* Hitchcock - associationer *
 

Side 12

"Ingen dag er fuldkommen - hvis vi ikke lige har været ved vandet". .
(sådan lyder vores motto i Portugal) :-))

og aldrig er en dag ens - altid byder den på forskellige oplevelse - indtryk - farver - på det selvsamme sted. . !!

I dag var vi der på det tidspunkt hvor et par Fiskere netop hældte fiskeaffald i strandkanten - og det gik lynhurtigt for Mågerne at "rydde op efter Fiskerne" .-)
Her er jeg netop - barfodet - på "ørkenvandring" . . ( sådan en tur kan man ikke gå om sommeren. . . !! )
mangler endnu at sætte mine aftryk her :-)
Armação de Pêra - er en meget smuk sandstrækning, som strækker sig over mere end 6 km - og de gyldne kalkstensklipper i alle mulige formationer danner en smuk grænse ud mod Havet ..  (har jeg vist så ofte på andre billeder - både herfra - og alle de andre strande - som også ses fra vinterrejsen 2011/12)
Men vi kan vist aldrig blive trætte af at besøge disse steder - eller at forevige dem.  .?!!

I dag startede vi herude - i begyndelsen af marsklandet som ligger ved udmundingen af Ribeira de Alcantarilha - og som er et trygt og sikkert sted for de mange trækfugle der hvert år besøger Algarve - dette er et yndet sted for fugleentusiaster - og ornitologer der sidder og nyder synes gennem deres kikkerter - og freden her er slående.  .

i området ses rigtig mange forskellige fuglearter - OGSÅ her hygger Mågerne sig :-))
stedet er også handikapvenligt -  flere steder er bygget gangbroer - men det gælder mange steder - ikke kun her i Armação
(se en sommersøndag her - for dit indre blik :-))  Jeg foretrækker en vinterdag :-))
 
 Armação de Pêra blev oprindeligt brugt af lokale fiskere fra den nærliggende landsby Pêra til at forberedelsen af fiskeriet (Armação) - men i dag er det en af Algarves mest populære strande (for både dyr og mennesker :-)  )
 
Det var lidt synd - en del Måger stod tæt ved vandkanten da en enkelt bølge var lidt voldsommere end de andre - hvor den så rev nogle af Mågerne med ud - heldigvis fik de kun forskrækkelsen - og alle klarede "frisag" :-))
her står en del der nu har lært hvortil det er sikkert at gå :-)) (eller rettere : IKKE gå :-)) !!
I dag er bølgerne en anelse "skummende" - men det skifter meget - fra et "dovent rul ind" - til et "hurtigløbende brus"
men hver dag er smuk på sin egen måde

Maleriske fiskerbåde pryder en del af stranden - og nogle af bådene udlejes til fisketure eller rundt til de små bugter og skjulte grotter - og på til snorkling eller dykning.

i det fjerne skimtes den lille Kirke på klippen hvor vi ofte nyder solnedgangene - på det andet billede her et kirken trukket lidt ind . . . 
vi fortsætter hen ad stranden - hvor vi så går op "på første sal"
uanset hvilket "plan" vi er på - er her bare dejligt at være
"i en lille Båd der gynger" . ..  
 
denne lille Kirke på pladsen her, besøgte vi sidste vinter - en del billeder og data derfra ligger på hjemmesiden under 2011/12
byen har mange flotte og farverige huse - både i form af Azulejos - og maling

hver farve om døre/vinduer signalerer bestemte håb og ønsker - Blå holder ulykker og onde ånder væk - (oftest er der også blå lyd indenfor)  den gule, så ønsker man rigdom - og den grønne betyder at man ønsker sig lykke - hvor så den lyserøde skulle vise at man ønsker kærligheden . . . .  (kunne være interessant at lave en statistik over hvor mange af hver farve farve der er i landet - hvilke ønske der er det stærkeste i landet . .? (mit gæt er den blå og den gule .. ?! synes vi har set flest af dem . .?!!)

Der er masser af butikker i Armação de Pêra, som sælger en masse forskellige lokale kunsthåndværk - såsom keramik - broderet linned og smykker - og hvis man f.eks. går efter kniplinger eller kurveflet - Algarve-huse i miniature - eller farverige patchworktæpper/puder - så er Silves stedet - ligesom det også er der man kan købe ALT i kork . . (f.eks. Tasker i Kork er meget eftertragtede..

naturligvis prydes  Rundkørslen ved stranden af en af de kendte Både (og flot er det om aftenen med lys på)
inden vi tog hjem nød vi igen lige synes over vandet . . .
som jeg her vil dele med jer :-))
lidt svært at indfange - men tror de lykkedes mig nogenlunde :-)) ?!
at sidde og se ud over dette "uendelige hav" - er en nydelse for øjet - og en lise for sjælen..... !!!
 

Tilbage til side 11                                                                                         til Portugal index

videre til side 13