December 2008
.             - Vinter i Spanien -
.
14.12.08 - Søndag - Afrejse - 
.
Første stop blev gjort fordi Bent var bange for at han ikke kunne leve uden den sidste nye Navigon - jeg var godt nok af en anden opfattelse - for "Packard Bell´en" havde ført os sikkert frem et par år - og "lige til døren" hver gang- uden de så kendte svinkeærinder andre har fortalt om - og ydermere har Bent jo mig med - og kan jeg finde en lille Bjerglandsby på Sicilien - blot med mit Kort som GPS - ja - så kan jeg vel også finde til Valencia og Alicante..?!!       Så om det nu var af "usikkerhed på mine evner" - (eller mangel på samme) - eller det er fordi den nye Navigon bare er mere spændende..??.. Ja - det ved jeg ikke (vil nok heller ikke vide det..?!) men i hvert fald skulle vi stoppe første gang ved en af de forretninger som kan give en mand "Julelys i øjnene" - OK, så...!!!  Det er jo alligevel snart Jul...!!!
.
Næste stop blev hos Margit og Frede, hvor vi havde det rigtig hyggeligt sammen - (Tak til jer begge for en rigtig dejlig aften)
.
15.12.08 - Mandag -                      til 1. stop "camping Brunautal" Bispingen  (alt incl. 16,85 € )
.
Efter morgenmaden gik det igen lidt sydpå - også med et par Stop - det første var hos Tandlægen til eftersyn - og det næste hos Gerd med et par fl. Champagne og masser af gode ønsker for deres Jul og Nytår - og endelig det 3. stop blev så ved vores så ofte benyttede overnatningsplads .:"Camping Brunautal" - 500 m fra motorvejen - A 7 - Bispingen og det er en plads der kan anbefales til en hurtig overnatning.. det er nu 6. gang i år vi benytter den.. 
.
Vejret - og turen hertil - var ganske fin, og efter middagsmaden og et herligt Bad, - ja - så skulle Bent i gang med at studere sit nye Legetøj.. og jeg mit.. (henholdsvis GPS og Hobby Prestige)
Det er første gang vi tager begge dele i brug - og efter lydene og div. udbrud fra Bent (vedr. GPS´en) ja -.: "så kan den bare SÅ meget" - og den er "ganske uundværlig" - og tænk.:"den kan.....!!!"  o.s.v - o.s.v - i en lind strøm kom det ene begejstrede udbrud fra ham - efter det andet.. mens jeg gik stille omkring - og bare nød at det er første gang vi har en Campingvogn (af de mange dejlige vi til nu har haft) hvor der ikke er proppet i alle skabe - ikke maset lige endnu mere ind som vi "absolut også skal ha´ med".. ja - den er rigtig godt indrettet - og meget rummelig - især når man tænker på den er pakket til en flere måneders tur - hvor der skal tænkes på både Sommer og Vintertøj..

Ikke engang Badeværeslses-skabe og hylder er fyldt - og efter Bents udsagn er det uhørt, at de ikke er - i betragtning af hvad han mener jeg bare altid skal ha´ med (kvinder har altid for meget..?!! - siger han)

Heller ikke køkkenskabe og skuffer - UTROLIGT..!!  men hvor er det da dejligt... (nu er der så plads til det ekstra man som regel lige skal ha´ med hjem... ha ha)

Ja - vi begge var/er "fornøjede" nu - så mon ikke vi kan se positivt på turen videre frem..?? (smiler..)
.
16.12.08 - Tirsdag -                       til 2. stop Campingpark Laubach (12,50 + 11,55 € )
 
Efter en god nattesøvn og morgenmaden, var det tid "rigtig for alvor" at starte turen sydpå - og der var hurtig pakket 
sammen - for alt står på sin plads - også under kørslen - intet skal pakkes ned - og alle skuffer - skabe - køleskab - døre o.s.v lukker "selv" - ikke noget med at gå det hele igennem for at tjekke.. ja - det er nemt nu.. kun vaskes op og rede senge - så er der klar til afgang.. 
På denne tur har vi besluttet at vi tager den i "ferie-tempo" - tager tiden til det - ikke noget med at jage - ej heller lange stræk - vi forlader pladsen når vi vil - sover længe hvis vi vil - eller kører tidlig hvis vi er klar til det - og vi vil ikke ankomme sent - men gerne ind inden kl. 16 så vi også får lidt eftermiddag/aften... og bare nyder turen.. skal jo ikke nå noget til bestemt tid - og alt efter vejr og vind - og får vi lyst at blive ekstra dage et sted - så gør vi bare det... Kort sagt.:  Vi lader turen "Digte sig selv"..
Så med lidt kaffe-og spisepauser, ankom vi til Laubach - på en plads vi ikke kendte - den ligger nok dejligt om Sommeren - men nu er det Vinter - og Skoven her er ikke så køn som den er med Blade på - og i Solskin - nu virkede det "lidt mørkt og surt".. men ellers OK til overnatning - og venlig modtagelse også - så det er fint nok.. og varme på Badeværelset er også et plus på denne årstid..
Den lille "miniby" er meget hyggelig - med de så kendte velholdte og karakteristiske bindingsværkshuse som Tyskerne er så berigede med - og de bliver ikke mindre kønne jo mere syd man kommer - tvært i mod..!

Bent især - nød aftenen med en Fodboldkamp - (altså i TV..!) Jeg slængede mig med en god Bog og Musik..

.
17.12.08 - Onsdag -                              3. stop Camping "LUG INS LAND" i Bad Bellingen - (2 x Acsi a 14 € )
.
Ca. 9.30 forlod vi Laubach - og blev budt Velkommen en anden gang - "Jo Tak - men så skal vi ikke bruge strøm".. ha ha..!! 86,63 kr. - fra kl. 16.00 - 09.30 -
I øvrigt er der så ofte "for og i mod" campister i mellem på div. Fora - om man skal betale for strøm eller ikke - og diskussionen går så på om "man bruger da ikke SÅ meget strøm - til de voldsomme priser.."?!
Hertil kan vi så svare.: "Jo - åbenbart"..!!  og dette fortæller jeg nærmere om "i morgen"..!
Fra Laubach korte vi de små 10 km ud til Motorvejen igen - og så blev kursen igen sat sydpå - vejret var diset - og da vi nåede omkring Freiburg begyndte det at småregne - og det gik over i slud - og på kort tid blev motorvejen "overhældt med brun sæbe" - så de sidste ca. 40 km. kørte vi ekstra langsomt - og fra motorvejen lige før Bad Bellingen, gik det ret kraftig opad - til det sted vi havde udset os - en plads nogle hundrede meter oppe - med den flotteste udsigt ned over Rhinen - og ind i Frankrig - med Vogeserne i horisonten.. (hvis vi ellers havde kunne se noget - for nu var luften - og jorden - tyk af Sne...!
 
