Forår 2016

~ Tyskland~

* Semino Rossi *

side 7
I dag er det så den første koncert vi skal til . .

Sidste år fik vi pludselig mulighed for V.I.P - billetter til 2 forskellige koncerter - og dét kunne vi da IKKE takke nej til (røde lysende lamper, eller ej . . ):-))
Den ene er i Erfurt (i aften) og den anden er i Nordhalben - i en helt anden retning . .!

Jeg er sikker på - ja - jeg VED at mange (rigtig mange) kvinder forstår det sprog jeg taler - når jeg siger : "Man skal da være både blind og døv, hvis man ikke kan se "ham her" er rimelig nydelig (sagt på Jysk) og ikke kan høre han har en temmelig unik stemme (også sagt på Jysk :-)) (altså hvis man har hørt ham synge) :-)
Vi selv har haft fornøjelsen flere gange - både i DK. - og i hans hjemland : Østrig (oprindelig - for de "uvidende" kan jeg fortælle han er fra Argentina :-) )
Selve koncerten er i Erfurt - ca. 70 km fra Jena - og den skulle starte kl. 19.30 - så jeg foreslog vi kørte ret tidligt - sådan ved ca. 16.00 tiden så vi kunne se os lidt omkring inden .. ?!
 
Vi talte (igen-igen-igen) om bilen ..  om de muligheder venner har skrevet om - bl.a. noget slange-halløj til noget Turbo-et-eller-andet . .?
Vi talte igen om dengang vi betalte kr. 500 for en "klat lim" på en slange - da vi holdt ude på vejen - på vej sydpå..!!?
Jeg foreslog at MÅSKE - når det ikke er en original "Turbo-slange - om den så ikke kunne være blevet så "slap" at den ikke sluttede til som den skulle - sådan noget med "falsk luft halløj"? . . ???
(Åhh - ja - jeg er jo "Kun en kvinde" - og ja "hvad har Bønder forstand på Agurkesalat..?? de tror jo det er Græs..?!!:-) !
NEJ - ret skal være ret - det ville Bent aldrig sige - end ikke (tør) han tænke det. . :-)))) !!!
Det korte af det lange : Bent åbnede motorhjælmen (eller hedder det Kølerhjælmen . .? ;-)))  )    ja det kommer jo an på . . . .??
en rum tid efter kom Bent så ind og sagde : "Nu har jeg klippet en bid af slangen - så nu må vi se om den er mere tæt - eller der er andre forandringer.
Snart efter var vi klar til at køre . . (MED en lysende rød lampe) :-)
 
vi har netop forladt campingpladsen - kommet "op" på vejen - og vi nyder altid synet ind mod Byen - og bygningen her er som sagt Indkøbscenter
snart er vi på motorvejen mellem Jena og Erfurt - (her, en Rundkørsel til samlingen) :-)
Jeg siger så : "Uhh - jeg kunne godt spise en gang Pommes Frites. ."
"Ja ja - men det kan vi jo ikke "bare lige finde" ..

"Ork jo" - der må være en Ikea i Erfurt - den finder vi da "bare lige" på GPS´en - og så kan vi også "ose" lidt i Ikea - de har jo helt andre ting her end vi har hjemme - og det er da sjovt at se . .  måske man kan få lidt idéer"
(Nå . . endnu havde jeg ikke solgt Bent på den idé - men der er jo endnu lidt tid inden vi når Erfurt - så det lykkes mig jo nok , , :-)

Jeg fik virkelig sådan en ubændig trang/lyst til salte - sprøde - Pommes Frittes. .
(og NEJ - jeg er IKKE gravid (tror jeg da ikke. . ?! :-))
 
