*Forår 2016*
Tyskland
~  Sigøjnerne slog sig ned ~
(først Napoleon  - så Sigøjnerne)
side 9
Trods lidende af "højderædsel" - ja - så MÅ vi bare op igen/igen, og nyde dette fantastiske område - meeen - der er jo en "grund til galskaben" denne gang :-)
(har netop set der - NATULIGVIS - også er sted for "Skattejagt" - ja ja - det er netop ofte sådanne steder  man kan opleve, når man er på Geocache - steder man måske ikke selv ville finde...
Vi HAR jo fundet stedet SELV inden - men kommer her bestemt gerne igen ..  (men den ene af os holder sig i behørig afstand  :-) )
Indrømmet - jeg holder mig et "pænt stk. fra kanten" :-)) (gisp) !!
MEN - det bedste er : vi kørte herop - "ikke med blinkende lygter" . .næh næh - men med SLUKKET "rødt lys" - og: motoren trak som "var den betalt for det".  .??
(ja - det var den jo også - endda mange gange - og ret dyre betalinger ..  meeen - "gør-det-selv" folket" her -  har klaret det selv - og for kun kr. 40,- (og så er der endda "materiale" i overskud - som "reservedel" ) - øhh. . ??  Får vi mon brug for det senere . .??
Altså lige nu spinder den som en mæt og veltilpas Killing - og den trækker som en Okse :-) ) . .
Nu er vi så på en dejlig travetur heroppe - (skal jo finde en cache :-)  så igen kommer vi steder vi ikke har været . . .
Ja - her må jeg så "bryde sammen, og tilstå" - jeg stoppede her - mens Bent fortsatte alene ..  . :-(
jeg følte lidt som var jeg tilbage i "historien" i kampen mellem Preussernes og Napoleons styrker . .  altså på "tilbagetog" :-))
Bent kom tilbage - som "vinder af Cachen" :-))  jo jo - han fandt den - og den næste fandt så jeg - ved denne sten - (lå bag den) nemt nok - for jeg er jo så vant til at "se rødt"
(kan skimtes under de "dækkende" sten .. )
Vi fortsatte den dejlige travetur - og - igen oplever vi at finde en "Gravplads" - det er et pænt stykke fra Kirkegården heroppe - ?
Sidst vi stødte på en - umotiveret lagt - gravplads, var jo oppe i beboelsesområdet.  .?!
Ja - nu skal jeg jo ikke afgøre om de er anlagt "umotiverede" - måske der er en blandt læserne der ved noget om : HVORFOR de findes rundt omkring .  .??
Så vil jeg meget gerne høre om det. . ?!
hmm ???  Aner ikke hvad det er - ud over en Gravsten - over..??? hvem/hvad
Ved ikke hvad bogstaverne står for/betyder??
Ej heller symbolet - Slangen - skal betyde??
Har det mon noget med en Æskulapstav at gøre ??
Synes ikke helt den ligner - og så dog .. ??    
grundende over det, går vi videre op mod Museet - og her beslutter vi at vi - endnu engang - vil her op - men næste gang UD på den oprindelige slagmark - det MÅ vi da bare se.
Ja - Som det skrevet står - her på det hvide skilt, til venstre - over det grønne  :"Emil Nolde - var her i 1907" . . (og Skytterne var her altså også - flere gange - i 2016 :-) 
(hvis nogen gerne vil vide det)  :-)
(Han skulle ha´ malet en del billeder heroppe fra . . bl.a. et med motiv - snedækket - ned mod Jena. .
sikkert ganske flot syn - også med Sne på. .
Kan Harzen friste med en vintertur - så kan det nemt tænkes at Cospeda - Jena - og hele dette område godt kunne blive en konkurrent .  .
I hvert fald vil vi selv meget gerne tilbage hertil endnu en gang
stadig vandrende rundt heroppe - ser vi ud/op på området for den oprindelige Slagmark - der er ca. en km ud - og endnu højere - (dette er zoomet)
Her er godt skiltet med oplysning om det historiske slag - også "krydret" med hvor div. kampe fandt sted - hvor de kom fra - og deres tilbagetog . . . o.s.v
(for evt. interesserede skal jeg ved næste/sidste, besøg heroppe - berette lidt om historien her på hjemmesiden)
På skiltet, her til højre, ses at der er 1 km derud - også at der er 3,5 km til "Sigøjnerkilden" - og det er der vi nu skal ned - vi ved ikke hvorfor den hedder : "Ziegeunerquelle" men da der er en Cache dernede - så får vi også en forklaring/viden - som jo netop vi - der er på Geocaching - altid  "fodres" med når vi  finder Cachen
Foråret er ret langt fremme hernede - kontra hjemme - hvor vi har hørt at det stadig er ret koldt - og endda at der ind i mellem er lidt sne/slud om end det hurtig er væk igen..
Men dejlig tid vi alle går  i møde nu - ikke sandt . .?!
 
Vi kørte ned herfra - parkerede ovre ved "Storhertugens restaurant" - og gik mod Kilden ..
Også her er der et ganske dejligt område - ro - og skøn natur . . som vi nød at færdes i . .
Over Broen, skulle vi - der stod forklaringen på hvorfor det hedder "Sigøjnerkilden"  : Kort fortalt : "Siden 1500-tallet har der været Sigøjnere i delstaten - Thüringen - og i dette område slog nogle af dem sig ned her ved Kilden - som var et perfekt sted for for både mennesker og dyr - her er vand - og der er masse af grønt til Dyrene.
Byen - som var omkranset af Bymur - måtte de gerne komme ind i - for at handle fødevarer o.a. - bl.a også sælge noget de havde lavet - eller hvis nogen i Byen havde brug for arbejdskraft måtte de også komme i Byen - men - når Byportene blev låst ved aftenstid skulle de ha´ forladt byen - måtte IKKE være der efter mørkets frembrud.
Sigøjnerne levede som Hestehandlere - Spillere - Smede o.a.)
Sigøjnerne rangerede lavere end Bønder (siger ikke jeg - det står på skiltet..!)
Dengang stammede sigøjnerne fra Indien.  .
i ca. år 1000 blev Sigøjnerne fortrængt af "Muhamedanerne" .
I Middelalderen spredte Sigøjnerne sig op gennem hele Europa - og helt til Skotland . .
vi selv nød også en tur i dette område - herligt er der her ..
når man går rundt her, er det ikke svært at forestille sig Sigøjnerne nød stedet, som de naturmennesker de var .  :-)
"Ham her" er ikke et "levn fra dengang". .  :-))  Næhh - han er slet ikke et "levn" - for jeg tog ham med derfra .. .  :-))
(Fandt naturligvis skatten .. her :-)) )
 
tilbage til side 8  forts. side 10
tilbage til forsiden