Det var meget smukt - især da vi var kommet i "sikkerhed" - og ikke skulle køre mere før vi selv bestemte os for det..
Der var "ingen hjemme" til at tage i mod da vi kom - men en besked oplyste at vi skulle finde os en plads og så anmelde os senere..!!!
Fint nok - !  Det gjorde vi - stedet var anlagt i Terrasser - der var en skøn Restaurant til Pladsen - flotte badefaciliteter
- og om sommeren var der "alt hvad hjertet begærer" - og lidt til.. en meget velordnet plads - hvor ejerne bor i et meget stort Hus - oven over Receptionen - vi koblede os på strømstanderen - aflæste måleren i skabet - i tilfælde der skulle betales særskilt her også - (det er en ASCI-plads) og med den beliggenhed - og de faciliteter - ja - så kunne det ikke være "alt incl. her.."..?? - måske der hørte 5 - 6 kw med - men sikkert ikke ubegrænset ?  Altså - vi læste af...!

   

Det var dejligt at være fremme - og sidde og se ned over byen - og landskabet - og - helt sikkert - en plads vi gerne vender tilbage til - også næste gang turen går til Alsace..
Nå, - men foreløbig er vi i hjørnet af Tyskland - Frankrig - Schweiz - og det er en ren nydelse...
Da vi kom kørte vi et par hundrede meter længere frem - forbi pladsen - da der lå en stor ejendom som vi troede var pladsen - den lå lidt nede ad en Markvej - og der var nogle Flag - så vi troede.........!!!
Men - nej - vi skulle lidt tilbage - uden at kunne vende her - så vi (Bent) måtte bakke ned ad en lille tilsneet markvej - som gik ret stejlt nedad - det var intet problem - men da vi skulle OP ad den igen....... var det heller ikke et problem - "Tak til den person der har opfundet 4-hjuls trækket".. !! (ham sendte jeg en venlig tanke)..!!
Da vi havde spist til aften kom ejeren hjem - og Bent gik over og meldte os til.. en meget venlig modtagelse fik vi - og prisen er ACSI-Pris alt incl...  om det så er Internet er det der - altså incl. - WIFI - så vi kan sidde i camp.vognen og være på Nettet..
Efter en tur i det dejlige - super rene - badeværelse - blev vi selv "super rene" efter dagens rejse.. og så skulle der lige ses nyheder og vejret i morgen - samt endnu en "fed kamp" i tv til Bent - mens jeg gik på Nettet . . modtog så mail fra Per og Connie (Tak for det) - fra Bengt og Kirsten (Tak for det) fra Helle og Villy (2 stk´s -) (Tak for dem begge - den med hjertet rørte os virkelig).... Tak, I to/tre kære....!!!
Så forsøgte jeg at "fange dig, Michael" på messenger - men du havde åbenbart bedre at foretage dig - ?!  Men du// fik nok senere vores besked..?!
Så i stedet "muntrede jeg mig" med at chatte med Beatrice - forsøgte så at Skype Helle og Villy - men der var vist nu en del "is på antennen" - for i hvert fald blev jeg kastet af nettet ustandselig den næste ½ time - og da det kom igen havde de slukket for Skype - så jeg måtte "nøjes med" dig Kirsten...  (smiler)
Ud på aftenen blev vi enige om at her var bare SÅ dejligt, - ren "Nøddebo Præstegård" - så her kunne vi godt nyde en ekstra dag - og - som sagt - så gjort... vi nød aftenen - hyggede - så tv - og kom ret sent i seng - !
.
18.12.08 - Torsdag - Stadig.: Camping "LUG INS LAND"  svært at løsrive sig her fra
  TILLYKKE,  CHARLIE
.
Vore naboer - et Tysk ægtepar - var tidlig på færde i dag - så vi vågnede da de tog på sightseeing - eller hvad de nu skulle - og Bent fik den geniale idé at ville køre efter morgenbrød - og det ville jeg bestemt ikke forhindre ham i - så jeg fik "ordnet Hus" - lavet kaffe og dækket bord med stearinlys - og så var han her med lune rundstykker som vi sad og nød sammen med den skønne udsigt ned over dalen - og det snedækkede landskab...
Efter morgenmaden kørte vi en tur ind til den lille by - Bad Bellingen - 2 km - som vi normalt ville gå ind til - men dels p.g.a vejret - og dels fordi Bent skulle til en radio/TV/Fotohandler tog vi bilen i tilfælde af vi skulle videre de 7 km ind til Müllheim for at få det 4GB hukommelseskort til sin nye GPS for at kunne hente de sidste nye opdateringer fra December, ned... jamen - jamen - det kan da virkelig ikke gå at mangle det . . ?!
Tænk,  hvis vi ikke kunne finde via Müllhouse til Lyon - videre ned til Perpignan - op over Pyrenæerne - via Girona - Barcelona - til området omkring Valencia....??  Jamen - det går virkelig ikke - "det er MERE end 3 ting - nej - dét går virkelig ikke".... (ha ha)...
Vi travede lidt rundt i Bad Bellingen - der er virkelig yndigt - og - HELT sikkert.. her kommer vi tilbage...!! (trods det at  de ikke havde "Hukommelseskort" her...  (men Byen kan jeg huske - !!)
                                                          
Så fortsatte vi de sidste kilometer ind til Müllhouse - og der var en stor X-pert - med alt det der ikke kan leves uden .. også et 4GB-Kort.... Herligt....!!!
Vi sluttede af i en kæmpe EDEKA  - og fik handlet lidt "lækkerier" - samt det nødvendige - og så gik turen tilbage...
Bent gik straks i gang med at hente "det sidste nye ned" - for "det kan ikke tage så lang tid" - "mens det hentes kan vi lige tage et spil UNO... "
Ja - det kunne vi - og et til - og trave en lang tur - både på pladsen og i naturen - og spise sen Frokost - og drikke eftermiddagskaffe - og - og - og - vi sluttede dagen/aftenen med endnu et spil Kort - og alt mens hentede den - og hentede den - og hentede den ned.... så det blev næsten midnat inden vi kunne lukke og slukke..  (men - hentet, blev det da - også selvom forbindelsen ikke var hverken den hurtigste - eller den mest stabile - så der var altså en grund til at det tog sin tid.....
                                                         
Men - hvor har vi da bare nydt denne dag - og denne plads - steder - Byer - super, er det hele - og herligt at ASCI har sat sig på denne Perle også...!!
.
19.12.08 - Fredag - 4. stop - "Camp. International "Indigo" Lyon - Camp.Cheque + Kurtaxt 0,46 €
.
                                                                       
Ja - men så må vi vel til det - afrejse fra "LUG INS LAND" - dog ikke "Farvel" - men "På Gensyn"..
Nåede lige at modtage mail fra Kirsten og Julehilsen fra Inga og Finn - (Mange tak)

Tidligere skrev jeg om El. takster - at jeg ville vende tilbage.. det gøres så nu..:
Vi kom her til sidst på eftermiddagen - blev her i godt 1½ døgn - vi benyttede Gulvvarme - UltraHeat - Køleskab - lys og PC - samt Vandvarmer og nogle kander kaffe fra kaffemaskinen - og vi havde brugt 60 kw....!!!!!!!!!

Så - jo - man BRUGER en del strøm i sin Campingvogn - så det er helt fint at man også betaler efter måler - men så skal det ikke koste flere kr. pr. kw end den reelle pris for strøm er - ej heller "tilslutningsafgifter" - o.s.v.
(dem der holder på vi campister næsten intet el bruger - burde prøve at betale efter måler..?!!)