Efter ca. 10 km kørsel lød der pludselig et ret højlydt udbrud: (ja - jeg var lidt glad for vinduet i min side var lukket (ellers ville der være en reel fare for jeg var blæst ud af bilen af det lufttryk der efterfulgte Bents : "NEEEJJIII - hva´F - POKKER da . . . den er VÆK.  .!!"
Jeg "vågnede" op med et sæt - fra mine tanker om Pommes Frites - og denne aftens koncert - (har jo oplevet hans koncerter flere gange) men jeg var ikke liiige til stede i det øjeblik Bents brøl lød : "DEN er VÆK" ) :-))
Inden jeg helt var "vågnet" op mine "drømme" - var jeg nærmest på vej ned i bunden af bilen for at lede rundt - med spørgsmålet : "HVAD mangler du ? HVAD er det der er væk . .?"
"LAMPEN!!!!  - den røde lampe - den er VÆK - jeg mener :den er SLUKKET"
(hmm - det var da ved at føles helt vemodigt - tænk : den var der ikke mere.  .??!! ) :-)
Bare - sådan lige. . ?!
Ja - det var rigtigt - væk var den - og nu er der så 2 muligheder : 1.: der er gået en sikring :-) - 2.: Operationen Bent foretog tidligere har hjulpet.  .??
Uanset hvilken årsag der er den rigtige - ja - så tør vi dårlig "trække vejret" at "frygt" for den pludselig lyser igen. . ?! :-)))
Ja - vi nærmest "hvisker" sammen - for ikke at vække den . . :-)
 
vi  fortsætter med at nyde både tur - og natur - det ER altså et dejligt område (også) her - og her er så "ordentligt" alle steder - Øst eller Vesttyskland
Vi er ved at være i Erfurt - og IKKE i U.S.A :-)  (flot graffiti her)
indgangen til Byen er lige så flot og storladen med de bygninger som også de andre byer i området kan bryste sig af at ha´
johh - det gamle Øst har bestemt noget at prale med . .
yderst charmerende - ikke noget med "ens byggerier" her  . .
I noget som dette, kunne jeg da godt klare at bo :-) her er personlighed - og med Karnapper som giver bygningen flotte former :-) der er mange særpræg såsom buer over dør og vinduer - og den lille "tilbygning" neden for det er fint afstemt over alt - om det så er Parabolen - så passer den ind - nærmest uset er den :-)
 
vi kører straks ud til Messehallen for at sondere - og her nævner jeg for 117. gang "letsaltede sprøde Pommes Fritter" - og NU har lysten til Pommes Frittes fået tag i Bent - især da jeg siger :"Nej - ok - det er også lige meget - vi kan da bare parkere her - og så trave en god tur i Byen ..  ;-)
"Næhh - vi kan da godt se om vi kan finde et sted at slå os ned - hvor de har Pommes Frittes - men jeg er ikke sikker på vi finder noget . .?"

Og sådan endte vi i Byens indkøbscenter :-) 
Bent havde ret - de havde kun kaffe og - meget - søde kager - som jeg ikke lige kunne få til at overtage lysten til Pommes Frittes .  .. .
"Nej tak - det har jeg ikke lige lyst til - vil hellere undvære så . ." pyt pyt . .!

Nu var Bent sat lidt op - så HAN foreslog at : "Jamen, hvis du mener her er en Ikea - og at de har Pommes Frittes - så prøver vi da bare det" . .  :-)))
her kører vi så ud af Byen (stadig med en "rød lampe der er væk" :-))  en anden vej end vi kom ind - og - snart efter holder vi ved en STOR Ikea - Parkerer - finder op i restauranten (som er meget delikat og tiltalende) og her kan vi få de lækreste Pommes frittes JEG nogensinde har fået (virkelig) og den rare mand øste så meget op at jeg måtte stoppe ham ..  man skulle næsten tro han kunne se en stor længsel efter Pommes frittes - i mine øjne :-)))
Hertil fik vi hver et glas dejlig kølig Chardonnay . .  !!
Jamen - kan man da ønske sig ret meget mere .  .?

En Bil uden rødt lysende lampe - på vej til en længe ventet Koncert - siddende med sin dejlige mand - og nyde et "Festmåltid" - et dejligt glas Vin - nyde at vi er på ferie et dejligt sted - Foråret er godt i gang - og meget godt i vente . .  :-)
Jamen - man KAN da kun være taknemmelig - ikke sandt . .?!

