* Forår 2016 *
Tyskland

"Et par dage med ikke meget"

~ side 6 ~
Nu havde brug vi for nogle MEGET rolige dage - synes, at vi nok trængte lidt til "bare at være" - turen ned havde vi en del at tænke på - både vedr. Bil - og ikke mindst en del på hjemmefronten skete der en del - samt skiftede vi som bekendt også "Bopæl" i starten - som jo viste sig at være et GODT bytte for os . .

Vi havde også været en lille tur - bilende - i omegnen - og nu var vi så enige om ikke at lave det mindste - end ikke tænke på "røde lamper" . . næh - næh - nu var det tid at nyde det for alvor . . . !!
Det kunne vi jo lige så godt - nu er vi her - sikkert fremme - og kan ikke gøre en dyt ved noget af al det som "rammer os pt.)
(Et dejligt besøg hjemmefra (via Skype) - ja - dét kan bestemt højne humøret når der sidder en lille vinkende "mand" der har en masse at fortælle Farfar og Farmor. . .  :-))

Så er ALT andet ganske uden betydning ..
Det går jo nok alt sammen

Mit valgsprog er:
("  det går nok - og går det ikke - så går det over") :-)
(INTET varer evigt..)

 
Ikke blot ville vi bare ha´ lidt "ro" - synes også vi ville give Bilen lidt ro - synes den trods alt har klaret det godt ..  så de næste dage er der ikke meget at berette om - blot lidt fra pladsen - fra området - og lidt fra traveture (og - nåhh - ja - lidt Bilsnak kan det vel også blive til.  .?!):-))
Der skal vist ikke meget fantasi til at gætte, Pladsen her hedder det samme som Byen : JENA :-)
Bemærk Sporvognen - og "Rezeption"  :-))
Ja - og her er den så :  Receptionen :-))
RIGTIG hyggeligt - godt fundet på . . !!
Et sted i Byen har vi set en masse gamle Biler - campingvogne - og RIGTIG mange af tidligere tiders Sporvogne - til salg. .  .

Hvis det ikke var så "vildt dyrt" at få sådan en transporteret til DK - så kunne jeg GODT finde på at investere i en - til Havehus/Gæstehytte :-))

En lampe med kjole. . ?! - joh - det er da ret klædeligt . . :-)
dette er taget fra indkørslen til Campingpladsen
I dag gik vi en lille tur i området -
Alle der følger os, ved jo at vi "Geocacher" :-)
Så det gjorde vi også i dag (og de andre dage) for så kommer vi ud - får os rørt lidt - set nogle steder/områder som vi ikke selv ville ha´ fundet -
samt "har vi noget at gå efter"
denne side er et lille "sammenkog" af vore oplevelser over et par rolige dage . .
synes ikke jeg RIGTIG får "fanget" - og gengivet de voldsomme stigninger der VIRKELIG er i dette område -  her ER virkelig højt - og det bliver bare ved og ved - op og op - (GODT vi ikke er i Bil - det ville den ikke kunne trække pt.  - så vi klarer det selv:-)))
heroppe - i et  alm. "Villakvarter" ligger pludselig en gravplads - ingen Kirke at få øje på ?!
(Bygningen for enden her er IKKE en Kirke - trods de buede vinduer :-)  )
 
vi gik bl.a. efter "Neptun" - fandt den - som det ses - kunne ikke åbne den - havde ikke en umbraco nøgle (ligger i Bilen) senere måtte vi jo tilbage og logge den (denne gang i BIL . .!! men det var hurtigere at gå :-) )
(til bl.a. mojmo - husk umbraco hvis I kommer forbi) :-)
her er vi kommet endnu højere op - (stadig synes jeg det rette indtryk gengives.?!)
johh - måske lidt - hvis man kigger ud i horisonten - ??!
Efter en dejlig tur (og et par "Cacher" mere) er vi tilbage på pladsen her nyder selv Fuglene campinglivet :-)
Det er en herlig tid vi er i - og går i møde - så den skal bare nydes - og værdsættes - og så nyder jeg den "rene hvide farve" lige uden for vore vinduer :-))
 Lang tid siden jeg har nydt synet af en farve :-))

senere var vi inde at handle i Kaufland - flot syn - minder lidt om sæteren Østrig

