Farum & Stavnsholt  
   
  Minder før - og efter  
 
 
Hans Jacob Bentzen ("Hanse") - Tine Clante - Ellinor Sørensen og Ole Rasmussen, er alle personer jeg har gode minder om - desværre er der kun Ole og jeg tilbage. . . !
"Hanse" og Tine havde jeg forbindelse med i mange år - "Hanse"  mest - Tine og Ellinor har jeg ledt efter i en del år - da jeg endelig fandt frem til dem, var det desværre for sent. .
Jeg tænker stadig på dem alle med varme i sindet . . .!!
    (har du viden om dem, må du meget gerne kontakte mig)
     
  Stavnsholt - "Nostalgi"  

  "Kærgården" dengang - Familien Bentzens Gård - (Hanses)  

  Kærgården nu - ligner (heldigvis) sig selv  

  Dette er taget fra indkørslen til "Brudegården" - vores Gård - mod Bistrup  

    "Brudegården" som den ser ud i dag - kun hovedbygningen står tilbage  

           Købmandshuset her er taget fra indkørslen til "Brudegården"  
  Købmand Corneliussen i dag - ligner også sig selv - men er i dag Museum til minde om noget "der var engang".
Dengang blev det i dagligtale kaldt "Cornelen" - når i blev sendt til Købmanden var det :"kan du ikke lige gå over til Cornelen efter.....?!"
I dag kaldes Museet officielt for "Cornelen" - og her kan man opleve datidens landhandel . . . . der sælges stadig lidt - så man kan prøve hvordan det var..
 

  At træde ind i Butikken nu er som at træde ind i fortiden  

  her er hvad der også var engang - blot mangler det lille søde Købmandspar  

  Johannes Corneliussens Kontor - bemærk detaljerne på Skrivebordet - samt på væggen . .  det er da nostalgi . . :-))  
    når man træder ind i køkkenet kan man "mærke" (huske) de dufte der kom herfra - og ud i Butikken

  deres "Badeværelse" - vandet hentes fra Vandpumpe - bemærk Nivea Creme  

  Når jeg ser tilbage er det med taknemmelighed over at ha´ oplevet en tid hvor livet ikke var så "besværligt" - og man kunne færdes trygt og sikkert . . !  

  Med "Brudegården" i baggrunden - og op ad trappen - føler man sig igen som en lille Piger der er sendt over til "Cornelen efter et ½ pund friskmalet Kaffe"
(endda står Købmandsbænken der stadig - eller en magen til :-))  )
 

  "Tingstedet" som var mødested for os unge sommeraftener - Cornelen ligger og deler vejen der enten fører til Bistrup/Birkerød/Holte - og ind til "Brudegården" her til højre  

  Landevejen (bag Cornelen) mellem Farum og Bistrup - i det lille Hus boede en børnerig familie - og Gården bagved er dejlig at se stadig eksistere - en stor glæde at se man bevarer så dejligt et Landsbymiljø så tæt på København . . . og at det hele "ligner sig selv" fra "dengang" . . !!
Stavnsholt er godt nok vokset en del siden - iiær da "Brudegårdens jorde" blev solgt - og siden udstykket - men intet af Stavsholt omkring Gadekæret er væk (kun personerne fra dengang mangler nu .. :-((
 

  et sidste blik på vores Gård - denne gang taget fra "Kærgården" tværs over Gadekæret - til "Brudegården" - og med "Cornelen" th.  

  Inden vi afsluttede besøget måtte jeg lige en tur ned til Lille Klint - hvor vi altid badede . .  der var både Lille Klint - og Høje Klint - men vi holdt altid til nede ved lille klint (indtil gen en dag var ved at kollidere med en Snog der også var ude at bade (mit skrig skræmte den ikke en gang . . :-((   )  
 
Jeg har så mange dejlige og lykkelige minder - som jeg ofte tænker tilbage på - samt på dem der dengang var i mit Liv - og som var med til at gøre minderne lyse . .  (desværre mangler mange nu - men jeg mindes dem med varme og glæde) og så har jeg heldigvis også mange dejlige billeder - både på papir - og i sindet. . . .!!
   
    videre til Farum Skolebilleder :   HER
      eller.: retur til forsiden