 
Mætte - veltilpasse - og forventningsfulde kunne vi nu begive os tilbage til Messehallen  . .
P-vagterne - 2 herlige - modne og trivelige - glad smilende - Tyskere (klart - vi er jo i Tyskland :-) ) et par rigtig  spasmagere - så på nr.pladen - og spurgte hvor vi var fra . .? De troede vi tog "Gas" på dem - da de spurgte om vi var kommet helt fra Dänemark. .  og vi svarede JA. . !! :-)
(At vi så samtidig er på ferie nogle uger - og har endnu en Koncert om en Uge - ja det er jo en anden sag - for vi ER jo kommet helt fra Dänemark .. )
De "lovede at de skulle nok passe godt på vores Bil" - "Ja -  tak - det håber vi også - for det har vi jo netop betalt jer for at gøre" . . :-))
 ja - de var herlige, de 2:-))
Flot bygning, synes jeg (især når det IKKE er mig der skal pudse vinduerne - kan jeg gode nyde at se på den)
 
"Jeps - så er VI kommet - så kan I godt begynde" :-))
Alvorlig talt - ved indgangen (sjovt nok var tanken faldet mig ind - "MON . . .??" )
Ja - vi blev visiteret - undersøgt (ja - altså ikke bare Bent og jeg:-)  ) det blev vi alle ..  kigget efter i Tasker - Poser o.s.v - og ikke "bare lige kigget efter - næh - hver et rum i ens taske blev åbnet - nogle blev endda kigget efter i Toiletpunge . . !!
Det er bestemt ulykkeligt  - at tiden er til at det skal være nødvendigt . .!

Og så er vi jo alligevel heldige på vore "breddegrader" - trods alt. . !
(men det giver da en lille skygge i en ellers glad aften)
Bagefter tænkte jeg på : HVIS "man" ville noget - ja - så er det jo nok "Mavebælter" der skal kigges efter. . ??
Ja - tiden - hvor vi alle levede en mere eller mindre glad - sorgløs - og "naiv" tid er nok en saga blot - i hvert fald en lang - uendelig lang - tid frem
(om nogensinde mere.?)
Om det nogensinde igen kan lykkes os at samles om venlighed - hjælpsomhed - samhørighed ??)
ja - man kan da - om ikke andet - begynde med sig selv og sine nærmeste omgivelser.  .!!
(Nåhh - ja - jeg skal jo lige hjem og ha´ "kvalt naboen først". . ? :-) )

Men derefter starter JEG på venlighed og hjælpsomhed . . :-)))

 
Indenfor mærker man bestemt en glad stemning - fuld af positiv forventning fra alle
Vi har som sagt fået VIP-billetter - og sidder derfor på første række. . ved siden af os er én tom plads - den eneste på rækken ..
Folk har endnu ikke alle sat sig - ikke alle er kommet ind - men ved siden af mig sidder nogle ældre mennesker . .
(ja ja - grin bare - men med "ældre" mener jeg nok GAMLE - i hvert fald i forhold til os :-)))
Der står en kær morlil foran dem og snakker/snakker/snakker .... jo - hele "flokken" hygger. .
På Scenen er musikken startet . . . hun giver en kram og siger:  Øv - jeg må gå - men vi ses i Pausen"

Og - så er "Lækkerknolden" netop ankommet - syngende - taget letter - jeg ser at der stadig ingen er ved siden af os - så jeg siger til Bent : kan vi ikke bare rykke ud - nu kommer der ingen der - så kan den ældre dame da sidde ved sine venner".  .?

JO - og - som sagt så gjort - jeg får fat i Morlil - hendes øjne stråler da hun kommer hen og sætter sig mellem vennerne og mig. .  og så fik jeg ellers det meste af hendes livshistorie fra de sidste par måneder - med Semino. . .
Jamen - det var SÅ sødt . .  hun har fulgt ham rundt på den Tourné - både i Østrig og Tyskland . . hun kunne alle numrene - vidste hvornår hvad kom - o.s.v. - hun Havde været til 6 koncerter - :-) - ja - altså ikke i årenes løb - næh næh - på DENNE Tourné . . :-)))
Og nu kommer det så : "Damen er 86 år"!! :-)
Hun er gift - men (citat): "Min mand er derhjemme - han gider ikke rejse rundt - så jeg rejser sammen med mine Venner" ;-)))
Jamen - bliver man da ikke bare glad - og varm om hjertet af sådan en sød lille ældre (gammel) dames glade beretning ..
(og så var det første gang hun sad på FØRSTE række ) :-)))))

