"Rynkerne skal glattes"
 

Side 11

Ja - det var da skønt at E & C kom - og vi hver især rejser på samme måde - hvor vi synes det er hyggeligt med en "snak hjemmefra" - men ikke hvor man hverken skal gå i "Gåsegang" ud at se og opleve en masse sammen - eller hver eneste dag skal sidde "lårene af hinanden" . .  vi har dog siddet lidt på deres . . :-)) for de ville gerne ha´ lidt hints fra os om hvad der er "værd at se" på Algarve . . (vi synes jo det er ret enkelt - for DET HELE er værd at se her) så den næste tid var de rundt "på egen Boldgade" - eneste var at vi jo skulle efter vand - noget ganske særligt vand - 18 km ind i landet - og lidt ind i Monchique-bjergene . .  nærmere betegnet "Caldas de Monchique" - som er kendt for sine helbredende kilder - som siden Romertiden har tiltrukket i tusindvis af mennesker som efter sigende nød godt af den helbredende virkning disse kilder har . . ..

Vi skulle ud efter vand - så vi aftalte at følges - vi skulle sammen dertil - så ville vi vende om - og de fortsætte videre op til Bjergets top - og endda videre . .  men det havde jeg ikke liiige "tid" til . . . så. . . . ?!!

Nå - men skal man op på toppen - så er det for at se ud over "HELE" Portugal til den ene side - og "HELE" Atlanterhavet til den anden - så det skal jo være klart vejr ..

Dagen startede lidt diset - så vi ville vise dem Carvoeiro først - og så håbe at Solen ville "brænde Himlen" fri for dis - så de kunne ende på toppen med den flotteste udsigt..!

 
men altså : vi startede ude ved den lille Vig - i Carvoeiro - (som vi i øvrigt godt kan anbefale aldre der kommer på disse kanter)
måske er der nogen af læserne her der husker vi selv var på en længere travetur på toppen af byen, sidste år . ? ? !!  (billederne kan ses under "Portugal" 2011-12)
bemærk så rent her er i div. byer - og på strandene - store som små..
 
det rusker lidt Atlanten i dag
Nej - det er ikke en nylig opstået skade :-))  men det skal altså tages alvorligt med de mange advarselsskilte på alle strandene .. .
Blandt denne størrelse klippestykker syner man ikke af meget - (det højner ens selvtillid - så føler man sig knap så "kompakt" selv - i disse omgivelser :-))   )
 
  sjovt at erfare at bølgerne fræser mod land - og vinden suser ud over Havet og så er der dem der slet ikke "fræser nogen steder hen" - men bare "lader stå til"
dette billede holder jeg RIGTIG meget af - jeg synes det siger så meget - !!!! 
 
  fra stranden kan man gå op ad trapperne - "op på 2.og 3. sal" ja ja - vi har jo været der - så I har bare også at tage turen op - (mens jeg zoomer) :-))
 
vi vender ryggen til Havet for denne gang - og går mod bilen - (tænker, at vort "Rejseselskab" kommer ned den anden vej . .?? )
 
nyder igen den renhed der hersker - også her. . . !!
 
husmure - butiksfacader - gavle o.a. er dekoreret og pyntet på forskellig vis - hyggeligt  . . . !!

Vi møder "selskabet" igen ved bilerne - og aftaler at droppe resten af de seværdige her (de fantastiske "Emmentaler-formationer" - det må vente - for er himlen blå .. .  d.v.s. at det så er muligt at kører helt til toppen ved Monchique - og nyde udsigten ned over "hele" Portugal - samt over "hele" Atlanterhavet :-))) så vi kører herfra - !!
 
 
Vi ankommer til den lille gamle Kurby - Caldas de Monchique - og da er himlen ikke blå - vi kan ikke se toppen af bjerget - så kan man heller ikke se ned deroppe fra . .!!
 
så vi kan godt tage os lidt tid at se os omkring - og vise rundt i - stedet her kan vi selv vældig godt lide - både naturen - ånden - og historien der er om stedet . ..
 
hurtig viser den blå himmel sig igen - og Solen hjælper på nydelsen i at daske omkring her og bare suge til sig af indtryk .. . !!
vi starter som regel med en tur op til den lille Kirke - (en del billeder og mere tekst kan også ses fra sidste vinters tur hertil. . !!)
 
kilder og vandløb løber klukkende gennem den lille by - her ses det tydeligt at den er anlagt på bjerg - ses på Stenene/Klipperne - som der er bygget på - og omkring ..
 
 
 
 
 
Vegetationen er ubeskrivelig i hele dette område . .
 
