2018 - August/September
 
~ *  ~
"Tjekkiet
" & "Napoleon" & "Harzen"

side 1
* ~ Klar til afgang ~ *
*
 
Ofte når vi er nogen steder - siger vi - i enighed  : "Ihh - dette skulle (forskellige personer)  se - her skal vi da ned med. . ???. . . og så nævner vi et eller flere par (fra vores "F-gruppe"). . som vi rigtig gerne vil vise dette eller hint :-) ..
Nu er det så Mona og Ole vi vil vise "Jena - (Napoleons by - og slagmark) hvor vi selv har været flere gange - og rigtig gerne vender tilbage til hvert år. .
Der er ikke langt dertil fra DK. - og er også et godt udgangspunkt hvis man vil se mere. . !
Efter vi har fortalt - og beskrevet på hjemmesiden er der rigtig mange Danskere der har fundet vej dertil - både nogen vi kender - og andre vi ikke kender - men som vi har fået breve fra om det. .  :-))
Igen er vi ved at være klar til afgang - vi skal mødes nede ved grænsen - de var straks med på idéen om en fælles tur - jeg har endnu ikke fortalt hvad vi skal - skal være en overraskelse. .  :-)
på vej ned taler vi om at vi jo kunne udvide med Tjekkiet - så når vi har været i Jena og rundt der - så kunne vi jo fortsætte ned til Tjekkiet (hvis de har mod/tid på det. . )?
Så nåede vi til div. Grænsebutikker- et godt sted at mødes - dels er det nemt at finde for alle - og dels skal alle jo alligevel altid ha´  et "Pitstop" - både på ud og hjemturene :-)
Vi får lynhurtigt øje på hinanden . .  :-)
Efter en lille "gensynspause" - og lidt indkøb - ja så er vi på vej. . !
Inden vi fortsatte havde vi en lille snak om HVAD vi havde planer om ? HVOR vi ville føre dem hen? :-))
Jeg spurgte : "Har I selv en idé om det. . ?"
Johh - det havde de da  - nemlig : "Tjekkiet - et gensyn med det vi sammen oplevede 3 par - sidst vi var der - så dejlige oplevelser - i et dejligt land"
Vil I da gerne det.. ? (spurgte jeg)
Jo da - dét ville de - og så måtte jeg fortælle at planen altså er Jena - (som de også har hørt om fra os - tidligere. . ) MEN : vi har endda også talt om at køre videre derfra til Tjekkiet - efter Jena . .  men lige nu : så tænker jeg : vi STARTER i Tjekkiet - og derfra - når vi har "genset" - SÅ kører vi retur - med stop i Jena ..  den plan var vi alle enige i - og sådan blev det .. !!
efter ca 3 timers kørsel var det tid til en pause. .  for - som jeg jo altid siger : "Vi er på ferie - ikke på flugt" :-)
efter igen et par timer skal ALLE vist hjem fra arbejde
 
dette minder om det gamle øst - hvor vi alle samledes da vi på den store Polen tur (åhh - det var altså også en dejlig tur :-)  )
langsomt går solen ned
Så er det blevet tid at finde en Rast hvor vi kan overnatte - men det er jo den rene luksus her i Tyskland - de ligger som "Perler på snor"
dette er ALTID et af højdepunkterne på vore rejser :-) når vi er færdig med dagens etape - at sætte os ude i den milde sommeraften - og nyde dagens aftenmåltid - og hvor der lige skal tjekkes for en mulig Geocache . .  (de fandt koordinater - og snart efter fandt vi endnu en til samlingen :-))
 
Snart efter går vi alle til ro - her er bestemt ikke meget trafikstøj (det er nærmest "ikke-eksisterende" her) . .  så vi får en rolig nat - og i morgen - sidste etape hvorefter vi "lander" i Tjekkiet
 
retur til "sensommertur 2018" index forts. side 2 "ankom Tjekkiet" (Český ráj)
retur til "skyttens-camping.dk" index