" Dagbogen "

.

Kapitel 11

.

 Almerìa & Cabo de Gata

.
          06.02.09 - Fredag - Høj Blå Himmel og ikke en vind - 15,2 gr
.
I dag skulle vi så en tur ind til nærmeste større By - Almerìa - hvor udviklingen ikke er gået så stærkt som i det meste af det øvrige Spanien ellers er - her kan man se et Andalusien som for 20 år siden (og egentlig det, som især jeg, forbinder med "det rigtige Spanien" - byen her byder på en del seværdigheder - som bl.a. den Arabiske Borg - "ALCAZABA" - som har en mini-udgave af den Kinesiske Mur - med takkede Skydeskår - hvor murene beskyttede denne vigtigste - dengang - Arabiske, havneby for Kalifferne i Córdoba.
Med den 1.430 m Mur er kun Alhambra større...
Byen har også et meget historisk centrum - så der var jo noget at se når vi kom derind - ikke at forglemme alle Handelsgaderne - og alle de kendte indkøbscentre - en ret stor kontrast til det vi kommer fra her, hvor vi bestemt lever i - og med - fantastisk natur..
og med fred og ro - og nu skulle vi så ind til Trafik - folkeligt liv - gader - o.s.v...
Vi kom lidt sent af sted - en del skulle ordnes - og motionen skulle passes - så det blev ved godt middagstid før vi kørte herfra..
              På vej mod Motorvejen møder vi igen det mange kvadratkilometer enorme syn af drivhuse - så langt øjet rækker - til begge sider
 
                     vi kom så på Motorvejen - og flot var det med de høje Bjerge foran os - med Sne på toppen - men der skulle vi heldigvis ikke op - Motorvej, eller ej
 
                                Flotte landskaber gled forbi os - men pludselig kom blæsten - skyerne blev mere og mere hidsige i deres flugt hen over Himlen -
 
værre og værre blev det - og med Blæsten kom også gevaldige kastevinde - Bent holdt godt fast i Rattet - og måtte ustandselig korrigere - da Blæsten ville ha´ os i én retning - mens vi skulle i en anden - og farten blev sat ned (selv om vi ikke kørte stærkt inden) - men - i dette vejr, som kom bare "SÅDAN" - befandt vi os pludselig i 209 m højde...?!!!!! (og selv om det var Motorvej - så er den ikke bred i den forstand - og kun 2-sporet... og der var KLØFTER man kunne se ned i.....!!!!!!!!!!!!
(Hvordan i alverden kan jeg havne i 209 m højde - med udsyn til "frit fald" - oven i købet i STORMVEJR...??????!!!!!!!)
NEJ.!! jeg tog ingen billeder deroppe - havde nok at gøre med at trække vejret - få styr på hyperventilationen - og holde "på Hat og Briller".........!!
Her er vi så på vej ned "kun" 100 m oppe nu - ingen kløfter - og alm. vejtrækning - og stormen har lagt sig da vi glider ind i Byen...
 
        det, vi nåede at se af Byen gav indtryk af at være en flot By                            flotte og velholdte Bygninger
 
          flere gader - Alléer - stod Palmerne på rækker - på begge sider af gaderne                men inde i Centrum var gaderne så smalle (denne, var en af de bredere.!!)
 