    Ja - så er det liige jeg spørger mig selv : "bare da nu mit hår sidder ordentligt". . ??
flere steder minder det mig om undergrunden i de Svenske Skove - med store mosdækkede klippestykker . . !
nu er Solen kommet RIGTIG godt frem - FOR godt .. .  billedmæssigt. .  :-))
 
 
 
noget af det jeg rigtig godt kan lide ved området her er, at det får - stort set - lov til at passe sin egen cyklus. . .  lade naturen få det tilbage som den har givet. .  .
 
en krydrende duft af Eucalyptus kriller i næseborene - og jeg mindes alt for godt sidste år - med Bents voldsomme sygdom. .
lige netop dette motiv skal jeg bare tage hver gang vi er her :-)) minder mig lidt om en scene fra "South Pacific" -  (I´m gonna wash that man out of my Hair) :-)) 
Nå - nu er det jo Atlanterhavet - og han er ikke til at vaske ud - og det ønsker jeg heller ikke - så det er jo godt nok :-))))  men MOTIVET. . .  dét må jeg bare ha´... !!
(sjovt nok ser jeg alle andre tager også billede lige her. . ) ..
Jah - her er da mere end én "køn plante" :-))
 
Naturen danner sine egne skulpturer flere steder i området. . .
 
Sidste år skrev jeg om stedet her - gentager gerne lige lidt af det - altså : Monchique-bjerne deler Algarve og Alentejo og er opstået efter Vulkansk udbrud .. !
Caldas de Monchique hvor vi nu er , ligger 18 km nord for Portimão - og siden Romertiden har Portugisere (og andre folkeslag) i tusindvis valfartet hertil for den helbredende virkning som kilderne her siges at ha´ - som skulle afhjælpe Gigt - og fordøjelsesproblemer - og give energi - og endda skulle det være meget gavnligt MOD rynker - (så vi hentede 5 x5 liter (ugen efter hentede vi 7 x5 liter) . . . så når vi kommer hjem - så ligner jeg én på 20 ..  .!!!!  :-)))
Nå - men altså.. : mineralvandet her tappes i stor stil - fra den nærliggende fabrik - og sælges i stor stil i butikkerne - p.g.a. sin helbredende og energigivende virkning - og siges også at hjælpe på åndedrætsbesvær . . .. !!?

i år 1495 kom også Kong João 2. hertil for at få helbredelse . ..  (HELT hjalp det ham ikke - for han er altså død. . .  !! ?)

"Kilde til Kærlighed" - som skrevet står . .:-))  og den springer nede i venstre hjørne af billedet. . .   (altså Kilden ..  :-))))   )

(i øvrigt springer der ½ million liter  i døgnet - så der er ingen der vil mangle det vi "bortfører" :-)) 

"Missionen er udført" og vi kan nu drage hjemad - (det kan nemlig ikke helbrede højdeskræk) så her skilles vi - de fortsætter selv de sidste 6 km op til "Bjergets tinde" - og vi selv er snart "derhjemme at finde" :-))
 
 
farverne på træerne på hjemvejen ligner "danske efterårsfarver" (men sådan ser de altid ud . . )
 
Aradefloden - som udmunder i Portimão - og i Atlanterhavet, passerer vi nogle steder på vej mod Silves - som vi har valgt at køre gennem på hjemvejen ..
Silves er en meget historisk by i Portugal - da det var Maurernes hovedstad i Algarve frem til de led nederlaget her for godt 700 år siden - !
Borgen - og hele byen travede vi igennem sidste vinter - det kan anbefales - fra Borgen er en fantastisk udsigt over Byen - og Kirken til højre "huser" nogle af Korsridderne der var med til at generobre byen - samt er der et ret interessant Kork-museum i byen - ligeledes en historisk ånd over hele byen - og så huser byen en hel del beboede Storkereder (Men det er der nu over det meste af området - storke - og unger i alle rederne . .  og dét er mange . .!! :-)) 
Man kan spørge sig selv : "hvad har Silves som Ribe - eller Randers IKKE har. . ?? "
Broen : (der er da lidt Amarante over den - ikke sandt. . ?! :-))  om ikke andet, så over den første bue :-)) )  kan dateres tilbage til Romertiden - hvor fundamentet er fra - og resten af broen er fra middelalderen.
Arade-floden er 75 km lang - udspringer, som sagt i bjergområdet her - og udmunder i
Atlanterhavet ved Portimão.
Engang var det en vigtig færdselsåre - i dag er den nærmest mudret helt til ..
 
 
også i Silves mødes "gammelt og nyt"
Træernes farve er afstemt med bygningernes farve - så de passer til hinanden her :-))
 
fra Silves drejer vi fra . .  kører ikke mod Portimão - men direkte hjem
(Bent har lige netop lovet at pudse forruden inden næste tur :-)) - han ved det bare ikke endnu :-))  )
 
det meste af vejen hjem kører vi gennem Appelsinplantager
de sælges over alt ved vejene - 1 euro giver vi for 5 kg - søde, saftige, "friskfangede" appelsiner .. .  så hvis vi har taget på når vi kommer hjem - så er det af "frugtsukker"
Her, en sidste lille landsby vi kører igennem inden vi er hjemme - og om byen er ved at forfalde - eller ved at blive renoveret . .??  ja - det tager jeg stilling til når vi kommer her igen næste år :-)))
Dagen måtte vi lige op og afslutte på stranden - denne gang med ryggen mod (ikke muren) men mod Solen ,, ,  SÅ flot . .  og igen noget helt andet
 
 

Tilbage til side 10                                                                                           til Portugal index

 videre til side 12