.
Nu gik turen igen mod Motorvejen efter en dejlig ekstra dase-dag her - og så var noget af sneen endda forsvundet - men videre ned til Lyon - som er næste stop.. også en plads vi som regel benytter til en enkelt overnatning på vej ud - eller hjem - hvis altså ikke vi tager den i Valence i stedet - men - det kommer an på.....
                                                              
                                                (Her er "hun" så - "Gurli-Margrethe" - Bents nye veninde)
Men altså nu til Lyon - vejret var lidt blandet - diset - tåget - "snusket" - men intet sne - og endda da vi nærmede os Lyon så vi Solen i glimt.. plejer ellers gerne at skulle passere Lyon før det gode vejr for alvor kommer - og følger os resten af vejen...
Vi checkede ind - (undersøgte lige om Moka og Cadell må komme her om en god uges tid..?? begge på samme tid...?? og det måtte de - kun ikke Kamphunde - og slet ikke 2 - har adgang.. så den besked sendte jeg hjem ..!)
Her er der altid besøgende - uanset årstiden - også Danskere benytter stedet ( 2, kom der en times tid efter os) og - naturligvis Hollændere - dem møder vi en del af alle vegne - venlige og rare mennesker - lige som Tyskere, som alle hilser venligt - og standser gerne op for en lille snak.. kun Danskere kniber det med at høre - de taler så lavt at man kunne "fristes til at tro" at de slet ikke engang bare sagde "God dag" - eller "Hej" - eller blot et Nik og et smil...?!!

Nå - måske er det bare min hørelse der er begyndt at svigte - jeg hører nok kun min egen stemme når jeg hilser..??

.
Efter en dejlig middag - lavet - og serveret af Bent - og mens jeg skrev "Dagbogen" gik Bent i Receptionen og lånte en Computer - for Beatrice havde "problemer" med at komme ind på vores hjemmeside - så hun måtte lige guides .. (hvad så end der var galt - for vi kunne godt komme på..?)
Håber du fandt årsagen/fejlen - og at det nu er lykkedes dig, Beatrice..??

Bent kom hjem med en dejlig Julehilsen fra Jonna og Allan (Tak for det - samt fortællingen om Luie.. som vi lo meget af - "MORMOR".. ha ha..!!!)
Her, er det igen ved at være sengetid - og i morgen "Lokker atter de lange veje".... ca. til Narbonne..?!  vi får se..?!
.
20.12.08 - Lørdag                                       5. stop "Camping La Grange Neuve"  - Siegen -       16 €  incl. strøm
.                                                                     
                                                            (lidt synd der er så meget Industri i denne kønne By - som Lyon jo er)
Så går det videre - vi forlader Lyon - det er nu meget mildt (det var det også i aftes da vi ankom) - og i dag skinner solen, så det er med optimisme vi fortsætter turen..
Lyon kan være en "rædsel" - trafikmæssigt - at passerer - men det gik fint - godt nok var der ret meget trafik - men ikke så voldsomt med den tunge trafik - så det var også muligt at nyde ruten - for der er meget at se på - og efterhånden man kommer længere og længere sydpå er der så flot - Bjerge - Floder - Vidder - Borge - ja - vi nyder det altid i Frankrig..
                                                        
                                                                          (Sædvanen tro blev det super vejr videre fra Lyon)
Mellem Montélimar og Orange, trængte vi til en lille pause - dels for at få en kaffetår - strække ben - og dels for at få luft (for det var blevet meget varmt nu) - og luft - ja - dét fik vi...!!!
Bent gik over og købte lidt frisk brød - og jeg gik ind og ville sætte kaffen på bordet - men - det gav nogle voldsomme "rystelser"  i vognen - det kom meget pludseligt - så jeg åbnede døren for at se hvad det var,,?
Godt jeg holdt i håndtaget - for ellers var døren sikker blæst fra mig..!
Jeg stod ud - og da Bent kom, blev vi enige om at vende bagenden (altså, af campingvognen..!!!) op mod vinden - for den var nu meget kraftig..!
Da vi fik vendt mærkedes det ikke så meget - vi holdt nærmest i læ nu..!
Senere lagde vinden sig noget - nu blæste det "bare" - men ingen vindstød - så vi blev enige om at fortsætte.. og så ville vi køre til Narbonne Syd - hvor der skulle være en vinteråben Camp.plads - efter udskriften fra Nettet - med "Pladser nær Motorvejene" - den hedder "Figurotta" - men jo længere syd vi kom - jo mere stille blev jeg (til glæde for Bent, sikkert) for nu blæste det mere og mere - og endnu mere - det var rigtig væmmeligt - især når man har oplevet at blæse omkuld med en Campingvogn - (som blev totalskadet) - og når man har oplevet en voldsom storm - der blot varede ½ time - i Pyrenæerne, sidste vinter - hvor Camping lettede et par centimeter da vi holdt ind på en rasteplads - ja - så bliver "man stille" når vinden igen viser tænder...!!
Nå - Bent er ret cool - så vi nåede afkørsel 38 - som der stod vi skulle af ved - og så kørte vi ellers efter den beskrivelse der var lavet.... ca. 12 km - fra Motorvejen.. stod der..
Vi kørte 24 km.... om vi fandt den...???  Trods
2 GPS´er..???  (så taler vi ikke mere om dét...!!!)
Nu blæste det en  "½ Pelikan" - så nu skulle jeg altså bare "i Havn".. og det kunne kun gå for langsomt ...!!
Jeg fandt så en plads i Sigean - der var ikke langt til den - (selv om det jo kan være langt nok) - men vi fandt den - en  3 *** plads - det lød fint - vi Checkede ind - der holdt et par Autocampere - og Campingvogne - vi "baksede" os så på plads - men det er meget små pladser - med ultra hård undergrund - så hvis man ville holde en sommerferie her - ja - så blev det uden fortelt eller Solsejl - dels er der ikke plads til få det op - og kommer det op - ja - så er der ikke mylighed for at "pløkke" det..
Der er KØRE-afstand til Vandet - ingen aktiviteter for Børnefamilier - og en infernalsk larm fra Motorvejen i døgndrift...!!
Vi er ligeglade - skal jo ikke bo her evigt - men jeg tænker på dem der hjemmefra ser på en Hjemmeside - og bestiller 14 dage her - så kan jeg kun sige.: "Hjemmesider kan pyntes meget op" - og billeder kan virkelige tages fra mange vinkler - og programmer til at manipolere fotos med - ja - de er nemme at bruge...!!
Hverken at anbefale - eller fraråde - pladser, plejer vi at gøre - men her ville jeg virkelig synes det var synd at bestille sin sommerferie til - med Børn..
De sanitære bygninger - og installationer er fra "middelalderen" - og der er ikke lukket af - således er der iskoldt - ej heller varmt vand i hanerne .. !!
Det er en Handikap-venlig plads - reklameres der med...??
Ja - de er vel lige så venlige over for handikappede - som såvel Børn - ældre - og yngre..???
For der kan bestemt ikke menes at pladsen er Handikap EGNET...????  synes nok der er en væsentlig forskel på de 2 begreber..???
Dette skal ikke opfattes som at vi er negative - bestemt ikke - vi fik en venlig modtagelse - kom i læ - og så har vi jo selv alt hvad vi skal bruge - så vi har ikke behov for en eneste Stjerne...!! - vi hygger os - og så kører vi videre i morgen.
                                                           