Ja - Almerìa - den vil vi gerne besøge - (en anden dag) - og op og se "ALCAZABA" - men lige i dag - havde jeg fået nok af højder - og Borgen ligger jo højt - og da vi var på vej dertil, gik en Bil-vej så smal at man næste skulle ha´ klappet sine sidespejle ind for at komme gennem uden at skrabe op af husmurene - samtidig med den snoede sig rundt op et Hus - og gik lige ret op i luften - så vi ledte efter en P.plads - så vi kunne gå derop - men alle var vist hjemme og holde Siesta - for der der var parkerede Biler alle vegne ved kantstenene - om det så var på gadehjørner - og på "Hajtænder" - så holdt de der - så vi havde ikke en chance, og nu var det ved at være eftermiddag - vi skulle også handle ind til de næste dage - og så skulle vi bestemt hjem inden det blev mørkt - for nu valgte vi landevejen - (uden at vide om den var værre end motorvejen..??)
Vi kørte til Carrefour - og det var virkelig en af de helt store - med ALT...!!! (Det tager jo tid at gennemgå..!!)
og det leder mig hen til dig, Christian (tak for mailen) - overvægt, skrev du... ha ha.. joh..!!  det kunne det nemt blive til, hvis jeg ikke havde "snor i Bent"... i Almerìa havde han kig på en ny Bærbar - af de små - for de kostede "ikke noget" (under halv pris af DK)  - og dog - somme tider slækker jeg lidt på snoren - det er når han synes jeg skal ha´ en ny Taske -
(eller 2).. !!
Nej - det er faktisk svært at fylde denne vogn - der er bare SÅ meget - DEJLIG - Skabsplads - (endnu er der også plads i magasinerne, kan du tro...!!) he he..!! men vi er jo endnu ikke nået hjem - vel.?!
Dejligt at høre fra jer - vi sender VARME hilsener hjem...!!
Vi kom gennem denne store forretning - på 1 god times tid - det er da ret godt klaret - så nu kunne vi klare os nogle dage igen - ved hjælp at de ret gode nærbutikker vi også har her - så vi kunne starte på hjemturen - ad landevejen.. (jeg var godt nok noget betænkelig ved den rute - når jeg kender de (SMÅ) Spanske landeveje - (ikke de større) og ved hvad det "kan finde på" for at komme hurtigere/kortere om på den anden side af et Bjerg....!!
MEN.:
Her kunne jeg virkelig ha´ sparet mig de bekymringer - for hvis min "tryghed" ved motorvejen på vej ind, blev gjort til skamme - ja - så blev min "utryghed" ved at benytte den 20 km kortere motorvej sandelig også gjort til skamme - for det var den dejligste - og mest lige vej hjem - som vi afgjort benytter ved næste tur til Almerìa... (og sikke mange små byer - med store indkøbscentre - og specialbutikker) samt en masse natur - ja - der var meget at se på...!!
Dette var "højdepunktet" og her kunne man ikke engang falde i Floden - den var - som alle andre her - udtørret..!    Ellers var det bare den lige vej... hjem...
 
                Vel hjemme - og med friske indkøb i bæreposerne, inviterede vi gode Naboer på en lille middag - og sådan sluttede vi dagen så hyggeligt.
.
.    
 07.02.09 - Lørdag -   Cabo de Gata - og en ACSI-Plads         18,1 gr - herlig dag - med kun få vinde
I dag ville vi blot en lille tur ud tur Cabo de Gata - vi ville se "endepunktet" - se udvindingen af Middelhavssalt - håbede også at se Flamingoerne - samt ville vi også se selve Campingpladsen.: "Cabo de Gata" - for at vurdere hvordan den er - og ligger - i forhold til vores "egen" plads.... der er ikke langt fra hvor vi bor - og derud - så vi ville også hjem og nyde dagen i Solen...
                                                                                                  - igen nød vi synet med Sne på Bjergtoppen som lå badet i Sol - 
 
Vi kom først til Campingpladsen - som ligger 1 km fra vejen - ned ad en lille smal vej - omkranset af drivhuse så langt man kan se..!
Jeg gik i Receptionen og spurgte om vi måtte gå rundt og se Pladsen ..? Det måtte vi - fik en plan over pladsen - samt en prisliste over de forskellige muligheder - for årstiderne - varighed af ophold - o.s.v. (i øvrigt er det  også en ACSI-plads)
 
Pladsen er ganske dejlig - åben - ikke alle de Træer der normalt "ødelægger" en Vinterplads - og skal det være en Sommerplads, er her de karakteristiske overdækninger på Stålstativer.. vi var rundt at se det hele - tog en del billeder - fine faciliteter over alt - OK plads - den mangler kun "vores natur" - vi kan gå lige uden for pladsen - så er vi i naturen - her skal man køre et godt stykke for at opleve natur...
og så dog...!!! det er vist en sandhed med modifikationer - Hyrden er her med hele sin flok - så mange at vi først fik øje på dem da de kom over vejen..!!
 
Vi fortsatte ud af vejen - rundt svinget i den lille By rendet vi lige ind i et af de utallige Markeder de er i alle Spanske Byer - året rundt -
 
Lige så mange Markeder vi møder - lige så mange gange er vi stoppet - og naturligvis også her - (NEJ, Christian - Bent fik intet..!!!)
Vi var rundt og se lidt på sagerne - og ville så køre videre da mit øje falder på....: "Nyplukkede Ærter".. og når man har det som jeg - med Ærter - så kan man bare SLET ikke gå forbi - jeg stoppede op - spurgte den unge mand om de var Friske..?? "Ja" - spurgte så om de var søde..?? "Ja" - og endelig om de var Spanske eller Italienske..? "Nej - de var Spanske - og plukket i dag"..!  Sluttelig spurgte jeg om jeg måtte smage en..?  "Ja - selvfølgelig".. !!
Indrømmet - jeg havde da mine tvivl om de nu også var søde - for lige så dejlige nyplukkede Ærter er for mig - lige så skuffende synes jeg de er når de er grove og melede - så jeg smagte..!!
Åhh - det var jo "den ægte vare" - uhmm!!!  "Tak - et Kilo", bad jeg...!! Fik det - og Bent sagde.:"er de virkelig så gode"..??
"OM de er...??? Jamen - det er som en Juni i Danmark, dette her.." svarede jeg med salighed i stemmen - så Bent bad.:" 1 kilo mere, Tak"...!!
Og sådan fik jeg - en uge ind i Februar måned - årets første 2 kilo friske nyplukkede Ærter..... åhhh - hvor herligt....!!!
på vej ud til "Pynten" ligger flere indsøer hvor der udvindes Salt - og et lille bosted - (og en Bar) for folk der arbejder på "Saltværket"..
 
