo - der var også lidt til Bent...
Resten af dagen gik med ren hygge - en god Bog - spil kort - og en film i TV - samt dejlige mails fra Venner - familie - og fra 4 medcampister via hjemmesiden.. samt Skype en hel del også -  rigtig dejligt - og vi siger Tak til jer alle..
     
Til Eva og Christian.: Nej - det er ikke gratis mere at tage Toget til Barcelona - det koster nu godt kr. 40,- pr. pers.!!
Og HVIS I vil syd for Valencia (mens vi er der) så vil vi gerne køre op og "hente" jer lige før I når dertil - og følge jer - hvis det føles mere trygt - når det nu netop var der I havde jeres grimme oplevelse.. (bare send os et par ord..)
.    
3. jan. 2009 - Lørdag -                   Beatrice - Moka - Cadell og Allans ankomst temp. kl.8.30 - 8,1 gr. - kl.15. 11,2
.    
I dag startede vi med den "store Week-end rengøring" - så nu er da sat skik på det lille hjem - så var det frokost tid - og jeg skulle lige besvare nogle mails - og Debatten på D.C.U - mens Bent ordnede lidt i forteltet - da han siger.:" Nu kommer de"...!!!
"Hvem kommer...??"  (vi ventede jo ingen før ved aftenstid..?!)
"Ja - Allan og Beatrice - hvem ellers..???!"
Så kan det da nok være jeg lige fik lukket ned i en fart - og piskede ud og fik krammet og budt "Velkommen".. (hvor var det da bare dejligt at se dem - især når man har fulgt dem - og vejrudsigten - på turen ned..)
Et par mere kom - og så blev de ellers skubbet på plads - og mens vi 3 kvinder lige fik ordnet "Verdenssituationen" fik Bent og Allan hurtig sat deres Telt op - og snart var de klar "til indflytning"...
Vores genboer, - Käthe og Preben - ville gerne lige ind og se vores fortelt som bare er SÅ nemt at flytte med - det fylder ingenting - og vejer endnu mindre - og koster næsten heller intet.. (jo jo - det er der da..!!)
Enden blev jo så at de skulle prøve det RIGTIGT - så det blev til et par hygge-timer over en Øl - og et glas Vin - og en del snak...
. Til aften blev det lidt køligt - så vi satte os ind i varmen - Bent lavede en lille middag til os - og så er der dejlig underholdning i TV - som jeg skrivende stund også nyder  
De seneste dage har vi modtaget mail fra Eva - Henriette - Anker - Finn - Pia og Poul - Else - Jonna og Allan - Carsten og Gitte - Hans og Anni - Kirsten - Lillian og John - samt Skype fra Kirsten - Bengt - Helle og Villy.. en kærlig og varm TAK til jer alle....!!!!
     
04.01.09 - Søndag   Flot dag - 22,3 gr. - kølig aften 4,2
  Tillykke med Fødselsdagen, Heidi
.    
Det har været en rigtig hyggelig dag i dag - fået ordnet en del "i huset" - og på Nettet - fik besøg af Beatrice - vi sad lidt ude i Solen og nød en hygge-snak..

