"Dagbogen"
.
             Kapitel 17
.
 Marked - uden Euro - med humoristisk sans
.
20.02.09 - Fredag - 26,2 gr. - i Solen..
De næste dage ville vi bare dase - besøge en del af alle de Markeder der er i alle Byerne omkring os - vi vil besøge Strandene - og især de små charmerende byer og Naturen omkring os - inden vi igen bevæger os lidt opad..
Så jeg startede dagen med at gå på "Herre-toilettet" - (blev dog uden for - trods alt) for der hænger nemlig lister over alle de Markeder der er i området her... og netop i dag - er der Marked i "vores egen lille By" - (én af dem) - max 800 - 1000 m fra pladsen - så det måtte vi prøve - for måske vi kunne finde de "særlige rengøringshandsker" som Hanne og Palle fremviste - og roste i høje Toner - samt har vi nu set flere på turen benytte dem...!
Det var et stort stort og pænt Marked - en hel gade kun med Blomster og alskens Grøntsager - den gade startede vi af - men da den blev ved og ved - og ved - så smuttede vi om på den anden side - der hvor alle "tingene" er - (og der var MANGE) - og vi (jeg) skulle jo se det hele... så det tog tid..!!
Vi mødte Karin og Verner - fik en snak - og genoptog så "rekognosceringen" - fandt da også "handskerne" - fik "pranget" mig til 7 stk´s - glad var jeg (fik en fin demonstration af dens effektivitet - og det var ikke ilde) - så - ja - Palle... du har ret..!!!
Vi gik hele den lange gade igennem - så ALT der var på venstre side - vendte ved "Bruden" - (man kan ikke se "den" er levende..!)
Og på tilbagevejen tog vi så hver eneste Bod på højre side (man skal da ikke gå glip af noget - vel, Kirsten..?!) og her møder vi så Henning og Laila - det ender med der skal prøves lidt bluser (de skal til fest når de kommer hjem) - mændene fik sig en snak mens Pigerne gik Mannequin - (uden at købe) - så fortsatte vi - kom forbi en herlig Musik - (Spansk Romantik) og - ja - dén måtte jeg da eje - og den søde sælger fandt den til mig - og så var vi ved at være ved vejs ende - ville så igen lige ind i "Grøntgaden" - vi skulle da ha´ Appelsiner igen - nej, mente Bent - for vi har endnu en sæk fuld... !
Den "kloge" mand havde ret - så var der ikke noget at bruge tid efter der - (lige indtil i dag til morgen - da vi møder Verner med en pose ÆRTER....!!!!!!!)           Købt på Torvet i går....!!!!!
(Jamen - jeg VIDSTE der var noget jeg havde "glemt" - har ikke fået Ærter siden de 2 kilo i San José...!!!! Så nu synes jeg alligevel ikke det var så "Klogt" af Bent at synes vi ikke behøvede gå i "Grøntsagerne" ..)    Hm.. der er flere markeder ...!!!!
.
Hjemme nød vi dagen i Solen - herlig Frokost med Røget Ål (Verner...!!!! og der er ikke mere - endnu) så en god kop Kaffe - en god bog til øjnene faldt i - vågnede da det var uudholdeligt at sidde i den varme Sol - så en tur om i skyggen - og nyde videre...!
Efter en dejlig middag, ville vi en tur i Svømmehallen - men - hvad er bedre, end når ens Yndlingssøn pludselig er på banen - og har tid..???!!  Så - vi lod svømning være svømning - og så nød vi "Verdens 8. Vidunder" - som netop vi er begavede med.. (som netop alle forældre er begavede med) ..
21.02.09 - Lørdag Solen er fin - luften lidt kølig - 21,7 gr.
 Fik brug for vores humoristiske sans i dag..!!
I dag stod den så på en tur på Promenaden - til Nabobyen - og lidt ind i baglandet - ingen eksakte planer - bare lidt rundt og nyde det - og så nyde eftermiddagen hjemme - og så tager vi Bussen i morgen - ind til Benidorm - og dasker rundt i "turismen" der...
men, altså foreløbig er vi Bilende selv - og så af sted - vi nåede få kilometer - og så var der bare SÅ mange Biler og mennesker over alt - der var Marked - "skal vi stoppe" ??  spurgte Bent - "uha - ja da - jeg skal ha´ ÆRTER - og så kan jeg da altid byde Verner en enkelt - fra Bælgen".. så vi vendte rundt - fandt en P.-plads - og nåede lige inden for, da jeg spurgte.:" Har vi snart flere kontanter..??"
Det korte af det lange...: der var 5 € og lidt "ral" tilbage... - jamen - så må vi hellere lige finde en automat inden.... så omkring - og videre ind - finder en Hæveautomat på den anden side af vejen - Bent "smider Bilen" på Spansk manér - med katastrofeblinket i aktivering - og så smutter han over på den anden side mens jeg holder øje med om der er Busser - eller Politi - der ikke synes om vores lærenemme måde at gebærde os på... ?!
Pludselig ser jeg Bent i sidespejlet - stå og "vifte" efter mig - så jeg lader Blink være Blink - og forlader vognen (ja - den er naturligvis låst) jeg råber.: "Har den "ædt dit Kort"..?? En smilende Bent siger.:"nej nej - men der står noget jeg ikke lige kan tyde".