.
21.12.08 - Søndag -                  Camping "La Grange Neuve" (Stadigvæk)  endnu engang 16 € incl. Strøm
.
Vi vågnede tidligt til morgen - det blæste lidt - ikke nær så meget som i går - så efter morgenmaden - opvasken  og hvad der ellers hører sig til inden en afrejse  - ja - så.... blæste det op - værre end i går - Solen stod højt på himlen - det er varmt (vi har kun gulvvarmen tændt - for hyggens skyld) og var det ikke for denne stive Kuling - ja - så kunne vi sidde ude og nyde morgenmaden - men nu kunne intet nydes nogen steder - så voldsom blæste/stormede det....!
Enden blev - .: Vi bliver hvor vi er - til det er forsvarligt at køre videre..!!
Men - en god dag ville vi da alligevel ha´ ud af det - så vi kørte mod Perpignan - stoppede flere steder og tog billeder - bl.a af Bjergene (Pyrenæerne) hvor blot et enkelt var helt hvidt - af sne - det var flot - alle de andre var uden..!
                                                        
                                                            
(Bjerget hedder Carnigou - siger Beatrice - og hun ved  altså "noget")

Så fik vi øje på en "Carrefour" - og sådan en kan vi da ikke bare køre forbi - så der tilbragte vi nogle hyggelige timer - inden vi igen kørte hjemad.. og - har vi troet at det var en voldsom blæst hidtil - ja - så er det nærmest orkan nu .. selv uden Campingvogn, måtte Bent holde godt fast i Rattet - for ikke at blæse af vejen - Bilen "hoppede og dansede".. væmmeligt..!!
Hjemme nød vi en lille frokost med lidt af de lækkerier vi havde købt - samt en kop kaffe - men vi skal næsten sidde og holde på kopperne -for vinden rusker nu for alvor i campingvognen..!!  (håber virkelig den har lagt sig til i morgen..??) men som den raser nu, kan man ha´ sine tvivl - for som timerne går føles det værre og værre...!

Hvis ellers Vognen bliver stående hvor den står nu - så skal vi ha´ en god middag i aften - og et glas vin til - for vi har det godt - og nyder solen og varmen her - samt glæder os til - engang - at krydse Grænsen til Spanien...
(Vi kan jo så bruge tiden her til at tage nogle "dybe indåndinger" - og samle "mod" til at se "Vejpiraterne" i øjnene.. ha ha...!!!)
Nu, i eftermiddag - har vi lige modtaget en SMS fra Gulle og Erich - (Tak til jer - det var dejligt) måske vi kan passe det ind så vi tager et stop hos jer på hjemvejen - engang - for sidst var I jo til Lulekoncert - men når vi kommer forbi igen - skal I måske til "Påskekoncert"...???!  Vi får se..!?!
.
22.12.08 - Mandag                        til Spanien -Camping "Vilanova Park"
.
Kl. 06.45 vågnede jeg op til en total vindstille morgen - HURRA...!!! 
                                                                             

                                                               (en smuk morgen - Månen var "ikke gået til ro" - før Solen stod op)
Så blev Bent vækket med frisk morgenkaffe - og vi nød denne stille solfyldte morgen - 12,5 gr. - kl.07.15 - (der er ikke meget "Julestemning" over sådan en sommermorgen)  - men vi fik pakket sammen - og snart var vi på vej igen - det sidste stykke til Barcelona/Vilanova...
Alle "forholdsregler" havde vi taget - så nu kunne "vejpiraterne" bare komme an...!!
(Men - de kom ikke..!!)
Vi klarede "frisag" igen - men MÅSKE det er fordi vi kører "neden om" i Barcelona..??  Ikke den vej som de fleste andre kører - det er i hvert fald den vej vi altid hører om de "Pirater" - det såkaldte "gratis stykke" af  AP7 - uden om Barcelona..!
Inden vi forlod Frankrig tankede vi helt op - (og fik også "tanket af") så vi ikke skulle stoppe på noget tidspunkt før vi var ved Campingpladsen.. og turen var rigtig fin hele vejen - strålende Sol fra i morges - total vindstille - også op gennem Pyrenæerne - perfekt..!!!
Vi ankom 12.30 - og godt vi ikke skulle køre længere, for nu var der så brølende varmt i Bilen, så vi trængte til at komme ud..
Lydia tog i mod - og så meldte vi os til - !
Vi havde et par "Tilgode Checks" - (Tak til Karin og Vagn) - og mens vi står og skriver os ind, fik jeg den "geniale idé" - at her bliver vi en tid - og slapper af efter rejsen - får "lidt ro på" - nyder Solen - varmen - motionen - swimmingpoolen - o.s.v - tager en tur i både Sabeco - og Decathlon - samt også til Cunit - og så får vi uploaded hjemmesiden - samt sendt hilsener hjem til familie og venner - og hvad vi ellers finder på - inden vi fortsætter.. ?!
Den var Bent med på - så vi tog den gode rabat vi så kunne få her - i 3 uger..
Så - altså - kære Venner - Familie - og bekendte..: Vi er på Nettet de næste uger her.....!!!!!
Vi ville op og bo i "PARC" - og det var intet problem - da vi kom derop var der en del "kendte ansigter" som så sødt kom og bød os Velkommen tilbage....!!
Ja - det varmer jo (selv om her er nogle vi mangler i år) - !
Da vi var kommet på plads, røg bord - stole - mad - kaffe - og en Juleøl (til deling) ud i Solen - samt termometeret - som viste 24,4 gr.... Herligt..!!
.
Vi nød dagen - flere kom for at få en snak om hvad der er "sket siden sidst" - nogle havde fulgt os på hjemmesiden - og andre bemærkede vi - igen - kom med en helt ny Campingvogn..
Chresten "tvang os" til at deltage i Jule-hygge-sang-aften - vi forsøgte at undslå os - men nej - vi skulle da komme - og man vil jo ikke så gerne virke "sær" - så - altså - vi gik ned i Restauranten til aftalt tid - så igen i år var vi til "de små synger" aften.. (billeder derfra kan ses andet sted på hjemmesiden - under Spanien 2007/2008) næsten identisk med i går - blort andre - og ikke så mage - deltagere.. (selvom Kamma forsøgte at bilde os ind at sidste år ver der ikke så mange - men at det er godt at se at "familien vokser - at vi bliver flere og flere år for år"...
Åbenbart gjorde vi os ikke særlig bemærkede sidste år (var der også kun et par enkelte gange) i hvert fald kunne hun ikke huske vi havde været der - men jeg rettede op på hendes hukommelse - og så kunne hun godt huske der var flere - da Lea pludselig gav mig ret..!!
(Ja - Karin - tingene her er "de samme som sædvanlig"....)
Nå - men da "Festlighederne var til ende" gik vi hjem - og så hyggede vi med en kaffetår - et stk. mad - og Bent satte Parabolen op - forteltet venter til i morgen - da er det jo også "store badedag" med motion og det hele- kl. 10.00 - og det skulle vi da gerne med til...???!
I dag kom vi så igen på nettet - og der var så en del dejlige hilsener til os fra.:
Per og Dot - fra Lis og Niels - Palle og Hanne - Villy og Helle - Hans og Anni - Eva og Christian - Kirsten og Bengt - Beatrice og Allan - samt fra Jørgen (som endelig havde "vristet PC´en fra Datter og Hustru"...
Vi siger så mange Tak til jer alle - det er så dejligt at så mange tænker på os - og jeg håber I forstår det er os umuligt at besvare alle så hurtig som vi gerne ville - men så håber vi I vil følge os her på hjemmesiden ..?!! Her ved I også om vi har modtaget jeres mail - det vil vi huske at skrive her...!!!
.
23.12.08 - Lille Juleaftensdag - Tirsdag - Camping "Vilanova Park"  S.f Barcelona - Costa Durada
kl 8.00 - 9 gr. - kl. 15.00 - 22gr  flot Sol det meste af dagen
Vores første "rigtige feriedag/hverdag"  på turen.. stod op til dejligt vejr - men for køligt at indtage morgenmaden ude - så det blev herinde - mens vi "planlagde dagens gøremål" .. det første vi gjorde var at droppe motionen - for det kunne vi da ikke nå - med alt det vi skulle i dag...???
Først skulle vi lige tale med vore genboer - 2 hyggelige par fra Kruså - i Autocamper - derefter skulle vi i Sabeco - der handlede vi "vildt ind" - for - selvom vores Jul er overstået - inden vi rejste - ja - så skal vi da også "synde og smovse" i morgen - alt det vi ikke gør til hverdag - og - hvad købte vi så..????
Vores "Julemenu" skal stå på.: STEGT FLÆSK OG PERSILLESOVS - og vi skal da bare "SVINE-spise" - i ordets bogstaveligste forstand...!!
(Hvem har sagt det absolut skal være AND..???  "Jul" -  er da lig med - "SUL"..!!  i hvert fald hos os 2.. (i år))
Derefter gjorde vi lige holdt i AKI - Bent skulle lige se om der var noget nyt han "absolut ikke kan leve uden".. (hvad tror I..??  JO da.. det var der lige....!!!
Turen sluttede i LIDL - der skulle vi købe en masse forskelligt "Juleknas" - så - alt i alt .: Vores Jul er nu i Hus..!!
Sidste år var her godt gang i Byggeri og Vejarbejde - så på hjemvejen var vi lige rundt og se hvor langt de var nået..?!
Færdig - det hele - og det er blevet rigtig godt..!!
Tilbage på pladsen satte Bent forteltet op - vi er ret glade for det - et rigtig nemt rejsetelt - som på få minutter kan rejses af én mand - og imens biksede jeg en æggekage sammen - med Bacon-tern - og Tomater - og igen delte vi en Juleøl - uf.. man kan da blive helt nervøs for at ende som afhængig...!
Vi spiste (og drak) ude i Solen - men så måtte jeg ind og dels skrive DAGBOG - og dels igen modtage mails..
Denne gang fra Lis og Anders - Poul og Pia - og så var der fra Karin og Vagn.. (det er vores mærkedag sammen) sødt af jer at tænke på det...!!!
Lige nu "futter" Bent rundt og laver "tekniske mandeting" - en Radio skal bygges ind - en Fladskærm skal tilkobles DVD - og hvad ved jeg... opvasken står på Køkkenbordet - så jeg vil gå i bad - og så er den helt sikkert væk når jeg er færdig (for Bent er snart færdig med sit) og så vil vi gå en laaang tur - og nyde Solnedgangen...
.
                                       
