Det bankede på døren
 
 

Side 10

I dag fik vi mail fra de unge mennesker - om vi havde lyst at mødes  på Stranden til et "glas-et-eller-andet"?  jamen - det havde vi da helt bestemt . .  så vi aftalte kl. 14.00. .
En times tid før bankede det på døren - og en kær kendt stemme spurgte om det var her vi gemte os. .  . !!! . . ?
Helt bag på os kom det jo ikke - for vi viste godt de var kørt hjemmefra en måned tidligere - de ville - som de sagde: "køre i jeres hjulspor den tur I tog sidste år" - så vi vidste jo godt de var på farten - også at de "nærmede sig" . . men helt hvornår var kun gætteri fra vores side - og SÅ var de her - pludselig. .  . !!

Ajjii - hvor var det dejligt at se dem . . .  de er ægte Nomader - flytter sig meget - skal se "hele verden" på en rejse - eller også tager de bare af sted igen når de lige har været hjemme at vende - de er ganske enkelt fantastiske - og vi nyder meget at høre dem fortælle - især om alle de steder vi selv ved vi aldrig kommer - så som Bulgarien - Rumænien - Tyrkiet . . og  - og - og . .. !!

Nå - men nu er de her altså - og i skrivende stund har de været her en tid - og det er jo slet ikke dem at blive så længe - meen - de venter på deres ACSI-bog 2013 - og vi nyder at den endnu ikke er kommet - så har vi dem her det længere . .  ikke forstået at vi sidder lårene af hinanden - bestemt ikke - men vi hygge da sammen !en time her - ½ time der - o.s.v skøøønt ..  .!!

Nå - men altså - nu er de kommet - og vi hjælper så lige med at "gå i vejen" når de skal på plads - og så kører vi på stranden til vores aftale - hvor både de og vi kom samtidig.

Det blev en ualmindelig hyggelig eftermiddag - hvor vi fik at vide som børnenes Skole hernede - (her kunne vi virkelig godt lære en masse i Danmark) vi talte også om Bents oplevelse sidste år hos Tandlægen hernede - og de fortalte om en oplevelse de selv havde haft - en tand med mange og pinefulde besøg hos tandlæge i DK - her ét eneste besøg - så har der ikke været flere problemer med den (også her kan vi lære noget i DK. . )   :-))
Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag på stranden - og dejligt at se og høre om alle deres gode oplevelser - og flot at de i så ung en alder har taget det spring, som vi er mange der venter med at gøre til Pensionsalderen sætter ind .. . !!!
 
Aftenen hjemme, var også hyggelig - vi kunne give lidt ideer til hvad E & C kunne se mens de var her - (noget kendte de fra tidligere - men noget kunne vi så anbefale. .
Næste formiddag siger Bent - lidt henkastet :  "C. og jeg kører lige et øjeblik .. "  - "Nåh - hvor skal I hen .. ??"  "det fortæller jeg senere - det varer ikke ret længe - så er vi tilbage" . .  ja ja - sikke hemmelighedskræmmeri - men det havde jo nok sin årsag - hvad end den så var. . ?!!

Dét fik jeg at vide 1 time senere - ja - jeg blev nærmest "blå om læberne" - fik en anelse "åndenød" - samt ret så taknemmelig over jeg IKKE havde den viden jeg har nu - da vi forcerede Sierra Nevada - Granada - og videre frem ..  og så i det vejr vi var der i - med voldsom tåge - og med kraftig blæst - (den tur op over glemmer jeg ikke lige i en hast - og det er jo en kendt sag jeg ikke er den store nyder af højder) ..

Ja - men altså - de kom tilbage - og Bent fortalte : "Vi har lige været ved mekanikeren" . .!!
Nåh . .  har de problemer med bilen . .? den er jo ellers helt ny, , ?
"Næh - (svarede Bent) DE har ikke - det har VI" . .?
NÅ.  . .???  Hvilke problemer har vi fået.  .?? (spurgte jeg helt roligt)

Ja - altså - det korte af det lange : Vores bremser var defekte - Bent fornemmede det under vores Bjergkørsel - videre på vej det sidste stk. fra Spanien til Portugal var han helt sikker på "noget" ikke helt var som det skulle/burde være.  . .!!!