Det er godt nok aldrig sket før..!!!  Jo - jo - at han smiler...!!! men det er aldrig sket - uanset hvilket land vi er i, at han ikke kunne tyde en Pengeautomat..!!

.
Nå - jeg kaster et hurtigt blik på skærmes tekst - der er flere muligheder - og flere beløb - at trykke på - samtidig har jeg travlt med at holde øje med Bilen på den "ulovlige plads" på den anden side - så jeg siger.:" bare tryk ok til at penge trækkes - og så tag 300€" - !! - Det gør Bent mens jeg står med øjnene limet over på vores Bil - der er stille bag mig - jeg vender mig..?! Siger .:"Hvad sker der..???"

"INGENTING", svarer han - jeg venter på pengene - har netop fået en kvittering - på de 300€ - men så sker der ikke mere..?!

"A´ hva´ gør der ikke"..???? spørger jeg - (og tillader mig lige at fjerne blikket fra Bilen få sekunder) - men tid nok til at se at der på kvitteringen står at vi har "overført" 300€" - og at de "Takker for besøget"..???

.
  (Fortsættelse følger - når jeg er holdt op med at grine - hysterisk)....!!!!!
     
22.02.09 - Søndag       Benidorm/Albir  Super vejr som sædvanlig -
23.02.09 - Mandag Guadalest (på en måde.).!!  Super vejr igen-igen-igen -
.    
I dag er det så Mandag, d. 23. Februar - jeg er - næsten - holdt op med at grine (min Mor lærte mig egentlig, at .:"Det er kun Heste, der "Griner"... Menneskene Ler...!!  Godt så...!!
Altså, - jeg kan nu beherske latteren - og fortsætter "Dagbogen" hvor jeg slap i Lørdags...
Kontanter skulle vi jo ha´ - så vi måtte "vove det ene øje" - og gøre endnu et forsøg i en anden Automat - og her gik det som "smurt" - sedlerne "væltede ud" - til stor jubel for - mig - !!  Og så var det ellers tilbage til det før omtalte Marked - det skulle da undersøges....
           igen et Marked med "ALT" - både Nyt og fint -                        Genbrug og stumpemarked - en en skøn blanding
 
  En fin Pels fristede mig ikke - dels er det alt, alt for varmt til Pels her - og dels, synes jeg, at en Pels er smukkest på Dyret....  
                   
Her synes vi ikke der var meget "at komme efter" - så vi ville hellere hjem og nyde dagen i Solen - og havde egentlig også brugt penge nok på en og samme dag - 300€ - uden rigtig at få andet for dem - end en "sund latter" - og det er jo heller ikke så ringe..!
     
Søndag - d. 22.02.09 -  skulle der så være det helt store marked i Benidorm, havde jeg læst - og se lidt af byen ville vi også - så i stedet for at tage Bilen, ville vi tage Bussen derind.. det er nemt - den holder lige uden for pladsen - så kl. 10 var vi klar..
Jeg spurgte Chaufføren om han vidste hvor det er, at Markedet er..?
Han ville så vide hvilket af dem jeg mente..??
Jeg mente det i Benidorm..!! "Ja - ja - bare sæt jer - jeg skal nok sige til"

Af sted gik det - Byen, med alle de kendte Skyskrabere nærmede sig hastigt.. - man kan synes det skæmmer byen - men man kan også vælge at se på alle deres særpræg - for ikke to er ens - den ene mere "kunstfærdig bygget" end den anden - og når man går mellem dem - langs Palmerne - ja - så kan de - med lidt god vilje - minde om Park Avenue - Fifth Avenue - o.s.v i New York - blot er Avenuerne her ikke af samme bredde som i N.Y...

Pludselig stopper Bussen - (det gør Busser jo jævnligt, når nogen skal af - eller på) - men her brølede han højt.: "Så er vi nær Markedet".. vi rejste os - og han fortalt at vi skulle frem til krydset - og 300 m ned ad gaden - og vi takkede..!

Egentlig havde han ikke behøvet andet end sætte os af - for her var en Folkevandring - som kunne minde lidt om "Lemminge-vandring" - og - aldrig har vi set så mange mennesker - så stort Marked - og så meget forskelligt, samlet på en sted..
Alle gaderne i den del af Byen var spærret af - og Boder - Boder - Boder....!!

På en stor Plads foran var der Musikere - med Pan-fløjter - og den skønneste Musik (Pan-fløjterne kunne købes) og det kunne musikken også - ja ja - de fik solgt os et dobbelt-album - !!

