*Forår 2016 *
Tyskland
"alt får en ende"
 
side 15
Nu lakker det mod enden - sidste side på en på en 3 ugers dejlig - og meget afslappende ferie - (trods alt) :-) er ved at være til ende. . det er tid at pakke sammen - og påbegynde hjemturen - med en anelse spænding  om "vi ser rødt" på den forholdsvis lange hjemtur - MED campingvognen på slæb.  . !
Personlig tror jeg det ikke - for ingen røde lamper har vist sig en eneste gang siden Bent - for kr. 40,- - skiftede vacumslangen  - og de sidste dage har vi end ikke set på instrumentbrættet om den var der . .?!  har flere gange været på ture - og ved hjemkomst sagt :" for resten - så du efter om den lyste på denne tur. .??"
"Næhh - det gjorde jeg egentlig ikke - har ikke tænkt over det.." !!

Ja - det er jo gode tegn - vi er ved at få trygheden tilbage :-)) 

Endnu en flot dag er startet - og snart starter vi også - fra Jena - byens campingplads - som er en Acsi-plads - rent og pænt er her - en meget rar og venlig yngre Lejrchef - de gæster der har været her, har alle hilst venligt - smilende - og ofte slået en lille snak af. 
Nu er vi ved at pakke sammen - flere kommet forbi og spurgt om turen nu igen går til Danmark ? (ja - det gør den jo så :-)  )  og vi har fået deres gode ønsker for os - og hjemturen - med os - samt "i lige måde når I skal videre" :-))
Bent har været ovre at afregne - kommer tilbage - ser på kvitteringen - opdager han har betalt for en dag for lidt - går tilbage for at afregne endnu en dag - men får den besked at "det er ikke en fejl - det er en gave - det har været hyggeligt at ha´ os - og at han håber vi ses igen..?!"
Nøjj - hvor blev jeg da rørt  . . . og ja - vi kommer MEGET gerne igen - (koncert eller ej :-) ) )

Her er jo ikke så langt ned - og her er en masse dejlig natur - Oceaner af kulturoplevelser - her OSER af Historie - også en historie der vedgår os .. !
Vi har ofte gennem vort lange campingliv været i Harzen - så det kan vi fremover meget nemt finde på at bytte ud med Jena
(Her er jo ikke langt ned - en dagstur fra Grænsen .. !!  - kan anbefales hvis man vil se/opleve noget andet end "turiststederne" - dette er det autentiske Tyskland - hvor man indgår i deres hverdag uden at føle sig som "Turist" - da her IKKE "spekuleres i turisme" . .

Vore rejsefæller ser længselsfuldt efter igen at komme på farten igen - det er jo ikke "normalt" at vi bliver SÅ længe samme sted  - (men det var dejligt.!!)
så er der hæftet på og vi er på vej mod udkørsel - lidt vemodigt - men også glæder vi os til at komme hjem (har jo par naboer der skal kvæles :-)))  )
et sidste kig ned på Pladsen vi drejer denne gang modsat byen
så er "Kajakken vendt" - og kursen sat
kort efter er vi igen omgivet af den skønne natur - mod skønne Danmark :-)
ja ja - der kommer altid "noget på tværs"
"kan da vist ikke kaldes for "et lille højresving" ?!! :-) )
de smukke gule marker er flyttet - da vi kom lå de fleste på højre side - nu ligger de på venstre . . .  :-)
uanset hvor de ligger - smukt er det .. Tyskland ER et stort - flot - og afvekslende land - SÅ meget at byde på . .
ja ja - sådanne syn kan også ses i Danmark - men i MEGET mindre format :-))      (bemærk det fortsætter ude i horisonten - bag træerne)
hverken årstid - eller det landskab der glider forbi os er kedeligt :-)
   