Så oprandt "den store dag" - og vi hernede - ønsker alle derhjemme - både Familie - Venner - Bekendte - og medcampister - som intenst følger vores "Vinter-tur" - en rigtig hyggelig og dejlig Jul - og vi siger så mange tak for alle de personlige hilsener som Campisterne har sendt os.. det har vi været glade for - !
                         
                                   
                                       Fra "SKYTTERNE"
.
1. Juledag - 25.12.08                                     Vilanova Park
skyggetemp. kl. 9.30 -.18,5 gr.  i solen kl. 10.50 - 23,2 gr.
Inden dagen for alvor starter her - skal lige a jourføres fra i går.. hvor vi var en tur oppe i den lille By - Castellet - ikke langt fra Vilanova Park - men oppe i "bjergene" mod L´Arboc - en flot tur - (som man godt kan vænne sig lidt til - når man har gjort den et par gange -  p.g.a højden - og alle de sving..) når man kender den - så er det ikke SÅ slemt - så det var første gang.. (ofte er det jo det uvisse man/jeg er mest bange/utryg for..)
Dagen startede som sædvanlig - og da vi åbnede Post & mobil  var der dejlige hilsener fra Frede & Margit - Allan K. - Kjeld B. - Hans og Anni - Beatrice og Allan samt fra Moka og Cadell - Therese og Henrik samt senere telefon med Niels-Ole - med Michael - og med Helle og Villy - 1000 Tak til jer alle for de kærlige tanker  - og som vi gensidigt sender til jer..!
                             Så gjorde vi os klar til lidt Bjergkørsel - og kørte op til den lille "soveby" - Castellet...
Denne Morlille kunne jeg ikke stå for - "Julefreden" nyder hun i Solen
Der er ganske dejligt heroppe - man kan se vidt omkring - her er total stille - (mon de ved der er en Verden udenfor.?)
                         JEG ved det - så jeg nyder at være her..!!
Vi travede "hele" byen igennem - og nød både vejret - stilheden - udsigten - og de historiske seværdigheder jo også bydes på heroppe.. tog rigtig mange fotos med de flotte motiver man kan få her - lægges på hjemmesiden senere - med alle de andre foto - her er det blot lidt til "DAGBOGEN"
      Her er lige en lille - særlig - hilsen til Finn og Inga...
             Så var det tid at køre hjem og holde Jul...
Som nævnt er vores Jul jo ovre - da vi "hygge-Julede" med vores "Yndlings søn og Svigerpige" inden vi rejste fra DK
men det forhindrer os jo ikke i at hygge her også - Jul, eller ej...
Først sad vi ude og nød eftermiddagskaffen nogle timer, inden der skulle tænkes på middagen... flere standsede op for en hygge-snak - og til sidst var her nærmest "træf" hos os... da Chresten kom og bekendtgjorde at vi skulle komme til
"1. Nytårsdags-frokost-langbords-hygge" hvor vi ville blive et "blandet selskab" af Tyskere - Danskere - Svenskere".. ja.. men det lyder jo hyggeligt...!
Så blev det tid at tænke på maden (altså den i dag) - Bent dækkede bord - på den nye Dug jeg nåede at sy inden vi tog hjemmefra - åbnede en god flaske Rødvin (nej - ikke Spansk - men Australsk) tændte Stearinlysene - og bordet var rigtig hyggeligt - der blev skænket i Glassene - for kl. 18.00 havde vi en del aftaler med "dem derhjemme" om at vi skulle skåle og sende tanker til hinanden - på det tidspunkt..
Bent er bare begejstret for den nye dug - så han synes at det første Glas skulle bruges på at DØBE den dug..!!!!!
Jeg nåede aldrig rigtig at få fat i navnet..??? Ved egentlig heller ikke om han nåede at få "navngivet den" - for en hel masse skete hurtig efter hinanden - porcelæn og bestik skulle fjernes - der skulle tørres - vrides - lægges i blød - dækkeservietter findes frem - bord dækkes - ny vin "på gamle fade" - stearinlys tændes igen... og kunne vi sætte os og skåle med jer derhjemme - men - da vi var lidt bange for I ikke havde fornemmet det - ja - så skålede vi lige igen kl 18.30 og lod vore tanker finde jer - hver og en..!!!
  (NEJ...!!!  Denne "Højtidelige handling" foretaget af Bent gav ingen skår i Julehyggen her - for - som regel er vi jo heldige i de situationer hvor vi er uheldige... Der kom ingen Rødvin på gulvet - eller Sofaerne (ikke engang i Glasset) s der skete ikke den store "katastrofale skade" ved det - Hobbyen er "intakt" - ingen "totalskade" denne gang - og Bent var så ked af det - at det var "straf nok"... (smiler...!!!!)
Vi nød også de opringninger vi fik - det var dejligt.. og så pakkede vi Gaven op som vi havde fået med af Helle - med en kærlig hilsen fra "de 3".. det var rørende af jer.. endnu engang TAK for både gaverne - og tankerne bag... (også dejligt at høre jeres stemmer - Tak for det.. !!
Da vi havde spist "så fingrene var lige lange" - og råhygget i lange baner - lyttet til Julesange og salmer - fra de omkringboende - ja - så var det tid til at få opvasken af vejen - og den hyggede vi os med - sammen - ovre i "køkkenet" - da jeg ikke ville ha´ alt det "fedt" i vognen - og på den lille gå-tur hilste vi på flere som sad udenfor med tændte Stearinlys - og små Juletræer - og nød den lune aften..
Inden vi selv skulle ha´ aftenkaffe gik vi rigtig lang tur - det var skønt - stjerneklart - og utrolig mildt...
Så satte vi os med Julegaven fra Michael og Rikke - Poul Hammerich´s "Danmarkskrønike".. og dén nød vi også - hele første del - nu har vi så endnu 9 dele til gode.. den er bare SÅ dejlig.. (og vi er RIGTIG glade for den)
Senere - på vej til badet - kl. 23 - kom jeg i snak med vore genboer - hyggelige mennesker fra Kruså - og pludselig var det blevet over midnat - og vi stod over en time med bare arme i den milde Juleaften.. (kan ikke lade være at tænke på at i Alicante - skrev Poul (Lunk) at vejret ikke var særlig varmt... håber det har ændret sig hos dem nu..???)