  Nå - men "Lækkerknolden" ER jo startet- så det vil jeg nyde ;-)) https://www.youtube.com/watch?v=JsnSaEbB3vI
 
  For interesserede er her lidt link - så hvis - så bare klik - og åben for højtalerne https://www.youtube.com/watch?v=WTGU0ZtjFPE
Det er/var som altid en godt oplevelse - elegant - og vel tilrettelagt - ikke at forglemme stemmen - den er jo . . . . jamen - det er den jo bare . . !!
  at sidde på første række - ja - så er der mulighed for øjenkontakt :-)) https://www.youtube.com/watch?v=fBzSX0sHOVA
Vi fik - denne gang - 192 GODE billeder :-)))))   - og 5 film med dejlig musik. . det er bestemt "ik´ så ringe endda"
 
i Pausen fik vi (jeg) et glas Chardonnay (u/Pommes Frittes)
 
  Johh - han var så glad for at se os - at han "klappede da vi kom ind igen" ;-);-) Der var Dans på Scenen - fremført med glæde - og elegance
(Synd han har de ørepropper i - for det lød da ellers godt - han er da gået glip af noget, synes jeg ;-))
dette lille udpluk af før omtalte 192 billeder - er til glæde for dem der kan lide "ham" og hans stemme - men især til glæde for de "udvalgte" af vore venner :-))
I andre går bare videre til side 8 - for nu er det lidt om - og fra - koncerten - samt om vi kom hjem uden den lysende røde lampe..??? :-))
     
Her fortalte Semino om hvad de lavede i deres fritid - under Tournéen - og så lod de os høre det.:
De havde samlet et lille medley hvor de sad og sang alle mulige kendte og ukendte sange - fra Julio Iglesias - via Demis Roussos - til Nicole og Edith Piaf - og og
Vi er ved at nå vejs ende (koncertmæssig) her synger han Ave Maria el Morro
Hele koret sad stille bag ved - og - sammen med os andre - lyttende..
Ikke så langt inde i sangen kom den første tåre fra en - kort efter endnu en tåre fra en anden - og snart sad de alle og tørrede øjne . .
Det var også meget højtideligt for os publikum - man blev rørt - og det er jo deres sidste aften - på turneen - så klart de blev vemodige.
Vi selv havde valgt netop denne sidste aften - for som regel er både den første - og den sidste - aften på en Tourné noget "særligt" . .
Man får lige lidt ekstra - :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=rsVsHHFLEPE
    https://www.youtube.com/watch?v=T0XCfJqUITg
Så er små 3 - dejlige - timer ved at være slut - stemningen har været meget fin - musikken som altid var en nydelse - stemmen skøn som sædvanlig -
Alle ydede som altid det "ypperste" - og vi alle - hele salen - nød det.  . .
Der er mange optrædende - fra kor til dansere - og selvfølgelig musikkerne. . (for slet ikke at tale om alle dem "bag scenen) . .
Da de havde "Bukket af" var det tid til det "personlige møde" - og den "personlige fotografering" hvor alle de mange tusinde publikum kan blive fotograferet sammen med Semino. .  .  og fint nok - jeg skulle blot ha´ en "Gave" med hjem til en kær ven - det fik jeg - takkede - og så var vi på vej til Bilen ..  .
Vinkede farvel til de 2 der havde passet på den - og snart var vi på vej de ca. 70 km. retur - nød at den "røde lampe stadig var væk" ..
Lige indtil. . . .  . . . .!!!!!!!!!
Dette gruppebillede er ikke et jeg har taget - men har fået det tilsendt (og - tak - det er jeg glad for . .) ..
 
  tilbage til side 6 forts. side 8
  tilbage til forsiden