nej nej - det er ikke OS der har tilkaldt dem. .
Dette synes jeg var en god idé - et fældet træ - brugt som fod til Havebord - står bag Receptionen
udsigt fra pladsen - ud mod vejen her ses stedet der reklameres med: "Airstream hotel" (flere af dem er udlejet)
Gennem en Låge fra Pladsen kan man gå lige ud i naturen - hvor Saale glider dovent forbi - her er så roligt - grønt - frodigt - og herfra også en sti ind til Byen.
vi gik mange små ture i området - og vi nød hvert et skridt - her var SÅ meget grønt at nyde - ja - "grønt er GODT for øjnene" (langt bedre end rødt - tro mig) :-)
her er bare SÅ mange små og store - skønne syn - bare man åbner øjnene - kan da KUN være glad her . .
Vi talte lidt med Ejeren - roste hans by og område - (ja - også at her er så rent alle vegne) - naturligvis glædede det ham - og han fortalte han havde boet og arbejdet i udlandet - men længes så meget tilbage at han bare ville hjem - og slår sig ned her for alvor ..  og det har han ALDRIG fortrudt - ja - der er mange dejlige steder i udlandet - men her havde han en lille storby - midt i smuk natur - her er bakker/bjerge - og en MASSE natur - og altså ikke "ude på landet" - men lige uden for døren. . og vi kunne KUN give ham ret ..  her ER dejligt . . .  og som jeg tidlige har skrevet - så er her ikke "Turistet" - men "autentisk" - man føler sig hurtigt som en del af lokalsamfundet - og finder meget hurtigt - og nemt - rundt i byen og området. .  (vi vil RIGTIG gerne tilbage engang - og ha´ vores Base her - mens vi tager ud på ture - og oplevelser - herfra. . !!)
lige uden for pladsen er også nogle caher som vi går efter - og derfor kommer vi også i disse områder - og det er da ikke det ringeste.  . vel da . .
 
 
Næste dag var vi igen oppe "hos Napoleon" - vi opdagede nemlig at også her ligger et par "Cacher"  - det kan jo aldrig gå . .!!  :-)

citat: "Natten mellem 14 & 15 okt. 1806 overnattede Kejser Napoleon d.1 her

citat: "til minde om Maleren Emil Nolde som opholdt sig her i Foråret 1908"
kirken oppe i Cospeda (her er bl.a. en cache - som vi -  naturligvis - fandt)
Cospeda - Cistercienerkloster - var til 1359 - bopæl for den adelige familie von Cossibode - hvorefter det blev solgt til Jena.
Kirken her er en protestantisk Kirke - en "enkelt-skibs" kirke - og kan dateres tilbage til 12. årh.
På rester af den tidlige romanskebygning er koret - (trekantet) med hvælvinger og halvrundede triumfbue mellem kor og skib.
Det lavere Kirketårn over koret stammer fra 1699
fra Kirken gik vi igen ud for at "nyde" højdepunkterne -
ja ja - nyde og nyde - jeg holdt mig VIRKELIG på afstand - godt at ha´ en rimelig zoom - (kan få det meget tættere på end dette) men det var rigeligt for mig :-)
Heroppe er vi i højder fra 335 m - knap 500 m - og kom så ikke og sige at JEG ikke tåler højder..!! :-)
(GODT der ikke er lyd på denne hjemmeside)
Men måske I derhjemme alligevel kunne høre mine udbrud.  .??! :-)
Nuvel - her er virkelig SÅ dejligt - så fredfyldt - så smukt - og havde vi været et par uger længere fremme - ja - så er det BESTEMT stedet at smutte op til - med madkurven og et tæppe :-)))   (det må blive næste gang vi tager herned til Jena
 
I morgen er så dagen hvor vi skal til første koncert - i Erfurt - ca. 70 km dertil . .
Selv om jeg de sidste dage ikke har omtalt meget omkring den røde lampe - så - klart - at vi da har talt om det - vi har også undersøgt hvilke muligheder vi har med SOS - ?
Det gjorde vi jo allerede fra den første "Grusgrav-plads"

De kunne tilbyde at køre den på nærmeste værksted. . ?!  Ja ja - spar den kollektive udgift - det kan vi nemt selv gøre . . men den er jo blevet lavet hjemme - senest ved afrejsen - så klart at vi ikke er interesserede i ta opretholde levestandarden før flere værksteder - næh - næh . . den skal tilbage til det sidste værksted - så han - vederlagsfrit - kan lave det om .. !!
Nej - de vil ikke køre Bilen til grænsen - men til det værksted der ligger få km herfra. . !!

OK.  .??!!  Så finder vi selv en løsning. .
Til dato har vi endnu ikke fundet "LØSNINGEN". .  vi har droppet at tænke på det - og bare nyde det vi kom for - ferien - naturen - de skønne steder - og alt det gode vi stadig har i vente. .  dét skal da ikke ødelægges at en rød lampe . . ;-)
Jeg sagde til Bent : enden kan da blive at vi enten kan få en erstatningsbil at transportere Camp.vognen hjem med - eller at DE kan transportere campingvognen hjem - og så kan vi SELV "tøffe" bilen hjem - den er jo ikke så hårdt belastet når den IKKE skal trække så meget . .?!
Jamen - det ender jo med det hele nok skal gå - både Bilen og vi - lever jo endnu ..  :-))

 
tilbage til side5 forts. side 7
tilbage til forsiden