"Dagbogen"
.
Kapitel 16
.

Mod Calpe og i Altea

  
19.02.09 - Torsdag - 19 gr. i skyggen - kl.13.00
I går - d. 18. - nød vi bare i Solen - med en god Bog og en snak med de søde Franske Naboer - (som nu også skal ha´ et Telt som vores) - og om eftermiddagen var vi lige en tur i "Mendoza" og handle - og de har bare alt - fra Lurmærket Smør - Røget Ål - Remoulade - Rugbrød - Marinerede Sild - o.m.a. så her skal ikke mangle noget af det som en "Dansk gane" kan savne efter et par måneder i "det fremmede"... (der smuttede da også lige en Røget Ål i indkøbsvognen)... !
Nu er det altså dag 2 vi er her - og ville så ud at se lidt på de meget nære omgivelser.... har også om dette sted, hørt en masse "negativt" som.: "Der er ikke noget at se omkring Benidorm" - eller.: "Det er en lang række af Beton-hoteller" - o.s.v - o.s.v - !
Nu skulle vi så selv gøre vore erfaringer - danne os vore egne indtryk - få vore egne meninger...!!
Efter vi forlod Cabo de Gata - ja - så må vi jo indrømme at det var noget af "en kold Tyrker" at køre nordpå - og da vi "landede" i Santa Pola - ja - da blev "den kolde Tyrker total" hvad naturen angår - så vi forventede ikke meget mere af dette område - lidt nord for Benidorm - ikke efter de udtalelser vi havde hørt.... men - altså - vi ville nu selv lidt ud at "se på sagerne".. og ville starte med en tur til Altea - d.v.s - der er jo heller ikke langt til Calpe - så vi fortsatte lidt forbi Altea - et par kilometer - og der gjorde vi holdt, så vi kunne - som Niels Holgersen -.: "Se det hele, sådan lidt fra oven" - og det var da slet ikke så ringe endda.. (synes vi)
 
                                       jeg må indrømme at vi synes det er fascinerende syn med Klippestykkerne liggende i varmedisen -
 
                                                             Modsat ligger den lille Lystbådehavn - også meget smukt og malerisk
 
Herfra kørte vi så tilbage igen - mod Altea - det var jo egentlig den vi var kommet for at se - men fik så også lige noget af Calpe med "i købet"...
Altea ligger både nede - og oppe - nede er alle forretningerne - lækre og mondæne specialbutikker - blandet med Restauranter - Caféer - og Asiatiske "alt-muligt-butikker" - og gaderne er meget smalle - så man næsten skal klappe sidespejlene sammen for at komme igennem - og oppe, er beboelserne - som ligger med den smukkeste udsigt over Middelhavet - Klipperne - også her er der Butikker (mest kunst og andet Håndværk, som så ofte præger Turistområderne - men her er det ikke "Made in China" - men håndlavet - bl.a Keramik - Malerier - og den slags...!
"Gaderne" her op til er mest Trapper - og er der en gade man kan køre i, skal det enten være på Knallert - eller meget ligge Bil - og så er Fortovene trapper op...!  men, det betaler sig at tage turen op - udsigten er belønningen - som her, med "Calpe-klippen"  - Peñón de Ifach" - som også kaldes .: "Gibraltars Lillesøster"... den er "kun" 332 m høj - mod Gibraltars 426 m..
 
                                                          Som sagt er gaderne smalle og meget stejle - så de fleste billeder er taget på højkant
     
                                    Hyggelige små smøger og sidegader som indbyder til at man "runder hjørnet" og ser hvad de har at byde på
     
                        Nej da - vi skal ikke gå glip af noget - vel, Bent..?!!    
   
                                                      Her er vi nået Byens lille Torv - som også byder på Restauranter - ude og inde
 
           Godt at Støtteben kun kan udløses ved at blive skubbet fremad  -    og at der både er gear og Håndbremse i biler (og at de virker)
 
            Øverst i Byen ligger den beigefarvede Sognekirke - som desværre var låst af - men så kunne vi beundre den blå udsmykning af Kuplerne
              Herfra er udsigten ind mod Benidorm (som anes i baggrunden)   samt ned i byen - lag på lag...
 
man skal være "på Tæerne" for at få Klippen med i baggrunden... og så kommer man næsten til at mindes Ingerlise Gaardes sang om "Marinus"
 
                    Ja - udsigten kan der godt nok ikke klages  på...!!    eller kan der..?  (strøm, mangler de vist ikke i Husene her)
 
 man kunne jo også bare "se den anden vej" - væk fra alle guirlanderne -    her er der intet "snoretræk" - !
 
    Nej, nej - det var da ikke en hård tur op, vel..? du nyder jo bare udsigten?!
   
                                         Jeg skal da nok vente på dig...!!!   kan jo give mig til at tælle stenene i gaden, i mens - eller tælle trapper..?
   
      hvad (hvem) har han mon "i Kikkerten"...?????
 
 Hvor der lige kan passere en "mini-bil" er Fortovet bredere end gaden                         (mon der bor en "Fastligger" her...?!)
            
Rigtig mange Spanske byer er bygget - i sagens natur - i højderne - så nu kan jeg bedre forstå hvorfor det næsten er umuligt at opdrive "frisk Mælk" - men der imod flere måneder "langtidsholdbar" - (den bliver da sur inden man når hjem"..:-))
 
                                                                            men flot er her - der er sådan lidt "Monaco" over det...!
 
.    
Med et sidste kig over til Peñón de Ifach, er det tid at begynde "nedturen" igen - og så "hjem og nyde Solen i Haven"...
     
                                     KLIK Side 17