I mens var Preben ved at sætte deres bord ud i Solen - og dækkede op med "Oste-hapser" - og en skål med "Knas" - og sagde vi skulle tage vore stole og så nyde en glas af den Lokale Vin med dem ..
Det gjorde vi - og det var hyggeligt - indtil sidst på eftermiddagen hvor Solen gik ned - så blev det for køligt at sidde - (men vi havde da vist nok også fået vendt Verdenssituationen et par omgange) så vi trak hver til sit - !
.    
I dag var der så mails fra Kirsten - Palle O. - og Finn G. - og vi sendte også nogle stykker - bl.a fødselsdagshilsen til Heidi..
Også en dejlig lang snak med Anni på Skype i dag - samt Kirsten.. og så sluttede vi dagen med en god Film i TV - !
.    
05.01.09 -Mandag                                           -  Rim på Bilerne -                                         temp. kl.8.00 - 1,3 gr
    kl. 9.45 - 11,1 - Sol
    kl. 12.30 - 22,4 gr.
Først vil vi ønske Michael og Rikke "GOD TUR HJEM"..!!
                                                (håber I har nydt det..)  
.    
Det var koldt til morgen - flere af Bilerne havde fået "hvide ruder" i nattens løb - men på 1½ time steg temp. hele 10 gr. - og yderligere, så vi endte på 22,4 og det skønneste Solskin..  (ny kl. 17. er den på 9,3)
Dagen startede med at Bent ringede hjem til CampingCard Acsi - og bestilte den nye bog/kort 2009 - den var ikke kommet da vi tog af sted - og de åbner først i dag efter deres Jule/Nytårs-ferie - så nu håber vi at vi når at modtage det her - inden vi rejser videre - de lovede at sende det i dag.. så vi håber..
Efter dagens Post - fra forskellige - modtog vi især en mail fra "Den Spanske Ambassade i Danmark" om hvad der videre sker i sagen - bl.a brevet/oplysningen til Ambassaden fra Palle Olsen - om artiklen i "Magasinet Scandinavia" - men Ambassaden havde allerede inden - igen - sendt brev til Politimesteren i Barcelona..
(så nu overvejer jeg om vi skal tilbyde os som "lokkeduer" på det omtalte stykke af AP7) - så kan Politiet jo på det nærmeste "plukke vejpiraterne"..  Frisk fra Fad"
.    
Nå - jeg fik ikke besvaret - (endnu) for vi skulle i Svømmehallen et par timer - det er så dejligt - og i dag havde vi det næste for os selv - dog en lille Spansk Familie var der - med den kæreste lille Purk - som først kiggede lidt skeptisk på os da vi kom - men jeg fik hurtig en snak i gang med ham - så han opdagede vi var ikke særlig farlige.. det endte med vi "legede" - han og jeg - så da Farmand sagde til drengen at nu skulle de op - og hjem at spise - ja - da ville drengen jo ikke med..!!
Vi fortsatte endnu 10 min. leg - og så sagde jeg han skulle gå med Far - så kunne vi lege igen i morgen...!!
Ja ja - jeg får hurtig "venner her"... ha ha ha
     
Efter Frokosten holdt jeg storvask - og fik det hængt ud i Solen - det er jo lige vejr til det..
  Nu er det ved at være aften - og vi smutter ud og handler...
Men vi høres nok ved igen i  morgen -
(den lovede Rute er nu skrevet og lagt på hjemmesiden - under "Vejpirater")
 
.    
06.01.09 - Tirsdag                  - Helligdag - og "store Badedag" - og "arbejdsdag"    temp. max 11,2
.    
Det er motionsdag i dag - så kl. 9.30 var vi i "Pølen"... og blev "terpet" godt igennem af Ramiro til hans musik.. et par timer igen - og så er hver en muskel rørt (op til flere gange)
.    
I dag er det så Hellig 3 Konger - og dermed den store Helligdag i Spanien - hvor alt er lukket - så vi ville tage Bussen ind til byen - og slentre en tur..
Først kom Allan over med et program vi skulle installere på computeren så nu kan vi høre alle Danske Radioprogrammer - også vores egen Lokalradio - og vi kan endda følge med i "Danmarksmester" (når vi har "tid") herligt...!
I mens var jeg inde og beundre Prebens "selvbyggeri" i deres vogn - hvor han får indrettet kontor o.s.v - Fint arbejde, Preben - det er næsten på højde med Bents.. ;-))
Bent var så inde hos genboen - sædvanen tro - skulle han ordne en PC der ikke rigtig artede sig som den skulle..
.    
Ved 14 tiden tog vi så bussen ned til Byen.. vi købte et 10-turs kort da vi kom - ved fra sidste år at én billet til byen koster 1€ - så for os 2 ned - og hjem - er det 4€ - og et 10-turs koster 4€ - så man skal ikke ha´ det store matematik-eksamen for at regne dén ud - og får vi ikke brugt det denne gang - ja - så giver vi bare resten væk...
.    
En tur med netop disse Busser er noget af en "oplevelse" - man skal bestemt ikke lide af Køresyge.. og man kommer nemt til at tænke på Ulf Piilgaards Revy-tekst.: "FULD fart - og Bremsen i"...!!
Jeg tænker på om disse chauffører der kører netop denne Rute, har en konkurrence i gang - om hvem der kan komme hurtigst gennem de super-smalle gader - med Parkerede biler i "flere lag" samt kørende på kryds og tværs.. på kortest tid - og få de færreste buler eller skrammer..?? og hvor de fleste af passagererne bliver siddende i sæderne..??
.
Den store fornøjelse er disse ture altså ikke.. men "spændende" - ja - dét er de...!!!
.    
Vi gik gennem det meste af Byen - især tog vi Ramblaen - sammen med alle de Spanske Familier der havde fri - og var ude at hygge med hele familien - der var rigtig liv i gaderne - og alen-lange køer var der ved "Grill-kyllinge-boderne" - joh - joh - Spanierne skulle hjem og "smovse" i dag...
Vi bemærkede også den temperaturforskel der er oppe fra hvor vi bor - (105 m oppe) og nede i Byen - der var det ligefrem Forårs-lunt i dag...
     
