*Forår 2016*
Tyskland

~ i ventetiden ~

side 8
Ja - i går - på vej til koncerten - "brølede" Bent jo pludselig : "Den er væk".  . :-)
Med henvisning til den manglende rødt lysende lampe . . .

Meeen  . . .  BINGO !! . ..  på vej hjem i aftes "fandt" vi den igen, da den - pludselig - "lys"levende - var lige foran os - på instrumentbrættet. .  .
Jamen - så opdager man jo hvor meget man har savnet den. .  :-))  :-(( 
(grrrrrrr !! .)

OK - som jeg sagde til Bent: "NU har vi da noget at gå efter - NU er jeg HELT sikker (næsten) på at det er den slange du klippede i - for det var første gang siden vi kørte hjemmefra at lampen er væk/slukket"
Bent var endnu ikke helt overbevist - men - det var JEG - for den VAR jo slukket - og da den på vej hjem tændte igen  - og vi så IKKE kunne køre mere end ca. 40 km/t - ikke kunne trække - ja - så er jeg SIKKER ..  .!
Så altså : efter morgenmaden ville Bent lige tjekke noget han havde læst om - noget med "Intercooler" - "Spjæld" og . . ?? noget andet. . !!

som det ses blev der afmonteret - skilt - tjekket - og ingen fejl (af det der blev ledt efter) fundet . .  eneste var, at vi er enige om at her trænges til en Motorvask  :-))
Ja - den netop udskiftede Turbo har "griset en del" - så det var ikke af "storhed" den blev skiftet :-)

Nå - men altså ingen fejl fundet - så nu foreslog jeg igen/igen at Bent lige så godt - først som sidst - kunne ´finde - og købe - en "original vacum slange" . .  for - sjovt nok så "vidste jeg" at det var den . . (p.g.a. de erfaringer vi har samlet os). .  så altså - Bent fandt et Bosch-firma - og så af sted . .!
ved ankomst holdt han foran kontoret - gik ind - fik en snak med en venlig (og - endelig - en vidende mand - som fortalte om de mulige fejl det kunne være - her iblandt OGSÅ
vacuum slange.  .!. . 

Så - igen hev Bent slangen af - klippede et stk.  til sammenligning - satte slangen på igen - lod bilen stå ved kontoret - og gik over for at finde den RIGTIGE .. købte et lidt længere stk. end han skulle bruge (man kunne jo få brug for sådan en på et andet tidspunkt :-)   (forhåbentlig IKKE. . )
Han fik den nye - og kørte så hjem igen - 5 - 6 km. - og han havde nærmest stjerner i øjnene da han sagde : "ja - du tror det næppe - men tænk - efter jeg igen klippede en bid af - og kørte de 5 - 6 km hjem - da var lampen IGEN "væk". . . ?!
(Jo da - det tror jeg bestemt på - sagde det endda i aftes da vi kørte hjem .. at jeg var SIKKER på det er det der er fejlen .. :-) )

Nå - men Bent gik i gang med at skifte slangen - det tager jo ikke SÅ lang tid - og den kostede ca. 40,- (men det var jo også fordi han købte den i dobbelt længde (så der er noget at klippe af . .?! ;-)))  )

Johh - sådan en lille operation - til max. kr. 40,-  ja - det er da nemt - overkommeligt - til at betale - men - er det bare gjort med det .. ?!!
vi "plejer" at betale mellem 1.200,- & 1.500,- - men så er der jo også isat nye "Magnetventiler". . !!
(uden anden virkning end at der blev lidt plads i tegnebogen - hurtigere end bilen kunne køre.  .!! :-)
Nå - men da nu Bent havde fået snavsede fingre - så brugte han lige lidt mere tid - pillede Magnetventilen af  - (den sidste af dem vi fik skiftet da vi kørte hjemmefra) - satte den gamle i igen (kan godt betale sig at bede om at få den gamle udskiftede reservedel med. . ) :-)
Det virker - det røde lys er "væk" - Magnetventilen (den gamle isatte)  virker - så nu bliver det spændende hvor længe det varer ??
Ja - man er jo blevet lidt "miljøskadet" efter de oplevelser vi har haft gennem længere tid . . .!!
Så man tror ikke helt på "hvad som helst" :-)

HVIS det virker - hvad positivt er der så ved hele denne "historie" . .??
Nemt nok - vi sparede en ny motor - vi har ret i at det er den bedste bil vi nogen sinde har haft - og - at det GODT kan betale sig at holde fast ved det man har :-))))
(ja ja - lad os nu se . . ?!)
Tænder den igen ?? eller venter den til den får campingvognen efter inden den igen "klager sig" . .?

