"Dagbogen"
.
Kapitel 18
.
- Guadalest - (på min måde)!!
 23.02.09 - Mandag                                 Skøøøønt vejr
Vi er fra flere blevet anbefalet at tage en tur op til Guadalest - for.: "Det er ikke så slemt" - blev der sagt - men retfærdigvis skal også siges, at Karin og Verner sagde at.:" VI synes ikke turen op er slem - men vi kan ikke bedømme det - for vi har ikke samme højdeskræk som du har - men vejen er bred - og fin - hvis I kører op via POLOP....!!!  Vil ikke anbefale den anden hverken op eller ned - som du har det.."
Fint nok - så var jeg forberedt - ville så vælge via Polop - !!  Forsøges skulle det da i hvert fald...!!
.
Men - først skulle vi jo en tur i Banken...
.
Vi regnede med de havde åben kl. 10 - så da var vi derinde - og forsøgte i hærdigt at finde en P.-plads (uden held) så jeg hoppede af - og Bent kørte lidt rundt i Byen i mens...
I Spanien - i i øvrigt mange andre lande i Sydeuropa, kan man ikke bare gå lige ind fra gaden - som vi kan hjemme - så jeg måtte først ringe på - så kom jeg ind i første "sluse" hvor jeg blev set lidt an - (godt jeg var nybadet og nyfriseret) så vist ikke så "farlig ud" - så jeg blev buzzet ind i det "aller Helligste" - til en sød ung mand - blev bedt om at sidde - og jeg spurgte så om han talte Engelsk....?
"arhh - a little - a little" - svarede han - jeg sagde så at jeg talte "un poquito Español" - hvorpå han lyste op og bad om vi fortsatte på "Español"... (det var ok - indtil jeg erfarede at han læspede voldsomt - ups.. kunne jeg så forstå ham..??)
Nå - jeg kastede mig ud i det - fremførte mit ærinde - forklarede at.: " I Lørdags - o.s.v - o.s.v -" fortalte at vi havde fået en kvittering på de 300€ - ingen penge - men "Tak for besøget"...!!
Han var meget sød - straks satte han det store apparat i gang - tastede - hev A-4 ark ud af sine maskiner - alt mens han sagde." en kvittering - men ingen "dinero" ... (ja - det havde han helt rigtig fattet....!!)
Så kom en fin redegørelse fra ham - med div. tal printet på papiret - og sammen fandt vi ud af.: "Jeg havde ingen penge fået - han havde ingen penge "mistet" - hans beholdning svarede til det der var trukket af automaten - og kl. 11.06 i Lørdags var der ikke trukket 300€ - og at når mine "bevægelser" (altså dem på min egen Konto) var registreret, så skulle det gerne passe hvad han sagde...!!!
Vi gav venligt hinanden hånden (som man gør i Spanien - i øvrigt også i Frankrig - det er kun Danskerne der har "berøringsangst) han rejste sig pænt fra sin stol, da jeg rejste mig - og i få sekunder følte jeg mig som "ægte kvinde"... (uha - det er også et levn fra fortiden - at mænd rejser sig for kvinderne - holder døren - o.s.v...!!!!)
Jamen - jamen......!!!!?????????  Hvad er det da vi fik ud af de "Kvindekampe" - Ligestilling og Ø-lejr - Rødstrømpe-kampe..?????
Nuvel - jeg er da også "rødstrømpe" - altså sådan lidt - på del-tid - lige indtil min Bil punkterer - så er det "af med de røde strømper" i en fart....!!!!
..
Hmm..??!! Det var et lille Filosofisk tilbageblik - nu, tilbage til Nutiden........!!
.
Tilbage i Bilen - Bent fik den forklaring jeg netop havde fået - "Deres regnskab stemmer - de har ikke hverken for lidt eller for meget i Kassen - så det har vi så nok heller ikke i vores - (altså, for meget... for lidt kan måske bedre diskuteres..??!)
.
Nu går jeg gerne med både "Livrem og Seler" - også gerne lige en ekstra "sikkerhedsnål" - så da vores egen SUPER-BANK åbnede mandag morgen - tikkede der en mail ind fra os - om hele hændelsesforløbet - samt "kvittering" - hvor jeg bad dem lige holde lidt øje de næste dage - at der ikke skete en "ekstra bevægelse" som vi ikke havde sat i gang....!
Sagen er foreløbig slut med, at vi til morgen modtog en mail fra vores "Super-mand" - han nok skulle holde øje de kommende dage - og i øvrigt roste os for at vi var OBS - og ikke bare "lader 5 og 7 være lige" og tro på at "det er nok rigtig nok det hele" - og han bad os så tage lidt Sol og Varme med hjem - for det trængte han altså til....