Vel hjemme igen (også via en "spændende Bustur" - var Bent så ovre hos Preben - for han havde også et problem med sin PC - som så lige blev fixet...
.    
Så fik vi hyggeligt besøg af Beatrice - hvor vi så lige fik vendt Verdenssituationen - Klimaforandringerne - og "Min Mosters Migræne"...;-))
.    
Da Betrice går hjem, kommer Preben over - ville ha´ vores Web.adr. - og ville give et glas Vin - hvor vi så hyggede en god times tid med Preben og Käthe - og også der fik vi lige vendt hvad der skulle vendes - og derefter "vendte vi" hjem til os selv - og det blev sen aftensmad efter en hyggelig og "fuldt besat dag"
     
07.01.09 Onsdag           kl.8.00-1,5 gr
Stort TILLYKKE med Dagen, Jonna
                                (nu er du igen et år ældre end mig)  
.    
Det har regnet i nat (fint nok hvis bare dagene er tørvejr) og jeg ser her til morgen op på bjergtoppene - der ligger Sne (det plejer der ikke) så det har da været koldt i nat - deroppe, især... men nu til morgen er det flot blå himmel - solen er på vej - og det tegner godt..
Nu håber jeg så at Nettet er stabilt en tid - så jeg kan få uploaded - og ville også gerne nå at sende et par mails - og fødselsdagshilsener..??  Vi får se.. (i skrivende stund er nettet - igen - igen - nede..
Men - vi fik da 6 dejlige mails ind i går - bl.a fra Anni og Hans - og fra Flemming (din
"Elevator-hilsen"... Siden, har Bent været rundt at lede efter Højhuse...???  Hvorfor..???  Forstår jeg ikke..!!!!!!)
.    
Posten i dag var fra "Den Spanske Ambassade" - samt fra Carsten - (rigtig dejligt) og så var der en hyggesludder på Skypen først med Villy - så med Helle - og Kirsten kom på messenger for en kort bemærkning - både i formiddags - og til aften - og vi ønsker dig en snarlig god bedring, Kirsten...!!
.    
I dag skal vi ud til Cunit - og så venter vi ellers bare på ACSI ankommer med Posten - og SÅ smutter vi videre... Senest på Mandag - men meget gerne før...!!
.    
Der er kommet nye campister i dag - og de fortæller at de har kørt i snevejr hele vejen til Barcelona - !!
Det er lidt uforståeligt - utroligt - for der er ikke 50 km mellem Barcelona og Vilanova - og her har vi siddet ude og nydt solen - 22,3 gr. - (kun 8,7 i skyggen)
.    
Bent kørte med Allan op til Castellet i dag, og der fyldte de dunke med rent kildevand.. det er et problem med rent vand her på pladsen..!!
Det der bruges i opvasken må IKKE drikkes - det er meget salt og klorholdigt.. det de her kalder "drikkevand" er ikke salt - men lugter langt væk af klor - så det er ikke drikkeligt - i hvert fald ikke det vi kalder drikkevand.. så her tjenes tykt på "rent vand" der sælges i dunke i supermarkederne..!
hvis man altså ikke lige ved der er rent kildevand i Castellet - hvor også beboerne deroppe henter deres drikkevand.. (uha - hvor er vi forvente i Danmark - også hvad dét angår..!!)
Mens de var deroppe, gik Beatrice - Cadell - og jeg jeg pladsen rundt - en tur på 2,7 km.. ja.. det er en stor plads, denne her..
.    
A pro pos vand...  som sagt er det vand der vaskes op i - absolut ikke ikke til andet end opvask - og det er da dårlig nok - for der bliver en hvid hinde på porcelænet - hvis det ikke pudses af øjeblikkelig - og vasker man sine briller i vandet her (uanset hvilket vand man så bruger) så kan man ikke se ud af brillerne - også de får den hvide, matte, hinde..
Badevandet - ja - det er forskelligt.. det vi bruger i Svømmehallen - det bad man tager før og efter man hopper i Poolen - det er meget salt og klorholdigt - (jeg kalder det "Syrebad")  man nærmest "skramler" af tørhed bagefter - og det man bader i på badeværelset - ja - det er  salt - og så "underligt" - og næsten umuligt at skylle sæben ud - man er næsten fedtet/glat efter sådan et bad.. og håret...??  Jamen, det kan ikke beskrives... !!
Jeg tror vi er enige om, at dette er det sidste længere ophold vi foretager på Camping Vilanova Park - skal vi "overvintre" mere - så bliver det længere syd - og kun en enkelt nat frem - og tilbage - her.. (og det er der flere grunde til ) - og vi er absolut ikke de eneste der mener det - andre Danskere - og Englændere - siger som os...!!
     