Aner det (på nuværende tidspunkt) ikke - men det skal ikke forhindre os i at glæde os over for hver time - hver dag - hver tur - der IKKE er en rød lampe der lyser ..

(en idé jeg har fået er : kommer den igen - så fjerne vi pæren - ha - så kan vi ikke se hvis den lyser - smart - ikke sandt . . ;-))
(men vi kan mærke det på manglende trækkraft).. :-)

nå - alvor nu . . . .!!

Vi krydser fingre for at :"det var så det..." !!
Men - ikke for at være negativ - vi er jo ikke hjemme endnu,,, :-))
 

 
De næste par dages oplevelser samlet på denne side - som blot var ren afslapning - med traveture - og nyde det dejligt Forårs vejr.
Startede med en tur i baglandet - når man ser op er det "ikke noget særligt" - så højt er det jo heller ikke :-)
Altså begiver vi os af sted .. .
MEN: Jeg skal da liiiige hilse og sige : "OP" det er VIRKELIG op. .  igen når jer ser billederne - så ser det ikke SÅ "slemt" ud - men dét var det. .  det startede med at gå opad - og sådan blev det bare ved - uden ophør - og NU ved jeg hvad det betyder når benene syrer til :-)))
(Men vi holdt ud . . !!!)
Man skal da passe på ikke at falde her . .  det vil betyde man ender i bunden af vejen . .  rullende hele vejen ned :-))
Så er det bare "på´en igen Amalie" :-)))
men det er IKKE en kedelig tur - her er meget at se på - som der jo er langt de fleste steder i dette dejlige Land - ikke nok med her er en masse "historie - så er Tyskerne også gode til at lave synlige - og mindre synlige - små finurligheder på Huse og i Haver . .  og - stadigvæk - så er der så "ordentligt" alle vegne . .
med "finurligheder" mener jeg bl.a denne "lille mand" der nyder udsigten:-) eller denne - som er zoomet en del (den er lige så lille/langt væk som den til højre
Jahh - og det var "Skytterne" så også :-))
Synes bjergsiden så lidt "pudsig" ud - så "grynet",  - som om vi så den gennem en rude .. (men vi var gående - og brillerne nypudsede :-) )
Ja - man er i gang med vejarbejde her - men det er ikke det jeg vil vise - men hvor højt vi er oppe nu - og NEJ - vi er ikke i Bil - men stadig gående (vi bor helt dernede i det fjerne)
her er det ikke "vejarbejdet" jeg ville forevige - men prøvede blot - på vej ned - at "fange" hvor stejlt her er  ..  men - indrømmet - det lykkedes ikke helt :-)
snart er vi nede igen (sikkert 3 kg. lettere :-)  end da vi "kæmpede" os  op. . JEPS ..  her var så også lige en Cache til samlingen :-)
 
dagen efter skulle vi ind at handle - så vi tog Bilen til at bære varer hjem i :-)
vi handler mest i Kaufland - dejligt Varehus - og gratis parkering - men i dag stoppede vi lige i Byen - trak P.-billet - og så ville vi ind/op i det store Tårn - "INTERSHOP"
"INTERSHOP" er jo kendt i flere lande - så jeg skal undlade at berette så meget om det . . ud over at det både er E-handel - og snart sagt alle forretninger samlet her - muligheder for at handle "alt-i-ét" her, fra Mælk, Kød, Elektronik, Tøj, Møbler, - Frisører, - Læger, - ja - "alt" (måske også Biler..? men så ingen ?!) :-) måske fordi jeg kom til at tænke på i aftes - hvor vi blev tjekket ved indgange til koncerten .. ?? 
Jeg synes nemlig vi var mange mennesker samlet her i denne "cylender" - og - ja - jeg ville gerne ud igen ..
Og det kom jeg så :-)))
et mega Murværk - i felter - hvor hvert felt viser noget af  byens/områdets historie - vist med årstal .. (en del kender "man" - andet giver ny viden når man tager sig tid at studere)
vi  fortsætter - ud mod vejen op til Cospeda
men stopper her - ved den lille restaurant
Carl August var Regerende Hertug af Sachsen - Weimar - Eisenach - levede fra sept. 1757 - juni 1858
Carl August har også efterladt sig en del historie - sammen med Goethe . .
Nej - han er ikke begravet her - dette er kun en mindesten over for restauranten - for han ligger i Weimar - i den Kgl. krypt
så er vi ved at være tilbage - lige gennem byen - og så er vi "hjemme"
Ja ja - ved godt I HAR set denne - men jeg synes altså den er så flot - og kan godt tåle at vises frem fra flere sider :-)
Så er det blot over Broen - og vi bor nede til højre - ikke langt herfra. .
 
tilbage til side 7 forts. side 9
tilbage til forsiden