   
Og så skulle vi ellers se at få startet på selve markedet - men det var ikke lige til at bestemme sig for HVOR vi nøjagtig skulle "angribe" fra..??
Valgte dog den gade længst væk - for så at "snige os" ned - og op - ad den næste og næste og - og - og.....!
 
Det kunne meget nemt være blevet et "heldagsjob", at gennemgå hele dette område - hvis man skulle se det hele (hvad ganske enkelt var umuligt - så da der kom 2 par Sko løbende efter mig - (i et par Skotøjsæsker) samt et kg. nyplukkede Ærter - ja - så var der ikke meget mere for os her - men alligevel var det næsten umuligt at filtre sig ud herfra - så mange mennesker var her...!
Og - hvor der er mange mennesker - klemt ret godt sammen - ja - så skal man passe ekstra meget på sine ting - om det er i Benidorm - Haderslev - Barcelona eller København - så jeg spørger jævnligt.:"Har du din Pung"...?? (det hører sig jo lige som til - det skal man bare lige tjekke op på - !!!) Hver gang er svaret..: "Ja - ja - den ligger i min Bukselomme - der bliver den - jeg har jo hånden i Lommen"...
Ved nærmere eftertanke..: Når man sådan er OBS på sine ting - og når man kører med Bildørene låst - ser i sine Bak - og sidespejle - o.s.v - o.s.v - når man færdes - ja - så kan man godt - som Dansker i vores, trods alt - beskyttede hverdag, - tænke.:" Er jeg nu FOR opmærksom"....?????
men - så faldt mit blik på alle "kunderne" her på markedet... - synes billederne taler for sig selv.....!!!! det var IKKE fordi det var koldt for hænderne
 
Dem der ikke havde hænderne i lommerne, gik enten med Taske eller Rygsæk - og ALLE havde dem hængende foran - med begge arme slået om Taske/Rygsæk....! (samt står der skilte ved indgangen til Markeder.: "Pas på Tyvene" - står på Spansk, Tysk, Engelsk)
Alle steder, hvor mange mennesker er samlet, er der en del Politi - og ved alle Markeder er det generelt at der holder op til flere Politibiler - dels for at tjekke de handlendes licens - og dels for at forebygge Tyverier - (så er man alligevel ikke for forsigtig)
Bl.a. observerede vi en Guardia Civil holde ved fortovet - i Patruljevognen sad en Betjent - den anden var ude - da han kom tilbage, stod han med Kniplen fremme - og ventede på at ham der sad i Vognen, skulle LÅSE DØREN OP.....!!!!
Altså.: Det er ikke kun OS der holder Bildørene låste...!!!!!
Vi er IKKE for opmærksomme - når selv Politiet kører med låste døre...!!!
     
Nå - men det var så endnu en iagttagelse vi har gjort de Vintre vi har opholdt os under "Varmere Himmelstrøg".. fint nok..!!
.    
Vi forlod Markedet - og daskede lidt rundt i Byen - inden vi gik op til Bussen igen - som så fragtede os hjem...
   
                                            Selvom det er højhuse - så er det alligevel en luftig By - med mange Oaser -
 
     
   
     
 
egentlig er det da fascinerende at det kan lykkes at få blandet højt og lavt byggeri, uden det virker rodet - og man får plads til SÅ mange mennesker
uden det virker klumpet sammen.... samt får så forskellige byggestil passet ind i hinanden....
 
Eftermiddagen nød vi hjemme - og så tog vi en lille aftentur - først til Vandet ved Benidorm - for at nyde Solnedgangen
 
                                       Der er altid "Liv" i Benidorm - det må være "Byen der aldrig sover" - og alligevel virker den "rolig"
 
                                 Et kig op gennem en af de mange små gader                                med Strandpromenaden til højre
 
                                Her er flere end "3 Hvide Duer"                             så selv Jodle Birge ville "få nok"
 
Der var rigtig  mange - de var ret tamme - vi måtte vige for dem - de veg ikke - Duen tv. - er en elskovssyg Han, der opførte "krigsdans" - hun var ret upåvirket af hans charme - !
 
                                                                                                       Vi forlod Benidorm
 På hjemvejen slog vi lige et smut omkring "vores egen Strand" - hvor vi også lige kunne nå lidt "Solnedgangs-himmel" - her med kig til Calpe ..
 
     
 
                "egen" Promenade er også en aftentur værd - modsat vandet er lige et lille kig til "vores" Bjerg som Skyerne er ved at omkranse
 
                                                      underligt at se hvor hurtigt et helt Bjerg kan forsvinde for øjnene af af en...
 
Endnu en herlig dag har vi nydt - og ser hen til en ny dag i morgen, mandag .... (hvor vi skal på "Skattejagt" - efter 300 €)
     
    forts. Mandag d. 23. - Klik  SIDE 18