.
Hermed sluttede vores Juleaften - for anden gang i Spanien - om end den var lidt anderledes end sidste år - men bestemt ikke mindre dejlig.. (nu skal jeg så bare huske af få spurgt Bent HVAD Dugen kom til at hedde...??)
.
Tilbage til i dag - 1. Juledag hvor jeg ikke har ret meget andet at berette om end en dejlig - Solrig dag - frokost indtaget ude i Solen - sat lidt "skik på huset" efter i går - undersøgt lidt om den næste plads vi skal til..?? været på Nettet for at se hvad de byder på - Chattet lidt med Beatrice og Kirsten - fået mail fra Kjeld B. - og fra Eva og Christian - med gode idéer til hvad vi skulle i dag kl. 11 - men fik ikke set mail før ved middagstid.. og da var det for sent..
Men - TAK, Eva, - det var en rigtig god ide´ - en stor oplevelse at tage til Katolsk Messe i dag - det giver vi jer ret i - heldigvis vi denne storslåede oplevelse sidste år - da vi tog ind til Byen - Vilanova i la Geltrú - og det kan vi anbefale alle - at unde sig selv den oplevelse...
(Tak, Eva, at du tog dig tid at skrive det til os) også Tak for dejlig mail om jeres Jul - nu håber vi det kan lykkes jer at få "styr på det sidste" - og så komme af sted.. ville glæde os for jer....!!!
.
Sådan er det meste af vores dag i dag gået - ren afslapning - og nu er det snart tid til den "store travetur" - inden aftenhyggen - med benene oppe i Sofaen - og med endnu et "besøg af Poul Hammerich".... !!
                    
.
.
2. Juledag - Fredag    Vilanova Park - Spanien - 2008
TILLYKKE, CONNY Ønsker dig en dejlig dag - og det bedste for dit nye år..!! 
kl.9.00 - 8,5 gr. - kl.15.00 - 13 gr.  om eftermiddagen regn - som endte i Torden og Lyn - sluttede på 16. gr
.
En rigtig "hygge-dag" blev det - hvor vi fik nuslet med lidt af hvert - for i dag var vejret ikke til meget andet end rengøring - fylde vand på - (og tømme) - og over middag køetw vi til Cunit - ville i Carrefour eller Aldi - for at få "rigtige" Ris - fra Ebro-deltaet.. men alt var lukket...!!  Ja - d.v.s "Kineserne" og "Vietnameserne" havde til gengæld ikke - og der er lige noget at se på hos dem, (kan jeg hilse og sige) så når vi nu vr kommet derud, ja, så skulle vi da også lige ind og kigge..
Vi skulle ikke ha´ noget - mangler intet, - (troede vi) - for når man besøger dem - ja - så er det utroligt hvad man lige står og mangler ...?!
Et par Livremme - en Taske - 12 volt ledninger - samlemuffer - kroge til badeværelset - en læbestift - en Løber til Camp.vognen - en Serveringsbakke - ja - endda 2 par pæne Sko, "mangler man jo også"... (men ikke mere nu) - så lidt fik vi da ud af den lille køretur....
.
I dag har vi sprunget de 2 motionsture over - og i stedet blev det til en god bog - en god frokost - og en god middagslur.. det var lige vejr til det...
Samt nogle dejlige lange samtaler med Michael - Else - Helle og Villy - samt Kirsten.. det var rigtig dejligt at høre fra jer - mens vi endnu har Net - ved ikke hvad der sker efter d. 12. - så vi må benytte os af det nu..
Nåede også at ønske god tur til Beatrice og Allan - samt til Kjeld og Bente..
.
       27.12.08 - Lørdag                          Spanien      - 2008 -    
.
   Vi ønsker en rigtig god tur til Karin og Vagn - og glæder os til at høre fra jer når I er vel hjemme -
.kl. 08.45 - 8,2 gr.      - Regnvejr i nat - men stille vejr og ret mildt -
.
28.12.08 - Søndag      - mest tørvejr - dog en lille byge til morgen - ellers ok vejr
.
kl. 09.00 9,2 gr.                               (Snestorm i Barcelona)
Når man sidder og ser den lokale tv-avis om aftenen, tror man næsten ikke sine egne øjne, når de viser storm - regn - Sne - hvor biler er oversvømmede (med en druknet person til følge) Både skyllet op på land - og snekaos - blot 45 km væk fra hvor man selv sidder - hvor man har travet en lang tur - godt nok i gråvejr - men dog total stille og mildt vejr..
Det var hvad de viste fra Barcelona i tv til aften... utroligt - men sandt..
De næste dage "loves" der Bygevejr - skiftende med Sol - og fra Torsdag skulle det "blive sommer" igen..
Men, os, generer vejret ikke - det er bare dejligt i det hele taget at dagen er lyse - og milde - det nyder vi på vore gode traveture - og ellers står den på hygge med gode Bøger - Kortspil - lidt godt at spise - Svømning - og ellers nyder vi bare at vi er sammen og har tid til - og med - hinanden...
Dagen er også gået med en masse dejlig snak med jer derhjemme - samt en masse mails og hilsener fra Familie - Venner - og Campister - og vi siger TAK til jer alle - det er dejligt at høre fra jer...
Hans og Anni - sikke en dejlig overraskelse - hvor blev vi da glade - håber vi kan gentage succesen en anden gang - også tak for mail...
Cille - Tak for mail - det var rigtig dejligt - og vi håber vi "høres ved" på messenger...
Lillian og John .. RIGTIG god tur i morgen - vi vil skåle med jer d. 31. - kl. 24 - så høres vi ved i det nye år - når I er hjemme igen.. (Tillykke, Lillian - med det flotte resultat..!!)
Til Mogens og Kirsten F. - Tak for hilsenen og de gode ønsker - som vi også ønsker GODT NYTÅR til jer - med mange gode oplevelser.. (I kan holde øje med "LINKS" - på vores hjemmeside)
Erik (Christoffersen) ønsker vi også  et godt Nytår - håber virkelig I får gjort alvor af at indfri jeres nye drømme - Rigtig HELD og LYKKE med det - vi vil følge jer (også I skal se på "LINKS" her på hjemmesiden)
Vi har fået en del spørgsmål fra medcampister - ang. Motorvejsafgifter gennem Frankrig - ang. Hobby - og ang. Vilanova Park..