I dag købte vi nogle små "portions-pizza" - en pakke med 9 stk´s - frosne - de så lidt "anderledes" ud - så det skulle prøves..
Da vi kom hjem med dem, fik den gode idé at byde Allan og Beatrice på prøvesmagning - og så lavede jeg først et stk. med Laks (for der var ikke meget mad i de Pizza opdagede jeg) men de var slet ikke så ringe endda - så mens vi nød Laksen så bagte Pizza´en i Ovnen så vi fik dem varme og friske - og så hyggede vi nogle timer sammen - ja - det var virkelig hyggeligt..
Bent sluttede sin aften med at ligge på Sofaen og se resterne af en fodboldkamp - og jeg fik ordnet lidt pc - og så fik vi en sød mail fra Connie lige som jeg var ved at lukke ned for i dag - dejligt med lidt gode nyheder - (TAK for det..) - og så er denne dag også til ende..
.    
      08.01.09 - Torsdag                            -  Besøg  - og lidt "arbejde"          Ret kold dag i dag
.    
I dag har Bent været lidt rundt på Jobs - fået lidt computere til at fungere - og dermed bringe lidt glæde til vore medcampister - og det er jo altid fint når man kan glæde andre....
Tid blev der også til os selv - var ude at handle - og ellers blot hygge - samt modtaget nogle venlige mails p.g.a vi stiller os til rådighed for Spansk Politi vedr. Vejpiraterne - samt en del debat på D.C.U´ om emnet også..
     
En meget sød og varm oplevelse fik vi i dag - det bankede på døren - Bent åbnede - og udenfor stod en medcampist..!
Han kom for at sige TAK for det store arbejde vi gør/har gjort vedr. de Pirater - og fortalte at de følger vores hjemmeside - og i øvrigt har fået god inspiration af os til nogle oplevelser de selv har fået...
Sidste Vinter var de også her - og fik en af de grimme "Pirat-oplevelser" - netop på det stykke vej vi omtaler - så i år kørte de "neden om v/Barcelona" - og undgik Piraterne denne gang...
Men - sidste år gav en traumatisk oplevelse - så da de nærmer sig i år - ja - da var det med "hvide knoer af de knyttede hænder".. også en sådan beretning giver os mod på at fortsætte "kampen/oplysningerne"..
Vi fik da en lille times hyggelig snak sammen - også Fruen kom og hilste på... (det varmer - og vi siger ydmygt TAK)
     
        09.01.09 - Fredag -                          Regnvejr - og Acsi -  max. temp. i dag 8,8 og Regnbyger
   
Mange dejlige mails har vi fået i dag - og jeg har besvaret de fleste - samt skrevet andre - for at fortælle at nu er det ved at være "sidste udkald" hvis vi skal ha´ mails fra jer - for hvornår vi har net igen vides ikke med sikkerhed..?
Tak, Karin - der var du "forudseende" - kom mig i forkøbet - så nu får du "lov at vente".. ha ha..!
(NEJ - det er IKKE som du husker det - du ville blive DYBT skuffet - hvis du kom i år - med den tro på at "alt er som det var" - for det er det LANGT fra...!!)

Men det er IKKE her hos os der er Snekaos.. vi har slet ingen Sne her - så bare rolig..!!