 
HVER gang vi kommer til denne grænseovergang - mindes vi - med store smil - ja - næsten med grin - vores ret så anderledes oplevelse dengang Tyskland var delt - og vores tur gennem Øst  - og til Berlin - samt overgangen via Chekpoint Charlie - fra Vestberlin til Østberlin - samt - ISÆR tilbageturen FRA øst til Vest . .
(hold da op!! det kræver næsten en særskilt side at berette om ..  :-))
der tales/skrives/spørges ret meget til om der er kø på de Tyske motorveje p.g.a. vejarbejde . .?
Jamen - vejarbejde ved man hvad er - kan med fordel kører uden om (ad landevejene) for at undgå dem - men uhelds-kø kan man ikke gardere sig mod - der kan man KUN sidde at vente til der er "ryddet op" . .  så - pyt med vejarbejderne - der glider trafikken da - om end lidt langsommere - men det gode er så at man kan nå at se/opleve landskabet omkring.
(dette var uheld - og "kun" i retning mod syd - vi andre havde "frie bevægelighed" :-)
Foråret er ret meget længere fremme nu end da vi for 3 uger siden kørte nedad - selvom det dengang var en del længere fremme end i DK  ..
med div. pauser har vi snart - og ganske uproblematisk - nået Hamborg - og trafikken er også ganske uproblematisk. .
og : vi har IKKE en ENESTE gang , "set rødt på turen (har endda ofte glemt at se efter - så - alt i alt - nu kan Bent så - uden at prale : kalde sig for "problemløser" - og næsten "mekaniker-ekspert" :-)))
(Her kan jeg så allerede afsløre at der var én gang - lige før vi var hjemme - at vi "så rødt" )  :-))
synes altid det er et storslået syn lige før vi når Elb-tunnellen sjovt nok var der lige netop denne dag, én lang kolonne af lastbiler - og det blev ved.
glæder mig også ALTID over jeg IKKE skal op på denne Bro. .
Jeg HAR været ovre den, - én eneste gang - i Turistbus - (uden at ane den ville køre dén vej over) - skænkede det ikke en tanke - men HVER gang vi når hertil -  mindes jeg endnu følelsen da jeg lå på gulvet - på turen over :-))) i ca. 2½ time ..  . (ja - sådan FØLTES tiden over altså. . )
OG : Er I klar over hvor meget højere op man kommer - når man sidder i en turistbus.  .?
(LAAANGT højere op en autoværn - så højt at man end ikke kan SE autoværn . .!!  GISP.. GYLP) :-)
netop kommet "ud af røret" - det er myldretid nu - både tidsmæssig og trafikmæssigt (og vejarbejde) - vi holder ikke stille - men glider roligt fremad . . .
det går da fint - ingen grund til klage . . det kører bare (det samme gør vi) :-)) johh - måske Lastbilchaufførerne klager lidt - de er jo på job - og har nok tider at passe?
Snart efter passerer vi - også uden grund til klage - Rendsborgbroen - hvor vi så sætter kurs mod camping Mitte. .
Kunne godt køre det sidste stykke hjem - MEN: vi har jo en - næsten ubrugt - "magnetventil" som vi vil "sælge til ham der solgte den til os" :-)

DET LYKKEDES. .  .!!!! :-)
OK - han gav 10 % mindre for den end vi gav - om det er en "regel vedr. returvarer" - eller "bare fordi. .  .??"   Aner det ikke - ved bare at det var et lille plaster på såret - men hans arbejdstid - den har vi betalt - kun magnetventilen fik vi refunderet .. .  (og det er jo en pæn slat penge)

Efter en overnatning på Mitte gik turen videre den sidste bid vej hjem - stadig uden at se rødt. .  :-)) 
(endnu) :-))
Rundkørslen nær grænsen - hvor vi altid tanker op inden vi kører ud af DK - og igen når vi ankommer til DK - det er fast tradition..
På vore lange rejser - med pakket campingvogn efter - op og ned ad bakker a la Kassel - op og over Granada - o.s.v - er vores brændstofforbrug 11 km/l. .

På denne tur (hjem) er forbruget 12 km/l - så altså : jo mere vi kører - jo mere "tjener" vi - og dermed får vi på dén måde "tjent ind" alle de penge den lille slange har kostet os - og jo mere vi kører - jo længere ture - og jo oftere - ja - så kan vi hurtig tjene dem ind :-)))))
De næste rejseberetninger fra os bliver så : Forårsturen med "F"-vennerne i dk - (var en - som sædvanlig - DEJLIG og GLAD tur) og senere kommer også turen til Litauen - Letland - og Estland - samt meget gerne Portugal igen - ellers "kun" familiebesøg i Sydfrankring . .

Dansk motorvej - ikke myldretid :-)))
her siger vi så "Home sweet Home" . .
lige inden vi holder ved huset - ja - da ser vi RØDT - (men på den gode måde - ren nydelse :-)

Her siger vi tak til alle der har fulgt os på denne tur .Tak for de mange søde hilsener vi har modtaget.
  Tak for jeres tanker og opbakning - nu skal jeg nok får besvaret dem alle . . !!

 
Til jer der har spurgt : "Ja - det var et trist syn der mødte os ved hjemkomst - at nogen kan finde på af fjerne en "skov" på denne årstid hvor der er reder - æg - udklækkede Fugleunger - som vi efterfølgende har samlet op - ja - endog Egern . . døde - maste - ja,  det var hårdt.
og at "man" samtidig lyver os lige op i ansigtet at "ingen har brugt vores grund som savværk" (vi har overvågning på vores grund - og har 124 billeder af deres færden på grunden)
det "sjove" er : nu er det OS der får skyld for at være "brok-røve" . .  !! :-))))
Jamen - dét er grinagtigt. . !
Nuvel - nu ved vi så hvad "man" mener der er tilladeligt - så de har helt sikkert intet i mod vi færdes på deres grund - benytter den som gennemgang - oplagring og nedhugning.
(det sidste ord er ikke sagt i dén sag, da det Lovmæssigt betragtes som Hærværk ) :-)
 
Nyhedsbrevene om de næste rejser sendes fortsat ud til jer der har tilmeldt - I andre må følge op op "OPDATERINGER" hvor jeg også oplyser om de omtalte rejser.
Første opdatering bliver "F"- turen i dk (skal blot lige ha´ en "opdateringspause" - ryg og arme trænger til ro :-))))

GOD sommer ønskes I alle.
På genhør fra :

"Skytterne"
 

 
tilbage til side 14 forts. med mange andre rejser fremover (håber vi) :-) !!
retur til forsiden