Nossa Senhora da Rocha
1. januar 2013 (første "nedtur")
 
   

Side 9

 
Jamen - jeg blev ikke færdig med at vise billeder fra dagen i går - det har også ret meget med den elendige Internet at gøre - det er virkelig træls at vi skal ud at køre hver gang vi skal lave hjemmesiden - og så sidde og bøvle med det i bilen - det er jo ikke til . .  (men kom så ikke og sige at jeg ikke gør noget for jer :-))  ?!!

Altså - som I ved var der ikke alt for meget Solnedgang Nytårs aften - men dagen efter - (i dag) så det ud til at blive en rigtig flot aften - så efter turen til Albufeira - et stk. mad og en kaffetår - så måtte vi da lige op til den lille Kirke ("Vor Frue på Klippen") som i øvrigt kan dateres tilbage til det 13. årh. . . . og det gjorde vi så . . !!
(altså ikke daterede den tilbage - men tog derud :-))  )

Den er altså bare så fin som den ligger der på Klippen - og tiltrækker rigtig mange besøgende hver dag . .  og netop her - 1. Nytårsdags aften var her RIGTIG mange mennesker - i alle aldre - fra små børn - rigtig mange unge - og lige så mange voksne - og ældre . . . tror næsten det er en af deres store Helligdage -
her tændes altid lys - men denne aften er her rigtig mange - og herfra går "man" så over på Restauranten på modsatte side og hygger resten af aftenen med hele familien -
I går aftes - Nytårs aften var her -  meget stille - ikke det vilde skyderi - råben - og fulde "morsomme" mennesker der væltede rundt - der var koncert flere steder - bl.a. i Albufeira - men stadig ingen "uhæmmet vildskab" . ..  :-))
En virkelig storslået udsigt - og ja - vi ER højt oppe  - (efter båden at dømme skulle man tro her havde været ret højvande på et tidspunkt :-)))) (og en "modig campist" er her)
Jeg har sagt det før - siger det gerne igen - igen - Portugal er et fantastisk Land - der er alt - en skøn - mild - venlig - hjælpsom befolkning - og alt det smukke et land kan byde på er samlet i Portugal - her er lige så forskelligt/foranderligt som der er f.eks. mellem Skagen - og Præstø - Mols Bjerge - og Lolland . . . Portugal har højder - frodighed - golde steder - vidunderlige badestrande - enorme vidder - og små intime vige - og så har de Sol "hele året". . . !!
Sidste vinter havde vi regn en enkelt dag - måske 2 - hvis jeg husker forkert. . ?! :-)  Denne sæson kom i December og nu - en måned efter - har vi ikke set andet vand en den "pyt" til Atlanterhavet - så vi klager ikke ..  .!!
sidste år var vi ikke "nede" - så det hele oppefra - men i år skal vi ned her kender man også til "vinterbadning" - blot skal der ikke hukkes hul i isen først :-))
Dette billede - og det næste - er stort set samme motiv - med få minutters mellemrum - (farverne ændrer sig hurtigt .. !!)
mens Solen langsomt daler, tiltager de varme smukke farver på landskabet
igen samme motiv - zoomet ret meget - og det ses tydeligt hvor højt vandet somme tider står

a pro pos Zoome - mens vi venter ("på godot" :-))  ) vil jeg benytte ventetiden til et lille eksperiment .. .  (NEJ - jeg hopper IKKE i. . . !!!
her tager jeg et billede ind mod modsatte kyst - langt væk fra hvor vi bor (man kan lige skimte et lille hvidt Tårn en smule til højre for midten - der rager lidt op mod Himlen.
Jeg zoomer lidt - Tårnet kommer nærmere - og neden for er er meget stor (lang) bygning ..
Ja - SÅ kan man rigtig se både Tårn og bygning ..
nu kan vi nærmest se hvad det er de sidder og spiser, derinde :-))
vi kan endda se hvad der er BAG ved den store bygning - (fantastisk udvikling i teknikken fra de små "sort/hvide" papirbilleder :-))
så er vi "tilbage igen" - og nu er det lige før Solen går ned - hvad mon det er der holder Mågerne interesserede på den lille flade Klippe. . ?
Ja - de er jo nok ikke ved at slå sig ned for natten, her . . så mon ikke de spiser - det bølgerne har skyllet op. . ?  (Salt, måske.  .?!)
sådan så himlen ud da jeg vendte mig for at fotografere den modsatte Bred . . FLOT synes jeg. . !!
ganske kort tid efter ser den sådan ud - utroligt så stærkt det går (ikke 2 aftener er ens . ej heller hvor man ser det fra .. )
Nu er Solen nærmest nede bag klippen - og nu bliver Himlen rød - kontra Gul, som for lidt siden . .
(synes der er lidt flot at se det gennem "træernes øjne" :-)))))))  )
Vi bor kun et par minutter herfra - så vi kan få oplevelserne hver aften - det første år var der næsten ikke en aften vi lod gå fra os - nu kan vi godt "nøjes" med hver anden :-)))
 

 tilbage til side 8                                                                          til Portugal index

   Forts.side 10