                                                                                                                           Hele vejen ud er der Strand
 
Vi stopper flere steder - Havet viser tænder i dag - Bølgerne kommer brølende - ret høje er de - og jeg tænker lidt på.:"mon jeg får Bent med hjem".?
 
 (Det gjorde jeg lykkeligvis) !!! - det er helt utroligt hvor meget larm bølger kan lave - det lød som et Fly der lettede - så voldsomt lød det...
 
     
 
                                                                Behøver jeg at præcisere hvor langt vi kørte - før vi vendte om.....????   (vejen op, er hugget ud af Klippen).!
 
 (da vi kom hjem, modtog vi den mail, Anette - mange Tak for den gode beskrivelse - og du fik ret - "hertil, og ikke længere" - Bent tager selv turen derop en dag - mens je koncentrere mig om "rengøring og storvask" - det skal jo også passes....!!! he he...!)
på modsatte side af vejen, ligger flere indsøer, som vi stoppede ved for at studere nærmere - et ret stort område - og her er Flamingoer i massevis
 
                                          her udvindes Middelhavssalt - vandet fordamper - saltet ligger tilbage i store grå og lyse flager - (som ses her i vandkanten)
 
                                                                                     Bjerge af hvid og grå Salt ligger her i kontrast til "de rigtige" Bjerge
 
        fra dette lille Hus er det muligt  og studere Fuglelivet i Søerne, nærmere               samt viser Plancher hvilken proces Saltet gennemgår inden det kan bruges
 
                             Nej, det er ikke en Kanon i et Skydeskår....!!                                                                                            Men - "Kanonfotografen" er i stilling
 
                        Det må være et fantastisk sted for Ornitologer - ikke kun er det yngleplads for Flamingoer - også Forår og Sensommer kommer i tusindvis af Trækfugle
 
Vi tager de sidste seværdigheder med - igen kontraster på hver side af vejen - her en Kaktus som kun ville kunne trives i DK i en Vindueskarm - i mindre størrelse, altså ..! Dette område - det sydøstligste hjørne af Spanien - har ganske enkelt.: "ALT"... (også et fantastisk Klima om vinteren)
 
                                                                                                                   Vi tager en sidste tur på Stranden
 
                                  Inden vi igen tager "den lige vej hjem"                  og konstatere, at også i en Ørken, kan der vokse "stædige Blomster"
 
Da vi atter er tilbage på Pladsen, kommer vi i snak med den Dansker der for et par dage siden ankom hertil - og som spurgte.:"Er her virkelig noget at se"..??  I dag havde han været rundt på pladsen for at notere Pladsnumre hvor han kunne tænke sig at bo - næste Vinter - for.: "Hvor er her dog flot - og dejligt - her ville vi gerne tilbringe næste Vinter"...
Sidste Vinter havde de tilbragt på Vilanova Park - der ville de ikke igen - så har de prøvet La Manga (der vil de gerne starte næste Vinter) Benidorm har de også været - Byen er fin - men ellers vil de ikke dertil igen - men HER - i - og på Camping "Los Escullos"..
Ja - sjovt at se hvordan man hurtig kan skifte mening efter et par dage - når man lige lærer "sit" område at kende.....!!
     
Vi har igen modtaget dejlige mails som vi siger mange Tak for - og til Bendt og Joan...: Godt I kan "slå mig oven i hovedet".. undskyld - jeg har fuldstændig glemt det - og naturligvis vil jeg fortælle - og vise om Teltet - (også glemt det lovede om Hobby) - en af de nærmeste dage skal jeg lave en side om det) - lige nu er det sent - og i morgen har vi planer om "en tur til Hollywood" - men SÅ kommer Teltet og Hobby.. LOVER det...!!!
Og HOLDER det...!!!!
    Herfra sendes en 21,2 gr. VARM hilsen hjem til jer ALLE
     
                                              Billeder fra "HOBBY 540 UFE" & FORTELT    -  Se mere på        SIDE 12
     
                                                     Besøg på "FORT BRAVO"             KLIK    SIDE 13