(om jeg blev dårlig bare af at høre ham fortælle om det nu . .?)

Bent skal så møde oppe hos mekanikeren igen på mandag - han får ny Bremsecylender hjem - og laver det med det samme . .
Nøjjj - hvor heldigt jeg IKKE havde fået det at vide før.  . . (klog mand jeg har)
(om mandagen blev den lavet - det kostede "ikke noget" - 72,50 euro alt i alt . . . (de 20 euro var arbejdsløn . .  150 d.kr . .)  så det var da billigt . . og den har siden fungeret perfekt (hvis jeg NU kan stole på hvad Bent siger . .?  eller rettere IKKE siger :-)))

Nå - men tilbage til "datiden" - E. & C. havde glemt deres Kiler - så dagen efter de kom skulle vi til Loulé - for vores vandpumpe til Toilettet gik jo lige op til Nytåret - samt var vores gulvvarme "stået af" . . så Bent og jeg kørte af sted efter nye Kiler - samt Vandpumpe - (lige inden vi kørte tjekkede Bent omformeren til Gulvvarmen - og igen var vi heldige - for det viste sig kun at være en sikring der var gået - og sådan en havde Bent med - og så fungerede gulvvarmen igen (selvom vi jo ikke bruger den her)  ..
Vandpumpen gav vi 13,95 for - og kilerne til C. & E. gav vi 101 kr. for - de ligner dem vi normalt bruger - de gule - men fordelen ved disse er at de vejer ingen ting . ..  (enden bliver nok at vi selv køber sådan 2 også - så sparer vi virkelig nogle kg. i vægt . . ! :-))

Ja - det var så den dag .. . .  :-))

 
Næste dag var der "Skumsprøjt for Boven"
"Bølgerne gik højt" - ja - altså ikke os i mellem - men det blæste lidt da vi gik vores daglige "Atlanterhavstur"
Vi plejer jo at vore oppe ved den lille Kirke - men nu gik det så "ned ad bakke" for os :-)
vi er nu nede i/ved den lille Lagune - og kan se op på "Kirke-klippen" (plejer at være omvendt)
Pålandsvinden gør stranden meget smal i dag . .
Det er ikke de store bølger der ude på åbent Hav - men de samler sig lidt sammen på vej mod land
Ja - ja - det HAR da været højvande her :-))
én mere :-))
"Det ER da utroligt du skal stå der ude på kanten af "ingenting" - hvor der er "langt ned" - og en masse vand (tænk om der kom et kraftigt vindpust og tog dig"..?
(Jeg gider altså ikke køre helt til Danmark alene .. at du ved det . !!!! )
 
Det giver jo lidt tryghed når ens venner pludselig dukker op :-)) vi havde anbefalet dem en tur til "Vor frue-klippen"
De blev derude (en tid, altså) og vi selv tog et stop på stranden mellem den - og vores egen - (strandene ligger som Perler på snor, her - og den ene er forskellig fra den anden)
Vi gik en god tur her - talte om hvor dejlig en årstid det er at besøge Algarve på .. !! 
Vi har ellers læst en del andre rejseberetninger - hvor der er fortalt at - citat: "Portugal er et meget dejligt land at rejse i - vi vil gerne tilbage og udforske endnu mere af landet - men næste gang springer vi Algarve over - her er alt for mange mennesker" citat slut.  .!!
Johh - måske . .??  men så tillader jeg mig at påstå de har været her på et "forkert" tidspunkt af året , , , ,!!!!  Vi ELSKER det simpelthen - her er så roligt - og så smukt. . !
Portugal er skøn, ja - men Algarve-området er ikke mindre skøn .. . !!!!
man kan da ikke blive træt af at nyde dette .. ?
 
Ja, Bent - du bærer virkelig en stor byrde på dine skuldre . .
"Sej, er du godt nok - og så endda med den ene hånd på ryggen :-))  "
Nej nej . . .!! Dén er der ingen der hopper på .. du er IKKE kommet den vej igennem  
 
Herligt at blive blæst igennem (men de største bølger oplevede vi altså sidste år - oppe ved Nazaré .. .
 

 tilbage til side 9

 videre til side 11  

 
tilbage til Portugal index