Dem besvarer jeg i morgen..

.
d. 29.12.08 - Mandag                                            Vilanova Park
.
  I dag ønskes en rigtig god rejse til Michael og Rikke
                    Gråvejr - men total tørvejr - og 12 gr.  kl. 14.00
I dag tog vi en tur langs Stranden - vejret var helt stille - og meget mildt - og "Koen" stod hvor den plejer - og bølgerne var lidt "skummende" i dag...
Så var var ude at købe et Web-cam - for en "vis Herre" vil gerne snart se os igen..  ja..  men det kan han så nu.. !!!
Jeg lovede at besvare de spørgsmål vi har fået.. og her er det første.:
.
  Spørgsmål.:  "Hvad koster det at køre gennem Frankrig på Motorvejene"
.
     Svar.: I Frankrig - fra Mulhouse - til Pyrenæerne/Spaniens grænse -     Betalt .:  97,90 €
I Spanien - Grænsen - gennem Barcelona - Vilanova     Betalt .:  17,53 €
.
  Bemærkninger.: Om efteråret/vinteren vil vi helt klart anbefale kørslen på Motorvej - og man betaler på omtalte strækning , 5 gange..
Ved første anlæg trækker man en billet - og ved næste, betales for den strækning man er kørt.. (det er gerne til før en By - som så er gratis at passerer - et godt stykke, kan køres gratis) - herefter trækkes igen en Billet - ingen bemanding - kører til næste betalingsanlæg - bemandet - hvor man afleverer billetten - og betaler for den kørte strækning..
Båsene er ret "trange" at komme gennem - især når billetten skal trækkes - at få vogntoget så langt til venstre - uden at ramme på med spejle (eller Camp.vogn) så et godt hjælpemiddel er.: en PØLSETANG...!!  Den er nem at stikke ud gennem den nedrullede siderude - og hive billetten i land med...!
Der kan betales med diverse kreditkort - uanset beløbet....
.
Fra den Spanske grænse gør vi intet stop - før vi holder på Vilanova Park - vi raster ikke - vi Tanker ikke - men kører direkte - til vi når Barcelona - der kører vi "nedenom" - gennem Byen - gennem alle Tunnellerne - (også betaling her)
og selvom vi skulle videre syd - så ville vi også vælge denne rute - !!
De fleste Piratovergreb foretages på Motorvejen udenom Barcelona - vi har endnu ikke fået meldinger om det er sket nedenom - (hører gerne om det - hvis nogen har andre erfaringer) ..
Når vi fortsætter sydpå - herfra - ja - så bliver det også "nedenom" endnu et godt stykke.. (så må vi se....????)
                                                       Men - det skriver vi - naturligvis - om her i "Dagbogen"
Håber dette svar var fyldestgørende - ellers må I spørge igen....!
Vedr. spørgsmål om Vilanova Park (nogle besvarer jeg en af dagene) og de andre kan ses på de billeder under "FERIEBILLEDER" på forsiden - og under Spanien - fra Vinteropholdet 2007/08
.
Ligeledes vil vi besvare spørgsmålene om Hobby 2009 - og vise nogle billeder fra den - som anmodet..
..
30.12.08 - Tirsdag -                 Motionsdag - og El Vendrell Temp.:  8,9 - 18,1 gr
.
På Vilanova er der Tirsdag og Torsdag Motion i Bassin - og det er ret dejligt af få rørt alle musklerne - og i år har Ramiro (Træneren) "musik til vores arbejde" og det er en ret god ting.. alle dage er der Fitness-rum og derfor også mulighed for at benytte Svømmehallen - ellers er det en ret dyr fornøjelse - hvis man ikke deltager i motionen - for så koster det 3 € pr. pers. på hverdage - og 5 € week end og Helligdage (uha - hvis man var "Far, Mor og 2 Børn..)
Nå - men det er vi jo ikke - så det er ok..
Efter et par timers motion satte vi os uden for med frokosten - og så kørte vi en tur til El Vendrell - godt 20 km herfra.
   Flot vejr på turen - blev nærmest blndet af Solens genskin fra Vandet
El Vendrell er en lille hyggelig - og meget velordnet by - ikke så "voldsom - eller rodet" som f.eks Vilanova er - og så er der jo den fordel i Spanien - at der hver dag holdes Siesta i flere timer - og dét er en nydelse for en Turist - for så er der mulighed for at færdes - at få en P.plads (som i øvrigt er gratis i den tid)og at komme rundt og se noget inden byen vågner igen - og alt er trafik - mennesker - og "kaos".. så det benytter vi os meget gerne af.....
       Træene i de små gader står med Appelsiner på - lige til at plukke
             
Vi travede byen rundt - en meget ren by - med mondæne specialbutikker - og som her - dekorative bygninger.. nedenstående er en total flad mur, hvorpå er malet så naturtro - at man lige skal se efter en ekstra gang - især er Balkonerne meget svære at se om de er malet på - eller det kun er personerne - men ALT på disse fotos er malerier - med eneste undtagelse.: Buen mellem de 2 bygninger - og Gadelygten/mosaikbænken.. rigtig flot, er det
                                                                           