     
Til Therese..: Jo da - her kan modtages indbydelse - (men det behøver du nu ikke - for vi kommer uanset.. ha ha)
     
Vi har i dag været på den lange handels-tur - næsten hver en Butik fra Cunit og ud til Decathlon besøgte vi (med mere eller mindre held) men fandt dog Connies Fødselsdaggave - (Pers købte vi forleden dag) - og så modtog vi i dag den længe ventede ACSI - så nu kunne vi køre i morgen - men - men - dét gør vi jo ikke - for "traditionen tro" er der en fødselsdag her vi bestemt ikke går glip af i år heller.. godt nok kører vi herfra på selve dagen - men så "fødselsdags-hygger" vi på søndag i stedet.. og det glæder vi os til..
.    
Bent var igen i dag lige ovre hos vore rare genboer - de havde investeret i et Kamera til Skype - så når Bent havde installeret det, kunne de se familien hjemme, når de taler.. det er super .. så det blev gjort - bortset fra den - sædvanlige - langsomme/elendige Netforbindelse her - ja - så kan de da få meget glæde af det Skype fremover...
.    
Som fortalt i starten, har der været en del Byger i dag - og her til aften er det taget til og det lyder som lidt Torden i det fjerne nu - og i dag talte jeg med en af de Damer der rengør badeværelserne - og hun fortalte at der den kommende tid vil komme en hel del regn.. uf..!
Så er det endnu bedre at komme herfra - men når vi følger vejret i f.eks. Tyskland - med deres kulderekord - med minus 35 gr. i München til morgen - og 30 cm ty Is i floder og søer ved Hannover - ja - så skal vi jo ikke klage - vel..?
            (Hvem sagde "GLOBAL OPVARMNING"..??!!)  
  Måske det mere er en NY ISTID vi skal belave os på..??!!  
.    
10.01.09                             "Sikke en Nat" kl.8.00 - 6,5 gr.
                       
Det startede så hyggeligt i aftes - med lidt buldren i det fjerne - men .............!!!!
.    
Aldrig har jeg oplevet voldsomme rystelser af tordenvejr.. bragene fik jorden til at ryste under os - og når man troede at nu var det ved at ebbe ud - så kom det tilbage med fornyet styrke.. det vekslede mellem Middelhavet - og Bjergene - og det var nok Bjergene der gav det største genlyd - og de kraftigste rystelser.. så slemt at vognene stod og rystede også .. og så regnede det ellers som skulle vi opleve en ny Syndflod - jeg sad og vurderede hvem - og hvad - jeg ville hive indenbords på den nye Noah´s Ark...??  Da vi jo bor 105m oppe - så var der tid nok til at vurdere - samt også at bygge den Ark...!
       Men morgenen var stille og mild - og solen på vej op  
   
  Og disse "pytter" kan alligevel ikke bære en Ark, så det arbejde slap jeg for - og de spekulationer kunne jeg ha´ sparet mig - !!  
                    
Dagen igennem har det så vekslet mellem sol - og regn - og vi nåede op på 12,4 gr. - så vi brugte tiden til så små at pakke sammen - og så fik vi hyggeligt besøg af Beatrice..!  Jeg fik skrevet og sendt de sidste mails herfra - (men, nu skal I alle jo lige huske at vi GODT kan modtage mails hvor vi kommer frem.. altså bare til jeres orientering..!!!)
.    
Bent har undersøgt vejret det "nye sted" vi skal til - og den står på Sol - Sol - Sol - med en enkelt Byge de næste 10 dage - der er varmere og mere Solrigt der, end der pt er på Solkysten...!!  Det lover jo herligt - for os..!
                   Det lyder da som det er bedre end dette......  
   
