* Forår 2016 *

(Flyttedag)

~ side 4 ~
GOD MORGEN.  . .!!

Fantastisk nat - ualmindelig rolig . . . sovet som en sten (vi trængte VIRKELIG også til det :-))  )
OG - havde nok sovet endnu - i skrivende stund (en god uges tid længere fremme) hvis det ikke liiige var fordi jeg blev vækket lidt i 06.00 af  larmende Kraner - Lastbiler - Gravemaskiner. . !!

Hvorfor . .????!!

Fordi : lige ovre på højre bred (af Søen) er en GRUSGRAV. . !! (som jeg ikke lige - af bare iver og glæde - over at være nået frem med Bil og Motor (OG den røde lampe) i behold i aftes - ikke bemærkede (da var der jo også TOTAL stilhed . .)
MEN:
altså jeg bemærkede det - og lydene - her til "morgen" - (morgen og morgen - det var nærmest kl. kvart i kvalme de startede...!!)
Nu vil jeg jo gerne dele så meget som overhovedet muligt - med Bent - så - som den gode og betænksomme hustru jeg jo er - ja - så vækkede jeg det kære væsen - så han også kunne nyde "godt" af de musiske lyde sådan en flok maskiner kan byde på.
Altså hvis man nu tror han SPRANG ud af sengen - pakkede sammen i en hast - og forsvandt fra stedet med hvinene dæk (med eller uden rød lampe) - ja - så tager man fejl.  .
(ALLE jer der kender Bent VED at sådanne "hurtige udrykninger SLET ikke er noget Bent giver sig af med" :-)))  )

Dog - vi blev hurtig enige om at herfra skal vi - efter morgenmaden - så pakker vi sammen - med røde lamper og det hele - og så flytter vi til . . .???
(det finder vi ud af når vi kommer af sted. . )

Nu kan man jo mene at det da også er uheldigt - efter sådan en tur. . .  ??
Men:
sådan ser jeg/vi ikke på det . . næh - næh . .  for det viste sig at blive det rene held . .!!
Ved afregning viste det sig de endnu ikke havde fået rettet priserne ind på deres hjemmeside - (tror det er en del år siden) for det kostede - omregnet - 240,- pr. døgn .. !!
Og der var INTET .. !!
Ingen mulighed for at tilkøbe Net - endda betale ekstra for Bad . . (i MEGET gamle Baderum) rene - johh -  men. .  . vist en af de dyreste pladser vi nogen sinde har været på. . 
Hold da op - skulle vi ha´ blevet her 2/3 uger - ja - så måtte vi vist ha´ ringet efter "min søsters Sommerløn"

Så - HERLIGT med en "hørlig" grusgrav  ..
(Jamen - heldet følger os ALTID :-))) )

Glæden over - i går - at være nået bestemmelsesstedet - (trods lysende rød lampe) :-) må være årsagen til vi IKKE bemærkede "metallet på dette billede" ?!
(ikke før til morgen) :-)
det er jo så en af mange goder ved camping : man kan HURTIG flytte - kontra,  hvis det på forhånd var bestilt/betalt Hotel.. :-)
altså - vi er hurtig (så hurtigt den røde lampe vil) :-) på vejen igen - denne gang på vej mod Jena - lidt længere fra Erfurt - men stadig mellem Nordhalben og Erfurt - hvorfor vi så ikke behøver flytte mere før hjemturen begynder..  .
Vi nærmer os nu Jena - som skulle vise sig at være et rigtig dejligt område - flot natur - historiske steder - pladsen et par km fra centrum - ja - det var et GODT bytte
Byen viser sig at være MEGET "ren" og pæn alle steder - velpassede huse (enorme "kasser") ikke et græsstrå vender forkert - flot er her
Her, som i mange andre byer i Europa er "letbanen" etableret (letbane er det vi andre kendte under betegnelse som:  "Sporvogne" :-))
(de vinder endda også frem (igen) i Danmark - sammen med "Rundkørsler" - og Træer i byerne)

Jo jo - "de gode gamle dage" vender tilbage - nu mangler vi så at det igen bliver moderne med Kassebukser og Plateusko/såler :-))))
Og - nåehh ja - også mangler vi at lære hvordan man gebærder sig  Rundkørsler . . :-)))))

Gennem byen - så er der en lille rydning i Skoven  - hvor man har placeret byens campingplads
på pladsen har man benyttet en af byens gamle udrangerede "Sporvogne" som Reception .. et festligt indslag er det da. . og indvendig er bevaret alle sæder o.a.
En meget venlig yngre mand - midt i 30´erne - bød velkommen - og forklarede lidt om pladsen og området -
som det ses i baggrunden er her (op til flere) Airstreamere - som er til leje - her reklameres med "Airstream-hotel" - !

Byen og Pladsen deles af Floden SAALE - gennem en låge fra pladsen kommer man lige ud til Floden - hvorfra - via et stisystem - man går par km til centrum.

 
efter ankomst - "udpakning" - og en lille frokost - ja - da måtte vi lige ind og proviantere lidt til de næste dage.  .!
Hvad vi så her faldt i vor smag :-)
At man bibeholder div. Byers historie og særpræg - ikke bare vælter "alt" og erstatter med "moderne arkitektoniske grimlinge" - ja dét er en glæde.
det ER da flot - ikke sandt..?!
En bygning der virkelig har meget at berette om . . .
opdagede senere at her har/havde Byens "offentlige bad" til huse - må stamme fra dengang ingen havde Bad hjemme, men måtte gå i byen når man skulle i Bad
flotte bygninger over alt.  . .
som sagt er det Floden Saale der løber gennem her - og vi kører over broen ..
Vi handlede i Kaufland (hvor vi talte om - og sendte gode tanker hjem - til det dejlige hold vi var med "4-banden på 6-tur" Polen o.a. rundt sidste sommer :-)
(og som vi glæder os MEGET til gensynet "lige om lidt" :-) )
vi er igen ved at være tilbage på Pladsen - her ses lidt af de omgivelser vi befandt os i de næste mange (dejlige) dage :-)
Selv om det er en "By-plads" - så er her masser af natur - uden man skal KØRE  efter det. . .
Her er også "fastliggere" - men på en lidt anden - og mere minimalistisk - måde,  end vi kender det hjemmefra - eller andre steder i Tyskland (og Holland)
Her er ingen Hegn - eller Havenisser :-))

Blot var her en enkelt "Hønisse" - ham havde jeg selv med ved ankomst - og tager med mig igen ved afrejsen :-))

Dette er så udsynet - eller rettere "opsynet" fra vores Vogn - og trods det er en byplads - så er her tyst og stille - end ikke høres motorstøj ..

Det meste - og højeste - støj, kommer fra det enorme fugleliv (blot måtte Spætten gerne vente en times tid mere om morgenen inden han begynder at "Hakke"
Nej - det ER nu hyggeligt - og langt skønnere end at lytte til maskiner fra en grusgrav - startende kl. 06.00  :-))

 
tilbage til side 3 forts. side 5
tilbage til forsiden