 Ja - man fristes til at "kigge inden for".... (hushjørnerne er også malet på)
Vi ville ha´ været ind i Byens store Kirke - men en seddel på døren viste.:"Kirken er i dag lukket - p.g.a begravelse kl. 16.30" - så ind, kom vi ikke - og vi holdt os også væk på tidspunktet for højtideligheden - men..: "En mand, viste en lille dreng, - (og mig) - udsmykningen og figurerne på Tårnet" så noget fik vi da set....!
                   Hjemturen sidst på dagen - stadig meget mildt vejr
Inden vi kørte helt hjem - kørte vi lige ud til Sabeco efter lidt småting som vi manglede - og der så Bent en super-smart DVB - en lille "dims" som blot skulle sidde i scart-stikket og den fyldte intet... (kontra mange af de store bokse man ellers får i dag) vi læste på den at den var konvertibel til hele Europa - altså - Danmark hører jo da til Europa - så den røg med i Kurven sammen med Laksen...!!
Hjemme, havde Bent så "igen noget Teknik at lege med" så det blev en god dag - !!  Liiige til han havde bakset mere end en time - og KUN fandt at den kunne benyttes til England - Spanien - og Portugal...!!  Jo - jo - så var tiden da gået med det.... !!
Jeg selv havde benyttet tiden til at modtage en masse dejlige mails - en del snak via Skype - og på Messenger var der også hyggelig trafik... !  Tak til jer alle for al jeres kontakt....
Men - det resulterer jo så også i at jeg ikke helt kan overholde min egen "tidsfrist" - og det lovede - her på hjemmesiden... meen - for "den tålmodige - skal de lovede oplysninger/svar nok komme" - blot nok ikke i morgen - for da er det meste af dagen optaget af Nytåret - samt først.: Til Sabeco og bytte "DVB-Dimsen"
.
          31.12.08 - Onsdag -                                Nytårsskiftet.: 2008 - 2009 kl.10.00.: 9,2 gr. kl.24.00 - 11.3
Efter "morgenritualet" kørte vi til Sabeco - og det viste sig heldigvis at den ekspedient i informationen vi fik fat i - talte Spansk...!  Ja ja - det er ikke en "vits" når jeg siger det - for her er det jo Catalansk der mest tales - lige som skilte er på Catalansk - og nogen er også "oversat" til Spansk neden under...!! (faktisk var det måske en idé til efterfølgelse - i DK - enten når man færdes Nordenfjords - eller i Sønderjylland..?)  For der kan det også være ret svært af forstå deres dialekter..?!!  (smiler)
Nå - men hun talte altså Spansk - vi fik forklaret hende problemet - og bad om at få varen byttet - og pengene Retur...!!
Den var hun med på - intet problem - vi byttede varen med pengene - og så skulle Bent jo - "naturligvis" liiiige hen og se om der fandtes en anden - lige så lille - lige så smart - .......!!! 
NEJJJJ....!!!!! (lød det "spagt" fra mig)... og gik vi...!!!
Kørte så lige over i LIDL - for min kære mand vil så gerne ha´ "Rævesovs" til sin Laksemad - så jeg skulle lige ha´ ingredienserne til det - og så hjem... (UDEN DVB) og det er intet problem - for vi har jo en med herned..!!!!!
Netop som vi satte os ud i bilen igen - ringede Beatrice - de kommer allerede på Lørdag - det er dejligt - så har vi lige nogle flere dage sammen - inden vi kører Sydpå d. 12. (hvis de da ellers bliver her..??!)
Da vi kom tilbage til pladsen holdt der en kø på d Autocampere - og 3 Camp.vogne - der var ved at Checke ind - og de kom nu i en lind strøm.. mest Englændere - Franskmænd - og Spaniere (de 2 sidste lande er det deres store ferietid).. så vi blev enige om at gå ned i Receptionen og bestille en plads til dem - for nu var der ikke en lidig plads - men vi så at en Engelsk Familie pakkede sammen i går - (de kører nok i morgen..?) Perfekt, hvis vi kunne "krige den plads"..? Den er åben - regulær - solrig (når her er Sol) og grunden er plan.. så af sted til Receptionen...!!
Vi spurgte - vi bad - vi tiggede - faldt næsten på knæ - eneste vi manglede var at "true".... ha ha.. lige meget hjalp det - for .:" Er der ikke plads der - så er der andre steder på Vilanova - enten nede (i "hullet" - eller oppe i Skoven - så de skal nok få en plads når de kommer")
"Ja - det er mægtigt - men nu er det lige denne som er perfekt til formålet -",,?!!

"Ja - men vi kan ikke reservere nu - for der kommer så mange - en overnatning - 3 nætter - en uge - o.s.v - men prøv at komme igen fredag aften - så kan det være - hvis den så er ledig"..?!!

Hmmm....??!!!  Nu skal man jo ikke tage det første det bedste svar for pålydende - vel..?!!
Så - vi gik hjem og "holdt Nytår" - nød vores middag og et glas Vin - og hyggede ... talte lidt om at selvfølgelig måtte det da kunne lade sig gøre - men - Englænderen var jo heldigvis ikke kørt endnu - så ingen kunne da tage den plads vi havde udset os - så vi ville da bare spørge igen i morgen...!!! (hvis der var en anden i Receptionen..?)
.
Mens vi så sidder og nyder middagen - hører vi en Bil starte..??  Et pudsigt tidspunkt, egentlig..?!
Jeg sagde.: "prøv lige at gå ud og se om det er Englænderne der kører nu..?"!
"Nej - selvfølgelig kører de da ikke nu - Nytårs aften - "
"Nej - det er muligt - men det lyder sådan - gå nu lige ud og se efter".... (Please)
.
Jamen - Sørme - om det da ikke var dem der kørte nu..??  Så sent..?!! 
Vi lod maden stå - "piskede af sted" - nu havde der jo været Vagtskifte - det var "Jolanda" der sad der - og vi sagde.:" Englændere - tom plads nu - På Lørdag - de boede her mange måneder sidste år - resevere - vi kunne forudbetale ..... (o.s.v) ???  Por Favor...?!!!
Hun kiggede - undersøgte - "hm"..?! - men - endelig "gav hun efter" - spurgte til plads nr. - (50.!!) og så var "den Ged barberet".. hun kaldte på en mand - bad ham kører op i Parc - og sætte Bånd om den plads..!
Han var hurtigere deroppe end os - for båndet sad der da vi kom tilbage...!!!!
.
Og kunne vi for alvor nyde vores Nytårs aften....!!!
En masse god underholdning i TV - 6 Skype-hilsener - 4 opringninger - 6 sms - 3 på messenger - og 5 mails - jamen hvor var det bare dejligt - og rigtig, rigtig hyggeligt...       
Kl. 24. skålede vi i Champagne - og nød Natmaden - og så kom flere dejlige sms´er - og opringning fra vores "Yndlingss-søn og "Svigerpige" - de stod nu på "den Spanske trappe".. (så dejligt at høre fra dem)
Samt en opringning fra Karin og Vagn - dejligt at vide alle vore Venner og familie tænker på os - og vi selv holdt det lovede.:"At skåle med og for jer alle kl. 24.00"...
En rigtig dejlig dag - aften - og ½ nat - andre her nød det også - med fælles-sang og harmonika - som vi også selv fik stor glæde af...........
.                                                    - Det sidste blad i Kalenderen 2008 er vendt -
                                                               
Her fra Spanien - skal endnu engang lyde ET RIGTIG GODT NYTÅR til medcampister som trofast har fulgt os gennem året - og sendt mange venlige og hyggelige hilsener til os - også TAK til medcampister i Norge - Sverige - og Finland - for hilsenerne gennem året - og alt det bedste ønsker vi for jer alle i 2009.....
                                                               
                                                                                       (Vinterturen fortsættes)                          KLIK på .: Januar 2009