.    
Nu skal vi se om vi kan få Preben og Käthe over til et lille "Farvel-og-Tak-for-denne-gang" glas - de gange vi har ville, har de ikke været hjemme - det tror jeg de er nu - for det er ved at være "sidste udkald" - i morgen pakkes det sidste ned - og så skal vi til fødselsdag - og mandag formiddag smutter vi videre......
.    
11.01.09 - Søndag                         Pakkedag og Fødselsdags-hygge Flot dag - 22.6 gr - fuld Sol
.    
Det var en ganske vidunderlig dag at komme op til i dag - lige netop sådan en dag som kendetegner et godt Vinterophold i Spanien 
og da vi åbnede computeren var der en del dejlige mails - bl.a fra Lillian og John (som jeg håber at få mulighed for at besvare det nye sted vi kommer til...
I formiddag sad Beatrice og jeg ude og nød Solen og en herlig "Tøsesnak" - mens Bent gik i gang med at pakke forteltet ned..
Det er virkelig en nydelse med det Telt - for det er super nemt at "en-mand-betjene"....
Så var det (sen) frokost - og så havde jeg mine egen gøremål at klare - og tiden løb bare så stærkt - så jeg var ved at komme i tidnød (skulle være til "For-Fødselsdag" kl. 16.00) og vores rare genboer fra Kruså kom over og spurgte om vi havde lyst til at komme til Kaffe...?
Jamen - det havde vi da bestemt - men - kunne ikke - for jeg skulle bage Muffins - og så klædes om - og Bent skulle i bad - og der var knap et par timer til vi skulle være der......
Altså.: Det lange Ben kom foran - Muffins blev bagt - Bent kom i Bad - (jeg sprang over - for jeg er nu et sår på begge Ben at det "Syrebad" de har her).. jeg er total "Rødspættet" af det vand - så det skal blive godt at komme til at bade i RENT og KEMIKALIEFRIT vand det nye sted....!!!
.    
Mens vi pakkede sammen - kom Ulla - (hun og Jørgen var her også sidste år) - nu var de netop ankommet til Vilanova - og ville gerne ha´ vores plads..?
Ja - det er da OK med os - vi kører jo i morgen - engang når vi er klar til det - og det blev de vist glade for - de lå på nabopladsen her sidste år...
Nu ligger de i "venteposition" ude ved Toiletbygningen...
.    
På slaget 16.00 startede"sangkoret" - begge to - og så sang vi fødselsdagssangen - "for i morgen" - og så nød vi Kaffen - Julekagen - og Muffins i Forteltet - og senere trak vi inden for - til en herlig "ret-efter-ret-hygge-middag"
    Fødselaren m. Gæst - og INGEN modlys - Tak Beatrice..!!  
   
Det blev til mange hyggelige timer sammen - og de 2 Børn fik lov at hygge med - de nød også godt af Mor havde fødselsdag - for der var lidt "godter" til dem i både Bents - og mine Lommer... det var populært...!!
Det var så vores sidste hele dag her på Vilanova park - og nok også vores utimative sidste ferie her - kommer vi mere på disse kanter - så bliver det til en enkelt overnatning - på vej ud - eller hjem..... !
.    
Vi er IKKE de eneste der siger det - rigtig mange hører vi sige.:"NU er det slut - vi kommer her ikke mere"
.    
Nye Priser for Hund.: 4€ (=  kr. 22,50 = kr. 45,00 for 2 hunde pr. DØGN - og rigtig mange har 2 hunde med)
Betales med Acsi - eller CampingCheque - er den ene hund gratis - nr. 2 koster 4€ pr. døgn..

Betaler man med "alm. penge" - som vore naboer gør - er ingen hunde gratis - de er her en måned - og alene hundene skal de betale 240€ for - det er kr. 1.800,00 for 2 små Hunde..???   Vildt...????!!
Der er nogle der bor her 9 mdr. - og de skal betale 1.000,00€ = kr. 7.500,00...!!!  For én hund - stor eller lille - og så skal de siges at der er INTET til hunde her.. ikke et specielt område - ikke bad - ikke engang Vand de kan drikke - det skal man KØBE...!!!

.    
Det er bare ét minus der er her.. men - rammer jo ikke os - da vi ikke har Hund - vi blev godt nok set efter da vi ankom - om vi havde hund - Kat - Børn.. men det har vi jo ikke - !
Det er stadig billigst at betale med enten Acsi - eller CampingCheque - (også billigere end hvis der bestilles via Kamma..)  Blot til orientering til fremtidige Danske Gæster her...
.    
12.01.09 - Mandag                                 "Afskedens Time"  
   HIP - HIP - HURRA - og Tillykke, Kære Beatrice, -
.    
Tak for en rigtig hyggelig uge med jer - og fortsat rigtig god tur - og ferie - videre frem... (måske vi ses ..?!!)
.    
Farvel - og TAK - til jer - her på Vilanova som vi har haft kontakt med - og fortsat god ferie ønsker vi jer alle
     
             Alle, der fortsat vil følge os - læs "DAGBOGEN" - side 3  
                                          På Genhør