Jamen - med den behandling vi altid har fået i vores "SUPER-BANK" - så vil vi meget gerne også gøre noget til gengæld...!!

Vi havde tænkt os at fortsætte endnu en bid Nordpå - (i morgen Onsdag d. 25.) - for vores Net-forbindelse udløber i aften - (og den kan vi ikke så godt undvære) - men nu kommer vi da i et dilemma - for.: kører vi for hurtig nordpå - så kan vi nok ikke tage så meget varme og Forår med hjem - så ....????  Må vi måske tage den lidt mere med ro på hjemvejen - så vi kan opfylde vores Bankmands ønske..??
(Ved også, at der er andre der har bedt om vi tager varme med hjem...?!!!)
.
Efter denne formiddag - ja - så ville vi (prøve) at køre til Guadalest..... og som sagt - så gjort....
Helt hvad det indebar, var jeg ikke så bevidst om - andet at det er en lille speciel Bjergby - og ja - Bjergbyer ligger ofte i Bjerge - det ved jeg da godt - men ikke alle er lige "slemme" at komme til - så - selvfølgelig vil jeg da gerne gøre forsøget...
            det ene flotte Sceneri efter det andet passerede forbi os.. (eller var det os, der passerede forbi..??) lige meget - flot var det
 
hver gang der er en "lille forhøjning" i Landskabet - så har Spanierne bygget en By - enten på toppen - eller skråningerne op
 
              Vi fortsatte opad - det var ret diset p.g.a varmen  - vi fortsatte - vejen var ret fin - men nu var vi ved at være ret højt oppe, synes jeg nok
 
 "En Snegl på Vej´n er tegn på Regn - i Spanien" - siges der jo - men hvad mon det så er "tegn på" når der er Snegle på Hustagene...???
 
 vi er nu næsten 600 m oppe - der mangler stadig 5 km - jeg sidder i "ydersiden" - og nu er det bare NOK.....jeg vil gerne være "inderst" nu...!!
 
                                                                  Kom så ikke og sige at jeg ikke gør forsøget.......!!!
Nej - så er det hyggeligere (for mig) at gå i Mendoza - købe div. "Fiskemandens Sild" - både de Marinerede og Karrysildene - lidt Røget Laks - Røget Ål - Rugbrød - o.a. "dansk" - og så hjem og invitere Karin og Verner til lidt aftenhygge hos os - som de heldigvis takkede Ja til....
Vel nede på jorden igen - og hjemme og nyde Solen - fik vi nye naboer - (på Franskmændenes plads) - rigtig hyggelige mennesker i Autocamper - vi fik en lille snak om stedet - området - hvor de kom fra - og skulle hen - og hvor vi kom fra og skulle hen - og det viste sig vi havde krydset spor nogle gange...
Så kom Henning og Laila (også rare mennesker i Autocamper) Henning havde målebåndet med - for nu skulle han ha´ styr på "vores mål" - (altså på forteltet) - for nu skulle de i hvert fald ha´ sådan et også... (det skulle Franskmanden i øvrigt også) - !!
Vore nye naboer - Lennart og Sally - inviterede os alle 4 til en hyggesnak over et glas et-eller-andet efter ønske.. og sådan gik en god times tid med snak - grin og alvor i den herlige Spanske Sol - som vi alle - uanset alder - campingform - baggrunde - hjemsted - og køretøj - var kommet for at nyde - og nyder det - ja - dét gør vi alle.....!!!
.    
Vi takkede af - skulle ind og gøre klar til at modtage vore Gæster - og sådan endte endnu en herlig dag - med en hyggeaften - med grin og alvor - mellem Verner, Karin og os....!!!
     
Nu er det så blevet Tirsdag - d. 24. Februar - Jeg har holdt "Vaskedag" - i tilfælde af...???
Ja - hvad gør vi nu...???
Bliver vi til week enden - eller tager vi herfra i morgen...????
I hvert fald lukkes der snart for vores Net her - håber lige jeg kan nå at sende et par private mails - men jeg kan da bestemt nå at sige så mange Tak for de mails vi har fået her - senest i dag - med den megen ros for vores hjemmeside - og til Marianne .: Vi tager Foråret med hjem - og læsser lidt af i Vojens... !!!! (Tak for din søde hilsen)
     
    hvor vi "sender fra" - Side 19 - bliver en overraskelse -
især for os selv... 
                                                     På gensyn....!!!